Hae Anna.fi-sivustolta

Minkä ikäiselle vielä rattaat mukaan?

Viestiketju osiossa 'Yleistä matkailusta' , käynnistäjänä Pian aurinkoon, 03.07.2007.

 1. Pian aurinkoon Vierailija

  Minkä ikäiselle lapselle olette vielä ottaneet rattaat mukaan matkalle? Jos siis kyse on ihan normaalista pakettimatka-rantalomasta?
   
 2. meillä Vierailija

  meillä on ollut kevyet kuomuttomat sateenvarjorattaat mukana vielä 3,5-vuotiaalla. eikä siksi, etteikö olisi jaksanut kävellä, vaan siksi, että lapsen sai välillä "köytettyä" paikoilleen ;).
   
 3. rattailija Vierailija

  Palasin tänään juuri kotimaan "rantalomalta". Mukana 4 ja 5v. lapset - ja rattaat oli matkassa, joita todella tarvittiin. Lapset toki kävelevät, mutta rannalta palatessa hyvä istahtaa rattaisiin ja mikä parasta - tavarat kulkee todella näppärästi rattaissa. Syksyllä olen lähdössä etelään rantalomalle ja aion vieläkin ottaa rattaat mukaan. Jo vaarallisen kova liikenne vaikuttaa asiaan. On paljon helpompi kulkea, kun lapset on turvallisesti rattaissa etteivät "pöykköile" liikenteessä. Tiedän, että tästä kommentista nousee valtava haloo, että ton ikäset kävelee jo vaikka maratonin, ja saavat liikkuakin kävellen, mutta annan mahdollisuuden huilata rattaissa ja tavaroiden roudaaminen helpottuu huomattavasti (esim. kauppaostokset). Hauskaa lomaa rattailla tai ilman!!
   
 4. brio Vierailija

  Meillä rattaat otettiin mukaan viime talvena 3,5 vuotiaalle pitkän pohdiskelun jälkeen. Totesimme ratkaisun ylivedoksi heti lentokentällä kun odottelimme yöllä lähtevää lentoamme. Matkakohteessa oli helppo iltaisin mennä ravintolaan syömään, kun poika sai nukahtaa rattaisiin unen tullessa...vanhemmat saivat jatkaa ruokailuaan rauhassa. Kuten edellä jo mainittiin, kulkee rattaissa helposti kauppa ym. tavarat, joita olisi tuskaista kanniskella helteessä. Markkinoilla ym paikoissa, joissa oli paljon ihmisiä, koin jo oman mielenrauhani kannalta rattaat hyväksi asiaksi. Ainakin meidän vilkas poikamme olisi kadonnut alta aikayksikön. Ja tuntui ne rattaat kelpaavan silloin tällöin myös kävelyyn väsyneelle 6 vuotiaalle. ELI RATTAAT MUKAAN JOS MAHDOLLISTA!
   
 5. emmaljunga Vierailija

  Ilman muuta kannattaa ottaa rattaat mukaan, meillä oli talvella 4 v lapsella rattaat mukana ja paljon hyötyä oli, paljon oltiin liikkeellä ja pieni ei niin paljon jaksaisi kävellä, välillä myös nukahti rattaisiin vaikka ikääkin jo on - reissut väsyttävät. Niissää on hyvä myös kuljettaa ostoksia ym mukana kuljetettavaa/ostoksia. Myös liikenteen takia hyvät olemassa jos vilkkailla kaduilla kuljetaan.
   
 6. Saikkuli_69 Vierailija

  edellä on jo sanottu, mitä olen mieltä asiasta. Meillä on ainakin käynyt niin, että isoveikka silloin 5 vee on kertakaikkiaan nukahtanut ravintolan pöytään. Onneksi mukana on ollut pikkusisko 6 kk ja sen rattaat. Isoveli on lykätty rattailla hotelliin nukkumaan ja puolta kevymnpi sisko on kannettu sylisså... onneksi oli rattaat...
   
 7. 5xäippä Uusi jäsen

  liittynyt:
  06.07.2006
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, kyllä meilläkin 4,5-vuotiaalla on rattaat olleet mukana. Ei voi verrata Suomen oloja laisinkaan Etelän lämpöön, jossa jo pelkkä kuumuus vetää mehut pois kenestä tahansa. Toki 4-vuotias käveli silloin kun käveli ja onkin oikein reipas kävelemään, mutta hyvä hätä vara oli. Varsinkin iltaisin ravintolassa käynnin jälkeen usein nukahti niihin. Päivä aurinkoa ja vedessä puljaamista ja hyvä ateria illaan "viilennettyä" niin ihmekös tuo:)
   
 8. Aapetti Vierailija

  Meillä on vähän toinen näköjään rattaiden suhteen. Meillä jätetään rattaat kotiin ensi talvena lapselta, joka on silloin 2v 7kk. Intiaan olemme menossa. Mukana lisäksi kaksi lasta 5v. ja 7v. Riippuu tietysti paljon kohteestakin, että ovatko rattaat helpotus vai riesa, mutta nyt meidän matkakohde on sellainen, että rattaat ovat haitaksi.
  Aiemmin on olleet mukana ja kätevästihän niihin saa tavaraa rahdattua.
   
 9. 156865 Vierailija

  Rattaat mukaan kaikille alaikäisille! Voi jeesus, eikö jo 3 vuotias lapsi osaa kävellä ihan itse???
   
 10. heimo eppi Vierailija

  Tämä neropatti sitten kommentoi joka ketjuun, mee veivaa volgaas !!
   
 11. Rattailija Vierailija

  Ei varmaan ole kyse siitä, etteikö 3v. osaa kävellä. Rattaat on hyvä ottaa mukaan siltä varalta että lapsi väsähtää vaikkapa ruokailun jälkeen illalla tai kuumuudessa kävellen. Myös ostokset yms. tavarat kulkee kätevästi rattaissa. Toki lapset kävelee niin paljon kun jaksavat, mutta onhan se nyt mukavampi istahtaa rattaisiin, kuin kiukutella väsyneenä. Otan varmasti rattaat 4v lapselle!! Mukavia reissuja rattailla tai ilman!!
   
 12. kärrytellen Vierailija

  Meillä kulki sateenvarjorattaat mukana nelivuotiaalla,
  Kun illalla olimme syömässä ja lapsi saattoi nukahtaa, olipas mukava kärrytellä hotellille.
  Tyttömme on ollut aina hyvä uninen ja iltauninen, joten ei kannata tehdä aikataulustamme kovin hätäisiä johtopäätöksiä.
  Päivät hän touhusi altaalla ja kaikenlaisissa kerhoissa toisten lasten kanssa, joten kyllä illalla uni maittoi jo aikaisin.
  Mieheni sanoi, tytön ollessa 4-vuotias, että hän ei enää kehtaa rahdata rattaita mukana, mutta sitten hän olisi joutunut kantamaan velttoa lasta.
  Otimme siis rattaat vielä mukaan.
  Kun lähdimme kotiin, rattaat jäivät vielä viikoksi lomalle.
  Lainasimme rattaat perheelle, joihin tutustuimme siellä.
  Heillä oli vuoden vanhempi lapsi, kuin omamme, eli 5-vuotias.
  Häntä piti kantaa raapottaa jatkuvasti, kun eivät olleet ottaneet rattaita mukaan.
   
 13. Hmmmmmm Vierailija

  Minkälaisia menopelejä teillä on? Ainakaan meidän ihan normaalikokoinen 5 v ja ei kahteen vuoteen ole sopinut rattaisiin. Jalat ovat liian pitkät ja onhan pojalla painoakin sen verran, ettei rattaisiin mitään kauppatavaroita enää sovi. Rattaissakin on painorajoitukset :). Ihan kivat olisivat joskus olleet, mutta ilmankin on selvitty.
   
 14. Rattailija Vierailija

  Kyllä meidän lapset (4v. 15kg/100cm ja 5v.18kg/115cm) menevät vielä taitettaviin sateenvarjorattaisiin ihan hyvin. Jaloille on teline, jossa voi jalkoja pitää. Ostin juuri uuden päivävarjon rikkimenneen tilalle. Aijon vieläkin ehdottomasti ottaa rattaat tulevalle kaukolomalle. Ostokset menevät kätevästi rattaiden sarvissa, ettei tarvi käsiä rasittaa kantamuksilla. Ei niitä rattaita joka tilantessa tarvita, mutta ovat hyvä olla varoiksi mukana. Esim. kentällä (aamuyöllä lähtö) kätevät. Mukana monen ikäisiä lapsia, joten voi mennä vähän isompienkin tahtiin ja tehdä pidempiä kävelymatkoja.
   
 15. vierakilija Vierailija

  Kävelemme yleensä lomareissuilla päivisin yli 10km, joten rattaat mukaan ehdottomasti, jos lapsi ei sellaista matkaa jaksaisi kotonakaan kävellä.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti