Hae Anna.fi-sivustolta

Minkä ikäisenä muskariin?

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä maria, 04.10.2006.

 1. maria Vierailija

  Eli missä iässä olette menneet vauvan kanssa muskariin ja mitä kaikkea siellä touhutaan?Eikö 3kk olekin vielä liian nuori muskariin?Mikä olisi hyvä ikä aloittaa?
   
 2. Nonne Vierailija

  Meidän muskari alkoi, kun poika oli alle 5 kk. Samassa ryhmässä on myös n. 3 kk vanhoja ja tuntuvat tykkäävän hekin musiikista ja kasvavat koko ajan. Meillä ei ainakaan sitten ala kesken lukukauden uusia muskareita.
   
 3. Nonne Vierailija

  Niin, siis siellä lauletaan lauluja, opetellaan laulu- ja tanssileikkejä.
   
 4. hip Vierailija

  Alotin tytön 8 kk kanssa muskarin tänä syksynä ja hyvin viihtyy, paukuttaa soittimia ja nauttii silmin nähden.Eli siellä siis soitetaan ja lauletaan(äidit laulaa, vauvelit paukuttaa kuka mitenkin soittimia, pienemmät eivät tee sitäkään).joskus hierotaan vauvoja lattialla.liikutaan musiikin tahdissa.meidän ryhmässä pari 3kk ikäistä ja kyllä näyttäisi että jollain tapaa ovat mukana, hymyilevät kun liikuutaan ja seurailevat muiden touhuja ja välillä ottavat tirsoja.
   
 5. meme Vierailija

  Aloitettiin muskari noin kuukausi sitten. Meillä ryhmässä pienimmät n. 4 kk, vanhin 10 kk. Oma vauvelini on reilut 8 kk ja nauttii kyllä jo aivan valtavasti. Nuo pienimmät eivät aina jaksa olla, ja joutuvat monesti lähtemään jo kesken pois. Kyllä heistäkin huomaa, et nauttivat olostaan.. Mut aina ei jaksa ja tulee itku tai joku ihan pikkanen säikähtää soittimia jne..

  Mä en olis ainakaan ihan noin pientä vieny muskariin. Noin 5-kuisena olis varmaan paras aika aloittaa, kun vauva jo jaksaa olla pidempään ja keskittyä eri juttuihin...
   
 6. Gilda Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.07.2006
  Viestejä:
  96
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meille sanottiin, että muskarin voi aloittaa aikaisintaan 3 kk:n ikäisenä. Poika oli tasan 3 kk, kun aloitimme ja hän näytti tykkäävän kovasti. Nyt syksyllä hän ei viihdy siellä enää lainkaan. Hän on nyt 11 kk ja haluaa liikkua ja tutkia ympäristöään. Muut vauvat (7 - 11 kk) vaan olla möllöttävät äitinsä sylissä ja muut äidit katsovat kauhuissaan, kun poika säntäilee ympäriinsä ja yrittää koskettaa heidän pikkuisiaan. Minä siinä ryntäilen sitten perässä ja yritän napata pojan syliin. Emme taida enää mennä.
   
 7. mie Vierailija

  Meidän muskarissa on myös kaksi n. 2kk vauvaa.. tosi pieniä, mielestäni liian pieniä tuollaiseen toimintaan! Voihan se äidille olla mukavaa, näkee muita mammoja, mutta vauvat eivät paljoa mukana touhussa ole..
   
 8. mie Vierailija

  ..niin piti vielä lisätä, että itse aloitimme vauvan ollessa 8kk.. mutta kyllä 3kk voisi olla sellainen raja, että sitä pienemmän kanssa en lähtisi!
   
 9. Juuni75 Uusi jäsen

  liittynyt:
  11.08.2006
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meidän 3kk oli ihan sippi ekan muskarin jälkeen. Oli ryhmän nuorin ja muut 5-8kk. Katsoin parhaaksi jatkaa vasta tammikuussa 2007. Minusta 3kk on liian nuori muskariin. Riittää ihan tarpeeksi tämän ikäiselle aktiviteettia perusasioista. Leikimme siis kotosalla hieman rauhallisemmin :)
   
 10. katriina Vierailija

  meidän muskarit alkavat puolivuosittain.. ope oli sitä mieltä, että 3kk on liian nuori muskariin, pitää olla vähintään 4kk. Mennään sitten tammikuussa seuraavaan ryhmään, tyttö on silloin 7kk. Muuten ois aloitettu jo 4kk, kun mä oisin niin halunnut viedä tytön sinne! Monessa paikassa minimi-ikäsuositus tuntuu kyllä olevan 3kk.
   
 11. Ei ongelmia Vierailija

  Me aloitettiin muskari lapsen ollessa 2 kk, hyvin on tykännyt ja on omalla tasollaan mukana touhussa (katselee, kuuntelee, ei itke vaikka olisi uniaika ym.). Nopeastihan ne vaavit kasvavat ja kesken vuotta ei helposti pääse enää mukaan. Meidän muskari kestää vain puoli tuntia, joten kovin rasittava ei ole. Aika hoitaa tässäkin asiassa aika nopeasti tehtävänsä...
   
 12. Mary Vierailija

  Pojalla tulee huomenna 3 kk ja olin tänään hänen kanssaan ensimmäistä kertaa seurakunnan äiti-vauvaryhmän tapaamisessa. Ohjelmaan kuului 45 min muskari-/tarinahetkeä ja sitten leikkiä ja seurustelua saman verran. Sekä äiti että poika viihtyivät hyvin. Poika tykkäsi silmin nähden seurata muiden touhuja ja hiljeni aina laulun alkaessa. Tapaamisen jälkeen oli kyllä väsynyt, mutta kerrankin nukkui rauhassa tuntia pidemmät päikkärit.
   
 13. Mama13 Vierailija

  Aloitettiin 5 kk joka oli mielestäni juuri sopiva ikä, poika tykkää tosi paljon!
   
 14. * Vierailija

  Poika oli 8kk, kun aloitettiin 1-2v-ryhmässä, täällä ei ole vauvamuskaria. Nyt poika 1½v ja tykkää edelleen, tosin ympäristö kiinnostaa välillä tosi paljon :)
   
 15. Nina Vierailija

  Niin mekin. Ja niin ihanaa on!!
   
 16. masi Vierailija

  Peesi
   
 17. Ope Vierailija

  Luin juuri vähänä aikaa sitten tutkimuksen, jossa mainittiin muskarin alle 8kk iässä olevan lähinnä vanhemman huvike. Lapselle sillä ei ole vielä kehityksellistä tai muutakaan merkitystä.
   
 18. vierailija Vierailija

  Tärkeintä vauvamuskarissa onkin vanhemman ja lapsen välisen vuorovaikutuksen kehittäminen :) Ja yhdessä tekeminen ja oleminen. Vaikka lapsi ei varsinaisen muskaritunnin aikana näyttäisi tekevänsä mitään, voi hän kuunnella tosi aktiivisesti ja muskarista tuttuja lauluja voi laulaa vanhemman kanssa kotona.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti