Hae Anna.fi-sivustolta

Minkä ikäisenä sait vielä piiskaa?

Viestiketju osiossa 'Kasvatus' , käynnistäjänä Murkun äiti, 15.10.2015.

 1. vierailija Vierailija

  Heillä oli käytetty piiskaa aina, mutta ei koskaan kovin ankarasti. Housut alas, pylly paljaaksi ja muutama piiskan napautus. Tätä oli tehty myös ihan hupimielessä eikä aina ollut mikään "kuritus" kyseessä. Esimerkiksi läksyjen kuulustelussa, jos ei osannut, sai pari kertaa piiskaa ja piti lukea uudestaan. Puhui aina piiskaamisesta, jos sitä tai tätä, niin "piiskaa tarvit"
   
 2. vierailija Vierailija

  Sain 16 vuotiaana isältä piiskaa kun jäin tupakoinnista kiinni olin ihan alastomana piiskattaessa ja isoveli näki ja oon tyttö
   
 3. vierailija Vierailija

  En muista ikää, mutta tulin kyliltä joskus puolen yön aikaan. Olin polttanut tupakkaa ja juonut pari olutta. Pihalla oli kaksi vanhempaa siskoa ja velipoika vastassa ja keppiä tuli. Joku piti kiinni ja yksi veti housut alas ja kolmas veteli kepillä persuksen punaiseksi.
   
 4. vierailija Vierailija

  Vaikka Suomessa lasten piiskaaminen tulkitaan pahoinpitelyksi ja on kielletty kaikissa muodoissaan, niin maailmanlaajuisesti olemme harvinainen poikkeus. Lasten ruumiillinen kurittaminen on sallittu suurimmassa osassa maailman maita. Kielletty se on seuraavissa maissa: Ruotsi, Suomi, Norja, Itävalta, Kypros, Tanska, Latvia, Kroatia, Bulgaria, Israel, Saksa, Islanti, Ukraina, Romania, Unkari, Kreikka, Hollanti, Uusi Seelanti, Portugali, Uruguay, Venezuela, Espanja, Togo, Costa Rica, Molodova, Luxemburg, Lichtenstein, Puola, Tunisia, Kenia, Kongon tasavalta, Albania, Etelä-Sudan. Maat tässä luettelossa ovat kieltämisen aikajärjestyksessä. Ruotsi oli siis ensimmäinen maa, joka kielsi lasten ruumiillisen kurittamisen, ja Suomi siis toinen.

  Monet maat ovat kieltäneet lasten kurittamisen kouluissa, mutta kotona lapsia saa kurittaa. Kaikki Euroopan maat ovat kieltäneet kouluissa piiskaamisen. USA:ssa sen sijaan tilanne on toinen, ja lasten piiskaaminen on sallittu monissa osavaltioissa myös koulussa. Opettajat saavat siis USA:n monissa kouluissa rangaista oppilaitaan kohdistamalla kepin tai piiskan iskuja lasten takapuoliin. Opettajat saavat piiskata sekä tyttöjä ja poikia. Paljaalle takapuolelle piiskaaminen on sentään jo kielletty. USA:ssa noin 80 esikoululaisista saa läimäytyksiä rangaistukseksi. USA:ssa 90 % vanhemmista piiskaa alle neljävuotiaita lapsiaan.

  Piiskaaminen on niin yleistä USA:ssa, että on vaikea tehdä tutkimuksia, sillä lähes kaikki kurittavat lapsiaan. Etenkin pieniä lapsia, ja lasten kasvaessa kuritus vähenee. Tutkimukset kuitenkin osoittavat, että jos vanhemmat jatkavat lasten kurittamista murrosiässä, 10 – 13 vuotiaaksi tai vielä sitä vanhemmaksi, niin tällöin on odotettavissa psykologisia seuraamuksia. Murrosiässä tai vanhempana piiskatut lapset, etenkin tytöt, kärsivät tavallista useammin masennuksesta, ja ajattelevat jopa viisi kertaa useammin itsemurhaa. Murrosikäisen ruumiillinen kuritus lisää myös todennäköisyyttä syyllistyä perheväkivaltaan myöhemmin elämässään, väkivaltaan muita ihmisiä kohtaan, lisäävät todennäköisyyttä seksiin pakottamiseen ja työuran häiriintymiseen. Piiskatut lapset kokeilevat myöhemmin elämässään sadomasokistista seksiä, mutta sadomasokistiset seksuaalifantasiat ovat niin yleisiä, 40 – 50 % väestöstä, sekä miehillä, että naisilla, että piiskaaminen ei selitä fantasioiden syntyä.

  Lasten ruumiillinen kurittaminen on erittäin yleistä maailmassa, mutta Euroopan sosiaalidemokraattisista valtiosta lähtenyt trendi ruumiillisen kurituksen kieltämisestä on leviämässä ympäri maailmaa. Lasten ruumiillisen rangaistuksen kieltäminen saa koko ajan lisää kannatusta eri maissa, ja vaikuttaa siltä, että se on yksi nykyajan lapsenkasvatuksen pysyvistä suuntauksista.

  Lähde: Uusi Suomi
   
 5. vierailija Vierailija

  12-vuotiaana sain vielä viimeisen kerran vitsaa. Oltiin käyty naapurin poikien kanssa uimassa ukkosella. Ei ne ukkospilvet kyllä päällä käyneet, parhaimmillaan vastarannalla vähän välkkyi ja jyrisi. Äitille oli kuitenkin turha selitellä, joten vitsan hakuun jouduin. Kyllä hävetti riipiä oksaa takapihalla vesisateessa, kun tiesi että vielä saisi piiskaa paljaalle saparolle.
   
 6. Kuritusväkivalta on väkivaltaa
  Lasten kurittamista ei aina mielletä samanlaiseksi väkivallaksi kuin aikuiseen kohdistuva väkivalta. Tämä on merkittävä ongelma, joka väheksyy helposti kuritusväkivallan vahingollisuutta. Kun väkivallan kohteena on lapsi, voi jo vähäiselläkin voimankäytöllä olla vakavia seurauksia. Kuritusväkivalta on kaltoinkohtelun muoto, jossa ruumiillista tai henkistä väkivaltaa käyttäen vanhempi pyrkii aiheuttamaan lapselle kipua tai epämukavaa oloa rankaisuna tai lapsen käyttäytymisen säätelynä. Kuritusväkivallan käsite tuli käyttöön Suomessa 2000-luvulla Lastensuojelun Keskusliiton (LSKL) aloitteesta ja sillä haluttiin korostaa kasvatuksen ja väkivallan eroa.

  Tutkimukset ovat osoittaneet kuritusväkivallan olevan erittäin haitallista lapselle; se vahingoittaa lapsen kasvua ja luottamussuhdetta vanhempaan, lisää lapsen omaa aggressiivisuutta, luo turvattomuuden tunnetta ja voi aiheuttaa ongelmia lapsen sosiaalisissa suhteissa. Lisäksi se vaikuttaa kielteisesti muun muassa kognitiivisiin taitoihin, omatoimisuuteen, tunne-elämään, kokonaismotoriikkaan sekä tiedolliseen ja kielelliseen kehitykseen. Kokemukset heijastuvat mielenterveysteen negatiivisesti, jolloin ne ilmentyvät muun muassa masennuksena ja ahdistuksena. Myös kurituksessa käytetyllä henkisellä väkivallalla voi olla vakavia ja pitkäaikaisia seurauksia uhrille. Itse asiassa tutkimusten mukaan se on yhtä vahingollista lapsen kasvulle ja kehitykselle kuin ruumiillinen väkivalta. Ongelman vakavuudesta kertoo myös se, että lapsuudessa koettu raju kuritusväkivalta on todettu olevan merkittävä enne itsemurhille.

  Tutkimukset osoittavat, että yksittäiset kuritusväkivaltaan lukeutuvat teot, kuten luunapit ja tukistaminen, ovat merkittävä riskitekijä kuritusväkivallan uudelleen harjoittamiseen sekä vakavampiin väkivallanmuotoihin. Väkivallan kierre jatkuu ja siirtyy sukupolvelta toiselle, kun lapsuudessa koettu kuritus siirtyy omaan kasvatukseen. Lisäksi lapsena väkivaltaa kokeneet hakeutuva usein aikuisina epätasa-arvoisiin ihmissuhteisiin, joissa väkivalta on monimuotoisesti läsnä. Erityisesti Etelä-Amerikkalaisissa tutkimuksissa on havaittu naisten kohdalla yhteys lapsena koetun kuritusväkivallan ja aikuisena koetun parisuhdeväkivallan välillä. Näin ollen voidaankin nähdä, että tehokas kuritusväkivallan ehkäiseminen on myös merkittävä lähisuhdeväkivallan ehkäisyn keino sekä merkittävä tapa rakentaa maaperä yhdenvertaisille ja väkivallattomille ihmissuhteille.
   
 7. vierailija Vierailija

  Olen kerran saanut aikuisena piiskaa toiselta mieheltä. Esitin, että se oli leikkiä ja ihan uteliaisuuttani halusin kokeille miltä tuntuu. Mutta kyllä kaveri tiesi, että tosi oli kyseessä ja täytyy myöntää, että melko vaikuttava kokemus oli.
   
 8. [​IMG]
  Lapsen fyysisen kurittamisen seuraukset

  Fyysinen rankaiseminen vaikuttaa lapseen haitallisesti, ja se voi olla erittäin vahingollista psykologiselta ja tunne-elämän kannalta.


  Fyysisen kurittamisen seuraukset ovat lapselle todella haitallisia. Kun lapsi on alle kaksivuotias, se voi vaikuttaa erityisen vahingollisesti. Lapsen fyysinen kurittaminen luokitellaan väkivallaksi.  On kuitenkin monia äitejä ja isiä, joiden mielestä on normaalia piiskata tai muuten rangaista lasta fyysisesti. Heidän mielestään on parasta, että lapsi oppii tällä tavalla pienenä, mitä saa ja mitä ei saa tehdä.

  Onko lapsen fyysinen kurittaminen väkivaltaa?
  Ehdottomasti näin on, fyysinen kurittaminen on väkivaltaa – silloinkin kun se tapahtuu vain kerran ja kun vanhemmat huolehtivat siitä että lapsi ei vahingoitu fyysisesti. YK:n lapsen oikeuksien sopimus määrittää, että lapsilla ja teini-ikäisillä on oikeus saada suojaa miltä tahansa fyysiseltä kuritukselta.

  Sillä ei ole väliä, missä lapsi on – kotona, päiväkodissa tai koulussa – sillä hänen ei koskaan tulisi joutua kärsimään minkäänlaista väkivaltaa. Näin on myös lakia rikkoneiden nuorten osalta nuorisovankiloissa.

  Vaikka useimmat maat ovatkin allekirjoittaneet mainitun sopimuksen, vain 45 maata on luonut lait, jotka rankaisevat lasten ja teini-ikäisten fyysisestä kurittamisesta.

  Lue aiheesta lisää: Kuinka lapsen uhman saa hallintaan

  Miksi jotkut vanhemmat luottavat fyysiseen kurittamiseen?

  Vanhemmat, jotka itse ovat kasvaneet saaden fyysistä kuritusta, ovat yleensä niitä jotka tukevat tätä tapaa. He sanovat, että tämän tyyppinen väkivalta ei traumatisoinut heitä itseään, eikä estänyt heitä menestymästä aikuisina ja saavuttamasta tavoitteitaan. Jotkut jopa sanovat arvostavansa sitä, että vanhemmat kasvattivat heidät tällä tapaa.


  Näiltä vanhemmilta tulisi kuitenkin kysyä, miksi he eivät koskaan uskaltaneet kyseenalaistaa omien vanhempiensa kasvatustapaa. Tämä saattaisi saada heidät muistamaan ja tuntemaan oman pelon ja kivun, joita ei vielä ole käsitelty. Aivan kuten moni muukin aikaisemmin tavallinen tapa, tämän tyyppistä kurittamista pidetään nykyisin kammottavana.

  Kotiväkivalta on tavallinen piirre ongelmallisissa perheissä. Moni vanhempi tuntee olonsa huonoksi käyttäessään fyysistä kuritusta, mutta uskoo valheellisesti, että sen saman väkivaltakaavan toistaminen, jonka hän itse oppi lapsena, on oikea tapa edetä.

  Mitä fyysinen kuritus tekee vauvalle?
  Itkevä vauva voi olla uuvuttava vanhemmalle. Synnytyksen jälkeiset päivät ovat loputtomat: unettomat yöt, päivät vauvaa hoitaen ja jatkuva tarpeiden tyydyttäminen voivat saada kenet tahansa menettämään kärsivällisyytensä.

  Tässä tulee kuitenkin miettiä näin: uskonko oikeasti, että vauvan läimäiseminen saa hänet lakkaamaan itkemisen? Jonkin vauvan kehonosan vahingoittaminen tuskin saa lapsen fyysisiä tarpeita katoamaan.

  Jos käytät minkä tahansa tyyppistä fyysistä aggressiivisuutta, tuloksena on negatiivinen oppiminen, joka on paljon pahempi asia kuin ne, joita tapahtuu vanhemman lapsen saadessa piiskaa.


  Fyysinen kuritus opettaa vauvan:

  • Olemaan itkemättä kun hän on nälkäinen, janoinen tai uninen. Hän ei saa sitä mitä hän tarvitsee, ja hän on vaarassa vahingoittua mikäli hän pyytää sitä.
  • Hän tukahduttaa halunsa, mukaan lukien rakastavat reaktiot. Lapsesi ei halua ottaa riskiä siitä, että häntä lyödään taas.
  • Hän tottuu kipuun ja stressiin. Tämä heikentää vauvan luonnollista motivaatiota tutkia ympärillä olevaa maailmaa.
  • Hän ei luota itseensä, sillä hänen luonnolliset impulssinsa saavat aikaan vain kuritusta.
  Mitä fyysistä vahinkoa se aiheuttaa vauvalle?

  Fyysinen kurittaminen voi aiheuttaa erittäin vakavia vammoja. Kehittyvä lapsi on hyvin herkkä. Vakavaa vahinkoa voi aiheutua sekä fysiologisella että neurologisella tasolla (sen psyykkisen trauman lisäksi, josta aiemmin kerroimme).

  Piiskaaminen ei ehkä tunnu aikuisesta kovin suurelta asiasta, mutta vauvasta kylläkin. Traumaattisia vammoja voi aiheutua esimerkiksi hermoissa, ja tulehdus voi vaikuttaa vauvan liikkuvuuteen joko väliaikaisesti tai pysyvästi. Sisäinen verisuonten repeäminen on vieläkin vakavampi tämänlaisen käytöksen mahdollinen seuraus.

  Vauvan käsien läimäyttäminen voi saada luita sijoiltaan, kuten myös lihaksia ja jänteitä. Ravistelu on hyvin vaarallista, sillä vauvan niskalihakset eivät tue vielä päätä täysin, ja se voi vaikuttaa selkänikamiin ja aiheuttaa aivovamman, sokeutumisen tai jopa kuoleman.

  Entä sitten vanhemman lapsen kurittaminen?
  Fyysinen kuritus ei ole oikea tapa korjata lapsen käytöstä.

  Ne lapset, joita rangaistaan fyysisesti, tottelevat sääntöjä pelosta, eivät mistään muusta syystä. Kun aggressiivinen vanhempi ei ole läsnä, lapsi voi jatkaa tottelemattomuutta.

  Seuraukset voivat olla tätä suuremmat, sillä jos käytät väkivaltaa lapsen käytöksen korjaamiseksi, hän oppii että väkivalta on paras strategia seuraavien asioiden saavuttamiseksi:

  • oman näkökulman pakottamiseksi toisille
  • ongelmien ratkaisemiseksi
  • turhautumisen päästämiseksi ilmoille
  • haluttujen asioiden saamiseksi
  • kunnioituksen saamiseksi
  • auktoriteetin saamiseksi
  Lapsi oppii, että väkivalta on oikeutettua. Jos hän on valta-asemassa, hän voi käyttää väkivaltaa jotakuta heikompaa tai avuttomampaa kohtaan. Kun näet uutisen sukupuoli- tai perheväkivallasta, kannattaa miettiä, onko tämä asia jota toivot omalle lapsellesi. Epävarma, pelokas, väkivaltainen tai kostonhaluinen aikuinen on usein saanut fyysistä kuritusta ollessaan nuori.

  Jos haluat mieluummin lapsesi kasvavan onnelliseksi aikuiseksi, on välttämätöntä jättää väkivalta pois kasvatuksesta ja lapsen käytöksen hallinnasta.
   
 9. vierailija Vierailija

  Lapsen fyysisen kurittamisen seuraukset
  Fyysinen rankaiseminen vaikuttaa lapseen haitallisesti, ja se voi olla erittäin vahingollista psykologiselta ja tunne-elämän kannalta.


  Fyysisen kurittamisen seuraukset ovat lapselle todella haitallisia. Kun lapsi on alle kaksivuotias, se voi vaikuttaa erityisen vahingollisesti. Lapsen fyysinen kurittaminen luokitellaan väkivallaksi.  On kuitenkin monia äitejä ja isiä, joiden mielestä on normaalia piiskata tai muuten rangaista lasta fyysisesti. Heidän mielestään on parasta, että lapsi oppii tällä tavalla pienenä, mitä saa ja mitä ei saa tehdä.

  Onko lapsen fyysinen kurittaminen väkivaltaa?
  Ehdottomasti näin on, fyysinen kurittaminen on väkivaltaa – silloinkin kun se tapahtuu vain kerran ja kun vanhemmat huolehtivat siitä että lapsi ei vahingoitu fyysisesti. YK:n lapsen oikeuksien sopimus määrittää, että lapsilla ja teini-ikäisillä on oikeus saada suojaa miltä tahansa fyysiseltä kuritukselta.

  Sillä ei ole väliä, missä lapsi on – kotona, päiväkodissa tai koulussa – sillä hänen ei koskaan tulisi joutua kärsimään minkäänlaista väkivaltaa. Näin on myös lakia rikkoneiden nuorten osalta nuorisovankiloissa.

  Vaikka useimmat maat ovatkin allekirjoittaneet mainitun sopimuksen, vain 45 maata on luonut lait, jotka rankaisevat lasten ja teini-ikäisten fyysisestä kurittamisesta.

  Lue aiheesta lisää: Kuinka lapsen uhman saa hallintaan

  Miksi jotkut vanhemmat luottavat fyysiseen kurittamiseen?

  Vanhemmat, jotka itse ovat kasvaneet saaden fyysistä kuritusta, ovat yleensä niitä jotka tukevat tätä tapaa. He sanovat, että tämän tyyppinen väkivalta ei traumatisoinut heitä itseään, eikä estänyt heitä menestymästä aikuisina ja saavuttamasta tavoitteitaan. Jotkut jopa sanovat arvostavansa sitä, että vanhemmat kasvattivat heidät tällä tapaa.


  Näiltä vanhemmilta tulisi kuitenkin kysyä, miksi he eivät koskaan uskaltaneet kyseenalaistaa omien vanhempiensa kasvatustapaa. Tämä saattaisi saada heidät muistamaan ja tuntemaan oman pelon ja kivun, joita ei vielä ole käsitelty. Aivan kuten moni muukin aikaisemmin tavallinen tapa, tämän tyyppistä kurittamista pidetään nykyisin kammottavana.

  Kotiväkivalta on tavallinen piirre ongelmallisissa perheissä. Moni vanhempi tuntee olonsa huonoksi käyttäessään fyysistä kuritusta, mutta uskoo valheellisesti, että sen saman väkivaltakaavan toistaminen, jonka hän itse oppi lapsena, on oikea tapa edetä.

  Mitä fyysinen kuritus tekee vauvalle?
  Itkevä vauva voi olla uuvuttava vanhemmalle. Synnytyksen jälkeiset päivät ovat loputtomat: unettomat yöt, päivät vauvaa hoitaen ja jatkuva tarpeiden tyydyttäminen voivat saada kenet tahansa menettämään kärsivällisyytensä.

  Tässä tulee kuitenkin miettiä näin: uskonko oikeasti, että vauvan läimäiseminen saa hänet lakkaamaan itkemisen? Jonkin vauvan kehonosan vahingoittaminen tuskin saa lapsen fyysisiä tarpeita katoamaan.

  Jos käytät minkä tahansa tyyppistä fyysistä aggressiivisuutta, tuloksena on negatiivinen oppiminen, joka on paljon pahempi asia kuin ne, joita tapahtuu vanhemman lapsen saadessa piiskaa.


  Fyysinen kuritus opettaa vauvan:
  • Olemaan itkemättä kun hän on nälkäinen, janoinen tai uninen. Hän ei saa sitä mitä hän tarvitsee, ja hän on vaarassa vahingoittua mikäli hän pyytää sitä.
  • Hän tukahduttaa halunsa, mukaan lukien rakastavat reaktiot. Lapsesi ei halua ottaa riskiä siitä, että häntä lyödään taas.
  • Hän tottuu kipuun ja stressiin. Tämä heikentää vauvan luonnollista motivaatiota tutkia ympärillä olevaa maailmaa.
  • Hän ei luota itseensä, sillä hänen luonnolliset impulssinsa saavat aikaan vain kuritusta.
  Mitä fyysistä vahinkoa se aiheuttaa vauvalle?

  Fyysinen kurittaminen voi aiheuttaa erittäin vakavia vammoja. Kehittyvä lapsi on hyvin herkkä. Vakavaa vahinkoa voi aiheutua sekä fysiologisella että neurologisella tasolla (sen psyykkisen trauman lisäksi, josta aiemmin kerroimme).

  Piiskaaminen ei ehkä tunnu aikuisesta kovin suurelta asiasta, mutta vauvasta kylläkin. Traumaattisia vammoja voi aiheutua esimerkiksi hermoissa, ja tulehdus voi vaikuttaa vauvan liikkuvuuteen joko väliaikaisesti tai pysyvästi. Sisäinen verisuonten repeäminen on vieläkin vakavampi tämänlaisen käytöksen mahdollinen seuraus.

  Vauvan käsien läimäyttäminen voi saada luita sijoiltaan, kuten myös lihaksia ja jänteitä. Ravistelu on hyvin vaarallista, sillä vauvan niskalihakset eivät tue vielä päätä täysin, ja se voi vaikuttaa selkänikamiin ja aiheuttaa aivovamman, sokeutumisen tai jopa kuoleman.

  Entä sitten vanhemman lapsen kurittaminen?
  Fyysinen kuritus ei ole oikea tapa korjata lapsen käytöstä.

  Ne lapset, joita rangaistaan fyysisesti, tottelevat sääntöjä pelosta, eivät mistään muusta syystä. Kun aggressiivinen vanhempi ei ole läsnä, lapsi voi jatkaa tottelemattomuutta.

  Seuraukset voivat olla tätä suuremmat, sillä jos käytät väkivaltaa lapsen käytöksen korjaamiseksi, hän oppii että väkivalta on paras strategia seuraavien asioiden saavuttamiseksi:

  • oman näkökulman pakottamiseksi toisille
  • ongelmien ratkaisemiseksi
  • turhautumisen päästämiseksi ilmoille
  • haluttujen asioiden saamiseksi
  • kunnioituksen saamiseksi
  • auktoriteetin saamiseksi
  Lapsi oppii, että väkivalta on oikeutettua. Jos hän on valta-asemassa, hän voi käyttää väkivaltaa jotakuta heikompaa tai avuttomampaa kohtaan. Kun näet uutisen sukupuoli- tai perheväkivallasta, kannattaa miettiä, onko tämä asia jota toivot omalle lapsellesi. Epävarma, pelokas, väkivaltainen tai kostonhaluinen aikuinen on usein saanut fyysistä kuritusta ollessaan nuori.

  Jos haluat mieluummin lapsesi kasvavan onnelliseksi aikuiseksi, on välttämätöntä jättää väkivalta pois kasvatuksesta ja lapsen käytöksen hallinnasta.
  Lähde Askel terveyteen
   
 10. vierailija Vierailija

  Olin päässyt silloin ysiltä ja meno oli sen mukaista. Huoltajan puheet olivat yhtä tyhjän kanssa, tämä poika levitteli rajojaan minkä kerkesi ja oli mahtavaa.

  Yhtenä päivänä olin kahdestaan isän kanssa kotona, silloin pappa esitti tulevan ohjelmansa minun suhteen. Minä kuuntelin taas huonosti hänen viestiään. Oli selvä asia, että mikään oppi ei mennyt perille.

  Isä kävi ulkona ja palasi sieltä vitsan kanssa. Tiesin heti, mitä se tarkoittaa. Sellaista vaihtoehtoa en ollut ottanut huomioon, minulla oli ollut jo muutama vuosi rauhoitusaikaa sen suhteen. Kaikesta näki, että tosi oli kyseessä, niin huolellisesti huoltaja valmistautui tapahtumaa varten. Karkuu en arvannut lähteä, koska se tietäisi ainoastaa, että minua yritettäisiin piiskata ulkopuolisten nähden.

  Jos nyt onnistuisin luistamaan ukon käsittelystä omin voimin, niin olisin vapaa jatkamaan liehumistani pitkin kyliä. Saattaa olla tuollaisessa tilanteessa, että piiskaaja tuntuu hyvinkin riskiltä mieheltä, mutta nyt oli ainakin kimpussani tiukkaotteinen tyyppi. Eikä siihen kauaa mennyt, kun menetin housuni ja lopulta makasin isän polvilla kuin pikkukakara. Huoltaja tiesi, että hänen oli saatava täydellinen voitto, muuten "paatunut" jälkikasvu lipuisi hänen otteestaan ja se pani ukon satsaamaan kaikkensa tähän otteluun. Komentosuteet selvisivät yhdessä minuutissa, kun piiska alkoi räpsähdellä. Pian minä itkin oikeasti ja olin valmis lupautumaan vaikka mihin.

  Kaverit ihmettelivät miksi minä en enää illalla ilmestynyt mopoineni kylälle. En kehdannut sanoa niille, että vaikka olen isäni mittainen, niin minun käy vielä huonosti hänen kanssaan. Ilmeisesti muiden isät eivät olleet samanlaisia voimanpesiä, kuin meillä oltiin.
   
 11. vierailija Vierailija

  Hyvä otsikko! En muista että vanhemmat olisivat koskaan piiskanneet ainakaan meitä nuorimmaisia, mutta leikeissämme kyllä piiskasimme. Ensin me tytöt annoimme piiskaa toisillemme ja sitten houkuttelimme nuorimman veljemme myös leikkiin mukaan. Piiskasimme hyvin kevyesti ja hän piiskasi meitä niin kuin piiskasi. Tämä kaikki piilossa vanhemmilta. Sain piiskaa vielä ihan "aikuisena" siskoltani.
   
 12. strykpojke Vierailija

  Onko sinulla on mies nyt?Haluatko viellä leikkiä?Minä haluan!
   
 13. vierailija Vierailija

  Meitä lapsia oli sillä kylällä aikamonta me leikimme kotia joku isommista Tytöistä oli Äitinä antoi toisillä vitsaa oli myöspoikia saivat olla tyttöjen reisien päällä piiskattavana olin silloin itsejoku 10vuotias tytöt olivälillä saamassa piiskaa pojilta minäkin piiskasin 14vuotiasta tyttöä sylissäni kun kasvoimme meni muutama vuosi sama sakki oli opettelemassa leikimme Äitiä,Isää nussimme mättäiten päällä.
   
 14. strykpojke Vierailija

  Mekin leikkimme sama isä ja äiti!Minä olin se joka pakotti ne muut lapset leikkiä tuo leikki!Minä haluaisin aina olla se tottelematon poika joka sain vitsaa ja jo silloin minä nauttin kuin se kirveli pakroissani!Se tyttö joka oli äiti käytti oikea vitsa,joku pieni oksa!
   
 15. vierailija Vierailija

  Kun menimme naimisiin yli 50 vuotta sitten, puhuttiin aina piiskaamisesta. Kumpikin oli saanut kotonaan aina silloin ja tällöin piiskaa ja sitten mekin leikillämme piiskasimme toisiamme ihan huvikseen. Meillä oli eteisessä sellainen sateenvarjoteline ja pidimme piiskoja siinä valmiina. Appivanhemmat olivat sellaisia vanhan kansan totisia ihmisiä, appiukko ei paljoa puhunut ja anoppi arvosteli kaljan juontiani ja kuunteli kirkonmenoja radiosta. Hän yllätti kerran, kun tuli lastamme hoitamaan. Olin yksin kotona, kun hän tuli. Hän huomasi ne piiskat ja kysyi heti että saatko piiskaa. Ei auttanut muuta, kuin myöntää että joo. Hän oli silloin alle viiskymppinen ja kertoi, että piiskaaminen on ihan kivaa ja kyllä hekin aina välillä.
   
 16. vierailija Vierailija

  Piiskaa Tuli vielä murkkuiässä pylly piiskattiin punaiseksi yhtenä kauniina päivänä oli yllätys Äiti Riisui minut alapääni paljaaksi otti minut syliinsä vasemmalta puolelta levittireitensä pyllyni jäi Äitin oikean Reitenpäälle jalkanijäivät ilmaan käsilläni pitintuolin poikkipuusta Äiti piti vasemmalla kätellään reisieni puolestavälistä kiini pysyisin sylissä tästä asennosta saisi annettua kokopyllyn alueelle,reisienyläosaan Äiti antoi pikkuhiljaa remmin telkuta tämän tytön pyllyllä pikkuhiljaa vauhtikiihtyi kääntelin pyllyä remmiä tuli lantiollekin pyllyoli hellä,punainen sain monasti tämän jälkeenkin remmiä aina halattiin Äitän kanssa.
   
 17. strykpojke Vierailija

  Oletko kiinnostunut piiskasta kun sinä kirjoitat näin pitkä kertomus meille?Minä toivon niin ja haluan kysyä oletko vapaa eli varattu nainen ja kuinka vanha sinä olet?
   
 18. vierailija Vierailija

  Olen neljävitonen pyöreäpyllyinen Vitsa;Remmi maistuvat minulle noin kerrankuukautessa ihanaa olla Reppulevällään Miehen Tai Naisen Paljaillareisillä olen puoliksi varattu rengastettu.
   
 19. strykpojke Vierailija

  Harmillista että olet varattu!
   
 20. vierailija Vierailija

  Kiitos Kiinostuksesta Toivottavasti Löytät Vitsakumpanin. Ter.Pyöreäpyllyinen Tytteli.
   
 21. strykpojke Vierailija

  En usko että löydän,olen hakenut 40 v
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti