Hae Anna.fi-sivustolta

Minkä ikäisenä sait vielä piiskaa?

Viestiketju osiossa 'Kasvatus' , käynnistäjänä Murkun äiti, 15.10.2015.

 1. vierailija Vierailija

   
 2. Rami-64 Vierailija

  Itse muistan, kun sain vitsaa 15 vuotiaana ja olin jo pituutelda lähes 180 senttinen poika. Olin heittänyt englannin opettajaamme ja hänen autoaan lumipalloilla. Asuimme koulun lähellä, niin opettaja tulikin soittamaan ovikelloa ja kertomaan mitä oli tapahtunut. Asuimme sellaisessa vanhanajan puutalossa. Kun opettaja oli kertonut äidille mitä oli tapahtunut, opettajalle kerrottiin heti, että saan piiskaa. Opettaja lisäsi tähän vielä, että englantiakin voisin opiskella paremmin ja tehdä läksyt huolella. Tämä tiesi minulle lisävitsaa.

  Tämän jälkeen jouduin menemään kotona takahuoneeseen ja villa-ja alushousut polville ja pylly paljaaksi oikein vanhanajan malliin. Opettaja oli noin 30 vuotias nainen, jolle oli olkapäälle ulottuvat vaaleat hiukset. Jalassa tiukat farkut ja nahkasaappaat. Sen jälkeen kyykistyin sängyn päälle ja tyyny mahan alle ja piiskaus alkoi. Opettaja tiesi mikä on selkäsauna, mutta ei ollut sellaista ennen nähnyt luonnossa, joten kiinnostus oli suuri. Taisi hymyilyttääkin häntä jossain vaiheessa. Piiskan jälkeen housut ylös ja pyytämään anteeksi opettajalta.

  Tämän tapauksen jälkeen tein englannin läksyjä paremmin. Tiesin, että opettaja olisi voinut mennä mielellään soittamaan uudelleen miedän ovikelloa. Onko kukaan muu saanut vitsaa, niin että kiltti tyttö on näkemässä.
   
 3. vierailija Vierailija


  En usko että kovin monta on jotka ovat piiskaa saadessaan olisi ollut ulkopuolisia. Ei opettaja sentään sinua piiskannut? Totta tietysti että häpeä lisääntyy kun ulkopuolinen katsoja
  Saitko jälkiä takapuoleen?
   
 4. Rami-64 Vierailija

  Opettaja sai katsoa vierestä. Molemmat vanhemmat oli silloin kotona ja äiti pyysi isää antamaan piiskaa. Piiskana oli pihjalanoksa, jolla tuli punaisia juomuja. Mitä lie opettaja ajatellut, kun jännittyneenä piti odottaa seuraavaa iskua, kunnes piiska viuhahtaa ilmassa ja napsahtaa kovaa takapuolen iholle. Inhosin vitsan terävää nipistävää kipua, kukapa ei. Olen miettinyt, mitä opettaja ajatteli tilanteesta. Ainakin seurasi tarkkaan, eikä ollut vastaan.
   
 5. vierailija Vierailija

  Juu ei se mikään kevyt piiska pihlaja ole.. ei katkea helposti siihen aikaan piiskan käyttö normaalia.. miten muuten kun sait piiskaa oliko eroa selkäsaunan kovuudella ? Riippuen syystä miksi sait? Vai oliko aina niin että jos rangaistuksena piiskaa niin aina sai pyllyn viiruille? Ja yrititkö koskaan olla parkumatta. ?
   
 6. vierailija Vierailija

  Noloa oli se, kun vanhemmat uhkailivat antaa pyllypiiskaa kavereiden, naapureiden tai sukulaisten kuullen. Vielä nolompaa oli sitten se kun piti vanhempien edessä laskea housut alas ja sai sitä piiskaa
   
 7. huono äiti Vierailija

  Fyysinen kurittaminen rikkoo lapsen


  Tämän ei pitäisi olla mikään yllätys kenellekään: lasten piiskaaminen, tukistaminen ja muu fyysinen kurittaminen on lapsille ihan oikeasti todella vahingollista.

  Vahingot säilyvät pitkään, eikä kyse ole vain siitä, että lapsesta tuntuu pahalta se, että ihminen jonka pitäisi antaa turvaa ja rakkautta, satuttaa heitä.


  Manotoban yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa selvitettiin 8 300 ihmisen tietoja. Heiltä kyseltiin perhetaustasta ja siitä, onko heitä kuritettu fyysisesti lapsena. Noin 55% vastasi, että he olivat kokeneet fyysistä kurittamista.  Tutkimuksessa selvisi, että fyysinen kurittaminen altisti lapset päihteiden väärinkäytölle ja masennukselle sekä vastaaville mielenterveysongelmille vielä aikuisenakin. Tutkijoiden mukaan fyysinen kuritaminen pitäisi rinnastaa pahoinpitelyyn, jotta sen vakavuus ymmärrettäisiin.

  Ennen uskottiin, että kurittamalla lapsista kasvaa kunnon ihmisiä, mutta tämä käsitys on osoittautunut vääräksi. Fyysinen kurittaminen rikkoo lapsia peruuttamattomasti ja on ainoastaan haitaksi.

  Suomessa joka neljäs hyväksyy lasten fyysisen kurittamisen yhä edelleen, siitä huolimatta että se on ollut rikos kahdeksankymmentäluvulta alkaen, siis jo kolmenkymmenen vuoden ajan.

  Vanhemmuus on raskasta, hermot menevät helposti ja usein, ja tunteensa saa näyttää. Mutta väkivalta, jota fyysinen kurittaminen on, ei ole missään tapauksessa eikä tilanteessa hyväksyttävää. Lapsia ei saa rangaista piiskaamalla tai tukkapöllyillä, eikä niillä saa edes uhkailla.

  Jos sinusta tuntuu, että et jaksa enää lastesi kanssa ja keinosi ovat lopussa, hae apua esimerkiksi neuvolasta. Kasvatusongelmiin ja omaan väsymykseen on fiksua hakea apua. Se ei ole häpeällistä tai merkki huonosta vanhemmuudesta.

  Lähde.


  — Huono Äiti -toimitus

  Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!
   
 8. Sain ja kunnolla Vierailija

  Ikää en muista, mutta koulun jälkeen ja ennen armeijaan menoa. Tehtiin jotain ihan luvatonta poikaporukassa ja jäätiin kiinni ja kun niillä kulmilla ei mikään asia jäänyt salaiseksi. Äiti repi minulta nahkavyön ja taittoi sen kaksin kerroin ja housut alas ja oli ihan hurjana, huusi ja raivosi. Remmiä tuli joka puolelle eikä lopettanut vaikka kuinka yritin; työnsi mahalleen sänkyyn ja hakkasi takapuolen ja selän ihan muusiksi.
   
 9. vierailija Vierailija


  Olin 11 vuotias ja jäin kiinni myymälävarkaudesta. Kotona äitini piti kovan puheen, ja kertoi että olin ansainnut pitkästä aikaa selkäsaunan ja saisin itse hakea risun sitä varten. Muistan kuinka epäröin mutta lähdin hakemaan risua, koska en oikeasti uskonut sitä saavani. Edellisestä saamastani kurituksesta oli jo useampi vuosi, ja koin olevani jo varsin vanha saamaan pepulleni.
  Taitoin ojanreunasta oksan ja vein sen äidilleni. Uskotteko että kauhistus oli suuri kun hän komensi pudottamaan pöksyt nilkkoihin ja otti minut poikittain syliinsä. Siinä sitten tuli paljaalle takamukselle varmaan toistakymmentä kipeää sivallusta ennenkuin pääsin huoneeseeni häpeämään.
  En tiedä häpesinkö selkäsaunaa sillähetkellä, mutta kun risu jäi näytille keittiöön esim. isoäitini kiekaisi heti kylään tullessaan että onkos tuo risu ollut oikeen käytössä. Sen jälkeen äitini tietysti referoi kaikki tapahtumat perinpohjaisesti ja minä kuuntelin korvat punaisena. Myös kaverini kävi, hänkin kysyi olenko saanut selkääni, pakkohan minut oli myöntää kun eihän meillä muitakaan uhreja ollut. Pari viikkoa risu siinä taisi olla ennen kuin se siivottiin pois.
  Kerran vielä sen jälkeen jouduin risun hakemaan, mutta silloin se jäi käyttämättömäksi.
   
 10. whoknows Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.04.2020
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmmmm...olipa viehättävä kertomus, etenkin tuo isoäidin reaktio, tiedätkö oliko äitisi saanut lapsena risua isoäidiltä ? Tämäkään perinne ei nykyään enää siirry sukupolvelta toiselle.
   
 11. Miten täällä jaksetaan vuosikausia, ellei jopa vuosikymmeniä, muistella sata vuotta sitten saatua piiskarangaistusta - aiheellista tai aiheetonta - sehän kertoo vaan siitä tosiasiasta, että piiskan saanti on ollut traumaattinen kokemus, vaikka sitä kuinka yritetään kaunistella ja huumorilla pehmentää. Jos se olisi ollut pikkujuttu, se olisi jo unohtunut aikoja sitten. Joku haava siitä on jäänyt sielun syvyyksiin, koska tarve puhua siitä ei häviä, ei sitten kulumallakaan.
   
 12. whoknows Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.04.2020
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyse on fetissistä, jotkut kokevat piiskajutut kiihottavina, sadomasokismi ei ole kovin harvinaista. Elokuva "Koirat eivät käytä housuja" sai Jussinkin.
   
 13. Ei se ole mikään fetissi, jos vanhemmat antavat lapselle - pienelle tai isommalle lapselle piiskaa . rangaistuksena jostain väärästä teosta, joka olisi voitu hoitaa jollain viisaammallakin tavalla. Mutta se oli viime vuosisadalla maan tapa, jokaisen pirtin ovenkarmilla tai uuninpankolla oli Koivuniemen Herra, joka jo pelkällä olemassaolollaan aiheutti pelkoa ja kauhua lapsessa. Toiset käyttivät tätä kivuliasta kasvatusmenetelmää paljonkin; siis ajattelematta asiaa mitä se aiheuttaa lapsen kehitykselle. Lapsen fyysinen rankaiseminen on väkivaltaa . Onneksi se on nykyään lailla kielletty.
   
 14. whoknows Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.04.2020
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  -
  Monet vanhemmat saivat ennen sairasta tyydytystä lapsen kurittamisesta, fetissi oli helppo verhota kasvatukseksi ja jopa Raamattu kehotti kurittamaan.

  Kurituskielto on ehdottomasti oikea, nykyään vain kaikista asioista uskalletaan puhua.
   
 15. vierailija Vierailija

   
 16. Raamatussa kurittaminen tarkoittaa rajojen asettamista, järjestystä, oikeudenmukaisuutta, vanhempien tervettä auktoriteettia, Raamattu ei suinkaan kehoita piiskaamaan .Pikemminkin päinvastoin, se sanoo että viha on synti kaikissa muodoissaan. Jos aikuinen saa tyydytystä heikomman / lapsen piiskaamisesta, niin se on sairasta touhua. Toki sitäkin esiintyy, tiedän sen, sillä maailma on paha ja ihminen on paha.
   
 17. vierailija Vierailija

   
 18. whoknows Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.04.2020
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä Raamatussa aivan selvästi kehotetaan lyömään lapsia, Raamattu tulisi hylätä ainakin lastenkasvatuksen ohjekirjana, Ihminen on hyvä, Raamattu vain väittää ihmisen olevan paha, Raamattu on väärässä.
   
 19. whoknows Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.04.2020
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä tämä Raamatun sananlaskuissa 13:24 oleva sitten tarkoittaa ?

  Joka vitsaa säästää, se vihaa lastaan; mutta joka häntä rakastaa, se häntä ajoissa kurittaa.

  Turha kiemurrella erilaisilla selityksillä, rikokseen Raamatussa kehoitetaan.
   
 20. vierailija Vierailija

  Ei kukaan vanhemmista sai seksuaalista saanut seksuaalista tyydytystä lastensa piiskaamisesta se oli sen ajan tapa.... Raamatun käännöksen aikaan piiskaus oli yleistä ja sallittua.. vasta v. 1984 se on lailla kielletty. Tämä hyvä pitää mielessä. Kun keskustellaan tulkinnoista. Mutta nyt laissa kiellettyä toimintaa.

  Mitä tulee sitten seksuaaliseen piiskauksen . Se on sitten täysi ikäisten ( 18v ) vapaaehtoista seksuaalista leikkiä missä ennalta sovittu turvasanoineen jne. Ei pidä sekoittaa näitä asioita keskenään....
   
 21. Vitsa Raamatussa on enemmän symbolinen, Vanhan Testamentin aikoina 5000 vuotta sitten sodittiin, alistettiin ihmisiä kuten orjia ja naisia, ja varmaan lapsiakin ( Sananlaskut kuuluu VT:iin). Mutta missään ei kehoiteta lyömään lapsia.
  Sanotaanhan Raamatussa myös, " jota Jumala rakastaa, sitä Hän myös kurittaa." Ei se tarkoita että Jumala tulisi Alas taivaasta ihmisiä vitsan kanssa piiskaamaan, vaan kuritukset tulevat muilla tavoin ihmisten elämään. Nämä Jumalan kuristukset kasvattavat kaikenikäisiä.
   
 22. whoknows Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.04.2020
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletko kaikilta vanhemmilta kysynyt ? Lapsesta piiskan saanti teki joskus masokistin etenkin jos murrosikäisenä joutui sen kohteeksi. On näitä asioita tutkittu aivan psykologien toimesta.
   
 23. whoknows Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.04.2020
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pelkkää kiemurtelua, uskonnollinen lastenkasvatus alkaa paljastua lahkojen ja kirkkojen toiminnassa, hyväksikäyttöä yms.
   
 24. Uskonto itsessään ei kehoita/ Anna lupaa lasten fyysiselle kurittamiseele tai lasten seksuaaliselle hyväksikäytölle, sitä tekevät pahat ihmiset kaikkialla maailmassa!
   
 25. whoknows Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.04.2020
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervejärkinen ihminen ei tarvitse mitään uskontoja, normaali ihminen osaa rakastaa ilman uskontoja. Uskontoja on lisäksi useita, joissakin kehotetaan pahoinpitelemään vaimoja jne... Nykyään sotiakin on eniten alueilla jossa vallitsee vahva uskonnollisuus.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti