Hae Anna.fi-sivustolta

missä käsitöitä voisi myydä?

Viestiketju osiossa 'Askartelu ja käsityöt' , käynnistäjänä cat-art, 16.03.2008.

 1. nuo kaksi Vierailija


  toimintatapaa on eri paikoissa. Esim. hietalahden kirpputorilla ei saa myydä uusia tuotteita. Jotkut siitä takavuosina kärähtivät, siellä liikkuu tarkastajia.... jäät kiinni.
  se mitä myydään, siis niitä uusia mummojen tekemiä juttuja, ovat kyllä aika ala-arvoisia. Muualla eli Euroopassa taas myydään sallituilla toreilla korkealuokkaisia käsitöitä, perinteiseen malliin tehtyjä.
  Tori on siis eri asia kun kirpputori.
   
 2. susanna Vierailija


  monet torit on yhdistetty kirpputoeihin ja toreilla saa myydä käsitöitä jos on torikortti ihan yksityis henkilöt verottomasti. Ja joillakin toreilla o ns. maalais paikkoja joissa saa myydä käsitöitä jne. ilman torikorttiakin. Älä höpötä mistään harmaasta taloudesta. Torit pyritään pitämään kaiken kansan kauppa paikkana ei vain suurien yritysten.
   
 3. Torimummu Vierailija

  Ihmettelen mihin perustat väitteesi 'toreilla saa myydä käsitöitä jos on torikortti ihan yksityishenkilöt verottomasti'. Ei torikortilla ja verottomuudella tai sillä että on yksityishenkilö ole MITÄÄN tekemistä keskenään! Mistä olet saanut päähäsi että yksityishenkilön työtulo olisi sen verottomampaa kuin yrityksenkään? Tämä on tietysti myyjän ja verottajan välinen asia, eikä siinä paljon jonkun 'susannan' mielipidettä kysytä. Se, kuinka moni torimyyjä sitten rehellisesti myyntinsä ilmoittaa onkin taas ihan toinen juttu. Onko kysymyksessä harmaa talous, lienee jokaisen oman omantunnon asia. Mutta jos varastaa vain vähän, niin onko se sitten oikeampi tapa toimia kuin varastaa paljon? Sillä siitähän tässä on pitkälti kysymys. Jos kaikki ajattelisivat niin, että säännöt koskevat vain muita, ei minua, niin mihin sitten tulisi vetää raja?

  En tiedä millä toreilla on maalaispaikkoja, joilla saa myydä ilman torikorttia. Helsingissä ei ainakaan tuollaisia toreja ole. Torikortti pitää hakea etukäteen Tukkutorin toimipisteestä, ja samalla tulee esittää näytteitä käsitöistään. Torilla kiertävät valvojat, jotka kirjaavat ylös torikortin numeron samalla kun keräävät pöytämaksut.
   
 4. Toikka Vierailija

  Se on vähän tulkinnanvarainenjuttu, mikä on käytetty tuote. Jos valmistan vaikka vauvanpeiton jollekin tietylle ihmiselle, eikä hän sitä huolikaan, niin kai minä sen voin sitten edes kirpparille viedä myytäväksi?

  Tai jos se peiton saaja vie sen samantien kirpparille, niin mitenkäs siihen laki suhtautuu?

  Jos ostan uuden takin, eikä se sitten enää kotona olekaan minusta kiva, eikä kauppa ota sitä takaisin, niin enkö voi viedä sitä kirppikselle? Takkihan on uusi ja käyttämätön, mutta periaatteessa "käytetty tuote."

  Jos saan lahjaksi astiaston, jota en käytä ollenkaan ja se vain lojuu jossain kymmenen vuotta, niin saako sen viedä kirpparille, kun se kerran ei ole käytetty? Tai saan lahjaksi uuden mutta ruman maljakon ja vien samantien kirpparille, onko se laitonta kauppaa?

  Kyllähän noilla kirpputoreila näkee paljonkin selvästi ihan myyntiä varten tehtyjä käsitöitä, on sukkia ja lapasia ja on näitä nyt muodissa olevia hörselöhuiveja ja kaikenlaisia pitsiliinoja yms. Vaikea sitä on kuitenkin väittää, että ne on vartavasten bisnesmielessä tehtyjä. Aina voi sanoa, että ne on jääneet itseltä ylimääräisiksi. Kukapa nyt mitään käytettyä villasukkaa ostaisikaan. Ja onhan siellä tavaraa ihan vielä avaamattomissa pakkauksissakin, miten niitä nyt sitten pitäisi luokitella, onko ne käytettyjä vai ei. Olen myynyt hiusväripakkauksiakin muutaman kerran, kun en itse halunnutkaan niitä käyttää, vaikka tuli ostetuksi. Ei kai käytettyä hiusväriä pystyisi myymäänkään...?

  Kyllä tämä on vaikeasti tulkittavissa oleva asia, jos ihan tavallisen kirpputorimyyjän pöytää ajatellaan. Eri asia on sitten ihan selkeästi bisnesmielessä harjoitettu myynti, esim. jos vaikka kenkäkauppias vuokraisi kirpparipöydän ja kauppaisi siellä myymättä jäänyttä varastoaan.

  En tiedä, kuka niitä pöytiä pitää, joita näkee lähes kaikilla kirppareilla: selvästi jonkun kaupan vanhaa varastoa, milloin mitäkin nauhaa ja nyöriä kelakaupalla, milloin on sukkapaketteja ja alushousuja, on pesuaineita ja siivousliinoja jne.
   
 5. maaria Vierailija


  Olisin halukas teettämään neuletunikan?Oisko joku joka neuloisi tilauksesta?
   
 6. amk Vierailija


  Lämmin ilo
   
 7. kyllä saa Vierailija

  verottomasti tehdä käsitöitä ja myydä niitä 6 000 e:n asti. Esim. harrastelijataiteilijat myyvät tauluja noin ja saavat tuon verran tienata.
   
 8. tico Vierailija


  Juuri näin.

  Kirpparin periaate on: "myydä OMASTA käytöstä poistettua KÄYTETTYÄ tavaraa". (Näin verottaja minulle ilmoitti kun kysyin asiaa). Saahan kirpparilla myydä toki uuttakin, mutta siitä täytyy maksaa vero.

  Itse myin käsitöitäni kirpparilla, mutta ilmoitin ne verotuksessa, eikä siitä ainakaan haittaa ole ollut.
  Ainakin laillisesti olen toiminut vaikka naapuri yrittäisikin käryytellä.

  Kirpparin omistajakin on pahassa jamassa, jos joku yrittää myydä uutta tavaraa, eikä maksa siitä alveja ja veroa. Ne siirtyvät kirpparinpitäjän maksettavaksi jos käry käy. Niitä tapauksia on maassamme paljon.

  Suoramyyntihalleissa ja yrittäjätoreilla voi myydä ympäri vuoden käsitöitään, mutta nekin täytyy ilmoitella verotuksessa.
   
 9. on.on.. Vierailija


  Toreilla se vasta rehottaakin se harmaa talous. Paikkakunnallamme oli viime kesänä lauantaitorit. Yllätyin minkälaista "liiketoimintaa" nämä tietyt myyjät tekivät. Viikon kerättiin tavaraa kierrätyskeskuksesta, roskalavoilta ja kirppareilta ja sitten myytiin sitä lauantaisin. Samoin koko talvi oli uurastettu käsitöiden kanssa. Tottakai tälläisistäkin tuloista pitää maksaa vero.
  Harva normaali käsityöläinen tienaa 8 000 euroa sukkien neulomisella. Se on tuloraja, josta aletaan maksaa veroa. Ilmoittakaa rohkeasti vain torimyyntinne verottajalle, niin saatte paremmin nukutuksi yönne.
   
 10. Eipä saa Vierailija

  Jos saat minkäänlaista avustusta, palkkaa, eläkettä tms., menee kaikesta itsetehdystä eli uudesta tavarasta vero sinun oman tuloveroprosenttisi mukaan. Kaikki tulot siis pitää ilmoittaa verottajalle, vaikka myisit vain yhden tekemäsi sukkaparin, sen myyntivoitosta on maksettava vero. Toki käytännössä kun kirjaat tulonhankintamenoihin käyttämäsi materiaalit ja vähennät työhuonevähennyksen (jos teet käsitöitä kotonasi), et todennäköisesti joudu montaa senttiä verottajalle maksamaan.

  Alv:tä ei tarvitse maksaa alle 8500€ liikevaihdolla.
   
 11. jiippi Vierailija

  Verotus asiat ovat näköjään pahasti hakusessa monella. Itse olen saanut verotoimistosta hyviä neuvoja. Mutta jos esität asiasi, että myyn pari sukat, tarviiko maksaa veroa, niin.....

  Jos myyt käsitöitäsi, ihan sama missä, on se sinulle ansiotuloa. Laitan ylös tulot (minulla käytössä ruutuvihko) eli myydyt tuotteet. Samaan vihkoon laitan myös kulut; ostamani langat, kankaat ym. tarvikkeet, myyntipaikan pöytävuokrat. Säilytän myös kuitit.
  Vuoden lopussa lasken mitä jäänyt voittopuolelle ja tämän summan ilmoitan veroilmoituksessa. Vielä ei niin paljon ole tuloja tullut, että lisäveroa olisin joutunut maksamaan. Mutta ainakin homma on hoidettu asianmukaisesti. Kun tämän tekee säännöllisesti (ei siis vain kerran vuodessa) niin hoituu helposti ja nopeasti.
  Taitaa olla asenteesta kyse!

  Nyt olen saanut tuotteitani myyntiin lahjatavaramyymälään (myyntitili)!

  Onnea kaikille käsityöntekijöille, hyvät ja laadukkaat tuotteet löytävät kyllä ostajansa!
   
 12. misvaan Vierailija

  Muistathan, että kaikista uutena myydyistä pitää pitää kirjaa? Myit sitten kirpparilla, tai netin kautta, niin ovat verotuksen alaista tuloa...


  minkä takia kannattaa ottaa kuitit ja pitää kirjaa myös materiaaleista... ja vaikka bensakuluista kun viet kirpparille, koska ne voi vähentää verotuksessa eli tavallaan se verotuksen raja nousee, koska melkeen kaiken voi vähentää... Voi vielä käydä niinkin, että saat veronpalautusta, kunhan vaan jaksat pitää kaikesta kirjaa
   
 13. Neulojamummo Vierailija

  Moni neulookin, sen takia myyminen on vaikeaa. Minusta 18e miesen sukista, jos varsinkin varret oat lyhyet ovat kovin iso hinta, Mutta jos ne on neullottu pitkävartisiksi saapassukiksi ja kunnon kestävästä villalangasta, niin silloin hinta tuntuu passelilta.
   
 14. jiippi Vierailija

  Myyn aikuisten sukat 20-28 euroa, miesten pitkävartiset 40-45 euroa. Hyvin menee kaupaksi.
   
 15. en maksa Vierailija

  Muutamat sukat teen ja villapaidan. Noin pienestä työnteosta en ilmoittele mitään verottajalle. Suurin osa ei ilmoittele. Ehkä 5
  % ilmoittelee. Pitääkö kaikkien mummojenkin verottajalle ilmoittaa, no ei pidä ,hahhah! Kyseessä on pienimuotoinen HARRASTUS!
   
 16. tydde ei kirj Vierailija

 17. marienelle Uusi jäsen

  liittynyt:
  07.10.2014
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jos myydään enemmän kuin muutamia sukkia ym käsitöitä siitä on maksettava vero. Voimme hankkia 8000e/v niin ettei tarvitse maksaa alv:tä mutta vero on maksettava siitäkin. Sen voi kysyä omalta verottajaltaan jos tuntuu utopialta. Sen jälkeen vai huutonetteihin, torille tai kirppikselle myymään.
   
 18. Pirjo Vierailija

   
 19. vierailija Vierailija

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti