Hae Anna.fi-sivustolta

Missä unet tapahtuvat?

Viestiketju osiossa 'Kristallipallo' , käynnistäjänä TALSHIAR, 07.02.2018.

?

Missä unet tapahtuvat

Poll closed 14.03.2018.
 1. Fyysisen kehon aivoissa ja mielessä

  0 ääntä
  0,0%
 2. Jonkinlaisen aineettoman kehon aivoissa ja mielessä

  0 ääntä
  0,0%
 3. Tilapäisessä unimaailman kuplassa kehon ulkopuolella

  0 ääntä
  0,0%
 4. Pysyvässä unimaailmassa

  0 ääntä
  0,0%
 5. Muulla tavoin, kerro miten

  0 ääntä
  0,0%
 6. En tiedä riittävästi vastatakseni

  100,0%
 7. Kysymys on mieletön eikä siihen voi antaa vastausta

  0 ääntä
  0,0%
Voit antaa useamman äänen.
 1. TALSHIAR Jäsen

  liittynyt:
  19.12.2017
  Viestejä:
  200
  Saadut tykkäykset:
  22
  Oheinen äänestys on voimassa 5 viikkoa, eikä mikään estä kertomasta miksi olet jotain mieltä :)
   
 2. vierailija Vierailija

  Paul Bruntonin kirja yliminän viisaus antaa sulle vastauksen tuohon kysymykseen.
   
 3. Chill Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  10.01.2018
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  75
  Hyvä kysymys. Pauli Sundgren on laittanut jotain pohdintaa näistä Ultran sivuille. Tässä linkki http://www.ultra-lehti.com/lehdet/art-0178_Sundgren.html

  Minkälainen käsitys vierailijalla itsellään on Bruntonin ajatuksista ja omista kokemuksistasi unesta ja sen merkityksistä, haluaisitko kertoa?

  Jotenkin itse ajattelen unta monitasoisena tällä hetkellä. Uni voi olla joko tietoista tai enemmän alitajuista mielen ja tunteiden käsittelyä. Unessa siirrytään astraalitasolle jossa tunteet ja mieli luovat merkityksiä. Se missä kohtaa tietoisuus sijaitsee ja miten se siirtää tietoa on mielestäni merkittävää. Täsmentäminen on tässä vielä kesken. Paul Bruntonin yliminän viisaus on vielä lukematta. Pitäisi varmaan lukea.

  Tietoinen uni voi olla unennäkemistä - mielikuvia ohjaavaa. Unen näkijä tiedostaa näkevänsä unta ja pystyy muuttamaan unen kulkua, hallitsemaan sitä.

  Sitten, mitä tuossa linkissäkin oli, niin tunteet ja ajatukset voivat selventää elämäntilanteita, niiden kautta voi olla yhteyksissä toisiin astraalitasolla ja kuolleisiin tai toisella tasolla oleviin henkilöihin tai olentoihin. Se, missä tietoisuus kulkee ja miten tieto siirtyy näiden henkitasojen kulkemisen välillä olisikin siten merkittävää.

  Unessa voi saada myös enneunia tulevaisuudesta tai ohjausta henkitasoilta. Tästäkin on kokemusta. Näkee jotain asioita unessa etukäteen, jotka myöhemmin toteutuvat oikeassa elämässä tai muuta ohjausta.

  Johtuvatko unen eri tasot sitten tietoisuuden käytöstä? Tästä olisi mukava kuulla muidenkin kokemuksia.
   
 4. Chill Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  10.01.2018
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  75
  Jos päivätietoisuutta (arjen elämää ja minää siinä) vertaa uneen, mikä on erilaista? Olemme edelleen yhteyksissä toisiimme unitasolla, mutta unennäkijän tietoisuus, henkikehojen käyttö ja elämäntilanteen aiheuttama tiedonsiirto ja henkikehojen puhtaus ja alempi mielikö (ego) edelleen näyttelee omaa osaansa? Myös unissa? Ego liittyy käsittääkseni vielä myös astraalitasoon, jolla ihmisen yksilöllisyys ja suhde muihin näyttäytyy.
   
 5. Chill Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  10.01.2018
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  75
  Miten esimerkiksi kaksi henkilöä voi nähdä samaa unta samaan aikaan. Tästäkin on kokemus. Tietoisuudetko sekoittuvat astraalitiloissa? Miten tietoisuudet hakeutuvat hetkeksi samaan unitilaan? Jos vaikka näen unta jostakin ihmisestä, mistä tietää onko kohdannut tämän henkilön yhteisessä unimaailmassa, astraalisessa todellisuudessa tai mielikuvien unimaailmassa?

  Mitä on sitten unen yksilöllisyys, tietoisuuden yksilöllisyys, jos unikin voi olla jopa yhteistä. Jänniä asioita.
   
 6. Chill Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  10.01.2018
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  75
  Voiko kyseessä olla juuri tietoisuuden läpäiseminen, jonka avulla saa tietoa esimerkiksi tulevista tapahtumista. Tulkitseminen tapahtuu sitten tiedonsiirron selkeyden tai mielikuvien vahvuuden/heikkouden kautta. Olisiko niin, että kehon/ henkikehojen puhtaus, tietoisuuden läpäisevyys auttaa meitä tallentamaan tietoisesti unta, tapahtumia ja liikkumaan eri ulottuvuuksissa?

  Jos on ns. raskaat energiat, paljon tukkeumia kehossa, mielessä, tunteissa, unet tapahtuvat enemmän astraalisessa kontrolloimattomassa maailmassa, jossa unennäkijää vievät nämä tapahtumat enemmän ja tietoisuus ikään kuin pysyy taustalla, tarkkailee vain. Mitä enemmän tietoisuus nousee, sen enemmän alkaa tallentumaan asioita ja ns. tietoinen henkikehojen kontrollointi ja tiedonsiirto myös fyysiseen kehoon yhteytenä tapahtuu?
   
 7. Chill Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  10.01.2018
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  75
  Henkikehoilla taas tarkoitan astraalia, mentaalia jne. joiden välillä alkaa siirtymään tietoa ja ulottuvuuksien ja toisten olentojen kanssa yhteydenpito herkistyy. Saa tietoa vaikka syy-seuraussuhteista ja lineaarinen aika menettää otteensa, kun pystyy ylittämään ns. materiaaliset esteet tietoisuuden avulla.
   
 8. Master Skywalker Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  14.03.2017
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  381
  Omista kokemuksista: unet ja astraalinen todellisuus ovat sama asia. Tämä siksi, että ainakin itse olen unenomaisessa tilassa antaessani astraalikehoni tietoisesti poistua materiaalisesta ruumiistani. Lisäksi tällöin kokemani/näkemäni on hyvin samanlaista kuin unissa, tosin voin tietoisesti vaikuttaa siihen, eli tiedän, mitä haluan luoda. Tätä tapahtuu unessakin, mutta meille harvoin jää jälkeenpäin tietoa siitä, minne ohjasimme uniamme.
   
 9. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  27 756
  Saadut tykkäykset:
  1 753
  En tiedä riittävästi vastatakseni, ei kai tuota tarvi tuon enempää selittää?
   
 10. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  27 756
  Saadut tykkäykset:
  1 753
  Kiitos Chill tuosta linkistä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. TALSHIAR Jäsen

  liittynyt:
  19.12.2017
  Viestejä:
  200
  Saadut tykkäykset:
  22
  Tulkitsen sinun tarkoittavan että unet tapahtuvat astraalimaailmassa, eli ne ovat havaintoja astraalimaailman tapahtumista. Mitä sitten astraalimaailma on, kolme mahdollisuutta nousee minun mieleeni:
  1) unennäkijän oma alitajuinen mieli ja sen sisällöt
  2) kollektiivinen mieli ja sen sisällöt
  3) fyysisen maailman kanssa rinnakkainen maailma.

  Jos ihmisellä on useita kehoja, minkä ajatuksen chill esitti, niin tukeeko se vaihtoehtoa 3, rinnakkaiset maailmat. Onko kullakin keholla oma mielensä, oma tietoisuutensa, oma muistinsa, oma persoonallisuutensa?
   
 12. Chill Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  10.01.2018
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  75
  Mielenkiintoista. Oletko silloin kehosi yhteydessä, vierellä vai lähdetkö niinkuin joihinkin unimaailmoihin? Miten sitten tulet takaisin, tietoisestiko palaamalla kehoosi? Vai katoaako tietoisuus jossain vaiheessa unta/astraalista kokemusta, jolloin tempaudut taas enemmän unen katsojaksi kuin unen ohjaajaksi/luojaksi?

  Tosi vaikeita ja epäselviä kysymyksiä, mutta jos saat yhtään kiinni, niin olisi mahtava kuulla kokemuksiasi ja näkemyksiäsi.
   
 13. Chill Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  10.01.2018
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  75
  Nyt menee hirmu vaikeaksi :) En saa kyllä itsekään kiinni. Yritetään jotain hahmottaa, mitä itse tällä hetkellä ajattelen/koen.

  Ajattelisin, että tietoisuus on vain yksi. Kokemisen ja tietoisuuden läpäisevyyden tasot henkikehojen välillä taas vaihtelevat. Olisiko niin, että astraaliulottuuvuudessa on monta välitasoa, on matalampia ja korkeampia.

  Astraali läpäisee myös maapallon yhtenä ulottuvuutena, joten astraalikehossa voimme "tepastella", liitää, nähdä, ajatella ja jopa tuntea siirtäen tietoa omaan fyysiseen kehoomme, säilyttäen näin jopa muistikuvat ja kokemukset kirkkaana mielessämme. Yhteys jää ikään kuin päälle, jos on tietoisesti vaeltamassa astraalimaailmassa. Silloin kun olemme maanpäällä vaeltamassa, emme voi muuttaa asioita, voimma vain havainnoida tai tarkastella niitä. Tosin voimme käsittääkseni ottaa energiaa keskittämällä esimerkiksi kiinni vaikka materiasta, tarttua siihen, vaikka liikuttaa sitä. Näin toimivat kuolleet, jotka ovat jääneet astraaliin ja kummittelevat. Uni ja kuolema ovat lähellä toisiaan. Uni on aina tietynlainen pieni kuolema, muutos arkiseen fyysiseen vaeltamiseen. Olotilan muutos siis.
   
 14. Chill Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  10.01.2018
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  75
  Tuo kollektiivinen mielikuvien luomisen paikka myös jostain syystä alkoi puhutella. :) Olet sinä TALSHIAR kinkkiset pohdittavat tänne laittanut, mutta erittäin hyvä. Mahtava homma!

  Jos minä näen samaa unta kuin vieressä nukkuja - kumpi luo unta ja kumpi katsoo?

  Vai voivatko tietoisuudet luoda samaa unta yhdessä, yhdessä luoden kollektiivina?
   
 15. Chill Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  10.01.2018
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  75
  Mikä silloin on tämän unien luomisen paikka, jos se kuitenkaan ei ole fyysisen todellisen maailman astraalista heijastumaa, ns. "käsin kosketeltavaa" toisintoa vaan juurikin unimaailmojen joskus käsittämätöntä ja symbolista henkilökerrontaa, tapahtumia ja usein symbolisiakin vertauksia ja vihjeitä elämään? Miten erottaa alitajunta ja astraalinen luominen, tai ihan konkreettinen vaeltaminen vaikka astraalisilla monilla tasoilla, vaikka täällä maan päällä tai sitten avaruuksissa?
   
 16. Chill Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  10.01.2018
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  75
  Tähän vielä lisäksi haluaisin liittää kokemuksen astraalisen hengen ilmestymisestä ja hahmon näkemisestä.

  Huoneeseen tuli todella kylmä samalla, kun henki materialisoitui huoneeseen. Hänen henkikehonsa piirteet näkyivät konkreettisena ihmisen näköisenä, mutta korkeammalla noin metri maan pinnalta. Hänen ympärillään oli kupla, kuin astraalinen henkikeho. Hahmon astraalihenkilön näin ihan päivätietoisuudessa. Keräsikö astraalihenki elämänenergiaa itseensä materialisoituakseen? Siksi kylmä. On ollut kanssa merkittävä kokemus omassa maailmankatsomuksessani ja ymmärrykseni muotoitumisessa.

  Mitä on silloin luominen mielikuvissa, unessa? Missä silloin unennäkijä luo, jos ei fyysisessä astraalisessa todellisuudessa, joka läpäisee materian limittäin sisältäen myös toinen toisensa?
   
 17. vierailija Vierailija

  Ehkä jotain tuollaista kuin sanot, mutta eikö myös henkimaailmasta voi joku auttajasielu laittaa näkemään samaa unta. Tuoda sillä tavalla viestiä joka kummankin on hyvä tietää? Riippuu ehkä unen laadusta ja sen tapahtumista, mistä on kyse, arvelisin.
   
 18. Chill Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  10.01.2018
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  75
  Voiko sittenkin olla uniastraali kollektiivisena ulottuvuutena erikseen? Kuin suuri luova tietoisuuksien leffateatteri. Kollektiivinen tila, mikä ei ole totta, mutta jossa voidaan luoda asioita, nähdä asioita, yhdistellä tietoa, tunteita, jopa jakaa tätä unta, kahden tai useamman unennäkijän silmin? Tietoinen unennäkijä pystyisi unta enemmän ohjaamaan kuin vain tarkkailemaan.

  Mikä olisi sitten astraalinen tila, missä kohdataan kuolleita, voiko se olla tuo sama tila missä unennäkijä näkee ikään kuin elokuvia, katselee vain vai taas joku erillinen looshi? :) Poistutaan hetkeksi kohtaamiseen ja jätetään "elokuvat sikseen". :)

  Tuossa aiemmassa hyvin voisi tulla apinamielen sekamelska, joka yhdistelee asioita sieltä täältä, ilman tietoisuutta. Silloin ihminen on katsoja. Mutta kun hän alkaa hallitsemaan tietoisuuttaan, hänestä tulee luoja, tai kanssaluoja, osallistuja enemmän kuin vain havainnoija.
   
 19. Chill Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  10.01.2018
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  75
  Voi olla näinkin. En tiedä, en muista enää tarkkaan mitä unta nähtiin, mutta symbolista unta ehkä elämäntilanteeseen. Tietoisuuden luonne vain alkaa muuttamaan muotoaan, mitä enemmää pohtii elämää ja kokemuksiaan. :)
   
 20. vierailija Vierailija

  Vaöitsen vaih4oehdon muulla taboi. Sanon että unet tapahtuu perseen syvyyksissä sen mimä sanon
   
 21. vierailija Vierailija

  Niin, ja lisäyksenä äskeiseeni, niin näkeehän ihminen tietoista unta. Lukemani ja kokemani perusteella siinä leikittelee (myös) ihan tämä meidän mielemme. Ei liene mikään ihme jos kaksi samalla aaltopituudella olevaa pystyisi yhdistämään unensa. Itse muistan vain kirkkaasti tuon, missä ulkopuolinen auttajasielu toi saman viestin kahdelle unen näkijälle.

  Tarkoititko, että miettiessä ja kirjoittaessa kokemuksiaan, omat kokemusket aukeavat useammastakin näkökulmasta ja siinä mielessä muuttaa tietoisuus muotoaan? Itse olen kokenut niin. Sen lisäksi uskon, että tietoisuutemma muuttuu myös siinä mielessä, että lopulta tämä mielemme, kehittyessään ymmärryksessä, yhtyy korkeampaan minäämme ja sen kautta, ainakin lopulta, on yhtä Jumalan/jumaluuden kanssa, jossa kaikki olemme yhtä. Siis kaikki jotka ovat tietoisina yhdistyneet jumaluuteen/Jumalaan.

  Mutta se on jo toinen asia ja aihe. Siksi kuitenkin uskon, ja tietenkin omien kokemusten kautta, että meillä on myös muita kontakteja kuin vain oma ja toistemme tietoisuus täällä ajassa.
   
 22. vierailija Vierailija

  Hyvä huomio, joillakin se tapahtuu varmaan sielläkin. Surullista, mutta toisaalta jos ei paremmasta tiedä, ei sitä osaa huonona pitää. Kotoisalta se silloin tuntuu.
  Kun joskus havahtuu muuhun tai huomaa ulsopääsytien, voivat unetkin alkaa tapahtua muissa paikoissa ja tasoissa.
  Sama koskee ihan tavallista mielen elämäämme. Arkielämä ja unet ovat osin vuorovaikutuksessa toistensa kanssa eli unet heijastavat myös omaa elämäämme täällä ja oma elämämme heijastuu uniin.
   
 23. Chill Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  10.01.2018
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  75
  Niin tosiaan, hyvä, että otit tuon mielen tähän. Mieli voi yhdistyä unessa, kun erillisyys katoaa. Sillä jos päivätajunnassakin voimme olla telepaattisesti yhteydessä ja keskittämään tiedon siirtoa ja tiedon vastaanottoa, miksei näin voisi tapahtua myös unessa. :) Hyvä huomio.

  Nuo auttajien tuomat univiestit sitten voivat olla vielä oma lukunsa. Saavathan ihmiset viestiä enneunien muodossa, auttajan varoituksena tai ennakkotietona tulevista tapahtumista, vaikka muistutuksena elämän kohokohdista tai jopa sielunsuunnitelmaan kuuluvista siirtymistä.

  Juu, tuota lähdin miettimään, että yhdessä pohtien toisen näkökulma voi avata tai käynnistää prosessin, jossa tieto ikään kuin rakentuu siihen keskityttäessä. Ehkäpä tuon korkeamman minän ohjauksessa ja siinä tulee tuo yhteys muihin, kuten osuvasti sanoit.

  Alkoi tässä kiehtoa C.G. Jungin näkemykset alitajunnasta, arkkityypeistä ja liittymisestämme itseemme ja ympäristöömme, jossa toki myös ajatukset ja tunteet näyttelevät suurta roolia, unissa ja elämässä sekä muodostamamme kuva itsestämme ja toisita ihmisistä olentoina ja tietoisuutemme/tiedostavuutemme kautta. Paljon meidän mielikuvistamme voi olla myös harhaisia tai vain osittain totta. Niin myös unennäössä, mikä siinä on totta- vai vain astraalista elokuvamaista harhaa, näyttämötaidetta juonenkulkuineen. Osa tietysti voi olla opastustakin, mutta unen luonne ja tila kyllä alkoivat kiehtomaan. Ja tietoisuuden osa/osattomuus siinä.

  Olisiko jollain näkemystä tai tietoa tähän.

  Tässä yksi linkki areena puheeseen.
  C.G. Jung ja kollektiivinen alitajunta

  https://areena.yle.fi/1-3826479
   
 24. Chill Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  10.01.2018
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  75
  Joskus itsestänikin tuntuu tuolta. :)
   
 25. Chill Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  10.01.2018
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  75
  Jos rakennetaan mieli/tietoisuus/tajunta keskiöön ihmisessä ja lähdetään sen kautta yrittämään hahmottaa unta ja maailmoja. Meillä on päivätajunta ja alitajunta. Päivätajunta hahmottaa itseään kokien ego-tunne-mieli keskuksesta maatasolla, maan energioissa.

  Astraalisissa värähtely ja ympäristötaajuus on erilainen. Kokemus näyttäytyy hieman erilaisena siksi astraaliulottuvuudessa, vaikka kyseessä olisi astraalikehon irtoaminen ja matkustelu astraalissa vaikka tiedostaen. Ei ole kehoa, ei paikallista kiinnittymistä keholliseen olomuotoon, vaikka värähtelytasolla, tunne ja egomieliajatuksina muodostamme vielä melko pitkälle samanlaisen energeettisen latauksen kuin ollessamme päivätajunnassa tässä olomuodossa ja persoonassa, mikä nyt olemme tässä elämässä.

  Olisiko niin, että unessa alitajunta nousee esiin, jos astraalikeho ei pysty säilyttämään ns. tietoista ohjausta omalle kulkemiselleen irtaantuneena kehosta. Astraalikeho voi ehkä mennä viilettää jossain, mutta tieto ei siirry tai siirtyy vajavaisesti.

  Tai sitten alitajuntaan ryöpsähtävät apinamielen monet kuviot energiamuodostelmina, joihin mieli yrittää saada tulkintaa ja järkeä tai opastusta elämään. Tuossa kokija altistuu oman itsensä tuottamalle energeettisille sidoksille ja tunteille, mutta joko pystyy osallistumaan energian muotoiluun ja muokkaamiseen tai ei. Itse rakentaa kuitenkin psyykkistä mieltä elämään, toisiin ihmisiin ja suhteena omaan minään unen kautta. Se mitä olemme tai mihin kiinnitämme huomiomme myös päivätietoisuudessa toisin sanoen suuntaamme energiaamme ja ajatuksiamme sekä suhteissamme toisiin ihmisiin todentuu myös yöllä unina.

  Astraalikehon tiedonsiirto ja meidän kykymme hallita henkikehoamme ja alempaa mieltämme, sekä impulsseja, olivat siten unennäkijän heijastumaa unennäkönä tai astraalisena tiedostajana. Mitä vahvempi tietoinen yhteys rakentuu, sen enemmän astraalikehoa oppii valjastamaan tietoisena liikkumiseen.

  Ehkä vielä taito nähdä harhan ohi ja kiinnittyä tietoisuuteen olisi tässä yksi opastaja, mitä voi harjoitella päivä- ja unitietoisuudessa. Ehkä olennaista olisi myös miettiä, mikä ja kuka on tämä energeettinen ilmentymä tässä ajassa, jota kutsutaan minäksi tai ego-persoonaksi. Kuka ja mikä hän on ja mikä hänen merkityksensä on yksilöllisenä kokijana ja tietoisuutemme yhteisessä meressä.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti