Hae Anna.fi-sivustolta

Mistä löydän tarkan syntymäajan?

Viestiketju osiossa 'Tähtimerkit' , käynnistäjänä Apua kaipaava, 01.09.2005.

 1. Apua kaipaava Vierailija

  Hei!

  Tämä aihe liippaa läheltä tätä palstaa joten kysyn teiltä arvon ellit seuraavaa:

  Äitini haluaisi kovasti minun laativan hänelle syntymähetken tähtikartan. Ongelmana vain on, ettei meillä ole tiedossa hänen tarkkaa syntymäaikaansa.

  Ketään asiasta tietävää ei tietenkään ole enää elossa ja syntymäaikakin on vuodelta 1954. Syntymäpaikka on Helsinki, oletettavasti naistenklinikka. Onko kukaan koskaan onnistunut saamaan esim. syntymäsairaalan/paikan rekistereistä noin vanhoja tietoja? Arkistoidaanko sellaisia kuinka pitkältä ajalta?
   
 2. koom Vierailija

  Syntymäkellonaika

  1. Sairaalassa syntyneiden tiedot löytyvät synnytyssairaalasta tai lähimmästä nykyisestä keskussairaalasta. Ellei näistä löydy niin kaupungin/kunnanarkistoissakin on joissakin tapauksissa säilytetty näitä tietoja. Tietoja voi kysyä ensin puhelimella ja sairaalasta riippuen ne saattaa sitten joutua tilaamaan kirjallisesti tai käymällä sairaalan arkistossa. Sairaalalla tai millä tahansa tietoja säilyttävällä laitoksella on lakiin perustuva velvoitus luovuttaa tiedot niitä haluavalle kohtuullisessa ajassa. Tähän tietosuojalakiin kannattaa vedota, ellei tietoja suostuta hakemaan niitä pyydettäessä.

  2. Kotona ennen 1950 syntyneet (kun kätilö on ollut paikalla) löytyvät Valtion arkiston selvittelytyöryhmästä 09-228521. Sieltä kannattaa kysyä myös sairaalassa syntyneen tietoja ellei niitä muualta löydy. Veloitus on n.20-25 Euroa.

  3. Kotona 1950 tai sen jälkeen syntyneet (kun kätilö on ollut paikalla) löytyvät STAKESista 09-39671 (Sosiaali ja terveysalantutkimus- ja kehittämiskeskus). veloitus 0 Euroa.
   
 3. joo Vierailija

  joo sairaalasta löysin minäkin siis sinne vaan
   
 4. Alkuperäinen Vierailija

 5. haluan tietää tarkaleen syntymäajan
   
 6. 5.55 Vierailija

  Kotisynnytyksistä saa tietoa jo ennen vuotta -50 syntyneetkin, jos kätilö on ilmoittanut kellonajan.
   
 7. vierailija Vierailija

   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti