Hae Anna.fi-sivustolta

Mistä saa hyytelöimisainetta esim. pektiiniä?

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä Jatta66, 07.08.2009.

  1. Jatta66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    307
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tein taas tänäkin vuonna vadelmahilloa käyttäen hillosokeria ja hillosta tuli taas liian löysää kuten aina ennenkin. Tein ihan ohjeiden mukaan; 4 litraan vadelmia 1 kg hillosokeria. Mielestäni hillosokerissa on liian vähän sitä pektiiniä, joten hillo jää liian juoksevaksi. Haluaisin lisätä hillotessa hillosokerilla vähän ylimääräistä pektiiniä, jotta hillosta tulisi sopivan paksuista. Saako mistään pelkkää pektiiniä tai tiedättekö jonkun muun konstin tehdä hilloa kuin tuo hillosokeri? Olisikohan apteekissa hilloamisaineita?
     
  2. SuperMamma68 Uusi jäsen

    liittynyt:
    05.08.2009
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. ode58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    853
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melatin-merkkistä hyytelöimisainetta on ruokakaupoissa, olen itse tehnyt sen avulla esim. mustaherukkahyytelöä. Löytyy yleensä sieltä mistä säilöntäaineetkin.
     
  4. JohannaV Uusi jäsen

    liittynyt:
    25.04.2009
    Viestejä:
    351
    Saadut tykkäykset:
    0
    Punainen Melatin on hilloamisaine, joka on tarkoitettu vähäsokeristen hillojen ja marmeladien valmistukseen. Punainen Melatin säilöö, sakeuttaa ja hyytelöittää. Sisältää säilöntäainetta.

    Sininen Melatin on marmeladien ja hyytelöiden valmistukseen tarkoitettu hyytelöimisaine. Sisältää säilöntäainetta.

    Nämä vielä mainitsisin.
     
  5. angloelli Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    906
    Saadut tykkäykset:
    0
    Marttojen mukaan pektiinia voi ostaa jauheena apteekista.
     
  6. Jatta66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    307
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos Kaikille neuvoista!

    Pitää katsella kaupasta Melatiinia ja kysellä pektiiniä apteekista. Todennäköisesti seuraavalla kerralla hilloan hillosokerilla ja laitan sekaan ylimääräistä pektiiniä.

     
  7. neulanen Uusi jäsen

    liittynyt:
    26.06.2006
    Viestejä:
    205
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä taitaa jo olla myöhäistä, mutta anoppini tekee mustaherukkahyytelöä siten, että osa marjoista on puoliksi raakoja. Herukassa on itsessään pektiiniä.
     
  8. eevuska Foodie-lady Espoosta

    liittynyt:
    27.06.2006
    Viestejä:
    1 009
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hyytelö-marmeladisokerilla tulee tiukempaa tavaraa :)
     
  9. Jatta66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    307
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole ennen kuullutkaan hyytelö-marmeladisokerista, mutta nyt hain siitä vähän tietoa ja kuulostaa todella kokeilemisen arvoiselta. Taidanpa sittenkin käyttää ensikerralla hyytelö-marmeladisokeria. Kiitti vinkistä eevuska!

    Mun sisko sanoi, että hän on tehdessään vattuhilloa kaatanut osan vadelmamehusta pois ja on siten saanut hillosokerillakin ihan tarpeeksi paksua hilloa.
     
  10. vierailija Vierailija

    Tukusts niit saat, mut mahraks sä tartte ni palon?
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti