Hae Anna.fi-sivustolta

Mistä tiedät, että kosmetiikkasi on vanhentunut?

Viestiketju osiossa 'Kauneus ja kosmetiikka' , käynnistäjänä One of You, 18.01.2013.

 1. One of You T.L.K

  liittynyt:
  27.01.2012
  Viestejä:
  260
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varsinkin vettä sisältävistä tuotteista tulee helposti varsinaisia bakteeripesiä, jos et huolehdi niiden kunnosta. Tuotteilla on myös tietty käyttöikä, jota ei kannata ylittää.


  1. Ripsiväri

  Ripsiväriharja otetaan purkista ja se laitetaan sinne takaisin sen jälkeen kun se on ensin koskenut ripsiä eli käytännössä se voi varsinainen bakteeripesä. Jos huomaat kutinaa tai silmien punotusta, voi kyseessä olla haitallinen bakteeri, joka asuu ripsivärissäsi. Myös bensamainen haju on merkki bakteerikasvustosta.Vaihda ripsivärisi 2-3 kuukauden välein, vaikka se ei olisi vielä kuivanut.
  (itsellä kyllä pidän ripsaria n. 6 kk) Vinkkinä: avatessasi uutta ripsaria haista ripsiväriä ennen ripsiin laittoa, siten tiedät koska ripsari on mennyt pilalle. Pyörittelen silmiäni, kun jotkut kertoo käyttävänsä jopa 15 vuotta vanhaa ripsiväriä


  2. Meikkivoide

  Meikkivoiteet (lukuun ottamatta puuterimaisia tuotteita) ovat vesipitoisia, mikä tarkoittaa, että bakteerit rakastavat niitä. Jos meikkivoiteen haju tai rakenne muuttuu, se on todennäköisesti mennyt huonoksi. Myös ihoärsytys voi olla merkki siitä.Avaamaton meikkivoide voi kestää jopa pari vuotta, mutta avattuna se on hyvä käyttää 6-12 kuukaudessa.

  Lisäaikaa meikkivoiteelle saat, jos et koske purkin sisältöön omin käsin. Esimerkiksi pumppumalliset meikkivoiteet pitävät bakteerit ulkopuolella. Älä myöskään säilytä sitä kosteassa ja lämpimässä tilassa (kuten kylpyhuone), sillä nämä olosuhteet ovat myötämielisiä bakteereille.
  (itsellä saatta kestää 24 kuukautta)

  3. Peiteaineet

  Älä koske purkkimaiseen peiteaineeseen sormin, sillä samalla tuot sen pinnalle bakteereja. Käytä spaattelia tai vaikka pientä kertakäyttölusikkaa, jolla otat voidetta purkista ja ota ainetta sormella tai siveltimellä vasta siitä. Pese käyttämäsi työväline ennen seuraavaa käyttöä. Pilalle mennyt peiteaine alkaa muuttaa väriä. Jos et ole koskenut peiteaineen pintaan sormin, se pitäisi pysyä hyvänä jopa kaksi vuotta.
  Vinkkini: Voi koskea, puhtain sormin, peiteaine levittyy paremmin sormilla


  4. Puuteri, poskipuna ja luomiväri

  Luomivärit ovat tekemisissä herkän silmän kanssa, joten jos väri ärsyttää silmiä, se on saattanut mennä huonoksi. Jos kyseessä on voidemainen poskipuna tai luomiväri katso edellinen kohta.
  Itsellä kestää vuosia. Käytän AINA puhtaita siveltimiä luuomiväreissä, kuin muussakin meikissä. Vinkkinä: haista puuteria,- poskipunaa,- tai luomiväriä avatessasi ensimmäisen kerran pakkauksen. Kun tuote haisee pahalle - heitä pois ja osta uusi

  5. Meikkikynä tai eyeliner

  Meikkikynällä ja eyelinerilla mennään usein ihan lähelle silmä pintaa, josta se kerää bakteereja ja tuo niitä sitten takaisin. Teroittaminen putsaa kynää säännöllisesti, nestemäinen tulisi vaihtaa kolmen kuukauden välein.
  Itse käytän pitkäänkin. säilytän meikkikyniä jääkaapin alaosassa


  6. Huulipuna ja –kiilto

  Huulipuna sisältää lähinnä öljyjä ja vahoja, joten se ei tarjoa bakteereille kovin hyvää kasvupintaa. Huulipuna kannattaisin vaihtaa kerran vuodessa. Jos sinulla on ollut tarttuva tauti ja olet käyttänyt punaa, ota siitä reilu pala pinnasta pois ennen uutta käyttökertaa.

  Huulikiito sen sijaan vaatii vaihtoa useammin, varsinkin jos siinä on aplikaattori, joka kulkee huulten ja purkin väliä jatkuvasti. Haju kertoo yleensä muutoksesta.

  http://http://www.iltasanomat.fi/muoti-kauneus/art-1288396223969.html
   
 2. Nuuka Vierailija

  Ripsivärin käytän loppuun vaikka se kestäisi käytössäni 2 vuotta. Rahan haaskausta ja markkinamiesten kikkailua ostaa parin kk n välein uusi. Huulipunia minulla on jopa vuonna 2000 ostettu hääpunakin vieläkin käytössä. Ei ole pahaksi mennyt. Eräästä 3 v vanhasta Chanelin punaista kaivan siveltimellä loppuja huulieni, en heitä mitään pois enneuni on ihan lopussa. Luomivärit kestävät ikuisuuksia.
   
 3. Toinen nuuka Vierailija

  Huulipunat, puuterit, jauhemaiset ja puristetut luomivärit sekä meikkikynät kestävät asianmukaisesti säilytettyinä pienen ikuisuuden. Ripsivärin vaihdan siinä vaiheessa kun silmiä alkaa kutista eli n. puolen vuoden välein. Ja käytän ripsaria ihan päivittäin. Haju- ja näköaisti kyllä kertovat milloin joku tuote on aikansa palvellut.
   
 4. One of You T.L.K

  liittynyt:
  27.01.2012
  Viestejä:
  260
  Saadut tykkäykset:
  0

  Kyllä joo. Ihan oikeesti. Mietin itsekin, että miksi esmes huulipunat tai luomivärit yms. pitää vaihtaa tietyin väliajoin? Kun kerran yksin käytät, etkä lainaile kenellekään. Nyt jouduin Lumenen duoluomiväri heittämään roskiin, koska haisi paskalle. Samoin jo monta monta vuotta vanhat huulipunat, nekin Lumenen...
  Mulla itsellähän on jo varmana yli 10 vuotta vanhoja huulten,- ja silmienrajauskyniä. Teroittaessa lähtee pöpöt pois....

  Ei minullakaan ole varaa ostella jatkuvasti uutta - paitsi ripsarit, ne kyllä vaihdan viimeistään puolen vuoden kuluttua. Koska ne tulee tosi lähelle silmää....

  Tässä nyt kosmetiikkaihmiset haluavat todennäköisesti vain kulutusta.

  Erään kerran, kauan sitten (1990), äitini tahtoi, että meikkaan hänet.
  Kuulkaa meikit kaikki olivat pilalla - haju oli sanoinkuvaamaton. Omia meikkejäni kun en lainaile kenellekään.
  Yritin pestä meikkisivellinnysiä edes vähän siedettäväksi, mutta oli se kyllä hankalaa, huh!!!!
   
 5. Dalida Vierailija

  No olen itse herkkiksenä jotakuinkin niuhottaja näissä jutuissa :)

  Ei tässä ole vain kyse siitä että muiden ihon pöpöt pilaavat tuotteesi vaan kyllä ne sun oman pärstän pöpöt alkavat myös kasvaa ripsarissa tai huulipunassa!

  Itse en yleensä osta mitään voiteita yms. avopurkissa, mutta erästä vartalokuorintaa ostan koska sopivaa on vaikea löytää ja purkki ei riitä kauaksi aikaa. No kerran oli 4 viikkoa väliä etten kuorinut ja kappas kappas purkissa oli alkanutkin kasvaa hometta. Ihan tuttu suomalainen tuote Sokokselta, joten siitä tajuaa ettei ihan turhaa puhetta ole nämä turvaneuvot.

  Herkkäihoisena ja -silmäisenä heitän mieluummin pois vanhentuneen tuotteen kuin riskeeraan että saan jonkun kamalan tulehduksen silmään, huuliin tai naamaan. Sairastan myös immuniteettiä heikentävää sairautta, joten varotoimet ovat tarpeen. Nykyään kun on noita antibiooteillekin turpiin antavia pöpöjä.

  Meikit, joihin myös pääsee ilmaa, pilaantuvat nopeasti, niin että ne kuivuvat, väri muuttuu, koostumus muuttuu tai tehoaineet katoavat (esim. voiteen antioksidantit). Silloin tuote ei toimi haluamallasi tavalla vaikkei siinä kasvaisikaan hurja tappajapöpö.

  Ostan Cliniquen pienen ripsarin aina ulkomailta edullisesti, joten ei hirvitä heittää 3 kk päästä roskiin. Silmäkynä yleensä kestää vajaat 3 kk, joten vaihto tulee pakosta turvallisin välein, samoin huulikiilto. Voiteet ostan turvallisissa pumppu- tms. pulloissa. Puuterit, luomivärit ja jauhemaiset kuivat tuotteet nehän elävät vähän kauemmin. Säännöllisin välein heitän sitten pois sellaisetkin muhimasta meikkipussissa. Yleensä käytössä on yks tuote vain yhtä lajia, joten äkkiähän ne kulahtaakin ja pitää hankkia tuoretta tavaraa.

  Toisilla on huonompi hajuaistikin, eivät huomaa vaikka kasvopyyhekin haisisi pahalle. Kosteassa kylppärissä roikkuva jatkuvassa käytössä oleva käsi- ja kasvopyyhe muhittaa nopeasti örkkejä. Nykyään kun ei edes pestä enää keittämällä pyykkiä kuten ennen vanhaan vaan moni pesee pyyhkeet 30-40 asteessa pesukoneella, eipä siinä aina örkit pesussakaan poistu. Nuo meikkisiveltimet, -tyynyt ynnä muut tilpehöörit ovat kanssa pöpömagneetteja, ne kantsii pestä hyvin ja kuumalla vedellä ja kuivattaa hyvin.
   
 6. tiedän Vierailija

  Kosmetiikka EI VANHENNU jos se on täynnä eri parabeeneja = säilöntäaineita, ei ihme että parabeenit kosmetiikassa on kielletty Tanskassa. Joten joku voide voi säilyä monta vuotta niiden ansiosta
   
 7. Dalida Vierailija


  Säilöntäaineita tarvitaan kosmetiikkaan sen takia, että suurin osa sisällöstä on vettä ja jos lisäksi on orgaanisia aineita kuten kasviuutteita yms. haitalliset bakteerit ja sienet voisivat ruveta kasvamaan siinä. Lisäksi kun kosket kädelläsi purkkiin, siitäkin voi tulla pöpöjä.

  Katsos, monen mielestä minimaalinen määrä säilöntäainetta on turvallisempaa kuin kilo hometta naamarasvassa.

  Kosmetiikka ei ole täynnä parabeeneja. Määrät ovat hyvin pieniä.

  Parabeeneja ei ole kielletty Tanskassa kosmetiikassa vaan alle 3-vuotiaiden vauvojen tuotteissa. Parabeeneja pidetään ns. hormonihäiritsijöinä, siksi tuo Tanskan varmuuden vuoksi -kielto vauvojen tuotteissa.

  Pitää myös muistaa että parabeeneja on lukuisia, useimmat ovat EU:n mukaan turvallisia. Parabeeneja käytetään laajasti ruokatuotteissa, lääkkeissä, pesuaineissa, dödöissä, sekä hammastahnoissa yms. Aika vaikea välttää.

  Naisten kasvoille tulevassa kosmetiikassa parabeeneja on niin pieniä määriä, että niiden vaikutus luultavasti on pieni - muutenhan pitäisi lopettaa mustikoiden syönti, nehän sisältävät metyyliparabeenia - tai laventeliöljyn käyttö ja soijamaidon juonti, nekin kun on hormonihäritsijöitä.

  Jos haluaa parabeneeja välttää, onkin ongelmana valita joku toinen yhtä tehokas säilöntäaine, joka ei aiheuta mitään haittaa. Useimmat nimittäin voivat herkistää tai allergisoida tai ovat formaldehydivapauttajia eli siinä mennään ojasta allikkoon.

  Ehkä kuluttajan kannalta paras olisi että kehitettäisiin niin hyviä purkkeja ja puteleita, että ne säilyttäisivät tuotteet ilman säilöntäaineita. Niitä on Ranskassa jo alettu tehdä.
   
 8. Siisti Vierailija

  1. Ripsiväri

  Heitän vanhan pois parin-kolmen kuukauden välein aina kun huomaan että se alkaa klimppiintyä eikä harjan ottamisesta ulos putkilosta tule ääntä. Ostan ripsivärejä aina tarjouksesta varastoon niin, että uusi on aina valmiina odottamassa.

  2. Meikkivoide

  Käytän mineraalimeikkipohjaa, jonka purkki kestää vain muutaman kuukauden. Käytän sen siis aina loppuun.

  3. Peiteaineet

  Näiden kohdalla teen syntiä. Pitäisi vaihtaa useammin.

  4. Puuteri, poskipuna ja luomiväri

  Poskipunan käytän loppuun, luomiväriä käytän harvoin joten ne eivät lopu, mutta viskaan vanhat pois jos ne alkavat näyttää nuhruisilta.

  5. Meikkikynä tai eyeliner

  Käytän vain paletissa olevaa eyelineria, johon laitetaan siveltimellä vettä. On ollut minulla satunnaisessa käytössä vuosia mutta näyttää siistiltä.

  6. Huulipuna ja –kiilto

  Heitän pois kun alkavat näyttää nuhruisilta.

  Muussakin kosmetiikassa toimin aistieni perusteella. Siveltimet ja muut pesen niin usein kun tuntuu tarpeelliselta, ehkä kuukausittain. Eyeliner-siveltimen pesen joka käytön jälkeen ja peitevärisiveltimen lähes päivittäin.
   
 9. One of You T.L.K

  liittynyt:
  27.01.2012
  Viestejä:
  260
  Saadut tykkäykset:
  0

  Ei ollut aikoinaan mitään puhetta, kun olin teini, että meikkejä ei lainailla ja kenenkään vanhetuneita meikkejä ei käytetä. Syljellä kakkumascara kostutettiin.... iikkk.....
  Suositeltavaa on noitten meikkisienien kanssa, että käyttää kerran ja heittää pois, mutta minä pesen taatusti niin monta kertaa käytön jälkeen ja kuivatan sienet, että uskallan kyllä käyttää niin moneen kertaan, kuin sieni vaan kestää.
  Ja kyllä meillä ainakin kaikki pyyhkeet pestään vähintään 60 asteessa. 30 ei lähde puhtaaksi.
   
 10. Tunnustus Vierailija

  Tiedän että näin neuvotaan olemaan tekemättä, mutta: ripsivärin alkaessa kuivua ja paksuuntua (tapahtuu yleensä jo parin kuukauden käytön jälkeen) pesen harjan putipuhtaaksi (vetelen sormilla juoksevan veden alla kaikki paakut pois) ja laitan sen märkänä takaisin putkiloon. Harjaan väänyt vesi notkistaa putkilossa olevaa värimassaa ja ripsarin käyttöikä pitenee. Tarvittaessa toistan pesun useastikin. Sitten kun alkaa haista, heitän suosiolla pois.

  Tiedän että moisesta touhusta voi saada jonkin pöpön, mutta eipä ole vielä kertaakaan osunut kohdalle. Mielestäni maskaroiden hinnat ovat nousseet n. 10 vuoden aikana hurjasti, ja jostain ihan perus-Lumenestakin joutuu maksamaan lähemmäs kaksikymmentä euroa. Siksi ostankin ripsivärini tarjouksista. Muun kosmetiikan kanssa en ole pihi.
   
 11. Dalida Vierailija


  Tuossa todella tulee pöpöjä käsistä että vettä sinne ripsariputeliin ja siinä sitä helposti muhittaa sitten... ei hyvä. Ja katsos, kaikki sanoo ettei heille ole tullut "vielä" mitään. Noin voi sanoa kun ei tiedä onko huomenaamulla se hetki että naps, pöpö iskee. Ja kaikki eivät ehkä yhdistä jotain näppyjä tms. naamassaan kosmetiikaasta tulleeseen pöpöön.

  Veden lisäksi ilma on toinen pilaaja, eli ripsarin harjaa ei pitäisi veivata edes takaisin putelista ulos ja sisään. Kerralla otetaan se määrä mitä tarvitaan.

  Kerron turvallisemman kikan kuivalle ripsarille: laske pesualtaaseen lämmintä vettä, pidä kuivahtanutta mascaraputelia siinä pystyssä jonkin aikaa, tietysti niin ettei vesi pääse sisään vaan pelkästään lämmittää pulloa alaosasta. Voi jossain tapauksissa elvyttää kuivuneen kaman.

  Hinnoista en voisi olla enempää samaa mieltä. Yleensä Suomessa kosmetiikka on kallista. Ostan itse ulkomailta. Tosin nykyään tuntuu että ripsaritkin ovat puolityhjiä verrattuna aikaisempaan ja kuivuvat nopeasti. Yritän aina poisheittäessä ajatella kuinka paljon kalliimmaksi tulee jos silmä tulehtuu.
   
 12. One of You T.L.K

  liittynyt:
  27.01.2012
  Viestejä:
  260
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja missä minä nuukailen:
  silmämeikinpojustusvoiteessa, Lumenen maksaa 11,70 Erkkiä. (ovat pienentäneet tuotetta, josta olen suivaantunut, ennen kesti pidempään)
  Koska käytän meikkiä joka päivä, pohjustan luomen YR Pure Light meikkivoiteella, kevyt ja iho hengittää.
  Kun on menoa ja meikin pitää pysyä suht.koko päivä, otan käyttöön kaikki pohjustusvoiteet ja kestävät meikit yleensäkin.

  Isa Dorallakin oli joskus, mutta ei tietoa onko enää?????
   
 13. höö Vierailija

  Minä taas en ymmärrä, miten teillä voi kestää ripsiväri käytössä jopa puoli vuotta??! Itsellä kestää korkeintaan kolme kuukautta. Tykkään näyttävistä ripsistä, vaikkein "tukiainen" olekkaan.
   
 14. Käytön määrä Vierailija

  Vastasit jo itse kysymykseesi. Sinä laitat väriä paljon, esim. minä yhden kerroksen yläripsiin. Enkä edes joka päivä. Helposti kestää puoli vuotta ja pidempäänkin.
   
 15. Mademoiselle I Uusi jäsen

  liittynyt:
  29.04.2012
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekkin tulee ihmeteltyä noita kosmetiikan vanhenemisteorioita. Yleensä suurimman osan pohjasta löytyy se 12 kk, huulipunat ja luomivärit varsinkin. Nyt siivotessani meikkikaapilla yllätyin kun n. 3 vuotta käytössä olleen luomivärin pohjassa olikin käyttöikänä 6 kk?! Kyseinen paletti on trio. Ihmettelen kuka saa sen edes teoriassa loppuun tuosssa ajassa. Olen käyttänyt väriä useana päivänä viikossa ja jokaista kolmea, näin pitkän käytön jälkeen ei edes rasian pohja häämötä.
  Tänään ostin uuden tuplaluomivärin, oletuksella edes 12 kk, mutta yllätys yllätys kotiin tullessa ja jo kokeiltuani sitä, käänsin purkin ja totesin, että viimeinen käyttökuukausi 5/2013. Pitäisikö valittaa vai niellä?
   
 16. hille2 Vierailija

  Avopurkissa olevat kasvovoiteiden antioksidantit ym. vaikuttavat aineet alkavat tuhoutua 2 viikon kuluttua purkin avaamisesta. Lisäksi avopurkit ovat aikamoisia bakteeripesiä. Ihmetyttää, miksi kosmetiikkavalmistajat vielä vuonna 2013 markkinoivat moista, täysin vanhanaikaista pakkausmallia ja että miksi kuluttajat ostavat jopa isolla rahalla näitä tuotteita.
   
 17. Itse vaihdan meikit 6 kuukauden välin(lukuun ottamatta ripsiväriä,jonka vaihdan 3 kuukauden välein)en halua etta saan iho-oireita koska minulla on herkkä iho.jos on nuuka niin mikäs siinä mutta oma ongelma jos iho on parin vuoden päästä paskana.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti