Hae Anna.fi-sivustolta

Mistä tietää sopiiko mustat hiukset?

Viestiketju osiossa 'Kauneus ja kosmetiikka' , käynnistäjänä värikysymys, 08.10.2011.

 1. värikysymys Vierailija

  Hei ellit,

  mistä tietää, sopiiko mustat hiukset juuri minulle? Haluaisin värjätä hiukseni, mutten uskalla kun en ole varma sopiiko musta väri minulle.
   

 2. Kannattaa kysyä kampaajalta. Karkeasti arvioiden suomalaiselle naiselle sopii mustat hiukset hyvin harvoin, näin olen kuullut ammattilaisten sanovan. Hiukset voivat värjätä hyvinkin tummaksi, mutta ei mustiksi. pohjoismaalaisten tulisi kuulemma välttää puhdasta mustaa, se ei sovi ihonväriin.

  Ei ole vielä vastaan tullut suomalaista jolle mustat hiukset näyttävät hyviltä.
   
 3. Awa* Uusi jäsen

  liittynyt:
  30.10.2009
  Viestejä:
  4 561
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeile mustalla peruukilla ja otata valokuva.
   
 4. Gootti-hevari Vierailija

  Kontrasti hiuksien ja ihonvärin kesken on todella rankka. Keväällä tai kesällä kun auringon valoa on paljon niin mustakaan ei ole synkkä väri mutta talviaikana kyllä. Jos edustat jotain "aatetta" niin mikä ettei. Huomioi, että jos et ole väriin tyytyväinen niin värin poisto vaatii omat juttunsa ja se taas kuluttaa hiuksia. Tuo musta väri ihan vaalealla voi näyttää todella oudolta. Jos hiuksesi ovat tumman ruskeat jo entuudestaan, niin tuskin tummennus sitä pahentaa.
   
 5. vinkkiä vaan Vierailija


  Laita musta vaate päähäsi ja katso päivänvalossa ja kylppärin valossa että sopiiko sulle kasvoja vasten.

  Kokeile meikin kanssa myös.
   
 6. kjhjk Vierailija

  En allekirjoita sitä, että musta tukka ei sopisi kenellekään suomalaiselle, itse olen nähnyt eläessäni varmaan kymmenkunta, joille se sopii, yksi heistä on vieläpä oikeasti aivan blondi.
  Niillä, joille musta on sopinut, on ollut virheetön iho, rusottavat huulet ja huomiotaherättävän kirkkaan väriset silmät, sekä joko luonnostaan tai värjättynä tummat kulmat ja ripset. Kulmat ovat myös olleet hyvin muotoillut. Yleensä he ovat olleet lähempänä kalpeaa kuin ruskettunutta, korkeintaan hieman päivettyneitä. Hirveän luonnollisen näköistähän se ei ole, ja monesti melko goottimaistakin, mutta mielestäni silti hyvännäköistä. Jos hakee luonnollista lookkia, niin sitten kannattaa värjätä ennemmin tummanruskeaksi. (itse ei kannata kokeilla tummanruskeaa väriä, kaupan väreillä tukka tahtoo mennä aina liian tummaksi)

  Niillä, joille musta ei ole passannut, on ollut tummat silmänaluset, punoittava iho ja sameat, "ei-minkään väriset" silmät (jotka omasta mielestäni tulevat paremmin esiin rusehtavammissa sävyissä) ja kulmakarvat harvat, hailakanväriset ja "muodottomat", eli he näyttävät mustan tukan kanssa ennemmin sairaalta kuin Lumikilta. Senkin olen pistänyt merkille, että purkkirusketus ei tunnu mustien hiusten kanssa sopivan, vaikka rusketus olisi hyvinkin hillitty. Keinotekoisen värinen tukka ja luonnoton ihonväri yhdessä vain ovat vähän liikaa.

  Musta korostaa myös kasvonpiirteitä sekä niiden puutteita. Tuntuu, että esimerkiksi perunanenä näyttää vielä enemmän perunalta kun tummat hiukset kehystävät kasvoja, mutta toisaalta todella kauniit, korkeat poskipäät näyttävät vielä veistoksellisemmilta.
   
 7. Nainen Hämeestä Vierailija

  Työmatkoilla bussissa olen usein katsellut näitä mustatukkaisia, tarkoitan siis aivan pikimustaa. Monilla hiusten välistä paistaa iho, kun hiukset ovat kuluneet voimakkaista värjäyksistä. Kannattaa harkita mustaksi värjäämistä, jos on ohuehkot hiukset. Voimakaspiirteiselle sopii musta paremmin kuin haaleisiin silmiin, kulmakarvoihin ja ihoon.
   
 8. Musta on vaarallinen väri. Oikeanlaisessa yhteydessä se on erinomainen tehoste, mutta väärässä paikassa se pilaa kokonaisvaikutelman. Ei voida sanoa, ettei musta sopisi kenellekään suomalaiselle, mutta nyrkkisääntönä voidaan pitää, että monille sopii paremmin vaalea.

  Musta hiusväri voi toimia erinomaisesti seuraavissa yhteyksissä:

  1. Lumikki-iho: jos iho on liidunvalkoinen ja silmät jäänsiniset, voi musta väri sopia. Lumikkimainen vaikutelma on kaunis ja puhas. Tämä edellyttää kuitenkin, että henkilön iho on virheettömässä kunnossa ja silmänalusten iho on virheetön. Toisaalta edellyttää myös hyvää silmämeikkiä toimiakseen. Musta väri meikitöntä naamaa ja kalmankalpeaa ihoa vasten saa ihmisen näyttämään kuolleelta.

  2. Henkilöllä on oliivi-iho. Oliivi-iho on kylmänsävyinen tummahko iho, jossa on sinipunertavaa ja petroolin sävyä sekä voimakkaat kontrastit. Kyseessä ei ole lämmin ruskettunut iho vaan vaalea iho, joka pigmentin laatu kestää voimakkaita kontrasteja. Yleensä oliivi-iho on etelä-eurooppalaisilla, ja siihen yhdistyy luonnostaan hyvin tummat hiukset, ruskeat/tummanvihreät silmät ja selkeät kontrastit silmäluomilla sekä voimakkaan verekkäät huulet.

  Värin on siis sovittava kasvojen väritykseen ja toisaalta kasvoilta on löydyttävä vastinetta värille. Tämän vuoksi musta sopii yleensä vain niille, jotka ovat luonnostaan tummia. Se on niin ääripään väri. Aivan kuten aivan vaaleakin. Siihen väliin mahtuu runsaasti kauniita värejä, joiden kanssa voi pelata.
   
 9. kjhjk Vierailija

  Tämä onkin tärkeä seikka. Yleinen harhaluulo tuntuu olevan, että ruskettumalla, (+ hiusväriään tummentamalla) voi muuttua eksoottisen näköiseksi ja peittää vaalean ihon virheet, mutta ei se vain mene niin. Useat ruskettuneet näyttävät valkoisen/vaaleanpunaisekirjavan sijasta vain ruskean/punaisenkirjavilta, varsinkin kun makoillaan aamusta iltaan auringossa ilman kunnollisia aurinkovoiteita periaatteella "mitä ruskeampi, sen parempi". Voihan se rusketus auttaa vähän siihen, että pari näppyä tai mustat silmänaluset eivät erotu niin selvästi, mutta se ihon pohjaväri ei muutu miksikään. Ihan kaikki latinot/aasialaiset, joilla on oliivi-iho, eivät loppujen lopuksi ole edes kovin tummia väriltään, se ihon sävy on vain niin erilainen kuin pohjoismaisilla, että sitä ei saa jäljiteltyä, vaikka makaisi koko elämänsä solariumissa tai kävisi kaikki maailman purkkirusketukset läpi. Silti se pikimusta hiusväri ei välttämättä toimi edes niillä, jotka ovat luonnostaan tummempia ihonväriltään http://www.realsea.net/photo/Jessica-Alba-dark-hair64742.jpg

  Sitten kun joku luonnostaan vaalea päättää karistaa kalmankalpean ihonvärinsä ja värjätä tukkansa pikimustaksi, niin lopputulos on vielä kamalampi http://www.topnews.de/wp-content/uploads/2009/08/Katie-Price_flickr_fireballk2588-Custom1.jpg
   
 10. nni Vierailija

  Tiedän kaksi henkilöä, joille mustat hiukset sopivat. Molemmilla on luonnostaan todella tummanruskeat hiukset ja ruskeat silmät sekä tummat kulmat, vaikka iho onkin vaalea. Ja nimenomaan nuo Lumikki-tyyliset piirteet sopivat mustiin hiuksiin: puhtaanvihreät/harmaat/siniset silmät ja valkoinen iho yhdistettynä kauniiseen kasvojen luustoon. Ja toki tulee muistaa värjätä kulmat jne elleivät ne luonnostaan ole tummat.
  Kamalan näköistä on mustaksi värjätyt hoitamattomat hiukset muutaman sentin vaalealla juurikasvulla ja täysin meikittömät kasvot värittömine kulmineen ja ripsineen.
   
 11. ei sovi Vierailija

  Uskallan sanoa, että ei sovi.

  Jos sinut on adoptoitu kaukaa niin sitten voi toimia. Suomalaisilla geeneillä vastaus on ei ei ei.
   
 12. ******** Vierailija

  Minullekin tulee mieleen kolme naista, joille mustat hiukset sopivat. Yhdellä heistä on juurikin "Lumikki"-iho. Parilla näistä alkuperäinen hiusten väri on myös tumma, mutta yhdellä hiusten oikea väri on vaalea. Kaikilla on aika paksut tai tuuheat hiukset.

  Oli jopa yllätys, että yksi näistä ihmisistä oli oikeasti vaaleahiuksinen. Hänellä oli lyhyet hiukset, mutta hän huolehti hyvin juurikasvun värjäämisestä. Lisäksi myös kulmakarvat ja ripset oli värjätty.
   
 13. kjhjk Vierailija

  Vielä tuli mieleen sellainen, että musta hiustenväri vaatii kaiken muun lisäksi sen, että osaa meikata hyvin, suttuiset rajaukset, pakkelimainen pohjustus ja huulten yli levinnyt puna ym ei käy. Eihän ne käy koskaan, mutta varsinkin mustan tukan ja vaalean ihon kanssa huono meikki saa näyttämään 100% varmuudella ehostetulta ruumiilta. Varsinkin niille kuuluisille Lumikki-tyypeille sopisi paremmin sellainen "ranskalainen" kevyt ja kuulas meikki, mustassa tukassa on jo niin paljon draamaa, ettei siihen välttämättä kannata mitään smokey eyes-juttuja lisätä. Jos oma meikkityyli on dramaattinen, niin se kannattaa sitten tosiaan osata kunnolla.
   
 14. haluisinjtn Vierailija

  Laita ripsiväriä sun hiuksiin, niin näät sopiiko vai ei :D
   
 15. Hmmm Uusi jäsen

  liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  753
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen huomannut saman: väkisin rusketettu iho näyttää vielä karmeammalta mustaksi värjätyn hiuksiston kanssa kuin kalpean ihon. Monissa aidoissa mustatukkamaissa, kuten Itä-Aasiassa, ihoa ei edes rusketeta, vaan sitä varjellaan SPF-50-aurinkorasvoin ja parasollein. Itä-Aasiassahan on sellainen kellertävän oliivi ihonväri yleisin, mutta Japanissa näkee myös hyvin vaaleaa rosasävyisin poskisävyin joillakin naisilla. Molemmat sopivat mustaan tukkaan. Se nuorten suosima manga-anime-look mustine hiuksineen vaatii nimenomaan vaalean ihon. On muuten jännä, että Suomessa laitetaan meikkivoide usein virheellisesti pari astetta liian tummaa sävyä, kun taas noissa Itä-Aasian maissa näytetään suosivan yksi aste omaa ihonväriä vaaleampaa meikkivoidetta ja puuteria.

  Suomessa tulee mieleen niistä, joille musta tukka sopii, pari julkkista: Jenni Vartiainen (lumikki-iho, kauniit kasvonpiirteet) ja Kata Kärkkäinen tai mikä hänen nimensä nyt lie (pienet sirot kasvot). Omissa tutuissani oli opiskelukaveri ja hänen siskonsa, joilla on luonnostaan aivan pikimusta tukka ja ruskeat silmät ja heille se tietysti sopii, samoin saamelaisille.
   
 16. riippuu Vierailija

  Mielestäni riippuu monista asioista: ihonväristä, luonnollisesta hiusten väristä, kasvokarvoituksen väristä, silmien väristä sekä jopa yleisesti kasvojen piirteistä. Ja jopa sen ihmisen olemuksesta: onko kohtalokas kaunotar vai söpistelijä.

  Tumma- ja vaaleaveriköt ovat keskimäärin hyvin erilaisen näköisiä. Puoliveriset ovat jostain siltä väliltä. Tummilla on jotenkin hieman terävämmät kasvonpiirteet (kapeammat kasvot, terävämpi nenä ja kulmat, jyrkästi laskeutuvat kulmikkaat poskiluut) kuin vaaleilla ts. blondeilla piirteet ovat pyöristetyt (kasvot leveämmät, posket pyöreät, nenä tylppä/pyöreähkö). Johtuen siitä, että vaalealla rodulla on keskimäärin hieman enemmän naishormonia kuin tummilla. Ei tule latinosta blondia, eikä blondista latinoa, se on valitettava tosiasia, jota moni ei halua uskoa. Ajatelkaa joku heleä huippumalli Anna-Sofia Ala-sisto mustahiuksisena tai Cindy Crawford tai Kim Kardashian blondeina. Ei tule toimimaan, koskaan.
   
 17. blondi hämeestä Vierailija


  Totta. Jos laittaa mustan värin tukkaan, pitää meikki olla sen mukainen ja myös aina käyttää meikkiä tai muuten näyttää haudasta nostetulta.

  Kauniita goottityttöjä on ilo katsella katukuvassa, vaikka ihan hetero nainen olenkin.
   
 18. anna palaa Vierailija


  Anna palaa vaan. Näkemättä voin jo sanoa että on se ainakin vaihtelua noihin kusenkeltaisiin itse tehtyihin kotiblondauksiin ja punaisen kukertaviin keski-ikäisten tanttojen tukkiin.
   
 19. Hmmm Uusi jäsen

  liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  753
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaihtelua? Kotivärimustahan tuntuu olevan nykyisin Suomen yleisin hiusväri.
   
 20. ei ole Vierailija

  Kyllä lähiöpunainen on se kaikista yleisin.
   
 21. blacksheep Vierailija

  Kauniita goottityttöjä on ilo katsella katukuvassa, vaikka ihan hetero nainen olenkin.[/QUOTE]

  Samaa mieltä :)
   
 22. terkut Treelta Vierailija


  Ja täällä Treella paikalliset Halpahallit myyvät hyllyt tyhjiksi kusenkeltaista mikäli katukuvasta voi jotain päätellä.

  Toki lähiöpunainen myös on suosittu, musta ei ehkä niinkään.
   
 23. taaz.com Vierailija

 24. vierailija Vierailija

  Lukeehan se jo väripaketin kyljessäkin: valitse omaa sävyäsi lähinnä oleva hiusväri. Jos olet vaalea tai iholtasi kalpea, silmäsi ovat hyvin vaalean siniset tai kulmakarvasi ja ripsesi vaaleat, älä valitse mustaa.

  Jos taas olet tummanvihreäsilmäinen kuten Pia Pakarinen tai ruskeasilmäinen kuten Satu Tuomisto, on musta sinulle sopiva.

  Musta väri on ikuinen, aivan kuten blondauskin. Sen päälle ei voi laittaa enää mitään muuta väriä, saamatta vihreää lopputulosta. Blondauksesta tulee tummaveriköllä tipunkeltainen ja mustasta väristä vielä karmeampi blondilla kun juurikasvu tulee esiin.
   
 25. Vierailija Vierailija

  Kampaajat eivät tätä kerro, koska haluavat asiakkaita ja lisää rahaa: värjäämistä ennen kesää tulisi välttää, koska väri muuttuu sitten hiusten palaessa auringossa. Tämä on naistenlehdestä luettua.

  Synnintunnustuksia:
  Tätä en haluaisi sanoa, mutta on kiva vahingoniloisena katsella vihertäviä blondiraitoja tai blondeja. Ruskeiden/tummien hiusten blondaus, aurinko ja kroorivesi eivät sovi yhteen. Blondauksesta tulee vihertävä. Hopeashampoo auttaa siihen, mutta se on hiuksille erittäin kuluttava käsittely.

  Sitten on myöskin kiva katsella vahingoniloisena likkoja, jotka ovat blondanneet itsensä melkein kaljuiksi (jatkuva blondaus hiuksille erittäin haitallista ja kuluttavaa).
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti