Hae Anna.fi-sivustolta

mitä australiaan saa ottaa mukaan ja mitä ei??

Viestiketju osiossa 'Yleistä matkailusta' , käynnistäjänä tietämätön :), 16.10.2008.

 1. tietämätön :) Vierailija

  olen lähössä tossa kuukauden päästä ausseihin ja ei ole vieläkään osunut sellaista sivua missä lukisi mitä saa oikeasti viedä Australiaan ja mitä ei...
  puu esineitä ei saa sen löysin, mutta entäs koneessa?
  tietääkö joku jonkun sivun missä olisi luetteloa tjs?
  saako tuoda omat eväät koneeseen vai pitääkö ostaa kentältä?
  (matkustetaan lontoosta suoraan virgin atlantikillä)
  onko rinkka erikoismatkatavara?
  ohjeita, neuvoja yms otetaan vastaan mahd. paljon ihmisiltä joilla on kokemusta asiasta!
  kiitos!
  ei kauheasti kiinnosta heitää puolta tavaroista pois kentällä...
   
 2. Ulkoelli Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  28.12.2006
  Viestejä:
  2 350
  Saadut tykkäykset:
  2
  Rinkka on normaali matkatavara. Koneeseen vietäviä eväitä sun muita koskevat ihan normaalit matkustussäännöt nesterajoituksineen, teräasekieltoineen. Mutta et tarvitse eväitä, sillä Virgin atlanticilla tarjotaan lämpimät ateria, juomat jne. myös economyssa. Tarvittaessa voit tilata erikoisruokavalion. Saat koneessa myös silmälaput, sukat ja hampaiden pesuvälineet. Jokaisella istuimella on oma telkkari, joten viihdykettäkin on saatavilla, jos tykkää elokuvia katsella.

  Australia on tosi tarkka sen suhteen, että sinne ei viedä mitään tartunnanlähteitä. Jokaisen maahantulijan matkatavarat tarkistetaan joko scannaamalla, koiralla tai virkailijan tekemänä mm. ruoan, kasvien, hedelmien, pähkinöiden, lääkkeiden jne. suhteen. Mitään ei saa tuoda. Paitsi lääkkeet: reseptit ja alkuperäispakkaukset mukaan. Eikä mainitsemiasi puuesineitä. Älä ota koneesta mitään eväitä mukaan. Äläkä missään nimessä kerro maahantulokaavakkeessa olleesi millään maatilalla, navetassa tms!

  Aurinkorasvat kannattaa ostaa paikan päältä ja mahdollisimman korkealla suojakertoimella. Muista päähine ja aurinkolasit! Ja jos patikoit, iso, viileänä pysyvä juomapullo on ehdoton, mutta sekin kannattaa ostaa sieltä, heillä on vaikka minkälaisia virityksiä termopusseineen.

  Sivulta http://www.dfat.gov.au/aib/coming_to_australia.html löydät lyhyesti tärkeimmät tiedot.

  Hauskaa matkaa, Australia on upea maa!
   
 3. Siiruli Vierailija

  Selitys vielä tuolle, miksi aurinkorasvat kannattaa ostaa paikan päältä: Australian standard suojakertoimet on ihan eri luokkaa kuin Suomessa myytävät. Voit ehkä löytää jotain vastaavaa apteekin sk60 valikoimasta, mutta älä edes kuvittele, että mikään Nivea riittää Ausseissa jos oot tavallisen suomalaisen värinen.
   
 4. Ulkoelli Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  28.12.2006
  Viestejä:
  2 350
  Saadut tykkäykset:
  2
  Nimenomaan. Poikani oli siellä vaihdossa ja vaikka kuinka opastin oman kokemukseni perusteella auringon polttavuudesta, oli nuori mies kävellyt kaupungin kaduilla vajaa pari tuntia ja polttanut koko päänsä ja käsivartensa ravunpunaisiksi.
   
 5. kaikki syötävä Vierailija

  ei ole kiellettyä. Itse olen vienyt salmiakkia tuliaisiksi, samoin alkoholia eikä niiden kanssa ole mitään ongelmaa. Mitään eloperäistä ei saa viedä; siis hedelmät ja vihannekset, kasvit ja siemenet ovat kokonaan kiellettyjä. Ja tuo salmiakkikin pitää ilmoittaa, kaikki minkä voi laittaa suuhun on ruokaa ja se pitää ilmoittaa, mutta karkit kyllä menee läpi ilman ongelmia.

  Rinkka on tavallinen matkatavara, mutta suosittelen ostamaan rinkan ympärille pussin ettei nauhat tartu mihinkään ja rinkka repeä. Ruokaa saat koneessa ja mahdollisesti voit ostaa välilaskun aikana jotain. Riippuu tietysti missä välilasku on ja mihin aikaan vuorokaudesta... itse olen ollut aina Singaporessa keskellä yötä eikä silloin ole hirveästi vaihtoehtoja.

  Aurinkorasva osta heti paikan päältä (omasta mielestäni paras on Banana Boat), hattu aina päässä ja juo paljon vettä äläkä grillaa itseäsi auringossa. Niillä pärjäät.
   
 6. tietämätön:) Vierailija

  kiitos paljon vastauksista ja vinkeistä!
  helpotti hieman paniikkia :D
   
 7. valise ei kirj Vierailija

  Olen kaynyt pari kertaa Australiassa ja nama ovat omia kokemuksia:

  Kylla puuesineita saa vieda Australiaan, mutta ne pitaa ilmoittaa ja tullimies sitten katselee, loytyyko termiitinreikia tms. Jos ei loydy, niin saa tuoda maahan. Sama periaate kaikkien muiden luonnontuotteiden kanssa, joten jos on viemassa sopoa koria viemiseksi isantavaelle tms niin on ilmoitettava se. Samoin ruokatarvikkeet on ilmoitettava. Koneeseen voi tietty tuoda evaita, jos syo ne koneessa tai jattaa koneeseen, mutta koneesta ulos ei saa vieda mitaan ruokaa. Tuliaisina tms. hyvin pakatut ruoat esim. vakuumipakattu kahvi, keksit on ihan ok, mutta tuoretarvikkeet (jo mainitut hedelmat, vihannekset) eivat. Jos on mutaiset retkeilykengat nekin pitaa ilmoittaa - tullimies sitten kayttaa ne desinfiointiliemessa, ettei tule popoja maahan.

  Hyvaa matkaa!
   
 8. vierailija Vierailija

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti