Hae Anna.fi-sivustolta

Mitä ellit aikovat tänään syödä Osa III

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä äippä66, 29.01.2010.

  1. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Perustin omin lupineni uuden ketjun, edellinen näytti niin pitkältä. Toivottavasti tämä on ok!

    Meillä tänään jonkunlaista broileria chilillä maustetussa kastikkeessa, ja valkosipuliperunat.

    Nyt sitten otin opikseni ja käsittelen chiliä hansikkaat kädessä.
     
  2. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 102
    Saadut tykkäykset:
    17
    Eilen oli karjalanpaistilihat tarjouksessa, joten tein eilen karjalanpaistia, jota syödään tänään ja lopusta tehdään keitto pariksi päiväksi.
     
  3. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minulla on samat tavat karjalanpaistin suhteen. Siitä tehty keitto on todella hyvää kun liha on valmiiksi mureaa!
     
  4. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 102
    Saadut tykkäykset:
    17
    Tällä systeemillä lihaa kuluu paljon vähemmän. Jos karjalanpaistiin laittamani liha olisi kokonainen lihaköntti, joka paistettaisiin uunissa siitä riittäisi ehkä vain kahdelle tai puolelletoista syöntikerralle näin sen saa riittämään ainakin kolmelle syöntikerralle. Mistähän tämä mahtaa johtua?
     
  5. KasVisKaLa Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.04.2009
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Smoothie - aineksina pakastemansikkaa, soijajugurttia, soijamaitoa, banaania, kauraleseitä.

    Illalla juustoja, hedelmiä, viiniä, pähkinöitä... sanalla sanoen "herkkuja".


    Jx, kirjoitit hauskasti `puolitoista syöntikertaa´, piti oikein pysähtyä miettimään, että mitä se tarkoittaa?
    : )
     
  6. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 102
    Saadut tykkäykset:
    17
    Varmaan arvasitkin, että se tarkoittaa yhden kerran lämpimänä lisukkeiden kanssa ja loput leivänpäällysenä.
     
  7. KasVisKaLa Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.04.2009
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jovain, jotenkin siihen suuntaan arvelin minäkin.
    Mutta oli kyllä mukava ilmaus, : )
     
  8. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulle ei ole koskaan tullut edes mieleen tehdä lopusta karjalanpaistista keittoa! Täytyykin kokeilla, kun ensi kerralla teen karjalanpaistia! :)
     
  9. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Suosittelen! Sekaan myös paistin liemi, perunaa ja juureksia, tulee erinomainen soppa.
     
  10. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 102
    Saadut tykkäykset:
    17
    Juuri noin minäkin sen teen ja mielestäni tällä tavalla tehtynä jopa parempaa kuin tavallinen keittolihasta tehty soppa. Useimmin meillä on tällä tavalla tehtyä lihakeittoa kuin keittolihasta tehtyä.
     
  11. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Samaa mieltä, parempaa kuin perinteinen lihakeitto. Sitä lihaa ei tarvitse edes paljoa, paistin tähteet riittävät, siitä tulee se hyvä maku.
     
  12. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nytten on ihan pakko tehdä pian karjalanpaistia ja loppu lihasta keittoa, kun niin kehutte sitä! :)
     
  13. no Uusi jäsen

    liittynyt:
    19.02.2007
    Viestejä:
    2 428
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämän tein ihan omasta päästä:)

    Sotken edelleen kaikki yhteen ajattelematta.

    Broilerin tulisia fileesuikaleita rasia
    naudan paahtopaisti n 700g 2.3 cm* 1,85 cm paloina
    porkkana
    omena
    pari sillä sipulia
    2dl vettä
    suolaa, mustapippuria, valkop. currya, chiliä.

    Yöksi reilut sata-asteiseen puu-uuniin vesikansipataan

    aamulla pari purkkia ruokakermaa, sokeri, viinietikka, makea soija.

    Tuli aivan taivaallisen mausteisen hyvää ja lihan voi syödä vaikka olisi tekarit unohtunut mukiin.
    Jos ei olisi ollut vesikansipataa, niin patani olisi kuivunut, joten vähän huolenpitoa olisi tarvinnut enemmän.
     
  14. no Uusi jäsen

    liittynyt:
    19.02.2007
    Viestejä:
    2 428
    Saadut tykkäykset:
    0
  15. kim Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lihamureketta, kun sain jauhelihaa edullisesti. Täyte on viel mietinnässä.
     
  16. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 102
    Saadut tykkäykset:
    17
    Eilen paistetuista broilerin kopireisi paloista tehtyä keittoa. Ensin syötiin riisin ja kastikkeen kanssa (keitin riisiä tarkoituksella liikaa ja kastiketta paistoliemestä tein sitäkin tarkoituksella liikaa ja näin sain hyvän pohjan keitolle.
     
  17. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään ruokana uunissa pitkään kypsytettyä karjalanpaistia keitetyjen perunoiden kera.
    Huomenna sitten kehumaanne keittoa lopusta lihasta ! :)
     
  18. sofi-ann Uusi jäsen

    liittynyt:
    22.04.2009
    Viestejä:
    410
    Saadut tykkäykset:
    0
    Silakkapihvejä, uunijuureksia ja perussalaattia tänään.

    Miten isosta määrästä lihaa teette karjalanpaistin, kun siitä riittää moneksi kerraksi? Ja miten iso vuoka teillä on, että mahtuu kolmen, jopa neljän aterian annos kerralla?

    Minulla on niin pienet uunivuoat, noin kilo lihaa täyttää sen. Tosin minä laitan aina myös juureksi mukaan, sipulin lisäksi porkkanaa ja lanttua, joten täyttäväthän nekin vuokaa.

    Se kilon annosti meillä kummasti kuluu kahdella ruokailukerralla, vaikka meitä vain kaksi syöjää onkin. Keittoa minäkin usein toisella kerralla paistinjämästä teen. Se on todella mehukasta ja maukasta keittolihaa.
     
  19. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jauhelihakeittoa tänään.
    Tuosta karjalanpaistista, minä teen kilon lihasta paistin, syömme kerran tai kaksi. Keittoon ei lihaa hirveästi jää, mutta se riittää, koska maku on kuitenkin erinomainen.
     
  20. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 102
    Saadut tykkäykset:
    17
    Vuokia löytyy montaa eri kokoa ja pata lisäksi.
     
  21. Fiia Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.11.2006
    Viestejä:
    1 050
    Saadut tykkäykset:
    0
    Syömme ravintolassa tänä iltana meksikolaista.

    Karjalanpaistin teen aina possun ja naudan paistista itse kuutioiden. Minusta valmiit "sekoitukset" ovat liian rasvaisia. Eivät ne tule edes halvaksi, kun perkaan rasvat pois. Vähän toki rasvaa saakin jäädä, mutta ihan hiukan vain.

    Minulla on iso pata, mutta hiukan runsaasta kilosta lihaa minä yleensä sen teen silti. Pata täyttyy runsaista juureksista. Minäkin laitan aina sipulin lisäksi vähintään porkkanaa ja lanttua. Sellaisen reseptin minä olen karjalaiselta suvultani saanut ja sillä teen.
     
  22. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ruokana tänään pastavuokaa, jonka ohjeen laitoin broileriruokiin.
    K-kaupassa oli broilerisuikaleet viikonloppuna tarjouksessa ja löytyi onneksi maustamattomiakin suikaleita.
    Huomenna sitten keittoa karjalanpaistin lopusta.
     
  23. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 102
    Saadut tykkäykset:
    17
    Teen paistin valmiista sekoituksista, mutta yleensä niin, että se paisteaan edellisenä päivänä ja annetaan jäähtyä ja kuoritaan ennen lämmittämistä se valkoinen rasva pois ja näin saamme maistuvamman ja vähärasvaisemman karjalanpaistin. Karjanpaistin valmistusaika on niin pitkä, joten edellisnä päivänä valmistaminen on helpompaa ja näin tästä ruuasta saa kätevästi arkiruokaa näin tehden.
     
  24. Fiia Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.11.2006
    Viestejä:
    1 050
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jääväthän ne läskinpalat sinne joka tapauksessa, jos niitä ei etukäteen tai valmiista paistista kerää pois. Jokainen tavallaan. Minusta on helpompi tehdä lähtökohtaisesti vähempirasvaisesta lihasta.

    Meillä karjalanpaisti on yleensä lauantain lounasruokaa, jolloin aikaa on haudutella. Jos arki-illaksi teen, laitan kaiken valmiiksi pataan ja jääkaappiin ja ensimmäinen kotiintulija laittaa sitten uuniin.
     
  25. sarlot Uusi jäsen

    liittynyt:
    04.10.2006
    Viestejä:
    1 603
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys pitkästä aikaa!

    Tänään meillä syödään hernekeittoa ja lihana käytän karjalanpaistilihaa. teen sitä 10 litran satsin, jotta saan pakastimeenkin purkkeja.

    Karjalanpaistliha sopii myös hyvin kaalikeiton sekaan!
     

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti