Hae Anna.fi-sivustolta

Mitä ellit aikovat tänään syödä Osa III

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä äippä66, 29.01.2010.

  1. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uunissa kypsymässä parhaillaan kyljyksiä pitkästä aikaa. Lisäksi uuniperunoita. Jälkkärinä vaniljaista mansikkakiisseliä.
     
  2. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ruokana tänään pinaatti-jauhelihapastalaatikkoa.
     
  3. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ostin Finduksen pakastepussin jossa valmis satsi Lime & Coconut-kasvisseosta. Sekaan paistoin lohikuutioita ja suppiksia.
     
  4. Ulkoelli Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    28.12.2006
    Viestejä:
    2 350
    Saadut tykkäykset:
    2
    Palasin viime yönä Egyptistä, joten nyt on aika hemmotella viikon "pulassa" ollutta miestä pitkään hautuneella Burgundin padalla ja jasmiiniriisillä sekä juoda padasta yli jäänyttä hyvää punaviiniä. Lisäksi salaattia ranskalaisella öljykastikkeella ja jälkkäriksi hedelmäsalaatti. Nuoriso kaikkosi kuin tuhka tuuleen matkalta palattuamme, joten edessä on mukava ilta kahdestaan hyvän ruoan ja viinin parissa :)
     
  5. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ulkoelli, olisiko sinulla reseptiä Burgundinpataan? Olen kauan aikaa sitten tehnyt sitä, mutta ohjetta ei ole enää tallella.
     
  6. Ulkoelli Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    28.12.2006
    Viestejä:
    2 350
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tulkoon nyt heti aluksi sanottua, että pataruokiinhan käyvät halvemmat ja sitkeämmätkin lihapalat, kuten esim. naudan etuselkä, mutta mukavuudenhaluisena käytän itse jotain paistia. Määrä siis ilman luuta; jos käytät luista lihaa, ota n. 1 kg.

    Ohje 4-6 hengelle:

    600-800 g naudanlihaa
    3 rkl vehnäjauhoja
    1 tl suolaa
    2 maustemitallista valkopippuria
    2 rkl öljy-voiseosta
    2 sipulia
    2 porkkanaa
    4-5 dl punaviiniä
    1 dl lihalientä (tiivisteestä)
    1 valkosipulinkynsi
    1 tl timjamia
    1,5 laakerinlehteä
    2 rkl tomaattipyrettä
    1-2 purjoa
    100 g herkkusieniä (tuoreita tai tölkistä)
    hillosipuleita
    pekonia

    Paloittele liha ja pyörittele palat vehnäjauho-mausteseoksessa ja ruskista ne paistinpannussa. Laita lihat uunipataan.

    Paloittele sipulit suuriksi lohkoiksi ja porkkanat paksuiksi viipaleiksi. Ruskista nekin kevyestä ja lisää pataan.

    Huuhdo pannu lihaliemellä ja kaada se sekä punaviini pataan. Lisää viiniä niin paljon, että ainekset peittyvät. Lisää mausteet ja renkaiksi leikelty purjo, puserra valkosipuli sekaan.

    Laita pata peitettynä (kansi/folio) mietoon uuninlämpöön (175C) ainakin pariksi-kolmeksi tunniksi. Lisää viiniä ja lihalientä tarvittaessa, ettei pääse kuivumaan. (Aika riippuu käytetystä lihasta). Tarkista maku ja lisää tarvittaessa valkopippuria ja suolaa, mutta huomaa, että pekonistakin tulee vielä suolaa.

    Ruskista ja valuta pekoni. Paloittele herkkusienet ja ruskista nekin. Lisää em. sekä hillosipulit pataan ja jatka uunissa kypsentämistä n. puoli tuntia ilman kantta. Lopuksi pinnalle tuoretta persiljaa.

    Tarjoa riisin, perunoiden tai perunasoseen kanssa. Ruoka vain paranee lämmitettäessä, joten teen sitä yleensä ison annoksen.
     
  7. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiitos ohjeesta! Tätä on pakko tehdä joskus!
     
  8. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siitä on myös aikaa, kun olen viimeksi tehnyt kyseistä pataa. Kiitos minunkin puolestani ohjeesta!:)
    Meillä ruokana tänään lohikeittoa.
     
  9. Strawberry Fields Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    30.03.2008
    Viestejä:
    1 272
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuota Burgundin pataa voisin tehdä joskus. Saman tyylisiä lihapatoja on joskus tullut tehtyä, mutta ei juurikaan viime vuosina, koska naudanlihan syönti on ollut niin vähäistä. Mutta lihahimon yllättäessä tällainen pitkään haudutettu liha varmasti maistuisi :).

    Eilen tein pitkästä aikaa lasagnea pimeän ja synkän päivän piristykseksi. Lasagnen jälkeen nukuimme melkein kolmen tunnin päiväunet, kahdeksalta illalla herättiin ja nautimme sen jälkeen kuumaa kaakaota. Yöllä minulla olikin sitten hieman univaikeuksia, mutta niin se vain aamuaurinko herätteli. Tänään tekisi mieli kyllä jotakin aurinkoista ja raikasta tämänpäiväisen ihanan auringonpaisteen lisäksi. Jos en keksi mitään, niin lämmitän sitä eilistä lasagnea.
     
    Last edited: 09.02.2010
  10. KasVisKaLa Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.04.2009
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tein toissapäivänä kasvislasagnea, syömme loput tänään - ja juuei ei yhtään kyllästytä syödä samaa ruokaa kolmatta päivää, : )
    Salaattia ja kasvislisukkeita vaihtelemalla saamme aina uuden makuelämyksen.

    Viikonloppuna tarkoitus tehdä moussakaa. Ah!
     
  11. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään ruokana jauhelihapihvit ja kaali-nuudelilisäke.
     
  12. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 104
    Saadut tykkäykset:
    17
    En tiedä mitä tänään söisin, mutta tänä iltana teen huomiseksi makaronilaatikkoa ja sitä riittää sitten myös lauantaiksi.
     
  13. sofi-ann Uusi jäsen

    liittynyt:
    22.04.2009
    Viestejä:
    410
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vinkistä, KasVisKaLa! Teenkin moussakaa tänä iltana.
     
  14. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään itsetehtyä sisilialaista pizzaa punaviinin kera kaupan pakastealtaasta ostetulla pohjalla.
    Ostatko vai teetkö itse pizzapohjan?
     
  15. Ulkoelli Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    28.12.2006
    Viestejä:
    2 350
    Saadut tykkäykset:
    2
    Silloin harvoin, kun teen pizzaa, teen aina itse pohjan.

    Tänään menemme kylään, joten enpäs tiedä, mitä syömme:)
     
  16. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ruokana tänään pitkästä aikaa tortilloja.
     
  17. Ulkoelli Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    28.12.2006
    Viestejä:
    2 350
    Saadut tykkäykset:
    2
    No niinpäs oli meiläkin: Täyteenä kanaa, paprikaa, sipulia ja chiliä. Lisukkeina avocadoa, tomaattisalsaa, juustoraastetta ja salaattia.
     
  18. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Laskiaisunnuntain ruokaa, karjalanpaisti on jo muhimassa, valmista joskus iltapäivällä. Kaverina perunaa ja salaattia. Laskiaispullia sitten kahvin kanssa :)
     
  19. Anni62 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    2 912
    Saadut tykkäykset:
    1
    Porsaanfilettä ja perunamuussia. Porsaanfile tehtiin saman kaavan mukaan kun aikaisemminkin ollaan tehty.
    Pekonia, homejuustoa, kermaa ja tomaatteja.
    Syömään on tulossa tytär perheineen, anoppi ja pitäisi tulla mun siskonikin. Tänään juhlitaan pojan 15-v synttäreitä.
    Tytär teki täykekakun ja se sitten k-kaupuan hämähäkkikakun mukkaan. Jottain kissajuttua päällä. Leivoin ite pullat ja tiikerikakun sekä Myllyn paras sivuilta nappasin ystävänpäiväleikoksien ohjeen.
     
  20. Ulkoelli Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    28.12.2006
    Viestejä:
    2 350
    Saadut tykkäykset:
    2
    Olimme mieheni kanssa aamupäivällä runsaalla ja pitkällä brunssilla, joten laitoin illaksi vain yksinkertaista ruokaa: Lihapullia ja peruna-bataattimuusia, jonka sekaan laitoin aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettua tuorejuustoa. Vihreätä salaattia ja jälkkäriksi kahvit laskiaispullien kera.
     
  21. Strawberry Fields Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    30.03.2008
    Viestejä:
    1 272
    Saadut tykkäykset:
    0
    Me olimme eilen ulkona ja tänään ei teekään mieli lähteä yhtään mihinkään, joten kotona kokkaillaan. Meidän juhla-ateria tänään on jauhelihapihvejä, höyrytettyjä perunoita ja porkkanoita, sipulin ja valkosipulin kanssa käristettyjä ruusukaaleja. Jälkiruokana on sekamarjakiisseli sekä tuoreita marjoja jos vielä jaksaa syödä kaiken ruuan jälkeen.

    Jauhelihapihvitaikinan teinkin jo valmiiksi. Siihen tuli n. puoli kiloa jauhelihaa, puoli sipulia oikein pieneksi pilkottuna, ohueksi raastettua raakaa perunaa josta puristin nesteen pois, yksi kananmuna ja mausteita (mauste- ja mustapippuria, Dijon-sinappia, chilikastiketta jne.).

    Sekamarjakiisselin tein siten että pohjaksi laitoin valmista 100 % makeuttamatonta karpalomehua, sokeria sekä perunajauhoja. Keitin mehuseosta varovasti sekoitellen ja ihan loppuvaiheessa lisäsin puolijäisiä marjoja (blackberries, vadelmia, mansikoita, mustikoita). Keitin vielä sen aikaa että kiisseli pulpahti. Kaadoin kuuman kiisselin jälkiruoka-astiaan, sirottelin hieman sokeria pintaan, annoin hieman jäähtyä ja sitten laitoin kelmua pintaan ettei tule kuorta.
     
  22. Ulkoelli Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    28.12.2006
    Viestejä:
    2 350
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ajattelin viettää tänään ihan kotipäivän, kuntosalilla ja/tai lenkillä varmaan käyn. Eilisestä jäi minulle lounaaksi lihapullia ja illalla teen hapankaalilaatikon:

    Hapankaalilaatikko

    I prk hapankaalia liemineen
    1 prk smetanaa
    n. 4-5 dl perunamuusia
    300 g jauhelihaa ja /tai 2-3 dl sieniä
    1 iso sipuli
    ½ dl Ketsuppia
    Suolaa, pippuria, paprikajauhetta
    Juustoraastetta


    Kuullota sipuli ja sekoita siihen ketsuppi. Ruskista jauheliha tai sienet ja mausta. Laita voideltuun uunivuokaan pohjalle ½ perunamuusista, sen päälle jauheliha/sienet, seuraavaksi sipulisilppu ja sitten smetana. Päällimmäiseksi loput perunamuusista. Pinnalle juustoraastetta ja muutama voinokare.

    Paista 200 asteessa n. 30-40 min. Merkillisen hyvää!
     
  23. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Parhaillaan kypsymässä itsetehdyt lihapullat kastikkeessa ja keitetyt perunat ja lisäksi tein vihersalaattia.
     
  24. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Broilerin filepihvejä tulisessa kastikkeessa, lisänä tummaa riisiä.
     
  25. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 104
    Saadut tykkäykset:
    17
    Broilerista tehtyä ruokaa meilläkin. Erittäin sitruunaista broilerinsuikalekastiketta (kastikkeeseen pilkottu väriksi aurinkokuivattua tomaattia (pussissa myytävä maustamaton) riisin kanssa. Tein kastikkeen jo sunnuntaina ja sitä syötiin jo eilen eli kahden päivän satsi tätäkin. Erittäin terveellistä tämän pitäisi olla, kun on valmistettu ilman rasvaa ja kastike suurustettu maissintärkkeysjauholla maizena.
     

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti