Hae Anna.fi-sivustolta

Mitä ellit aikovat tänään syödä Osa III

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä äippä66, 29.01.2010.

  1. Strawberry Fields Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    30.03.2008
    Viestejä:
    1 272
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aloin keittämään sitä aprikoosipuuroa. Keitin, keitin ja keitin niitä aprikooseja ja sitten tein soseeksi sauvasekoittimella. Siihen se puuron keitto sitten jäi, ja sose on nyt jääkaapissa odottelemassa jatkokäsittelyä. On hyvää ihan sellaisenaan, voisin jugurtin kanssa syödä.

    Eilen illalliseksi mies toi tullessaan pikaruokaa, Chick-fil-A:sta. Cole slaw, chicken nuggetseja bbq- ja wing-saucella, vohveliperunoita. Nälästä huolimatta ei vaan oikein maistunut, minusta niissä on joku ällöttävä "pikaruuan" maku, joka vielä korostuu jo osittain jäähtyneessä tuotteessa. Harvoin syömme mitään pikaruokaa, joskus Taco Bellistä otamme kiireessä Chicken Corditakset ja jossakin hampurilaispaikoissa käydään kun miehellä alkaa tehdä mieli pikaruokahampurilaista. Yleensä syö hampurilaiset ravintoloissa.

    Yleensä syömme erilaisissa Deli-paikoissa jos haluamme syödä nopeasti, niissä saa hyviä sandwichejä, keittoja, salaatteja yms.
     
  2. Elli-Noora Lydia Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.01.2008
    Viestejä:
    1 437
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tänään nakkikeittoa ja tuoreita, kotitekoisia, sämpylöitä, sekä eiliseltä jäänyttä savolaista ohrarieskaa.
     
  3. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tänään söimme pitkään muhitettua karjalanpaistia perunoilla ja tuoreella ruisleivällä.
     
  4. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 104
    Saadut tykkäykset:
    17
    Meillä karjalanpaistia tänään. Oli tarkoitus ehtiä tehdä sitä jo eilen syötäväksi, mutta en ehtinyt. Lidlissä karjalanpaistilihat eilen todella hyvässä tarjouksessa.
     
  5. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0

    Tänään teen tällä ohjeella lihapataa naudan paistista.
    Jälkkäriksi suunnittelin jotain pakastemansikoista.
     
  6. Strawberry Fields Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    30.03.2008
    Viestejä:
    1 272
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitähän sitä söisi tänään? Olemme taas olleet aika paljon ulkoruokinnassa. Eilen kotona päivä alkoi kaurapuurolla, sitten myöhemmin ruokailimme välimerellisessä ravintolassa. Päiväunien jälkeen tein hedelmäjuomia uudella Vita-Mix 5200 blenderillä. Ihana laite, sillä saa silkinpehmeitä juomia ja vaikka mitä. Aion taas tänään kokeilla lisää, vaikka jäätelöä. Eilen surautimme ensin ananas-persikka juoman. Sitten tein cashew-kermaa. Sitten banaani-appelsiini-mustikka smoothien, jonka nautin cashew-kerman kanssa. Illalla paistoin pannulla voi-öljyseoksessa dover sole -kalaa (meriantura?), ihan sellaisenaan söimme fileet. Aika mieto kala.

    Cashew kerma (Vegaaninen kerma, Tal Ronnen kirjasta, The Conscious Cook)


    n. 5 dl kokonaisia käsittelemättömiä cashew-pähkinöitä hyvin huuhdeltuina.

    Eli huuhtele pähkinät hyvin, laita astiaan ja lisää vettä niin paljon että pähkinät peittyvät. Liota jääkaapissa yön yli. Huuhtele pähkinät hyvin juoksevan veden alla. Laita ne blenderiin ja lisää raikasta vettä niin, että pähkinät peittyvät ja vettä on tuuman verran yli pähkinöiden. Jos haluat paksumpaa kermaa, niin käytä vähemmän vettä.

    Vispattu cashew kerma

    ! cup (n. 2,5 dl) thick cashew cream
    1/4 cup light agave nectar
    1/2 tl vanilja extract
    2/3 cup refiner coconut oil, warmed until liquid

    Pane kerma blenderiin ja lisää agave nectar, vanilla ja 1/4 cup vettä. Pyöräytä niin että kaikki aineet ovat hyvin sekoittuneet. Anna blenderin olla käynnissä ja varovasti lisää kookosöljyä blenderiin kannessa olevan aukon kautta. Anna blenderin käydä niin kauan, että on syntynyt vaahto. Kaada vaahto kulhoon ja jäähdytä jääkaapissa peitettynä pari tyntia. Sekoita ennen tarjoilua.

    Tämä kokki sanoo, että tavallisella blenderillä ei välttämättä onnistu vaan kerman joutuu vielä siivilöimään. Tavallisen blenderin teho ei riitä kermaiseen lopputulokseen.
     
  7. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos todella herkullisesta padan ohjeesta, tulen tekemään pataa toistekin! :)
    Lisäksi keitin jasmiiniriisiä. Pataa jäi vielä toiseenkin kertaan ja silloin tarjoan pataa perunoiden kera.
     
  8. sarlot Uusi jäsen

    liittynyt:
    04.10.2006
    Viestejä:
    1 603
    Saadut tykkäykset:
    0
    Äh, täällä ollaan flunssan kourissa. Jaksoin silti tehdä kesäkurpitsavuokaa. Samat kastikkeet mitä lasagnessa väliin, mutta kesäkurpitsa korvaa lasagne levyt. Tosi hyvää! Huomiseksi ajattelin kebab vuokaa. Nyt on tehty aika ahkerasti uuni ruokia, koska on ollut reilu kaksi kuukautta ilman uunia. Ja nyt muutenkin on ollut mukava kokkailla, kun teimme keittiö remontin ja sain työtasoa paljon lisää:)
     
  9. Ulkoelli Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    28.12.2006
    Viestejä:
    2 350
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kiva, että tykkäsit! Myös perunamuusi sopii hyvin seuraksi.
     
  10. Fiia Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.11.2006
    Viestejä:
    1 050
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lohimedaljonkeja tänään uunijuuresten ja salaatin kera.
     
  11. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään ruokana pastaa ja tulista kastiketta, jonka ohjeen löysin tiedostoistani. Lihana käytän tonnikalaa.


    [FONT=Tahoma, sans-serif]Sopivan tulinen tomaattikastike pastalle[/FONT]




    [FONT=Tahoma, sans-serif]1 iso sipuli[/FONT]
    [FONT=Tahoma, sans-serif]4 valkosipulinkynttä[/FONT]
    [FONT=Tahoma, sans-serif]1 punainen chilipalko[/FONT]
    [FONT=Tahoma, sans-serif]tai 1-2 rkl tulista chilikastiketta[/FONT]
    [FONT=Tahoma, sans-serif]1 prk paseerattua tomaattia (esim Pirkka)[/FONT]
    [FONT=Tahoma, sans-serif]1 prk kokonaisia säilyketomaatteja[/FONT]
    [FONT=Tahoma, sans-serif]2 kasvis- tai lihaliemikuutiota[/FONT]
    [FONT=Tahoma, sans-serif]2 tl sokeria[/FONT]
    [FONT=Tahoma, sans-serif]½ tl mustapippuria[/FONT]
    [FONT=Tahoma, sans-serif]1 tl oreganoa[/FONT]
    [FONT=Tahoma, sans-serif]suolaa maun mukaan[/FONT]


    [FONT=Tahoma, sans-serif]Valmiiseen kastikkeeseen:[/FONT]
    [FONT=Tahoma, sans-serif]noin 200 g katkarapuja[/FONT]
    [FONT=Tahoma, sans-serif]tai 100 g savukinkkuviipaleita[/FONT]
    [FONT=Tahoma, sans-serif]tai jauhelihaa[/FONT]
    [FONT=Tahoma, sans-serif]tuoretta basilikaa[/FONT]


    [FONT=Tahoma, sans-serif]Hienonna sipuli ja chilipalko hienoksi. Kuori valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sekaan sipuli ja chilipalko ja puserra sekaan valkosopulit. Kuumenna hetki sekoitellen ja lisää tomaattisäilykkeet. Murenna pataan lihaliemikuutio ja mausteet. Muista että säilykkeissä on runsaasti suolaa. Anna kastikkeen hautua hiljalleen puolisen tuntia. Lisää vettä, jos keitto sakenee liikaa. Voit höystää kastikkeen myös tonnikalalla.[/FONT]
     
  12. sofi-ann Uusi jäsen

    liittynyt:
    22.04.2009
    Viestejä:
    410
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kesäkurpitsasta aion tehdä moussakan tapaista ruokaa. Ohjeen taisin nähdä nimenomaan täällä.
     
  13. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään lämmitän sunnuntaista burgundinpataa ja lisäksi teen perunamuusia sen verran ison annoksen, että teen lopusta soseesta huomenna liha- perunasoselaatikon.
     
  14. annexan Uusi jäsen

    liittynyt:
    25.04.2009
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään tarjoilin rakkaalle miesystävälleni;)

    - Paistetut perunat
    - jauhelihapihvi
    - kaali-purjo-porkkanaraaste + kermaviilikastike.
    juomaksi oli ;) Olvin makuvesi.

    Itse söin;) purkillisen raejuustoa, siivun ruisleipää, jonka päällysteenä oli;) kurkkua. Juomaksi oli myös minulla Olvin makuvesi.

    Iltapalaksi on;) Teetä, juustosämpylää.
     
  15. Fiia Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.11.2006
    Viestejä:
    1 050
    Saadut tykkäykset:
    0
    Valovuosiin en ole pastaa laittanut, mutta tänään ajattelin tehdä katkarapupastaa. Toivottavasti löydän vanhan hyväksi koetun ohjeeni jostain.

    Voi Annexan, minä en noilla eväillä päivää pärjäisi. Purkillinen raejuustoa ja kurkkuleipä menisivät minulla välipalana. Tosin tuollaisia kevytpäiviä minunkin pitäisi pitää. Painoindeksi kiipeilee jälleen yli tavoitteen (tavoite on pitää 22:ssa).
     
  16. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laittaisitko mainitsemasi pastaohjeen kokeiltavaksi, jos löydät sen! :)
     
  17. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uunissa kypsymässä parhaillaan eilisestä muusista tehty perunasoselaatikko, jonka ohjeen otin Pirkan sivuilta:



    LIHA-PERUNASOSELAATIKKO




    (6 annosta)
    Ainekset: [​IMG] Iso reseptikuva

    Perunasose:

    n. 15 kpl (1 1/2 kg) Pirkka perunoita (punainen pussi)vettä 3 dl maitoa(1 tl suolaa)1 rkl margariinia tai voita1/2 dl ruohosipulisilppuaJauhelihaseos:

    1 rs (400 g) Pirkka naudanjauhelihaa1 dl Pirkka sipulikuutioita (pakaste)1/2 rkl öljyä2 tl Pirkka pizzamaustetta(1/2 tl suolaa)Pinnalle:

    1 dl Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta

    1. Lohko pestyt ja kuoritut perunat. Keitä perunoita 15-20 minuuttia vedessä, kunnes perunat ovat pehmeitä. Kaada keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää vähitellen kiehuva maito. Mausta margariini- tai voinokareella ja ruohosipulilla. Lisää halutessasi suolaa.
    2. Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli jauhelihan joukossa. Mausta seos pizzamausteella ja halutessasi suolalla.
    3. Voitele uunivuoka. Kaada vuokaan kerroksittain perunasosetta ja jauhelihaseosta. Päällimmäiseksi tulee perunasosekerros. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi porkkana-ananasraasteen kanssa
     
  18. Fiia Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.11.2006
    Viestejä:
    1 050
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sorry, en löytänyt sitä. Tein tällaisella ohjeella:

    katkarapuja
    sipuli
    valkosipulin kynsi
    tilkka öljyä
    pussi pakasteherneitä
    mustapippuria myllystä
    prk tomaattipyrettä
    prk kolmen juuston kermaa
    tuoretta korianteria ja/tai tilliä
    parmesaaniraastetta päälle
    täysjyvätuorepastaa

    Kuullotin sipulin, puristin valkosipulin kynnen sekaan ja lisäsin sitten yrttejä ja juustoraastetta lukuunottamatta kaiken muun tuokioksi kiehahtamaan. Sitten yrtit (tällä kertaa molempia) sekaan, pyöräytys ja viimeksi parmesanraaste.

    Tuorepastan keitin ja tarjoilin erikseen.
     
  19. sarlot Uusi jäsen

    liittynyt:
    04.10.2006
    Viestejä:
    1 603
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oi, kun oli Fiialla hyvän tuntoinen ohje!

    Tänään makkarakeittoa ja huomenna kohti helsinkiä ja lauantaina lennämmekin etelän lämpöön maistelemaan kanarian herkkuja!
     
  20. angloelli Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    906
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meilla tanaan minestronekeittoa ja lisaksi teen porkkanasampyloita jos vain ehdin.
     
  21. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Meillä flunssaisen lapsen toivomuksesta kalapuikkoja kylmällä kermaviilikastikkeella, lisäksi perunamuussi.
     
  22. annexan Uusi jäsen

    liittynyt:
    25.04.2009
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkuruoaksi oli tomaattinen sipulikeitto, jonka lisukkeena oli patonkia kera yrttisen tuorejuuston.
    Pääruoaksi oli kahta ruokalajia. pastaa hedelmäisen kanakastikkeen kera sekä pasta bolognese. Juomaksi oli Olvin makuvettä jääpalojen kera. Jälkiruoaksi oli;)
    Vaniljajäätelöä kera kinuskikastikkeen ja pakastevadelmien.
     
  23. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0

    Kiitos laittamastasi ohjeesta!:)
     
  24. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään ruokana Kana-aurajuustolasagnea.
     
  25. Strawberry Fields Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    30.03.2008
    Viestejä:
    1 272
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lohikeittoa tein sunnuntaina. Kuullotin kattilan pohjalla voissa pieneksi pilkottua porkkanaa, fenkolia, sipulia ja purjoa. Lisäsin hieman kasvislientä ja vettä ja annoin hetken kiehua, lisäsin sitten lohkotut perunat. Kun perunat olivat kypsiä lisäsin lohen kohtuullisina paloina sekä kiehuvan kuumaa maitoa. Tilliä lisäsin kokonaisina oksina, suolaa ja pippuria. Tillinoksat poistin keitosta ennen syöntiä. Keiton pitää olla aika valmista kun lohet lisätään, sillä lohi kypsyy nopeasti. Lopun lohifileen graavasin. Fileelle suolaa, hieman sokeria, n. rkl konjakkia, mustapippuria sekä lohifileen peittävä kerros tilliä.

    Eilen tein illalliseksi makaronilaatikon "macaroni and cheese" -reseptillä. Eli ruskistin hieman jauhelihaa ja sipulia +mausteita, keitin makaroneja hetken, tein juustokastikkeen, eli tavallinen valkokastike johon lisäsin parmesan- ja emmentaljuustoraastetta, pippuria, suolaa. Sekoitin makaronit juustokastikkeeseen ja lisäsin voideltuun uunivuokaan ensin makaroniseosta, kerros jauhelihaa, taas makaroniseosta, jauhelihaa ja päällimmäiseksi makaroniseosta. Jälkiruuaksi surautin hedelmäsmoothiet Vita-Mix blenderillä.

    Tein myös papusalaattia jonka resepti löytyy Kevytkeittiöstä kasvisruokakeskustelusta. Lounaaksi söin eilen sitä graavilohta ruisleivän päällä sekä papusalaattia. Samaa tänään :).
     

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti