Hae Anna.fi-sivustolta

Mitä ellit aikovat tänään syödä Osa III

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä äippä66, 29.01.2010.

  1. Strawberry Fields Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    30.03.2008
    Viestejä:
    1 272
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään lounaaksi omatekemää jälkiuuniruisleipää jonka päällä avokadoa, sekä jugurttia. Koko päivänä ei mitään muuta ja sittenpä olikin niin nälkä, että tuli syötyä ihan liikaa (aikaista) illallista. Usein perjantaisin syömme ulkona ja myöhemmin, mutta nyt nälkä ajoi ruuan ääreen ajoissa.

    Paistoin padassa porsaankyljyksiä sipulin, porkkanan ja tuoreen ananaksen kanssa. Lisäsin hieman kasvislientä, tomaattipyrettä, Dijon-sinappia, chiliä, pippuria ja suolaa. Haudutin. Lisäkkeeksi höyrytin perunoita ja kukkakaalia.
     
  2. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään lohimedaljongeja ja kaupan pariisinperunoita.
     
  3. Ulkoelli Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    28.12.2006
    Viestejä:
    2 350
    Saadut tykkäykset:
    2
    Runsaasta punakampela"sadosta" johtuen tänään söimme Thai Creme Bonjourissa haudutettuja punakampelakääröjä ja risottoa, jossa oli värikkäitä kasviksia; salaatti 3 erilaisesta salaatista, tomaatista, mansikoista ja punaisista viinirypäleistä, jälkiruoaksi vispipuuroa.
     
  4. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ruokana tänään Broileria à la king, jonka ohjeen laitoin eilen broileriruokiin. Ruoan teen broilerifileestä. Jälkkäriksi teen äippä66 antamalla ohjeella jälkiruokaketjusta mansikka-vadelmakiisselin.
     
  5. *Vesipisara* Uusi jäsen

    liittynyt:
    04.02.2009
    Viestejä:
    206
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään söin broilerin rintafilettä viipaloituna ja pannussa kevyesti voissa ruskistettuna, lopuksi haudutin viipaleet kypsiksi kermassa. Mausteena suolaa mustapippuria ja valkosipulia. Lisukkeena höyrytettyä parsa- ja kukkakaalia, päällä voisulaa. Salaattia friset-salaatista, kirsikkatomaateista, kelt. paprikasta, punasipulista ja ananaspaloista. Salaattikastike tällä kertaa ranskankermasta, jossa maustekurkkua pieninä kuutioina sekä kapriksia ja sipulia.
     
  6. no Uusi jäsen

    liittynyt:
    19.02.2007
    Viestejä:
    2 428
    Saadut tykkäykset:
    0
    meillä paistettua nieriää. Kun en ollut ennen nieriää laittanut, niin nyljin sen. Vaikka silloin totesin, että olisin kai ihan hyvin voinut sen paistaa nahallisena? Nyljin sen niin, että kuumensin kokonaisen kalan pannulla hetken ja otin nahan pois. Sitten paistoin erittäin miedosti, niin että selkäranka jäi kypsymättä ja ruodot jäivät siihen kiinni, irotin puhtaat lihat pataan ja laiton kermaan hautumaan. Mausteeksi suola sitruunapippuri valkopippuri ja suola.

    Nyt ei sitten ollut parsaa ym:) sen sijaan ranskalaiset ja sekaan pari pussia sekavihanneksia:) Eli ainakin pakastimen tyhjennän..

    Kiitos vesipisara ohjeistasi, laita niitä jatkossakin vain ja kuten kaikki muutkin kokit. ne ovat erilaisia ja minulle uusia
     
  7. Strawberry Fields Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    30.03.2008
    Viestejä:
    1 272
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen myöhäinen aamiainen kaurapuuroa, pala leipää jonka päällä avokadoa sekä jugurtti-marjasmoothie. Kreikkalaista jugurttia, mansikoita, mustikoita, karhunvatukoita.

    Lounas delissä. Minä söin kasvisleivän ja perunasalaatin, mies club-leivän ja parsakaali-cheddarjuustokeiton.

    Myöhäiseksi illalliseksi tein salaatin; erilaisia vihreitä salaatteja, tomaattia, sipulia, avokadoa, tuoretta basilikaa ja fetajuustoa. Kastike öljystä, viinietikasta ja Dijon-sinapista. Lisäksi maissilastuja, tuoresalsaa sekä chile con queso.

    Tänään lounaaksi riisipuuro ja jälkiruuaksi hedelmäsmoothie. Ananasta, mansikoita, appelsiinia, banaania ja persikkaa.

    Illalliseksi teen ehkä pizzaa, tai jos innostumme niin menemme johonkin ravintolaan.
     
  8. angloelli Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    906
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meilla taitaa olla tanaan pojan lempiruokaa eli linssikeittoa. Kasviskeitot ovat siita hyvia, etta ne voi tehda helposti "mita kaapissa sattuu olemaan" -periaatteella ja mina en viitsi lahtea tanaan kauppaan :).
     
  9. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään jauhelihakeittoa, jonka höystän pippurituorejuustolla.
     
  10. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 104
    Saadut tykkäykset:
    17
    Eilisen paistin tähteitä tänään huomisesta ei tarkempaa tietoa. Jos paistia ei tule tänään kaikkea syötyä niin sitten loput pitää syödä huomenna.
     
  11. ode58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    853
    Saadut tykkäykset:
    0
    Angloelli, ajattelin myös tehdä linssikeittoa. Mitä muuta laitat kuin linssejä? Itse laitan sipulia, porkkanaa ja tomaattimurskaa sekä tietysti mausteita, mutta mieluusti kuulisin oman versiosi, vaihtelu virkistää nimittäin :)
     
  12. angloelli Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    906
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika samanlaiselle kuulostaa kuin sinun versiosi. Meillakin yleensa porkkanaa sipulia, purjoa ja joskus bataattia. Joskus maustan lempeammin yrteilla ja valkosipulilla, mutta tavallisesti laitan currytahnaa ja lorauksen kookosmaitoa.
     
  13. *Vesipisara* Uusi jäsen

    liittynyt:
    04.02.2009
    Viestejä:
    206
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ruokana tänään lantturanskiksia voin ja oliiviöljyn seoksessa uunissa kypsennettynä. Mausteena suola, mustapippuri ja paprikajauhe. Ranskisten kanssa "jauhelihapötkylöitä"ihan sikanauta-jauhelihasta, joiden sisällä fetajuustoa ja tuoretta basilikasilppua. Lisäksi jääkaapista löytyneet jämäkasvikset sekaisin majoneesilla höystettynä.

    Huomenna varmaankin valmiista lohisuikaleista tehtyä "soosia", eli suikaleet (ja purjo) hetkeksi pannulle, sitten sekaan mausteet ja kerma, haudutusta sen verran, että kerma sakenee. Tältä päivältä tähteeksi jääneet lantturanskikset kalasoosin kera (fish and chips :)... ) ja salaatiksi jotakin mitä satun kaupassa käydessäni keksimään...
     
  14. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
  15. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään ruokana lohipastaa.
     
  16. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 104
    Saadut tykkäykset:
    17
    Pakastimesta löytyi annos hernekeittoa. Se pitäisi nyt tänään syödä eilen ei maistunut, joten jätin sen täksi päiväksi.
     
  17. no Uusi jäsen

    liittynyt:
    19.02.2007
    Viestejä:
    2 428
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytetyt jättiherkkusienet. Taita sienestä jalka pois, laita sisään kinkkusuikaletta lähes täyteen ja loput sulatejuustoa. Laita sulatejuuston päälle ohuen ohut kinkkuleikkeen siivu.

    Paista kuumalla teflonpannulla ensin leikepuoli alaspäin, niin kauan, että leike ruskistuu (ja juusto pysyy sisällä) paista lopuksi lakin kansipuoli miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja valkopippurilla varovasti. Sieni pysyy koossa ja pitää mehunsa sisällään, olin yllattynyt miten tämä kokeiluni toimi.
     
  18. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Miten teet tuon jälkiuunileivän? Minä teen onnistuneita ruisleipiä sähköuunissa, ja kokeilisin mielelläni myös jälkiuunileipiä, jos ne saisi onnistumaan sähköuunissa.
     
  19. outi58 Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    1 641
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään itsetehtyjä hampurilaisia ja kaupan ranskalaisia.
     
  20. no Uusi jäsen

    liittynyt:
    19.02.2007
    Viestejä:
    2 428
    Saadut tykkäykset:
    0
    Herkkusienet olivat lämmitettyinäkin mahtavia, oli hieno idea laittaa kinkkuleike juuston päälle ja paistaa se ensimmäisenä, se ikään kuin liimasi sienen kiinni ja sieniatä tuli todella meheviä. Täytettä voi sitten vaihdella, uskoisin, että sipulikanttarellipaistos sopisi myös hyvin täytteeksi ja vaikka hieman kermaa:)

    Jälkiuunileipä on tehty perinteisesti uunin jälkilämmöllä, sen jälkeen kun muut on ensin paistettu. En tiedä miten se sähköuunissa onnistuisi, kun ei ole arinaa, mutta pienentämällä lämpöä ja pidentämällä paistoaikaa se tehdään eli ennen se oli kai sama leipä aineiltaan? Tämä oli entinen ohje, mutta en tiedä miten se nykyään tehdään.
     
  21. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Täytetyt herkkusienet ovat meilläkin herkkua! Useimmiten grillaamme niitä kesäisin mökillä, täytteenä auraa tai ananasta ja auraa. Sienet kääritään pekoniin.

    Tänään possun sisäfilettä, kaupan vuohenjuustoperunoita joita tuunaan vielä. Pippurikastike ja höyrytettyjä vihanneksia.
     
  22. Strawberry Fields Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    30.03.2008
    Viestejä:
    1 272
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sähköuunissa minäkin paistan ruisleivät, ja täkäläinen uuni onkin siihen kuin tehty. Uuni on iso ja lämpö pysyy tasaisena. Viime aikoina olen paistanut reikäleipiä, mutta viimeksi päätin lopputaikinasta kokeilla jälkiuunilimppua (kun en enää jaksanut niitä reikäleipiä paistaa). Paistan leivät pizzakivien päällä. Laitoin kohonneen (vähän liikaa levinneen) limpun kivelle paistumaan, ensin n. 45 min. 200 asteessa, sitten pienensin lämpöä jonkin verran, paistoin n. 15 min. ja taas pienensin ja kohta sammutin koko uunin. Paistoaikaa limpulle tuli n. puolitoista tuntia. Kun otin leivän uunista, niin ensin ajattelin, että limpusta taisi tulla liian kuiva. Kuori oli aika kova ja pohja ehkä aavistuksen liian tummaksi paistunut (seuraavalla kerralla nostan pizzakiveä yhden tason ylemmäs). Pakastin limpun puolitettuna. Kun sulatin leivän niin se olikin helppo leikata ja pohjakin oli ihan hyvä ja maku ihan taivaallisen hyvää, ihan oikea jälkiuunileipä siitä tuli. Seuraavalla kerralla sammutan uunin ehkä aikaisemmin, toisaalta taas voi käydä niin, ettei paistukaan tarpeeksi, kun uuni kuitenkin jäähtyy aika nopeasti. Pitää kokeilla myös reikäleipää jälkiuuniversiona.
     
  23. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiitos tiedoista! Voisi miettiäkin tuota pizzakiven ostoa ja kokeilla jälkiuunileipiä. Normiruisleivät onnistuvat ihan loistavasti. Teen raskin ja taikinan koneen metallikulhossa, ja jätän nykyään kulhon pesemättä. Juuri on siinä valmiina, vaikka otankin varmuudeksi palan talteen pakkaseen. Puukulho olisi paras, mutta laiskuuttani myllytän taikinan koneella :)
     
  24. Strawberry Fields Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    30.03.2008
    Viestejä:
    1 272
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minäkin käytän nykyään konetta, eli mun miestä, taikinan vääntämiseen :). Minä lisään jauhoja ja pidän kulhon reunoista kiinni ja mies vääntää puukapustalla taikinaa. Helppoa ja nopeaa :). Viimeksi eilen kaupassa mies kysyi, että ostetaanko oikea kone, mutta sille pitäisi löytyä paikka jostakin. Saattaisi tulla koneella vielä parempi taikina. Minulla on tapana ottaa sitä raskista pakastimeen seuraavaa kertaa varten.
     
  25. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Älä suotta osta konetta, jos sinulla on noin hyvä kone kotona :) Vanhempani eivät osta lainkaan tiskikonetta, isä sanoo aina ettei tarvitse kun vanha kone on vielä toimiva :)
     

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti