Hae Anna.fi-sivustolta

Mitä ellit aikovat tänään syödä Osa III

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä äippä66, 29.01.2010.

  1. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 104
    Saadut tykkäykset:
    17
    Tänään omatakoisia verilettuja ja puolukkasurvosta.
     
  2. lasagnea Vierailija


    Minäkin laitan usein juuriselleriä ja samoin sieniä. Sienilasagneen en yleensä kyllä laita sitten lihaa lainkaan, vaan korvaan lihan sienillä. Useimmin käytän siitakesieniä, mutta herkkusienetkin tuoreena ovat hyviä.
     
  3. moussaka Vierailija

    Lasagnen tekijät innostivat minut suunnittelemaan iltaruoaksi moussakaa. Sehän on melkein samanlainen, mutta terveellisempi, kun pastan sijalla on kasvista. Minä teen moussakani siten, että siinä on kastikkeiden lisäksi munakoisoa ja kesäkurpitsaa. En laita perunaa lainkaan, vaikka tiedän monen niin tekevän.

    Kastikkeet ovat oikeastaan samat kuin lasagnessa. Juustokastike ehdottomasti ja sitten joko tomaattinen jauhelihakastike tai tomaattinen sienikastike. Molemmat maustan reippaasti ja laitan niihin myös sipulia, juuresraasteita (juuriselleri on tosi hyvä) ja tietysti yrttejä. Moussakaan sopivat erityisen hyvin minttu ja rakuuna - ei tietysti yhtä aikaa.
     
  4. moussaka Vierailija

    Laitan moussakaa viikonloppuna, ilmeisesti lauantaina. Maalla voin tehdä sen puilla lämmitettävässä uunissa. Tulee hyvää.
    En tiedä mistä maasta munakoisot tulee tähän aikaan vuodesta, toivon mukaan Hollannista.
    Espanjalaiset eivät ole hyviä, ovat karvaan makuisia.
     
  5. Paris Paris Vierailija


    Mä laitan YSL:n Parisia, on mielituoksuni. Sitä käytän itse. Siis vartalolleni.
     
  6. cathy Vierailija

    Olemme nauttineet lounaan työpaikalla, joten ei mitään sen ihmeempää ruokaa tarvitse kotona laittaa.
    Teen kuitenkin pannukakkua, joka on mielestäni todella hyvää. Yksinkertainen iltapala on palanen pannukakkua vadelmahillon kera.
     
  7. cathy Vierailija

    Löysin munakoisolasagnen reseptin ihan äsken näiltä sivuilta. Täytyypä joskus kokeilla. Siihen ei siis tule jauhoisia lasagnelevyjä, vaan niiden sijasta munakoisoviipaleita.
     
  8. Toissa päivänä tein "pakkaspäivän" kunniaksi lihapataa. Naudanlihan lisäksi laitoin sipulia, valkosipulia, timjamia, aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja. Nesteenä oli tomaattimurskaa ja lihalientä. Tein aika ison annoksen ja sitä jäi vielä eiliseksikin, koska koko porukka ei ollut ruokavahvuudessa.

    Tänään nuoriso juhlii koeviikon loppumista ja toiveena on kotitekoisia hampurilaisia ja suklaakakkua. Harmi, että ulkona syömisestä ei taida tulla mitään.
     
  9. cathy Vierailija

    Tuo on varmasti hyvää. En tarkoita siis hampurilaisia vaan lihapataa...
     
  10. tänään Vierailija

    Tänään erään merkkipäivän kunniaksi pizzaa. Pitkään haudutettua tomaattikastiketta, basilikaa ja mozzarellaa nyt ainakin pizzan päälle, ehkä jotain muutakin. Jälkkäriksi vaniljajäätelöä, kinuskikastiketta ja viimeiset vadelmat pakkasesta.
     
  11. Herkkupäivä Vierailija

    Hernerokkaa, lämmintä rieskaa ja jälkkäriksi kermakakkua. Huomenna rokan jätteet ja samaa rieskaa ja kakkuakin vielä jää. Kotona 6 piereskelijää kun kaasut tulee pellolle näistä eväistä.
     
  12. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 104
    Saadut tykkäykset:
    17
    Broileria, jasminriisiä ja paistoliemeen tehtyä sitruunaista currykastiketta + mustaviinimarjahilloa ym.
     
  13. Miten oli? Vierailija


    Oliko se jasmiiniriisi se jonka joku sanoi löyhkäävän kamalasti? Eikös se pitänyt ensin pestä Fairylla?
     
  14. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 104
    Saadut tykkäykset:
    17
    Fairylla pesemisestä en tiedän, kun en sitä teen. Aivan erinomaisen herkullista tuo jasmin riisi enkä ainakaan minä siten ennen keittämistä mitenkään pese.
     
  15. Riisinkeittäjä Vierailija

    Kävin ostamassa jasmiiniriisiä ja laitoin sen likoamaan kloriittiin kun oli puhetta, että aasialaisriisit kasvaa ulostejätteissä. Varmuuden vuoksi desinfioin sen perusteellisesti ennen keittämistä.
     
  16. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 104
    Saadut tykkäykset:
    17
    :) .
     
  17. Strawberry Fields Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    30.03.2008
    Viestejä:
    1 272
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen grillattiin, ja niin on tehty melkein joka päivä. Tällä kertaa grillasimme porsaan sisäfilettä, joka oli ollut marinointiliemessä koko päivän. Tein lisäkkeeksi kasvisnyytit, ja nekin valmistuivat kätevästi grillissä. Nyytteihin laitoin tällä kerralla varhaispunasipulia, valkosipulinkynsiä kokonaisena, parsakaalia ja kukkakaalia. Suolaa, pippuria, voita, valkoviiniä ja hieman sitruunan mehua. Käärin ne ensin leivinpaperiin ja sitten vielä folioon.
     
  18. Pureskelu Vierailija

    Eikö leivinpaperi ja folio jää ikävästi hampaisiin? Ainakin ovat huonosti sulavia. Folio varmaan vielä vihloo hampaita pureskellessa. Luulisi sen jäävän poskiin kuin purukumi vaan saahan sen kaljalla huuhdeltua aina alas.
    Meillä paistetaan joka päivä nuotiolla makkaraa. Töitten jälkeen mennään rantakalliolle ja sytytetään nuotio. Lenkki lenkin jälkeen uppoaa kitaan.
     

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti