Hae Anna.fi-sivustolta

mitä ikkunoistasi näkyy?

Viestiketju osiossa 'Eläkkeellä' , käynnistäjänä M.Morottaja, 20.12.2009.

 1. M.Morottaja Vierailija

  Illan hämärtyessä katselin keittiön ikkunasta ulos, ikkunalaudalla paloi sähkökynttelikkö, ulkona lyhdyssä aito kynttilä. Piha, tie ja sen takaa metsän reunassa kauniit lumiset puut.

  Sitten siirryin makkarin ikkunaan: naapurivitalon sisäänkäynneistä näkyi kaksi, toisessa oli pieni sypressi rappusilla, siinä valot. Keittiön ikkunassa näkyi myös sähkökynttelikkö.
  Viereisen asunnon keittiön ikkunalla rivi sähkökynttilöitä palamassa, muuten pimeä asunto.

  Siirryin olkkariin, päätyhuoneiston pihaan oli tuotu rivi ulkotuikkuja, paloivat kauniisti.
  Ja kaiken ylle sateli hiljaa lunta.
  Tuli jouluinen mieli, luonto varustautuu jouluun.
  Pakkanenkin on lauhtunut ihan siedettäviin lukemiin.
   
 2. Ylhäällä asuva Vierailija

  Jos istun missä tahansa huoneessa enkä ihan nenä ikkunassa, näen hieman puiden latvoja ja taivaan. Taivas onkin joka päivä erilainen.
   
 3. .... Vierailija

  Keittiön ikkunasta näkyy ensiksi oman pihavaraston seinässä oleva lyhty, jonka sisällä sähkövalosarja. Seuraavaksi tulee näkökenttään oma pihapuumme, jossa myös valosarja, ledejä. Puu on 4-5 m korkea, joten noista valoista ei synny valomerta. Sitten pihavalot valaisevat rivitalon pihaa, postilaatikkoja ja taustalla häämöttää naapuritaloja, jonkun pihamaalla on jäälyhty, jossa kynttilä, toisen portinpielessä on kynttilälyhty ja ikkunalla jouluvalot (ikkunan mallinen kehikko, jossa 4 sähkökynttilää).

  Takapihan puolella siintää järvi, tiedän sen olevan siellä mutta pimeässä ei erotu sen kummemmin. Takapihalle piti laittaa myös valosarja, mutta pikkuväki valitti, että valo häiritsee unta, joten suunnitelmasta luovuttiin.
   
 4. joka Vierailija

  ikkunasta näkyy idyllinen maalaismaisema ulkojouluvaloineen ja lyhtyineen.
   
 5. puisto Vierailija

  Puistossa oleva vanha tiilikoulu ja viereisen talon kulmaus talvella ei näe merta mutta kesällä merta näkyy hieman ja tietenkin kadut
   
 6. ikikukka Vierailija

  Kaikista ikkunoista näkyy oma piha istutuksineen ja valkoinen korkea aita. Aidan takaa näkyy naapuritalojen kattoja ja kaksikerroksisten talojen toinen kerros. Kauempana palmuja, sypresseja ja jotain muita korkeampia puita. Taivas on sininen ja aurinko paistaa täydeltä terältä, lämpötila 21 astetta plussan puolella.

  Siis hyvin jouluinen näkymä täällä Jeesuksen syntymämaassa. Millainen lienee ollut 2000 vuotta sitten, varmasti hyvin erilainen.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti