Hae Anna.fi-sivustolta

Mitä kokemuksia kookosöljystä?

Viestiketju osiossa 'Vaihtoehtoiset hoitomuodot' , käynnistäjänä Kookosta, 18.06.2008.

 1. Kookosta Vierailija

  Hei tämähän on varmaan ihmeaine?
  Auttaa lihavuuteen ja kilpirauhasen vajaatoimintaa ja munuaiongelmiin ja...
  Miten paljon sitä pitäisi päivittäin käytttää?
  Onko se kiinteää vai öljymäistä muodoltaan?
  Miten se kookoksen maku sopii ruokiin, siis muihinkin kuin piparkakkuihin?
   
 2. marliinifisk Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.03.2008
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kantakalvon tulehdukset parani molemmista jaloista.

  Parantaa ja ehkäisee huuliherbestä.

  Alle 24 asteessa on kiinteää ja siitä lämpimämmässä ihan nestemäistä.

  Annostus on 1-4 rkl / päivä. Itse otin reilun ruokalusikallisen. Maistuu kookokselle. Makuun tottuu, vaikka ei kookoksesta pidäkkään.

  Tässä minun kokemukseni.
   
 3. kiinnostuin Vierailija

  Mistä kookosöljyä saa, en ole kaupoissa nähnyt.
   
 4. kookospallo Vierailija

  Kokeile luontaistuotekaupasta. Itse tykkään sen mausta ja tuoksusta, ihovoiteenakin olen käyttänyt.
   
 5. Löytynyt Googlesta Vierailija

  kookosöljyn maahantuojan KOOKOSRAVINTO IS Oy sivuilta löytyy tosi paljon tietoa.
   
 6. nami-nami Vierailija

  Kävin ostamassa kookosöljyä. Nyt mietin mihin kaikkeen sitä olisi kiva käyttää. Lämpimän maitokakaon olen maustanut sillä. Kokeilin sekottaa rahkaan, mutta öljy jämähti heti kokkareiseksi kun se jäähty kylmässä rahkassa. En raaski käyttää paistorasvana sitä, mutta mitenkähän sitä muuten voisi käyttää. 4rkl tuntuu paljolta, olen nyt ottanut 1 rkl, eikö se runsaasti otettuna varastoidu vyötärölle niin kuin muutkin rasvat.
   
 7. cocos-lady Vierailija

  Minä olen käyttänyt kookosöljyä nyt kroppavoiteena.
  Tavallisesti mulla on ollut kalliitakin merkkituotteita, mutta tämä kookosöljy on ihan ykkönen. Koskaan ei ole iho ollut näin pehmeä. Tuoksu on ihana!
   
 8. Inke Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  9 744
  Saadut tykkäykset:
  543
  No niinsa, yllytyshulluna ostin viikko sitten kookosöljyä. Naitin sitä sisäisesti että ulkoisesti. Iho on kuin pikkilapsen pyllykka ja kookosöljy maistuu todella hyvältä. Kilpirauhasen aktiviteettia odottelen vielä, vaan voipiko sitä oikein tuntoaistimuksen kautta havaita. Kiitosta vaan tämän ketjun aloittajalle.
   
 9. energiahoitaja Vierailija

  No onpa aika rapeat arvot. 91% tyydyttyneitä rasvahappoja.... Omega-6/Omega-3 = 9/1

  Suhdeluku pitäisi olla 1:1 tai 1:2.

  :)))

  http://www.fineli.fi/food.php?foodid=552&lang=fi

  Eli sisäisesti nautittuna on meillä monia paljon parempia rasvoja.

  Ruoan laitossa on ihan ok rasva ja joillekin siitä on apua ihonhoidossa.

  Mutta jos muu rasvan saanti on jo runsas niin en suosittele siihen enää lisää rasvoja ellei liikuntaa lisää tuntuvasti.
   
 10. Inke Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  9 744
  Saadut tykkäykset:
  543
  Fineli ei antanut minulle tietoja kookosöljystä. Mahdoitkohan energiahoitaja sekottaa kookosöljyn kookosrasvaan, joka ei ole kuitenkaan käsittelynsä vuoksi verrattavissa öljyyn.
   
 11. energiahoitaja Vierailija

  Öljy merkitsee yleensä huoneenlämmössä juoksevaa ja
  rasva kiinteää ainetta.

  Kookosöljy on kiinteää rasvaa n. alle 25º C lämpötilassa ja
  juoksevaa sitä lämpimämmässä.
   
 12. Romulus Uusi jäsen

  liittynyt:
  14.09.1999
  Viestejä:
  430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä tietoa tuotteesta ja ostopaikat.

  www.kookosravinto.com
   
 13. hyntsät kotiin Vierailija


  Tiedon kanssa on vähän niin ja näin. Tuossa maahantuojan sivulla lukee tieteellisenä perustana tohtori Kookospähkinä eli dr. Bruce Fife. Todellisuudessa kaveri ei ole mikään tohtori eikä eikä julkaistuja tutkimuksia ole yhtään. Hän on naturopaatti, joka ansaitsee elantonsa kirjoittelemalla kirjoja tyyliin: "Kookospähkinä -ihmelääke" ja "Syö rasvaa ja laihdu".
   
 14. Inke Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  9 744
  Saadut tykkäykset:
  543
  Näin olen todennut siitäkään huolimatta öljyä ei pidä sekottaa kookosrasvaan, siihen jossa munkit paistetaan.

  No painon sanotaan tippuvan, siitä voidaan olla mieltä ja mieltä, se jolla on siitä kokemusta lienee vakuuttunut sen väitteen paikkaansa pitävyydestä. Minun painooni se on vaikuttanut myönteisesti, sattumaako, samoin ihoni on entistäkin paremmassa kunnossa, vaikka ihoni ei ole mikään ongelmaiho ollutkaan. Mielenkiinnolla odotan seuraavaa kontrollia, jossa veren kolesteroleja tarkastetaan samoin kilpirauhasarvoja. Niitä testejä odotellessa olisi kiva lukea käyttäjien kokemuksia, jos on pidemmältä ajanjaksolta kerääntynyt henkilökohtaista tuntumaa aiheeseen.

   
 15. vai paino laskenut Vierailija

  Kirjoitit äsken, että ostit kookosrasvaa ekan kerran viikko sitten. Siinä ajassa ei elimistön rasvakudoksen määrässä tapahdu mitään muutosta. Nesteen määrä voi vaihdella kilon pari sinne tai tänne.

  Jos taas olet kookosrasvan tuottaja itse, niin muista välillä vaihdella nimimerkkiä kun postittelet ihmekertomuksia listoille.
   
 16. Inke Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  9 744
  Saadut tykkäykset:
  543
  No enpä ole tuottaja, en rasvan sillä pikkuisen on kerääntynyt tietoja teollisesti käsitellyistä rasvoista.. En viitsi vaihdella nimimerkkiä tällekkään palstalle, koska haluan seisoa sanojeni takana ja pyrkiä rakentavaan keskusteluun.

  En siis ostanut rasvaa vaan öljyä, painoani olen tarkkaillut päivittäin jo yli kymmenen vuoden ajan ja pikkuisen tiedän nesteiden määrän vaihteluistakin. Kilpirauhashormoonien taso on nippanappa raja-arvoissa ja koska olen geneettisen perimän kautta riskiryhmässä korkeiden kolesterolien vuoksi, niin seurantaa on silläkin saralla. Sepä tekeekin mielenkiintoiseksi sen miten luotettava on väite kilpirauhasen toiminnan stimuloivasta vaikutuksesta. Varsin mielelläni lukisin muiden mielipiteitä koskien ölyn käyttöä. Riitaisuuksista en niinkään ole kiinnostunut.

  Elleissä olen Inkenä kirjoitellut kymmenisen vuotta, joitakin ennustuksen tapaisia olen tehnyt muillakin nikeillä, mutta kun käyn keskusteluja Kirstallipallon puolella niin kylläpä sinne vain tulee keskustelijaksi nikkini ihan luonnostaan, en viitsi yhden viestin enkä myöskään sinun pyyntösi vuoksi käydä rekkaamassa itseäni ulos.

  Sinulla on vankka mielipide liittyen rasvaan, minä olen vasta testaamassa omaa mielipidettäni öljyyn. Oikeus mielipiteeseesi sinulla on olemassa, mutta mitenkä se liittyy nikinkäyttö käytäntöihini tai keskustelun aiheeseen, mielestäni ei mitenkään.
   
 17. Inke Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  9 744
  Saadut tykkäykset:
  543
  Niin vielä, en ole myöskään öljyn tuottaja, se minun vielä piti sanomani.
   
 18. tosi luotettava Vierailija

  Väitteen on maahantuojan puheiden mukaan esittänyt tohtori Kookospähkinä. Oikeasti hän ei ole tohtori, joten kannattaa hieman pohtia myyntipuheiden luotettavuutta.

  Samaa tuotetta markkinoidaan ulkomailla sellaisella väitteellä, että kookosrasva (myyntipuheissa öljy) tappaisi myös HIViä. Suomessa tämä markkinointivaltti on ilmeisesti jätetty pois.
   
 19. entä tämä? Vierailija

  Maahantuojan sivuilla oli linkki tällaisen säätiön sivuille ja edelleen sangen uskottavilta vaikuttaviin tutkimustuloksiin:

  http://www.westonaprice.org/knowyourfats/coconut_oil.html

  Wikipediastakin löytyy yo. tutkimuksen tekijä Dr Mary G. Enig. Onko hänestä jotakin muuta (todellista) tietoa, mieluiten lähteineen?
   
 20. Inke Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  9 744
  Saadut tykkäykset:
  543
  Minulle ei ole merkitystä sillä onko tohtori vaikka kumisaapas, vain sillä on merkitystä, mitä öljun vaikutukset ovat. Vaikka oma painonpudotukseni olisikin nesteiden poistumaa, niin johonkin se perustuu ja se jokin saattaa olla kilpirauhasen toiminnan vilkastuminen. En puhu omalla kohdallani laihduttamisesta, sillä se ei ole minulle mitenkään uutta elämässäni. Ruokavaliolla olen ollut jo toista vuotta sappikivieni vuoksi ja yllätys yllätys minulle tämä öljy ei aiheuta kipuja, mikä hämmästyttää minua suuresti.

  Ihan oikeasti olisin kiinnostunut muiden mielipiteistä, vaikka ise innostun herkästi uusille asioille, niin kyllä minustakin skeptikko löytyy, löytyy myös hyvien rasvojen puolesta puhyjaa.
   
 21. Onko AIDS voitettu Vierailija

  Juuri Enig on väittänyt, että HIV-positiivinen lapsi olisi parannettu antamalla runsaasti kookosöljyä.

  Jos tämä olisi totta, kyseessä olisi ensimmäinen tapaus maailmassa ja todellinen läpimurto AIDSin voittamisessa. Eivätköhän kaikki pysty päättelemään, onko väite vakuuttava vai ei.
   
 22. vakuuttavuutta Vierailija

  Saisiko tuohon väitteeseen (Enig & HIV) jonkun lähteen?
   
 23. juu löytyy Vierailija

  Tottakai saa.

  Suomalaisen maahantuojan sivulla on suora linkki coconutresearchcenter.org -sivustoon. Markkinointiväite esitetään sivulla:

  http://www.coconutresearchcenter.org/article10089.htm

  On siellä loppuosassa. Enig väitti noin puhuessaan Intiassa lehdistötilaisuudessa 1995.

  Sama asia lievemmin ja ilman ihmeparanemiskertomusta löytyy Enigin itsensä kirjoittamana vuodelta 2005:

  www.artsandopinion.com/2005_v4_n4/coconut-enig.htm

  Ja itse asiassa Enig on puhunut samaa myös Vietnamissa 1996. Tieto löytyy pari viestiä ylempänä olevasta "Entä tämä"-nimimerkillä esiintyvän kirjoittajan linkistä.

  Tuossa alkuun. Googlehaulla hiv, enig, coconut selviää, että maailmassa on valtava määrä kookosrasvajälleenmyyjiä, jotka käyttävät suoraan Enigin ja "tohtori" Kookospähkinän väitteitä myyntinsä tukena.


   
 24. ok, kiitos Vierailija

  Tässä on ensimmäisen antamasi linkin loppuosasta ainoa "väite" jonka ymmärsin viittaavan suoraan HIV-virukseen:

  ....
  On July 19, 1995, Enig was quoted in an article published in The HINDU, India's National Newspaper as stating that coconut oil is converted by the body into "Monolaurin" a fatty acid with anti-viral properties that might be useful in the treatment of AIDS
  ....

  Kursiivi minun lisäämäni. Siis jos tästä voi ymmärtää, kyseinen tutkija itse ei ole kuin sanonut, että kookosöljyn sisältämä rasvahappo saattaisi olla hyödyllinen AIDSin hoidossa.

  En näe tässä mitään erityisen villiä tai petokseen pyrkivää. Ei ole Enigin ongelma, eikä poista hänen uskottavuuttaan tutkijana, jos markkinointi-ihmiset toimivat epäeettisesti.
   
 25. täsmennys Vierailija

  ja itse asiassa viesti oli tietenkin vielä lievempi: että keho muuttaa kookosöljyn rasvahapoksi ("Monolaurin") joka siis saattaisi olla hyödyllinen AIDSin hoidossa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti