Hae Anna.fi-sivustolta

mitä lahjaksi 1.5 vuotiaalle pojalle?

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä u123456, 14.05.2008.

 1. u123456 Vierailija

  Olemme menossa kylään tuttavien luokse, ja haluaisin viedä jotain heidän n. 1.5 vuotiaalle pojalleen. Mitä voisin ostaa? Haluaisin ostaa jotain muuta kuin leluja, kun niitä kuitenkin kertyy.
  Ajattelin jotain tosi yksinkertaista palapeliä tai ehkä jotain kirjaa? Vai ovatko vaatteet varmin valinta?
   
 2. Sirenia* Vierailija

  Mä suosittelisin kirjaa. Maksaa yleensä alle kympin noi pahvisivuiset pienten kirjat. Palapelikin on varmasti hyvä jos tiedät minkälaisia lapsi osaa tehdä. Jotkut tekee tossa iässä nuppipalapelejä ja jotkut jo yksinkertasia ns. oikeita palapelejä.
   
 3. hiekkaleluja Vierailija

  Entäs kesää kohti jotain leluja hiekkalaatikolle, kastelukannu / vesimylly / kauhakuormaaja tms?

  Kirjat ja palapelit on varmasti myös hyvät.
   
 4. Aurora Vee Vierailija

  Kirja voisi olla sellainen, missä paljon yksityiskohtia ja lyhyitä tarinoita tai loruja. Pahviset osoittelukirjat ovat jo vähän eilisen juttuja, tietysti riippuen lapsesta.

  Kiva lastenlevy, jossa vauhdikkaita lauluja, voisi olla hyvä. Hiekkalelut ovat varma menestys (komppaan edellistä).

  Jos vaatteita ostat, niin kysy vanhemmilta millaisia ja mitä kokoa (yleensä 1,5v käyttävät 86/92cm, mutta riippuu täysin lapsen koosta!).
   
 5. ahjfoaf Vierailija

   
 6. Kirja tai soitin. Kirjoista esim. sellaiset joissa on luukkuja tai kosketuspintoja. Ja siis kunnon kartonkisivut edelleen tuon ikäiselle... Soitinkin voi olla kiva, esim. puinen ksylofoni tai muoviset marakassit. Noi kaikki ehdottamani sopivat kyllä jo 1-vuotiaalle...
   
 7. Niimi Vierailija

  - hiekkalaatikon lelut
  Meidän poika täytti juuri 1,5v ja tässä parhaat lelut:
  - auto/työkone-kirja
  - nuppipalapeli
  - teletapit/ titi nalle/ puuhapete-dvd
  - pikkuautoja
  - pallo
  - isot legot/ palikat
  - kirja, joka pitää eri ääniä tai on erillaisia pintoja
   
 8. mamiami Vierailija

  Annoit muuten vinkin muutamasta sellaisesta lahjasta, joka meillä VARMASTI siivottaisiin kaapin perille... Ihan hirveää, kun jotkut sukulaiset koittavat kansoittaa meidän kodin Riitta Korpelalla (Titi-nalle) ja Teletapeilla! Kirjoitin tämän nyt vaan ihan sillä, että kun suurin osa ystävistämmekin on samaa mieltä, niin uskoisin, että kyseiset lahjat ovat aika rohkea valinta. Kummassakaan ei siis ole muuten mitään vikaa, mutta kun noita DVD-levyjä yleensä sitten rällyytetään päivästä toiseen, niin itsellä olisi Riitta Korpelan kanssa viikon jälkeen pinna aika kireellä :)
  Toinen hirvitys, jota vanhemmilta sukulaisilta tulee tuliaisina on Fisher Pricen äänekäs muovipa**a...

  Itse suosittelisin joko Paukkumaissi-yhtyeen cd-levyä, sormivärejä, muovailuvahaa tai sitten jos leluja vie, niin joku laadukas ja ääntelemätön lelu, jolla voi oikeasti leikkiä.
   
 9. krääsääää Vierailija

  Eikös ap kirjoittanut että ei viesi mielellään leluja.. Minulla 1½ v. poika ja kovasti tykkäisin jos joku tois välillä vaatteitakin, aina vaan saa leluja ja tosi paljon sellaisiakin on tullut mitkä eivät ole kiinnostaneet tippaakaan. Eli suosittelen vaatteita ja/tai kirjoja.
   
 10. Aurora Vee Vierailija

   
 11. Kirjoja Vierailija

  Mun mielestä kirjat on ihania. Esim Kirsi Kunnaksen lorukirja on vielä tuon 3v:n lemppari vaikka kaikki lorut osataan jo ulkoa.
   
 12. meille kävisi Vierailija

  mä haluaisin meidän 1,5-vuotiaalle
  -vaatteita
  -fiscer price-lelu
  -dvd (teletapit, puuhapete tmv)

  eli täysin päinvastoin kuin "mamiami"!! Eli näin ne mielipiteet vaihtelee.. Siksi neutraalein (jos ei tunne kunnolla) olisi mun mielestä joku kiva kirja mitä täällä onkin paljon ehdotettu.
   
 13. Niimi Vierailija


  Meillä toimii ainakin nuo dvd:t erittäin hyvin. Äitillä on se reilu tunti ihan omaa aikaa, kun poika katsoo tyytyväisenä tv:tä.
   
 14. Ei dvd-levyjä Vierailija

  Ohi alkuperäisen aiheen...

  http://keskustelu.plaza.fi/ellit/perhe/keskustelu/t1684412

  Alle 3-vuotiaiden ei pitäisi katsella tv:tä lainkaan. Mm. Jari Sinkkonen on puhunut siitä, että tuonikäisten aivojen hermoverkot kehittyvät vasta. Nopea, välkkyvä kuva voi saada aikaan "vääränlaisen taajuuden", toisin sanoen aivot jäävät pysyvästi käymään ylikierroksilla. Ylläolevassa linkissä vasta käyty keskustelu tästä aiheesta.

  Minäkin veisin lahjaksi kirjan, pelin tai musiikkia.
   
 15. Minäkään en pitäisi dvd:stä koska en anna tuon ikäisen lapsen vielä katsella sellaisia, eikä osaa halutakaan kun ei ole koskaan nähnyt (illalla on telkkari auki, ei katso, joskus vilasee). Mutta en kyllä laittaisi pannaan muita äänekkäitä juttuja, kyllä leluista ja soittimista saa ääntä tulla, samoin musiikki-CD:t on kivoja. Lapsethan rakastavat toistoa vaikka se äidin hermoille kävisikin ;) Kirja lienee erittäin turvallinen. Vaate on ehkä kiva vanhemmille, lapset eivät varmaan niiden päälle ymmärrä ellei ole joku hittituote, vaikka poliisi/palomies-paita tms.
   
 16. ellivaan Vierailija


  ihan samaa meilläkin!
  nuo yllämainitut dvd:t on niitä vähiten kiinnostavia...
  riippuu tietysti lapsesta, mutta meidän poika ei noista titi-nalleista ja teletapeista kiinnostunut. puuha-petekin alkoi vasta lähes 3v kiinnostaa, nyt poika on 3,5v
   
 17. noh... Vierailija

  eikös esim. Teletapit ole tehty juuri pienille?? tuskin siitä mitään haittaa on.. No, jokainen tyylillään :)
   
 18. Mirella S. Vierailija

  Meillä on titinallet ja teletapit kovassa käytössä. Poika on oppinut niistä tosi paljon. Oppinut paljon sanoja ja liikkeitä. Ikää on vasta 1,3v.
  Teletapit on tarkoitettu pienille, koska on niin yksin kertaisia asioita. Esim sama asia hoetaan aina monta kertaa, yleensä 4 koska jokainen teletappi toistaa sen.

  Ja onhan se totta, että jokainen äiti on erimieltä, koska saa katsoa tv:tä, kuinka kauan on hyvä imettää, ostaako purkkiruokaa vai tekeekö kaikki itse, mitä jugurttia antaa, saako karkkia ollenkaan, koska yökyläilemään, koska hoitopaikkaan, saako olla auringossa yms ja näistä saa riidan aikaiseksi enemmän kuin helpommin!!! =)
   
 19. kivoja ideoita Vierailija

  hauskoja lahjavinkkejä:
  http://www.ihanuuksia.fi/epages/Kaupat.axl/?ObjectPath=/Shops/Enkelin
   
 20. vierailija Vierailija

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti