Hae Anna.fi-sivustolta

Mitä "nötkötistä"?

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä kokki-neiti, 24.04.2008.

  1. kokki-neiti Vierailija

    Eli jääkaapissa purkki nötköttiä(naudan/sianlihavalmiste), josta ajattelin tehdä ruokaa. Ideoita ei vaan ole, ainakaan näin aamutuimaan. Jos jollakin on hyvä ohje tai idea, kuulisin sen mielelläni.
     
  2. Aioli Uusi jäsen

    liittynyt:
    18.11.2006
    Viestejä:
    1 360
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saas nähdä, tuleeko tähänkin vinkkejä, joissa kehotetaan korostamaan lihan omaa makua :) Itse lähtisin päinvastaisesta eli tekisin pataruuan, jossa tämä "liha" ei ole pääroolissa. Kovin kalliita aineksia siihen ei kannattane tuhlata jos säilykkeestä tekee. Vaikka sipulia, valkosipulia, tomaattimurskaa, kasvis-/lihalientä, yrttejä, suolaa ja pippuria unohtamatta tuota ihanaista nötköttiä. Tai onnistuisivatkohan "pihvit" eli nötköttiä, pakasteperunamuusia, kuullotettua sipulia, kananmunaa ja mausteita.
     
  3. Gilmoren tyttö Uusi jäsen

    liittynyt:
    28.06.2006
    Viestejä:
    1 598
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taannoin mieheni toivoi nötköttikeittoa. Minä sivistymätön en ollut koskaan kuullutkaan moisesta tuotteesta ja ihmettelin suuresti, että mitä se isäntä oikein mielii saavansa... Selvisihän tuo sitten ja tosiaan teimme keittoa nötkötistä ja - suureksi yllätyksekseni - se oli hyvää!

    Eli perunoita, runsaasti kasviksia ja sipulia sekä nötköttiä sisälsi tämä gourmet-ruokamme!
     
  4. Gilmoren tyttö Uusi jäsen

    liittynyt:
    28.06.2006
    Viestejä:
    1 598
    Saadut tykkäykset:
    0
    En nyt halua Aioli "jankata", mutta siinä kalakeskustelussa kyllä sisällytit minut turhaan siihen "oman maun korostajiin". Kun alkuperäinen halusi siinä ketjussa vinkkejä siitä, miten kalaa voi maustaa mahdollisimman vähän, kerroin ainoastaan sen, miten vähimmillään kalaa maustan... Mutta se siitä.
     
  5. Lady XL Vierailija

    Ap, jos nötköttipurkkisi on siis säilykepurkki sitä ei kannattaisi säilyttää jääkaapissa....
    Säilykepurkit kuuluvat tavalliseen kaappiin ei jää- eikä viileäkaappiin.

    Ystävättäreni teki kerran veneellä nötkötistä pihvejä! Painoi sen lihan ulos kokonaisena sieltä purkista (purki auki molemmista päistä), "liha" viipaleiksi, kastoi ne viipaleet munaan ja maustettuihin jauhoihin ja paistoi. Lisäkkeenä paljon ruskistettua sipulia. Yllättävän hyvää.
     
  6. eevuska Foodie-lady Espoosta

    liittynyt:
    27.06.2006
    Viestejä:
    1 009
    Saadut tykkäykset:
    1
    Muistaakseni keittiömestari Eero Mäkelä teki joskus ammoin nötkötistä pikavorschmackia. Ohjekin on minulla jossain. Tai kai sen voisi löytää googlella....
     
  7. pois Vierailija

    ainakin otat sen pois jääkaapista jos sitä ei ole avattu. voit vaikka leikata leivälle siivuja ja syödä silleen
     
  8. Fiia Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.11.2006
    Viestejä:
    1 050
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nötkötti on tuttua mökki- ja leiriolosuhteista meilläkin. Juuri noita mitä yllä on mainittu - keittoa, pataruokaa, pihvejä olen siitä tehnyt. Yksinkertaisin on kuitenkin nötköttikastike eli liha haarukalla muserrettuna pannulle, sekaan tomaattimurskaa ja mausteita (mökillä joskus jopa pelkästään ketsuppia) ja annetaan kypsyä. Nautitaan perunoiden tai pastan kera.
     
  9. Munakaskäärö:

    1 tölkki säilykelihaa, 6 munaa, 1tl suolaa, 6 rkl vettä tai kermaa.

    Sekoita munat, vesi ja suola. Levitä liha leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kaada munakasseos päälle. Paista 200 ast. 15-20 min. Kääri munakas rullalle ja koristele annos esim kurkulla ja tomaatilla. maistuu lämpimänä ja kylmänä.


     
  10. Gilmoren tyttö Uusi jäsen

    liittynyt:
    28.06.2006
    Viestejä:
    1 598
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos tuosta munakaskääröohjeesta, taidanpa kokeilla sitä seuraavaksi, kun teen munakasrullaa!
     
  11. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minä olen tehnyt "liha"soppaa nötkötistä. Ihan tavalliset soppasysteemit sekaan vaan! Eikä lainkaan hullumpaa :)
     
  12. Yksin eläjä Vierailija

    Hyviä ohjeita "nötkötille"!
    Jäin arvailemaan onko siinä jokin juttu miksi säilykepurkkia ei voisi säilyttää myös jääkaapissa, jos siellä on parhaiten tilaa.
    Tokihan se säilyy myös huoneen lämmössäkin.
    Vaan kun jos jääkaapissa ei ole juuri muuta kuin sisävalo, tarviihan se jotain seurakseen, ettei tunne itseään orvoksi ja hyljätyksi! :)
     
  13. Lastica Uusi jäsen

    liittynyt:
    15.02.2008
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nötköttilihasoppa on todella hyvää, ja samalla tavalla voi valmistaa myös riistasäilykkeistä tai muista lihasäilykkeistä keittoa. Olen tarjonnut sitä useasti talkooväelle esim. muuton yhteydessä, kun kunnollisia ruoan säilytystiloja ei ole ollut tarjolla (lähinnä jääkaappia) ja teen sitä edelleen ihan vain sen hyvän maun vuoksi (tosin aika rasvaista keittoa). Keittoon käytän yhden nötköttipurkin ja Knorrin kirkas juureskeittopussin sekä perunoita ja sipulia. Simppeliä, mutta aika maukas lopputulos!

     
  14. hellynen Vierailija

    Joskus olen tehnyt nötkötistä myös makaronilaatikkoa. Eli ottanut nötkötin purkista silpunnut puukolla pieneksi ja sekoittanut keitetyn makaronin joukkoon, laittanut munamaidon päälle ja uuniin. Ihan maistuvaa tuli. Mausteita laitoin vähän runsaammalla kädellä kuin jauhelihalle.
     
  15. matami-mimmi Vierailija

    Hirvivorschmack


    1 sipuli
    2-3 valkosipulinkynttä
    1 rkl öljyä
    400 g:n prk hirveliha- tai nauta-possusäilykelihaa
    5-6 anjovisfileetä
    vähän anjoviksen lientä
    1 dl ranskankermaa tai smetanaa
    1 tl mustapippuria
    (suolaa)


    Hienonna sipuli ja valkosipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä pannulla.
    Avaa säilykeliha molemmista päistä ja työnnä liha ulos ja nosta kulhoon tai leikkuulaudalle. Survo se tukevalla haarukalla tai vastaavalla hienoksi.
    Lisää joukkoon ranskankerma, kuullotetut sipulit ja hienonnetut anjovikset ja vähän anjoviksen lientä. Mausta mustapippurilla ja sekoita hyvin.
    Lusikoi seos mikron- tai uuninkestävään vuokaan ja tasoita pinta. Voit valmistaa ruuan tähän asti valmiiksi ja kuumentaa sen myöhemmin uunissa 225-250 asteessa n. 20 minuuttia tai mikrossa 4-6 minuuttia eli kunnes ruoka on läpeensä kuuma.

     
  16. vierailija Vierailija

    Hyvät naposteltavat tulee, kun leikkaa nötkötistä viipaleita, 225 asteeseen uuniin ja noin 25 min, on ku lihasipsejä, nam :)
     
  17. vierailija Vierailija

    Niin ja tietty ylimääräset rasvat täytyy leikata ensin pois. Dipata vaikka sinappiin tai muuhun hyvään, maistuu melko lailla makkaralta tollai paahdettuna
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti