Hae Anna.fi-sivustolta

Mitä ovat ihmisillä kylppärin/veskin nimikoidut pyyhkeet?

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä kertokaa!, 27.08.2009.

 1. kertokaa! Vierailija

  Mitä ihmettä niillä kuivataan? Ikää on jo 29 muttei tuo ole valjennut. Onko ne kasvo tai pylly (!!) tai mitä lie pyyhkeitä?
   
 2. Lapsuudenkodissa nimikoidut olivat kasvopyyhkeitä, käsipyyhe oli kaikkien yhteinen. Nykyään meillä on viisi pyyhettä kylppärissä: suihkupyyhkeet ja käsipyyhkeet molemmille ja erillisessä naulassa nimeämätön vieraspyyhe. Tämän palstan innoittamana pitäisi laittaa siihen varmaan kyltti "ei-pylly", jotta vieraat uskaltavat käyttää sitä. Kasvot kuivaan jommankumman pyyhkeeni yläosaan, joka on se puhtain osa.
   
 3. eläjä Vierailija

  Pyyhkeitä joka takoitukseen joihin katson tarpeelliseksi ja isolla lappu jossa lukee käsipyyhe. Muihin ei vieraiden tarvitse koskea.
   
 4. nimik Vierailija

  Minä en taida ymmärtää aloittajan kysymystä. Ennen nimikoitiin kaikki liinavaatteet käsin ja myöhemmin koneella, se oli tapa jolla mm erotti oman pyykkinsä, kun kaikilla oli valkoiset lakanat. Harva kai enää nimikoi, kun nimikointi kestää kauemmin kuin lakanat.
  Onko nykyisin sitten jotain tehtaassa nimikoituja pyyhkeitä? Ainoa mitä tulee mieleen on hypoteettinen perhe, jossa äiti Anna, isä Onni ja lapset Enni ja Jonni. Silloinhan voi ostaa kaikille A, O, E ja J-nimikoidut pyyhkeet.
   
 5. he hee ;-D Vierailija

  Se lienee viisainta!
   
 6. meillä on Vierailija

  erikseen pyyhkeet miehelle ja mulle + yhteinen käsipyyhe.
  On kivampi käyttää omaa kasvopyyhettä, ei ole miehen ajeltuja partakarvoja naamalla aina kasvojen pyyhkimisen jälkeen.
  Kasvopyyhkeisiin ei kuivata käsiä. Vieraat osaavat ja saavat kuivata kätensä KÄSI sanalla varustettuun pyyhkeeseen kiitettävästi.
   
 7. kapiot Vierailija

  Mutta eihän ennen vanhaankaan nimikoitu jokaisen omaa lakanaa tai pyyhettä vaan liinavaatteissa oli emännän nimikirjaimet.
   
 8. nimik Vierailija

  Aivan, kapiot, mutta en ymmärrä koko nimikointikysymystä... no tyhmä mikä tyhmä ja antaa olla.
   
 9. äippö vantaalta Vierailija

  siis eikö kyse ole kylpypyyhkeistä??
  meillä ainakin on käsipyyhkeet erikohdassa, kylpypyyhkeet toisessa (ei vieraiden käytössä).. ja lattiapyyhe suihkun jälkeen omassa paikassaan..
  mikä helevetin pyllypyyhe??? kun sitä kysytään.. ja sitäpaitsi,eihän se peppu likanen ole kun suihkusta tulee(ainakaan jos olet sen itse pessyt..),ja jos kerran nimi siinä,mitä se sulle kuuluu..??!! woe helvata..
   
 10. Elli-Noora Lydia Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.01.2008
  Viestejä:
  1 437
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ähhh....

  Onpa hyvä että vihdoinkin 29-vuoden korkeassa iässä tulit ulos maailmaan tynnyristäsi ;)
  Täällä ulkopuolella riittää paljon ihmeteltävää, tuo pyyheongelma on niistä pienimpiä.
  Kysypä seuraavan kerran ihan reippaasti nimikoitujen pyyhkeiden tarkoitusta kun sellaisiin törmäät, eiköhän se siitä pikkuhiljalleen ala avautumaan sinullekin, se käyttötarkoitus.
  Siis ihan reippaasti vaan kysyt suoraan ihmisiltä joiden vessassa moisia pyyhkeitä näet.

  Ole rohkea, kyllä se siitä ;)))

   
 11. siisti nainen Vierailija

  Tällä palstalla oli tuossa puoli vuotta sitten piiiiitkä keskusteluketju PYLLYPYYHKEISTÄ. Eli ei kylpy vaan pikkupyyhkeistä jotka on nimikoitu jokaiselle taloudessa asuvalle erikseen, ja kun sitä joku kyseli että mitähän ne on, niin yllättävän moni vastasi niiden olevan perspyyhkeitä. Ihmettelen, itse en sellaista tarvitse, käyn suihkussa ja silloin pesen p***ni. En tiedä miksi sitä p**ttä tarvii pestä yhtenään, liekö veskipaperin säästöä, mitä näillä sivustoilla myös tulee säännöllisesti eteen.

  Toive sellaisille aikuisten ja lasten pyllypyyhkeiden pitäjille: pitäkää todellakin ne nimikyltit niissä etten kylä paikassa vahingossa pyyhi käsiäni isännän persepyyhkeeseen. Jollei nimiä ole, kuivaan aina veski paperiin.
   
 12. äippö vantaalta Vierailija

  Hyi helvata..pärspyyhkeitä..melkee sama jos laittais kortongit kuivumaan patterin päälle seuraavaa käyttöö oottaan..
  Tiedän,että esim jotkut muslimit eivät käytä wc:ssä käydessään paperia,vaan luultavasti suihkuttavat vettä pärsiiseen,ja vot se on siin.
  Hyi,empä ole kuullut että jarruraidat pyyhkeisiin ja roikkumaan vieraiden nenän luo..
  käsipyyhkeemme päällä lukee käsipyyhe/vieraat..
  hyvä että siisti nainen selvensit ;-))
   
 13. kjhvmnv mnbm,vn Vierailija

  Rakas ystävä,

  Pyllypyyhkeeseen kuivataan se vastapesty pylly. Ihan kuten sinä kuivaat sen kai kylpypyyhkeeseen, niin minä en viitsi juosta kylpypyyhettä hakemaan, vaan kuivaan pyllyni pieneen pyyhkeeseen vessanpytyn vieressä. Se on siihen ihan sitä tarkoitusta varten laitettu. Kerrohan minulle, mitä käytännön eroa mielestäsi tällä on siihen nähden, jos käyttäisi pyllynsä kuivaamiseen isompaa kylpypyyhettä? Mikä on niin järkyttävää pyllypyyhkeessä, jos kylpypyyhe ei samasta syystä kuitenkaan järkytä hermojasi?

  Meillä pyllypyyhettä ei ole nimikoitu mitenkään, koska se on sijoitettu sellaiseen paikkaan, jossa sitä ei voi käsipyyhkeeksi luulla. Nimikoimattomia pyyhkeitä on oman perheen jäsenille omansa. Lisäksi on erikseen käsipyyhe paikalla, jossa lukee 'käsi' ja vieraspyyhe paikalla, jossa lukee 'vieras'. Minusta vieraidemme ei ole tarpeenkaan tietää, mitä kukakin omilla pyyhkeillään tekee, kun kerran vieraalle itselleenkin on laitettu puhdas pyyhe.

   
 14. Minulla kylpypyyhe on alle metrin päässä vessanpöntöstä. Miten kaukana sinun kylpypyyhkeesi on, kun ihan juosta pitäisi sitä hakemaan. Minä voisin ottaa korkeintaan puolikkaan askeleen pöntöltä kylpypyyhkeen saamiseksi.
   
 15. Elli-Noora Lydia Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.01.2008
  Viestejä:
  1 437
  Saadut tykkäykset:
  1

  Kysymys ei ole osoitettu minulle, kommentoin kuitenkin.

  KAIKKI ihmiset eivät asu pienissä kerros/rivitalo asunnoissa joissa kylpyhuone sijaitsee vessassa.
  Meillä säilytetään kylpypyyhkeet saunaosastomme kylpyhuoneessa, vessassa ei ole tarvetta kylpypyyhkeille.
  Siellä riittävät käsipyyhe ja jokaisen perheenjäsenen henkilökohtainen pyyhe johon saa sitten kuivata ihan minkä paikkansa kehostaan haluaa ;D

   
 16. meillä nyt... Vierailija

  ei varsinaista saunaosastoa kerrostaloasunnossamme ole, mutta meilläkin on sekä vessallinen ja suihkullinen kylpyhuone sekä erikseen toinen pienempi wc. Niinpä siellä pienemmässä ei ole kylpypyyhkeitä. Meillä tosin alapään pyyhkimiseen vessasuihkuttelun jälkeen käytettävät pyyheliinat ovat pytyn vieressä olevassa kaapissa eivätkä siten näkyvissä.
   
 17. Entäs mökkiolosuhteissa missä on ulkohuusi? Tai ennen vanhaan kun huusillisia kotejakin oli enempi?
   
 18. 2:n äippyli Vierailija

  Meillä on ne p*pyyhkeet peilikaapissa. Eivät näy kenenkään vieraan silmille. Sinne käytön jälkeen, jokaisella oma väri, joten ei ongelmaa.
   
 19. kjvgjhvg jkmbvgjkh Vierailija

  Rakas ystäväiseni,

  Meillä kylpypyyhkeitä säilytetään kellarikerroksessa, jossa sijaitsee sauna- ja kylpytilatkin. Asuinkerroksessa on vessa, jossa ei kylpypyyhkeille ole käyttöä. Pyyhin alapääni suihkun ja saunan jälkeen kylpypyyhkeeseen ja jos peseydyn vessassa, käytän erillistä pientä pyllypyyhettä.

  Jospa nyt vastaisit esittämääni kysymykseenkin: Mikä ihme ihmisten hermoja niin kovin järkyttää siinä, että jotkut pyyhkivät pestyn alapäänsä erilliseen pyllypyyhkeeseen, jollei sen kylpypyyhkeeseen pyyhkiminen ole lainkaan järkyttävää? Siis sama asiahan molemmissa pyyhitään pyyhkeeseen ja yleensä pyyhkeetkin ovat samaa materiaalia, olivat ne sitten kylpykokoa tai pienenpiä pyyhkeitä. Jos itsekin käytät alapääsi kuivaamiseen pyyhettä, niin miksi kummastelet sitä, että toisetkin käyttävät siihen pyyhettä? Ainoa ero sinulla ja minulla tuntuisi olevan se pyyhkeen koko ;)
   
 20. Lok Uusi jäsen

  liittynyt:
  15.02.2007
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ennen tosiaan nimikoitiin kaikki liinavaatteet. Ihmisillä ei ollut omia pesukoneita ja pyykkiä pestiin keväällä valtavat määrät kerrallaan. Nimikoinnista tunnisti sitten omat liinavaatteensa. Kaikki oli todella valkoista ja samanlaista. Talvella ei yleensä pesty edes liinavaatteita, koska ei ollut paikkaa jossa kuivattaa. Kerrostaloissa oli kellarissa pyykkipata ja pyykkilauta (muistan lapsuudesta) ja siellä porukalla talon naiset pesivät pyykkiä. Ne pantiin likoomaan jo edellisenä iltana ja sitten keitetiin padassa ja huuhdeltiin käsin paljuissa. Pihalle vedettiin narut poikki koko kerrostalopihan ja siinä sitten kuivatettiin. Talon muijat pitivät lapsille jöötä etteivät lianneet pyykkejä. Sitten oli eri kaupunginosissa mankeleita, jossa käytiin mankeloimassa pyykit. Ne mankelit olivat huoneen kokoisia laitoksia. Siinä pyykkitouhussa meni kokonainen päivä ja seuraavana päivänä mankeloitiin. Lakanat olivat hohtavan valkoisia ja oli kunnia-asia, että pyykki oli puhdasta ja valkoista.
   
 21. ongelman ydin Vierailija

  Oletan että kyse on siitä että kyläpaikassa roikkuu 1-> määrä pyyhkeitä naulassa, joissa ei ole nimeä. Vieras ei tiedä mihin kuivata.

  Tai jos hlön nimipyyhkeen vieressä on "vieras"pyyhe niin on aika lähellä sitä p.. pyyhettä.
   
 22. kjvgbkjbm lkjbnljkb Vierailija

  Siis häiritseekö se sinua vieraana, jos kyläpaikassa on isäntäväelle jokaiselle henkilökohtainen pyyhe ja vieraille nimetty pyyhe liian lähellä näitä isäntäväen omia pyyhkeitä?? Mikä mahtaisi olla sopiva välimatka näille pyyhkeille? Riittäisikö 15 senttiä vai pitäisikö olla metrin verran? Häiritseekö sekin, jos vieraspyyhkeen vieressä on isäntäväen kylpypyyhkeitä (joihin myös pyllytkin kuivataan)? Entäs jos ne jokaisen henk. koht. pyyhkeet ovatkin vaikka kasvopyyhkeitä, kuten useimmilla tuntuisi olevan?

  Ei herrajestas sentään voi toisilla olla vieraisilla käyntikin vaikeaa. Kannattaa varmaan pysyä kokonaan kotona, jos ei kestä sitä, että vieraspyyhe on liian lähellä isäntäväen henkilökohtaisia pyyhkeitä. Bakteerejako täällä pelätään vai mistä on kyse? Ja jos niitä pelkää, niin miksi takertua pyyhkeisiin, kun kaikkein muhkeimmat bakteerikertymät löytyy mm. ovenkahvoista ja vessanvetonupista? Miten te uskallatte vetää vessan jälkenne tai avata ovia, jos jo vieraspyyhkeen satunnainen kosketus toisen henkilön pyyhkeeseen aiheuttaa tällaista tuskaa?
   
 23. ritunen Vierailija

  Olen ainakin itse sen kohtuu usein saanut lapsiperheestä mahataudin etten haluaisi ottaa mitään riskejä. Pyyhin käteni aina lapsiperheessä vessapaperiin vaikka olisi kuinka vieraspyyhetekstit. En halua mahatautia. En saa sitä edes Turkin matkalla mutta jos menen lapsiperheisiin, saan. Että kertonee jotain hygienian tasosta. Tai sen puutteesta.
   
 24. Lusikkana sopassa Vierailija

  Toisaalta huvittavaa puhua vieraista. Meillä käyvät ihmiset ovat kylläkin tuttuja, joskus jopa sukulaisia. Eivät siis kovin vieraita ihmisiä. Harvemmin käyvät kylppärin yhteyteen sijoitetussa vessassa. Sieltäkin kyllä käsipyyhe löytyy, ihan omasta koukustaan. Ainoa pienempi pyyhe, joka on näkösällä. Varsinaisesta veskistä ei löydy kuin käsipyyhe tai joskus jopa kaksikin.
   
 25. kjbhnhkbnkhnb,m Vierailija

  Todennäköisempi syy vatsatautitartuntoihisi ovat varmaankin ne ovenkahvat ja vessanvetonuppi, kuin puhdas vieraspyyhe. Rohkenen epäillä ettet kuitenkaan ole tautia siksi saanut, että samassa vessassa sijaitsee pyyhe, johon joku isäntäväestä on kuivannut puhtaan ja pestyn alapäänsä ;)

   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti