Hae Anna.fi-sivustolta

Mitä tänään ruoaksi? Vinkkaa resepti-ideat viikon jokaiselle päivälle!

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä Anna.fi-toimitus, 10.04.2018.

  1. Anna.fi-toimitus Administrator Ylläpidon jäsen

    liittynyt:
    05.04.2013
    Viestejä:
    86
    Saadut tykkäykset:
    18
  2. Anna.fi-toimitus Administrator Ylläpidon jäsen

    liittynyt:
    05.04.2013
    Viestejä:
    86
    Saadut tykkäykset:
    18
  3. Anna.fi-toimitus Administrator Ylläpidon jäsen

    liittynyt:
    05.04.2013
    Viestejä:
    86
    Saadut tykkäykset:
    18
  4. Pastaa kansalle Vierailija

    Pasta Bolognese 2-pot fast as hell:

    pastaa 200-400g
    suolaa

    öljyä/voita
    valkosipulia
    pieni porkkana raastettuna
    sipuli 1 iso tai 2 pientä
    100g puristettua hapankaalta
    500g paseerattua tomaattia
    suolaa
    mustapippuri
    oregano
    basilika

    400g rasvaista jauhelihaa esim. sika-nauta 23%
    valkosipulia
    suolaa
    mustapippuria rouhittuna

    Laita kaksi levyä päälle: Toinen pastan keittoon ja toinen paistinpannulle. Laita vesi lämpenemään, heitä joukkoon suolaa. Tässä keität pastaa, suomalaisittain kenties yleensä makaronia tai spaghettia. Kaikki pasta käy.

    Kaada pannulle loraus öljyä tai heitä nokare voita ja lisää sipuli, porkkanaraaste, freesaa muutama hetki, lisää hapankaali mieluiten ylimääräiset nesteet ensin puristettuna. Vielä muutama minuutti freesausta, lisää 4-5 dl paseerattua tomaattia, anna kiehahtaa, kaada säilytysastiaan, lisää paistinpannuun rasvaista jauhelihaa, perus sika-nauta 23% on hyvä.

    Lisää jauhelihaan haluamasi mausteet. Suola ja mustapippuri ovat ne hyvät melkeinpä pakolliset. Tähän aikaan on yleensä hyvä ottaa pasta pois lämmöltä ja valuttaa. Sinne voi jo lisätä osan tomaattikastikkeesta ja sekoittaa hieman, jos tuntuu että meinaa klimppiytyä. Lopuksi kypsä liha kastikkeeseen.

    Mausteista: Mielestäni valkosipuli on tässä lähes pakollinen. Osa lisätään alkuvaiheessa porkkana-kaaliraasteeseen ja osa vasta lihaan kun se on jo kypsää. Basilikaa ja oreganoa suosittelen myös mutta omat säädöt ovat hyviä jos vaan siltä tuntuu.

    Tämä onnistuu 20 minuutissa.
     

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti