Hae Anna.fi-sivustolta

Mitä tapahtuu seuraavissa vaaleissa jos Persut saisi eniten ääniä?

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä amanda, 15.04.2019.

 1. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 856
  Saadut tykkäykset:
  283
  Mitä tapahtuisi seuraavissa vaaleissa jos Persut saisi eniten ääniä?

  Olisiko se silloin halla-aho joka perustaisi hallituksen?

  Tai sanoisiko muut puolueet vastaan?

  Jos halla-aho ei saisi ketään mukaansa hallitukseen, niin olisko se silloin seuraavaksi suurin joka saisi perustaa hallituksen?

  Hypoteettisiä kysymyksiä, mutta ajankohtaisia siellä Suomessa?
  -
   
 2. vierailija Vierailija

  Onneksi persujen nousu maan suurimmaksi puolueeksi jäi hypoteettiseksi. Mutta jos niin olisi käynyt niin persuilla suurimpana puolueena olisi oikeus ja velvollisuus ensimmäisenä yrittää hallituksen muodostamista. Mielestäni voisivat jopa onnistua persut/kok/kepu/krist/(rkp?) pohjalta, mutta vain luopumalla pakolaisia, maahanmuuttajia ja suomessa asuvia etnisiä ryhmiä koskevista tavoitteistaan.
   
 3. vierailija Vierailija

  Eipä siinä mitään traagista tapahdu. suomessa vaalivoittaja aloittaa hallitusneuvottelut ja siitä sitten joko hallitus muodostuu nopeammin tai hitaammin.
   
 4. vierailija Vierailija

  Tanskassa ja Norjassa noudatetaan jo persujen maahanmuuttopolitiikkaa. Jopa kovempaa mallia.
   
 5. vierailija Vierailija

  ei ne persutkaan voi mitään yksin päättää, vaikka hallituksessa ovatkin, koska heillä ei ole enemmistöpaikkoja, muut puolueet kun eivät ole samoilla linjoilla heidän maahanmuuttopolitiikkansa kanssa. Näin ollen on turha maalailla mitään kauhukuvia sille, että mitä jos voittavat. Heidän pitäisi voittaa ensin yli 100 paikkaa eduskuntaan päästäkseen sanelupolitiikkaan ja sellaista päivää tuskin koskaan tulee.
   
 6. dejavu Vierailija

  Kävi niin tai näin, mutta jos tulevassakin hallituksessa on mukana kokoomus, niin jälleen tämä johtaa siihen mihin ennenkin - kokoomus vie ja muut vikisee. Tämä puolestaan johtaa siihen, että seuraavissa vaaleissa SDP on se, joka kärsii pökäletappion, kuten nyt kävi keskustalle kokoomuksen pillin mukaan tanssimisesta.

  Toisin sanoen, kokoomus tekee likaisen työn, ja muut hallituspuolueet kärsivät toimiessaan vasten ideologioitaan kokoomuksen vaatimuksesta. Tulemme vielä näkemään senkin, kuinka nyt kikyä, aktiivimallia, koulutusleikkauksia ja sote-palveluiden yksityistämisiä vastustaneet puolueet unohtavat vastustuksensa ja ajavat kaikkia näitä yhdessä kokoomuksen kanssa.
   
 7. vierailija Vierailija

  sitä minäkin pelkään, että jos rinne tekee virheen ja ottaa kokoomuksen mukaan. Toivon Rinteelle järkeä päähän ja tiukka ratkaisu kokoomuksen suhteen: ei hallitukseen
   
 8. vierailija Vierailija

  Kyllä aktiivimallit , kiky ja muut ovat sipilän ideoimia, jos oikein olen käsittänyt?
   
 9. Anne Jooron Vierailija

  Sipilän toteuttamaa kokoomusideologiaa, joka koitui keskustan kohtaloksi.

  Kokoomuksen Orpo on sanonut, ettei suostu hallitukseen, joka ei toteuta kokoomuksen ideologiaa, eli ei toimi kokoomuksen tahdon mukaisesti. Siis sama pienituloisten duunarien, köyhien ja työttömien kyykytys jatkuisi, jos kokoomus pääsee hallitukseen toteuttamaan ideologiaansa, johon muiden hallituspuolueiden on myös sitouduttava kokoomuksen vaatimuksen mukaisesti.

  Demarijohtaja Rinteen on nyt kertakaikkiaan ymmärrettävä, ettei "pronssisijalta" ponnistava kokoomus kuulu seuraavaan hallitukseen. Muutoin oppositiopaikka on jo nyt naulattu SDP:lle seuraavien vaalien jälkeen.
   
 10. vierailija Vierailija

  ... persut ei kelpaa, mamukysymys
  ... kokkarit ei kelpaa, kyykyttävät köyhiä
  ... kepu ei kelpaa, rökäletappiolla oppositioon
  ->vähemmistöhallitusko?
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti