Hae Anna.fi-sivustolta

Mitä tehdä kun yhtäkkiä vaimo hylkää täysin?

Viestiketju osiossa 'Avioero' , käynnistäjänä Petteri, 26.12.2012.

 1. Kommentoija Vierailija

  Todella kummallista lässytystä läheisriippuvuudesta. Kymmenen vuoden avioliiton kariuduttua noin rumasti pitäisi muka tuosta noin vain alkaa elämään omaa elämää. On tervettä ja normaalia tuntea vihaa silloin, kun on joutunut petetyksi ja kun puoliso vielä yrittää tuolla tavoin punoa valheiden verkkoa peitelläkseen tekojaan ja vierittääkseen syytä syyttömän osapuolen päälle.
   
 2. Petteri Vierailija

  Niin, ja sitten vain sanotaan että en muka ansaitsisi edes totuutta siitä, milloin tuo salasuhde on alkanut ja onko se syy tilanteeseemme vai ei, ja mikä sitten on. Ja mikä syy hänellä on väittää, ettei "ole missään nimessä ihastunut tähän mieheen".

  Jos toisen kanssa on yhdessä 12 vuotta 16-vuotiaasta asti, niin totta helvetissä siinä nyt on jonkin verran läheisriippuvainen siitä toisesta, tai aika paljonkin. Minä kun naiivisti vielä viime kesänäkin luulin, että olemme yhdessä loppuelämämme.

  Ja tosiaan, en tiedä miten mä nyt tästä lähden sitten "elämään omaa elämää", kun kaikki on pelkkää sumua ja epätietoisuutta enkä ole koskaan elämässäni ollut näin yksinäinen. Antaisi edes ne vastaukset ja totuuden niin ehkä voisin päästäkin eteenpäin.

  Miten se voisi riittää? Meillä on tässä sinun kanssasi niin iso näkemysero, että asia ei taida edetä jankkaamalla mihinkään.


  Olen miettinyt tätäkin. Kaikkitietävänä voisit nyt sitten sanoa, että mitä perkelettä mä teen siellä juttelemassa yksin jonkun ammattilaisen kanssa, kun kaikki vastaukset ovat toisella osapuolella, joka ei suostu puhumaan tai muuten vain antamaan niitä.

  Hän on nyt muuten suostunut siihen, että menemme juttelemaan yhdessä johonkin. Tosin tämä oli ennen kuin sain pettämisen selville, eli en tiedä suostuuko enää. Ja kehtasi ämmä vielä silloinkin sanoa, että ehkä mun pitäisi mennä sinne yksin myös selvittämään ajatuksia. Oli jo pettänytkin silloin vaikka en siitä vielä tiennyt ja on pokkaa selittää päin naamaa tuollaista.
   
 3. sasa Vierailija

  Sinuna kävisin juttelemassa, vaikkapa sen takia, että tämä sinut täysin halvaannuttava sumu vähän hälvenisi, etkä käyttäisi seuraavaa kymmentä vuotta ihmettelyyn miksi en loppuelämäksi kelvannutkaan??

  Kun niitä vastauksia ja totuutta neuroottisesti odotat, niin eikö se tärkein totuus ole siinä, että eksäsi "ei enää rakasta sinua oikealla tavalla"? Sekä "ei näe kumppanina enää". Kaikki muu on semantiikkaa. Tai jos syynä onkin, että sinulla on liian pieni kalu, ja tällä varatulla miehellä hevosenkokoinen? Kestäisitkö sellaista vastausta? Tai jos elämäntapasi muistuttaa hänen mielestään eläkeläispariskuntaa? Oletko liian hajuton ja mauton, "täydellinen mies", kuten itseäsi kuvailit toiseen ketjuun rinnastaen. Itserakas narsisti? Mammanpoika?
  Jospa eksäsi kokemukseen perustuen suojelee sinua lopulliselta totuudelta?

  Vanha sanonta sanoo, että mitä enemmän paskakasaa tonkii, sen enemmän se haisee.

  Totta kai elämäsi tuntuu nyt epätietoiselta ja tuntematon pelottaa, mutta hei, niin se elämä ylipäätään toimii. Koskaan ei tiedä mitä nurkan takana on. Elämme arvaamattomassa maailmassa. Olit ehkä ripustautunut liikaa suhteenne "iäisyyteen" ja unohdit katsella ympärillesi. Ehkä eksäsi oli muuttunut sinulle itsestäänselvyydeksi ja hän ei enää jaksanut "onnelisen" parisuhteen esitystä? Mikään ei elämässä ole itsestään selvää, paitsi kuolema. Eksäsi olisi voinut vaikka kuolla, silloinkin olisi jäänyt kysymyksiä vastaamatta, mutta kelle olisit silloin vinkunut? Teutatekselle?

  Kun kirjoitit

  "Kaikkitietävänä voisit nyt sitten sanoa, että mitä perkelettä mä teen siellä juttelemassa yksin jonkun ammattilaisen kanssa, kun kaikki vastaukset ovat toisella osapuolella, joka ei suostu puhumaan tai muuten vain antamaan niitä."

  Montako vuotta ajattelit lamaantuneena ja katkerana odottaa vastauksia, joita toinen ei ilmeisesti tule antamaan?
   
 4. --------- Vierailija

  Eukko yhtäkkiä hyljeksii eikä suostu keskustelemaan. Syy on selvä: se on löytänyt toisen ja voipi olla, että sitä harrastusta ei ole olemassakaan vaan hän käy salasuhteensa luona. Keskustelusta ja avioelämästä kieltäytyminen myös viittaa tähän sekä se, että teillä meni vähän aikaa sitten hyvin ja nyt yhtäkkiä hän muka monta vuotta harkinnut eroa. Ei kannata uskoa kaikkea, mitä eukko yrittää syöttää.

  Voi myöskin olla, että eukko on kaiken suunnitellut etukäteen: omakotitalonne on 2 vuotta sitten ostettu, joten nyt siitä ei mene enää myyntiveroa!, eukko laskemoinut tämän ja avioerossa tulee pyytämään puolet omaisuudestasi.
   
 5. Huoh! Vierailija

  Luetun ymmärtämisessä taitaa joillakin olla vaikeuksia...

  Saahan sitä tuntea vihaa, voimattomuutta, raivoa, surua ja pettymystä. MUTTA: siihen ei pidä jäädä rypemään! Petterin kohdalla tämä alkoi jo syyskuussa, kohta tulee puoli vuotta täyteen siitä, kun vaimo/tyttöystävä ilmoitti olevansa lähtemässä/harkitsevansa lähtöä.

  Jos toinen osapuoli ei halua puida asiaa ja vatvoa sen syntyjä syviä, ei häntä siihen voi pakottaa. Mitä enemmän sitä tekee, sitä enemmän toinen vetäytyy ja sulkeutuu. Perässä roikkuminen ja selitysten vaatiminen vain nopeuttavat ja pahentavat asiaa. Se vaan pitää hyväksyä. Ja kuten Sasa sanoi, totuus voi joskus olla rankkaa kuultavaa, ei kaikkia yksityiskohtia pidä kaivella eikä kertoa.

  16-v. alkaen yhdessä ja nyt 28 v. Monet vasta aloittavat vakavan suhteen kolmikymppisinä. Petteri, etkö tajua, että teillä molemmilla on jäänyt nuoruus, siihen kuuluvat vaihtuvat tyttö- ja poikaystävät, elämättä. Te olette nyhjänneet yhdessä teini-ikäisestä asti. Nyt toinen osapuoli ehkä haluaakin elää elämättä jäänyttä nuoruuttaan, vaihtaa vapaalle ja ehkä viihteelle, tutustua erilaisiin ihmisiin. Häneltä yksinkertaisesti puuttuu vertailukohtia sinuun nähden. (Niin puuttuu itseltäsikin). Ehkä hänen mielessään kaihertaa ajatus, että jossain häntä odottaa täydellinen mies hänen tulevien lastensa isäksi?

  Kun toinen päättää lähteä, on hyvä, että se tapahtuu ennen kuin mukana on vielä useampi osapuoli (lapset) kärsimässä. Jos rakkaus on loppu, se on loppu. Piste. Katse eteenpäin ja elämä omiin käsiin! Ihan turha vatvoa asiaa, jos toinen ei sitä halua tehdä, pakottamalla se ei onnistu. Eikä etenkään, jos toisella ei ole mitään päivänselvää syytä asialle, kuten kliseisesti sanotaan, hän on vain kasvanut eri suuntaan. Mikä ei olisi mikään ihme, 16-v ja lähes kolmikymppinen ovat kaksi eri ihmistä.

  Aika parantaa haavat. Ja kuten sanoin, itsesäälissä rypeminen on syytä lopettaa aikanaan, sillä pilaa vain ja ainoastaan oman elämänsä. Maailmassa on muitakin naisia. Ja tälle naiselle muita miehiä. Näin se vaan on.
   
 6. M50- Vierailija

  Mitäs nyt tehdään, kun yhtäkkiä kommentoija hylkäsi ketjun täysin? Olisiko asiasta voinut edelleen kinast.. öh keskustella? Tietysti jos olisit myötäillyt enemmän...
   
 7. Ootellaann.. Vierailija

  Eiköhän Petteri
  sentään tee muutakin, kuin päivystää tätä palstaa. Se on sillälailla, jotta parempi purkaa tuntojaan edes täällä, kuin jauhaa niitä ihan iteksiään päänsä sisällä.

  Kyllä meistä jokainen josksus tarvitsee kanavan purkautua vaikeista asioista.Ja jos vaikka Pete lopettikin täällä, se on hänen päätösensä.
   
 8. M50- Vierailija

  ^Tarkoitin, että "katekeruutta" heitti keskustelun sikseen.
   
 9. hille2 Vierailija

  Kuten aiemmin olen kirjoittanut, ja pari muutakin tässä ketjussa: te aloitte tiiviin yhdessäolon 16-vuotiaina. Ei ole mikään ihme, että toinen haluaa lähteä ja kokea, mitä se vapaa nuoruus nyt olikaan. Parempi nyt tosiaan, kuin sitten kun kuviossa on lapsia.

  Mitä ihmettä sinä enää ihmettelet exäsi joulun jälkeisiä tekemisiä? Hänhän on jo lähtenyt. Te olette eronneet. Mitä erossa olevat tekevät eron jälkeen, on täysin heidän oma asiansa. Jos heillä heittää päästä, sitten heittää, mutta se ei enää ole sinun huolesi.

  Ja minun on vaikea uskoa, että 12 vuoden jälkeen yhtäkkiä nainen olisi muuttunut passiivis-aggressiiviseksi, joka ei suostu vastaamaan kysymyksiin. Eiköhän hän ole ollut aina hieman tuollainen, ja sellaisen tytön sinä aikanasi valitsit.
   
 10. sasa Vierailija

  Tai kokee helpoimmaksi jättää kokonaan kommentoimatta kuukaudesta toiseen samoina jatkuviin kysymyksiin. Petteri inttää ja inttää samoja kysymyksiään, niin vähimmällä pääsee kun ei lähde lainkaan vastaamaan. Hehän ovat jo eronneet, eli mitään tilivelvollisuutta ei enää ole.
   
 11. Petteri Vierailija

  Juu, mutta olisi varmasti ollut ihan kohtuullista jos olisi miettinyt tuota ennen kuin sitoutui 10 vuoden asuntolainaan ja antaa ymmärtää minulle vahvaa sitoutumista vielä esimerkiksi vuosi sitten vuosipäivän yhteydessä.

  Juu, ei tämän hetken tekemisillä juuri väliä olekaan mutta ne asiat kyllä kuuluvat, mitkä suhteen aikana ovat tapahtuneet.

  On hän toki aina ollut melko omapäinen ja vahvatahtoinen, eli jonkun asian kun saa päähänsä, niin siten asia sitten on. Siinä on turha kenenkään selittää järkeä tai perustella mitään.

  Mutta on tämä silti ollut pelkkää muutosta viime aikoina.
  Ihan mitä nyt tulee äkkiseltään mieleen:

  Hän käytännössä heitti roskiin koko 4 vuoden koulutuksensa ja työkokemuksen, ei halunnut oman alan töihin tai mihinkään töihin yleensäkään, aloitti täysin eri alan opiskelun, kehitti jonkinlaisen liikuntariippuvuuden(jos päivään ei pääse kuntosalille, harrastukseen tai jotenkin muuten liikkumaan, alkaa ahdistaa), ei syö enää juuri mitään(päivän koko ruoka voi olla aamutee ja jogurtti), sitten heitettiin romukoppaan talo ja minut, samalla tietysti kaikki yhteinen hyvä ja harrastukset mitä on ollut. Sen lisäksi alkoholinkäyttö on varmaankin moninkertaistunut(käsittääkseni usein arki-illatkin kuluvat tämän ystävättären ja viinipullon parissa). Lisäksi hän on keräillyt intohimoisesti erästä tavaraa melkein 10 vuotta, mutta niilläkään ei ole mitään väliä enää, vaan on lähinnä romua josta pitäisi päästä eroon, kuten ilmeisesti minäkin. Tähän kun vielä lisää kaikki pikkuasiat ja sellaiset mitä unohdin, voi todeta että ihminen on käytännössä minun silmin vuodessa muuttunut aivan toiseksi persoonaksi.

  Joku taas varmaan syyttää, että keksin tai liioittelin ylläolevan, mutta totta se on.


  Joku myös pohti miksi kirjoitan tänne mitään. Kirjoitan pääasiassa itselleni näitä asioita ja ajatuksia ylös, nykyhetkeä ja tulevaisuutta varten. On tietysti hienoa, että oikeat ihmiset vastaavat näihin juttuihin rehellisillä mielipiteillään, joten kiitos niistä, mutta pääasiassa vain tajunnanvirtaani olen tänne purkanut omaksi hyödyksi.
   
 12. hille2 Vierailija

  Sinähän et ole toki läsnä siellä koulussa tai vapaa-ajalla katsomassa, syökö exäsi silloin jotain, mutta jos ei syö todellakaan KOKO vuorokautena muuta kuin jugurtin, plus tuo pakonomainen liikunta, niin hänellähän on selvä syömishäiriö. Hän tarvitsisi ammattiapua. Siellä avussa olisi selvitettävä se, mikä tämän syömishäiriön on laukaissut - voihan syy olla vaikka ahdistava parisuhde, mutta syy voi olla joku muukin, kauempaa kumpuava. Usein nimittäin ihmiset alkavat kontrolloida painoaan, jos elämässä ei ole mitään muuta asiaa jota voi ihan itse kontrolloida.

  10 vuoden asuntolainasta selviätte siten, että jos se on yhdessä otettu, hän toki myös maksaa puolet siitä, myös jatkossa. Ala selvitellä asiaa pankin kanssa.
   
 13. omituista Vierailija

  On se jotenkin outoa tuo naisen käyttäytyminen. Aivan kuin ei olisi mistään kiinnostunut, vaikka toinen yrittää tehdä melkein kaikkensa tai ainakin yrittää suhdetta korjata. Ei ala keskustelemaan eikä kerro mistä kiikastaa. On vaikea lähteä yleensä ratkomaan tilannetta, kun toinen ei halua kertoa tai laistaa tilannetta.
   
 14. Itsenäinen nainen Vierailija


  Kyllä se varmaan osaltaan auttaa, että saa "maksaa toiselle osapuolelle takaisin". Jos vaimo on olemassa, Petteri tekee vaimolle palveluksen paljastamalla miehensä kaksoispelin. Paremoi se on kuin jättää kertomatta ja tietämätön vaimo kuvittelee elävänsä onnellisessa liitossa kunnes asia joskus paljastuu ja vaimo ihmettelee miksi kukaan ei kertonut.

  Minua huvittaa nämä hymistelyt siitä kuinka Petteri ei saisi raivota, vihata, olla katkera ym. Nuo tunteet ovat aivan luonnollisia tunteita tuollaisessa tilanteessa. Pitäisi olla muka niin sivistynyt ja hymyillä kun vaimo kusettaa ja valehtelee suut silmät täyteen. Petterillä on oikeus vihata ja näyttää se myös vaimolle (ei kuitenkaan väkivaltaisesti).
   
 15. Vanha viisaus... Vierailija

  ^
  Viestintuoja ammutaan...

  P.s. Petteri: Miksi ihmeessä kuppaat aamuyöllä hereillä, monet viesteistäsi on kirjoitettu silloin? Nuku hyvä mies ja lakkaa vatvomasta tätä menetettyä naista!
   
 16. Läksytystä Vierailija

  Se on meissä ihmeellinen piirre, jotta joka palstalla, kun joku purkaa itseään syystä tai toisesta, ilmestyy näitä läksyttäjiä kuin sieniä sateella. Kai se tuottaa jonkinsortin sairasta tyydytystä heille, sillä miksi muuten kivitettäisiin ihmisiä, joilla jo muutenkin on vaikeaa?

  On eri asia ilmaista oma näkökulmansa, joka poikkeaa purkautujan näkökulmasta, kuin läksyttää, jopa ivailla. Mielipiteensä voi ilmaista positiivisemmin, perustella ilman syytöksiä ja tavalla, joka tuo toiselle mietittäväksi jotain uutta suhtautumistapaa, sellaista, joka auttaa eteenpäin.

  Läksytys ja ivailu saavat toisen vain puolustuskannalle ja tekemään vastahyökkäystä. Luulisi meillä ajattelemaan kykenevillä homo sapiensseilla olevan sen verran kykyä asettua toisen tunnetasolle, jotta pystyisimme parempaan.

  Vaikeassa tilanteessa olevan on mahdoton sivuuttaa välinpitämättömästi loukkaukset, ne vaikeuttavat entisestään hänen olotilaansa.
  Niinkö alhaisesti joku ajattelee, jotta toivoo sellaista? Hän se vasta sairas onkin..
   
 17. Vihan ja suuttumuksen tunteet ovat tavallaan hyviäkin näissä Petterin esille tuomissa tilanteissa. Ne tunteet auttavat irtautumaan toisesta. Kun nuo tunteet ovat hallinnassa eikä niillä vahingoiteta, ne palvelevat.

  Jos esim. Petterin vaimo olisi hyvin empaattinen ja ymmärtävä tässä tilanteessa, Petteri ei ikinä pääsisi elämässään eteenpäin. Olen aikoinani antanut exälleni syyn suuttua minulle, koska hänkin juuttui menneeseen eikä päässyt eteenpäin. Meidän tapauksemme ei kuitenkaan ole lainkaan tämän eron kaltainen, syyt olivat ihan toiset.

  Se on totta, jotta Petterikään ei ole VIELÄ päässyt yli menneistä, vaan haluaa selitystä. Vaimo ei halua niistä puhua tai hän on omasta mielestään antanutkin selityksen, mutta se ei tunnu Petterille millään riittävän. Näin ulkopuolelta katsottuna hän on sellaisen kuitenkin saanut, mutta se ei tyydytä, koska hän ei ole asiaa ja tilannetta vielä hyväksynyt. Jätetyllä osapuolella vie aina paljon pitempään päästä elämään kiinni, kuin jättäjällä, joka on tehnyt erotyötä jo pitkään ennen ilmoitusta. Lohdullist kuitenkin on, jotta elämä kulkee eteenpäin suurenkin surun jälkeen, kun antaa itselleen aikaa.
   
 18. just Vierailija

  Voihan sen halutessaan noinkin nähdä, että palvelustahan tässä ollaan tekemässä. Ensin on menty toisen Facebook-viesteihin ja sen jälkeen suunniteltu niiden levittämistä eteenpäin...

  Vastaavaa järjenjuoksua on tainnut olla tälläkin jätetyllä:
  Nainen murtautui ex-tyttöystävänsä sähköpostiin – postitti terapiatietoja ympäriinsä - Kotimaa - Turun Sanomat
   
 19. Itsenäinen nainen Vierailija


  JUU on se NIIN paljon MORAALISESTI YLEVÄPÄÄ jättää petetty vaimo tietämättömäksi oman miehensä kaksoiselämästä.

  Suoraan sanottuna: härkisti käyttäytyvälle potut pottuina. Kusipäille tekee hyvää
  saada syödä omia keitoksiaan.
   
 20. Päivystäjä Vierailija


  Onko tullut mieleen, että yhteiskunnassa on satoja tuhansia ihmisiä, jotka "kuppaavat" yöllä töissä? Rytmit voi olla hieman sekaisin, itse juon aamukahvia nyt. Nukkumaan menin 8.30. Luultavasti olen hereillä vielä aamu kahdelta. Vapaapäivä.
   
 21. Vanha viisaus Vierailija


  On tullut mieleen, muttei Petteri kohdalla. Omien sanojensa mukaan hänellä ei muuta olekaan kuin aikaa ja rahaa... Eikä ole tavallinen yrittäjä, työ ei ole sidottu aikaan ja paikkaan, mutta on valmiustilassa 24/7. Anteeksi, mutta minun korvaani tuo kuulostaa lähinnä rikolliselta touhulta. Ehkä vaimo/avovaimo (sitäkään ei ole halunnut kertoa, vaikka jotkut ovat kysyneet) on huomannut, että tästä ei hyvä seuraa...
   
 22. sivuhuomautus Vierailija

  No ei ole rikollista, minulla on sukulainen, jolla on tuollainen työ, liittyy tietotekniikkaan, hommat tehdään kotona eli on siis yrittäjä. Tää on nykyaikaa, kaikkien ei enää tarvitse mennä klo 7 töihin kellokortti kourassa!
   
 23. just Vierailija

  Pointti linkissä oli, että viestintäsalaisuuden rikkoja pääsee parhaassa tapauksessa käräjille ja maksamaan korvauksia henkilölle, jonka sähköpostiin tms. on murtautunut. Vaikka exän viestit kuinka kiinnostaisivat, on lähinnä hölmöyttä mennä kenenkään toisen viestejä levittämään.
   
 24. Petteri Vierailija

  Saimme tuossa viime viikolla puhuttua jonkun verran asioista ja olemme taas ihan kohtalaisissa väleissä, sain myös vähän selvitystä noista viesteistä ja muista tapahtumista.

  Enpä nyt tiedä taas onko tämä hyvä vai huono asia. Nauroimme, itkimme, juoruilimme, vaihdomme yleisesti kuulumisia. Ja oikeastaan tämä tuntuu minusta melkein pahemmalta kuin välirikko, koska sitten taas muistaa kuinka mukavaa voisikaan olla ja on ollut.

  Hän kertoi nyt menettäneensä motivaation tähän harrastukseen, kuntoiluun ja vähän kaikkeen. Ei kuulemma oikein jaksa ystäviäänkään. Kertoi myös olevansa "surullinen koko tilanteesta" ja "kyllästynyt itkemiseen".

  Hän ei mitään sanonut enkä minä kysynyt mitään, mutta ihmisen tuntevana melkein hetken kuulosti siltä, että hän katuu koko ratkaisuaan. Vaikka hän taas jaksoi muistuttaa(en kysynyt tästäkään mitään), että "emme voi olla yhdessä" ja on "pakko muuttaa pois". Niin hän tuossa muuttikin, sekin sujui ihan sopuisasti eikä siinä mitään.

  Ja taaskaan ajatukseni eivät ole oikeastaan yhtään selkeämmät. Kyllä tässä taas herää se ajatus, että hänelle tämän kaiken tarjonneena ja historiamme mukaanlukien, täytyy minussa olla ihan helvetisti jotain vikaa, ettei kanssani halua olla. Sitä on varmaankin vain niin sokea mitä itseensä tulee ettei sitä huomaa tai osaa sanoa. Eikä hän niitä suostu sanomaan. Tai sitten niitä ei vain sittenkään ole. En tiedä.


  En minä niitä missään vaiheessa ole julkistamassa ollut tai kenellekään muulle levittämässä kuin asianosaiselle. Näillä näkymin en taida tehdä sitäkään.

  Näinpä. Se tästä.
   
 25. Itsenäinen nainen Vierailija


  Voi sille vaimolle asian muutenkin kertoa kuin sähköisesti.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti