Hae Anna.fi-sivustolta

Miten erota narsistista?

Viestiketju osiossa 'Avioero' , käynnistäjänä !"#¤, 20.01.2012.

 1. !"#¤ Vierailija

  Miten selittää narsistille, että haluaa erota 30 vuotisesta avioliitosta? Miten toimia, kun toinen ei suostu kuuntelemaan eikä puhumaan avoiliiton ongelmista? Mitä tehdä kun tunteet ovat kuolleet vuosikymmeniä sitten ja jokainen päivä on täyttä tuskaa? Miten taloudelliset asiat eroprosessissa pystyy hoitamaan kun kysymyksessä on narsisti? Entä lasten huoltajuus? Olisiko kaikista paras vain valmistella asia hänen selkänsä takana ja häipyä kun hän ei ole paikalla?

  On vain tullut aika, jolloin haluaisi ensi kertaa elämässään elää omaa elämäänsä, eikä olla kuin pässi narussa kuljetettavana.

  Paljon avoimia (vaikeita) kysymyksiä, joihin toivoisin vastauksia sellaisilta, jotka ovat eläneet narsistin alistettavana.
   
 2. K Westerlund Vierailija

  Alla linkki tukiryhmään, josta saa tietoa ja kontakteja (1).

  Ratkaisut ovat aina tapauskohtaisia. Jos on aihetta pelätä voimakkaita reaktioita, väkivaltaa tai kostotoimenpiteitä, hyvä suunnittelu ja "yllättävyys" voivat olla eduksi. Joskus taas voi olla parempi, että narsistisella henkilöllä on tunne, että hän saa päättää omasta erostaan (joskin häntä voi siihen ratkaisuun hienovaraisesti ohjailla). Yleensä kuitenkin narsun luota on lähdettävä pakoon, kuin vankilasta pakenisi. Pahimmissa tapauksissa henkensä kaupalla.

  Se, että puoliso ei kuuntele tai puhu, ei välttämättä viittaa narsismiin, ja kontrollintarve, vaikka on tyypillinen narsun piirre, on melko yleistä ihmisillä, jotka ovat sisimmässään epävarmoja ja näin hakevat ulkoista turvaa elämäänsä. Itsekeskeisyyskään ei välttämättä ole patologista narsismia, joten kannattaa ensin tutustua muiden uhrien kertomuksiin, jos ei oma tilanne ole aivan päivänselvä. Ehkei loppujen lopuksi tarvitsekaan turvautua raskaaseen tykistöön asioiden selvittelemiseksi, ja erota voi sulassa sovussa?

  Jos puoliso on "selvä tapaus", lapset eivät yleensä voi hyvin hänen huollossaan, ja voivat sitä paitsi helposti joutua pelinappuloiksi erotilanteessa. Narsu ei kaihda oikeudellisia keinoja, jotta saisi tahtonsa läpi tai ihan vain pottuillakseen hankaloittaisi eroa ja jälkiselvittelyjä. Pahimmillaan narsu pyrkii kaikin mahdollisin keinoin mitätöimään ja tuhoamaan sen henkilön, joka uskaltaa asettua hänen tahtonsa kanssa poikkiteloin.

  Mutta, toivon että asia selviäisi kaikkien osapuolten kannalta mahdollisimman sujuvasti. Puolison todellinen luonne siis ratkaisee, kuinka radikaaleja toimenpiteitä tarvitaan.

  Onnea! Tästä on hyvä aloittaa:

  (1) http://www.narsistienuhrientuki.info/
   
 3. Murre Vierailija

  Avioeron voit päättää ihan yksin. Ei siinä puolison mielipidettä kysellä. Oma häpeänsä, jos ei kuuntele! Talousasiat menevät 50/50 jos teillä ei ole avioehtoa. Jos on, niin ehdon mukaisesti.

  Minkä ikäisiä lapsia teillä on? Voisin kuvitella, että aika isoja, kun naimisissa olette olleet jo 30 vuotta. Yli 12-v voivat vaikuttaa siihen, kumman luona asuvat. Älä vaan heille mustamaalaa isää sairaaksi, jos sinulla ei ole lääkärin mielipidettä asiaan. Ne ovat kuitenkin miehenkin lapsia.

  Muuten, ei niitä oikeita narsistisia tyyppejä voi kaikilla elleillä olla. Ärsyttää, kun ihan tavallista itsekkyyttäkin on alettu pitämään jos jonkinmoisena sairautena.
   
 4. K Westerlund Vierailija

  Tässä vielä mielestäni hyvä saitti aiheesta: Narsistinen persoonallisuushäiriö | Uusi WordPress.com -sivusto

  P.S. "Murrelle" kommentti. Emmehän puhu narsismista varsinaisesti diagnosoituna sairautena vaan ihmisominaisuutena, jota esiintyy toisilla lievempänä, toisilla vaikeampana. Se on kirjo erilaisia "oireita", joista selvimpiä ovat mm. mainittu itsekeskeisyys, tavoittamattomuus ja kontrollintarve. Diagnosoitua narsistista persoonallisuushäiriötä on vain ehkä muutamalla prosentilla väestöstä, mutta toisaalta juuri narsismi on tietääkseni voimakkaasti alidiagnosoitu ilmiö, koska narsuilla ei itsellään ole sairaudentunnetta eivätkä koe halua tai tarvetta lähteä analysoitaviksi (hehän ovat täydellisiä), toisaalta diagnosoitavuuden ulkopuolelle jää melko iso kansanosa, joilla on kuitenkin aivan riittävästi patologiseen narsismiin viittaavia ominaisuuksia, jotta eläminen heidän kanssaan olisi yhtä helvettiä.

  Valitettavasti narsismikin on käsitteenä saanut jonkinlaisen muotihaukkumasanan aseman, mutta älkäämme sen takia väheksykö itse ongelmaa: narsistisen luonteenpiirteen omaavan kanssa eläminen ei koskaan ole helppoa, ja usein se on todella uuvuttavaa ja raunioittavaa.
   
 5. Läpikäynyt Vierailija

  Nimenomaan näin sinun on toimittava, itsesi ja lastesi tähden.

  Hanki asunto, muuta osoitteesi ja puhelinnumerosi salaiseksi, laita avioero vireille jne.

  "Olisiko kaikista paras vain valmistella asia hänen selkänsä takana ja häipyä kun hän ei ole paikalla? "
   
 6. K Westerlund Vierailija

 7. pulassa Vierailija

  Hei! Mulla sama ongelma. Harkinta-aika tulee täyteen maaliskuussa. Yhtä huutamista, haukkumista, väkivaltaa. henkistä ja fyysistä, valehtelua, alistamista, uhkailua on tämä elo. Ukko ei taida uskoa että oikeasti uskallan erota. Pelkään kyllä. Hän kuulemma tekee mun elämän hankalaksi, hakkaa kaikki, vie kaiken mitä ei hajota.
  Hän asuu minun talossani, avioehto on. Kuka tietää, miten pian avioeron tultua voimaan, hänen on muutettava pois? Pelkään, että hän sekoaa lopullisesti ja vaikka tappaa minut. On oikeasti väkivaltainen jos en tottele häntä. Putkareissuja takana useampi, väkivallan ja raivoamisen takia.

  Voiko vanhasta, n. 8kk sitten tapahtuneesta pahoinpitelystä nostaa vielä syytteen, että saisin hänelle lähestymiskiellon?. Silloin tyhmänä vielä toivoin muutosta, enkä sitä syytettä halunnut nostaa, mutta nyt on pakko luovuttaa kun pahemmaksi vaan menee.

  Tämä on aivan uskomatonta, miten mies sai huijattua minut tämmöiseen Lapsetkin on kärsineet, minun lapseni, yhteisiä meillä ei onneksi ole. Ensin niin mukava mies muuttuu raivohulluksi tyranniksi. Varmaan on vikaa minussakin, mutta hullu en ole.
  Pitääkö minun pyytää poliisit paikalle kun hän kerää tavaroitaan? Pelkään häntä, hän on niin arvaamaton. Osaako joku auttaa?
   
 8. näin on Vierailija

  Voit tehdä vielä rikosilmoituksen. Mutta et tarvitse sitä hakeaksesi ja saadaksesi lähestymiskiellon. Mene heti huomenna käräjäoikeuteen, siellä antavat hakemuspaperit täytettäväksi ja asiasi käsitellään nopeasti. Ei todellakaan kannata jäädä odottamaan pahempaa ja jopa tappamista, onhan noita esimerkkejä nähty.

  ap:n osalta on todella surullista, että hän on syystä tai tosiesta kestänyt ja kärsinyt vuosikausia tilanteesta. Kenenkään ei ole pakko olla parisuhteessa, vaan siitä voi kävellä pois ja kunnioittaa itseään.
   
 9. Hullut kujeet Vierailija

   
 10. Hullut kujeet Vierailija

  Jatketaan vielä tuosta miehen muutosta.
  Sinä voit pyytää käräjäoikeutta määräämään miehen muuttamaan pois yhteisestä asunnosta heti, jos hän kerran vielä siellä majailee. Viimeistään muuton pitäisi tapahtua heti eropäätöksen jälkeen. Kysypä, voiko tuon määräyksen liittää avioeropäätökseen.

  Onneksi on se avioehto. Mies ei pääse riitelemään niistä asioista. Se olisikin pirullinen tilanne.
   
 11. fox Vierailija

  Oma kokemukseni oli, että narsku uhkaili vievänsä lasten huoltajuuden ja muutenkin tekevänsä elämäni helvetiksi. Piti kuulemma listaa kaikista tekemisistäni ja menemisistäni ja keräsi aineistoa viedäkseen sitten lapset. Minä hölmö uskoin ja kuljin koko ajan varpaillani. Minua pommitettiin inhottavilla tekstiviesteillä ja sähköposteilla ja koitin puolustautua ja saada hänet näkemään kohtuuttomuutensa.

  Tyhmyyttäni vielä palasin hänen kanssaan yhteen kun hän suvaitsi myöhemmin olla mukava minulle. Eli toisin sanoen kun käyttäydyin hänen mielestään "hyvin" hän "palkitsi" minut olemalla ystävällinen. Pian tilanne oli taas täysi helvetti. Tällä kertaa päätös oli helppo, tiesin mitä minulla oli vastassa. Olin täydellisen välinpitämätön, tiesin ettei hän mitenkään voi lapsiani viedä ja jätin tyynesti vastaamatta viesteihin, en lähtenyt mukaan siihen leikkiin, koska tiesin ettei järkeily auta mitään! Yllättävää oli että pääsin hyvin helpolla tällä kertaa, hän huomasi menettäneensä otteensa minuun täysin ja ilmeisesti siksi luovutti. Olin ystävällinen ja asiallinen, mutta en antanut kyykyttää missään asiassa.

  Puoli vuotta sitten makasin sohvalla ja mietin luovutanko ja jään vaikka se tietää kuolemista fyysisesti tai psyykkisesti. Päätin etten luovuta ikinä! Nyt olen vapaa, rakastunut ja onnellisempi kuin koskaan! :D Ja ihmettelen miksi käytin niinkin paljon aikaa tuohon tyyppiin. Käytännön asiat järjestyvät kyllä, tarvitaan vain uskallusta ottaa ratkaisevat askeleet. Tsemppiä ap:lle, tule kertomaan sitten onnistumistarinasi kuten minäkin tein :)
   
 12. vierailija Vierailija

  Narsku ei vie yhtään mitään. Soskut nauroi,että eihän se ukko oo lapsia ikin edes vahtinu niin se ei niitä saa eikä muutenkaan. Narsisti yrittää vaan pelotella. Hah.
   
 13. vierailija Vierailija

  Eroon Narsistista-sivustolla paljon hyvää käytännön tietoa.
   
 14. vierailija Vierailija
  Mitä tapahtuu, kun eroaa narsistista?
  [​IMG]

  Narsistista voi olla äärimmäisen vaikeaa erota, koska jättäminen on kova kolaus hänen egolleen.

  Jokainen ero on omanlaisensa. Mutta jos kumppanisi kärsii persoonallisuushäiriöstä, suhteen päättäminen noudattaa usein tiettyä kaavaa. Business Insider listasi kymmenen asiaa, jotka tapahtuvat silloin, kun eroaa narsistista.

  1. Jos narsisti haluaa lopettaa suhteen, ero voi olla brutaali ja yhtäkkinen.
  Narsisti pysyttelee suhteessa vain niin kauan kuin kokee saavansa siitä nostetta egolleen, kertoo kliinisen psykiatrian professori Judith Orloff. Jos narsisti kokee nosteen loppuneen, hän hylkää kumppaninsa tuosta vain.

  2. Et saa selityksiä tai anteeksipyyntöä.
  Narsisti ei ota toisen tunteita huomioon tai kykene katumaan tekojaan. Siksi hän saattaa pitkänkin suhteen jälkeen jättää toisen kuin nallin kalliolle.

  Narsisti ei ota toisen tunteita huomioon tai kykene katumaan tekojaan.

  3. Jos sinä haluat erota, narsisti ei hyväksy sitä.
  Narsistin jättäminen voi olla todella vaikeaa. Ole siis ylpeä itsestäsi, jos olet saanut itsesi tähän pisteeseen. Varaudu kuitenkin siihen, että kumppanisi suostuttelee, kerjää ja yrittää hurmata sinut takaisin. Toiminta voi olla jopa aggressiivista ja törkeää, koska narsisti vihaa häviämistä.


  4. Joudut katkaisemaan kaikki välit.
  Narsisti saattaa yrittää hivuttautua takaisin elämääsi eron jälkeen. Siksi on tärkeää katkaista kaikki siteet häneen, kertoo mielenterveyteen erikoistunut lääkäri Stephanie Sarkis. Älä soita, viestittele, laita sähköpostia tai vieraile hänen luonaan. Muuten hän saa mahdollisuuden manipuloida sinua jälleen.

  5. Saatat joutua luopumaan jopa yhteisistä ystävistänne.
  Eron jälkeen narsistille ei voi antaa mahdollisuutta päästä takaisin elämääsi. Yksi hänen keinoistaan hivuttautua takaisin lähellesi on muiden ihmisten kautta. Jos narsistin omat ystävät eivät ole sinulle täyden luottamuksen arvoisia, kannattaa katkaista siteet myös heihin.

  Eron jälkeen narsistille ei voi antaa mahdollisuutta päästä takaisin elämääsi.

  6. Joudut pysymään vahvana.
  Erosta yli pääseminen on vaikeaa. Katumus voi iskeä, vaikka pohjimmiltaan tietäisikin tehneensä oikean päätöksen. Vaikka narsisti yrittäisikin hurmata sinut takaisin, muista ettei suhteenne ollut hyvä ja tasa-arvoinen.

  7. Narsisti ei peittele uutta rakkauttaan.
  Narsisti ajautuu uuteen suhteeseen usein nopeasti eikä välitä, miltä se sinusta tuntuu. Ole siis valmis kestämään se, että toinen siirtyy erossa eteenpäin huomattavasti nopeammin.

  8. Joudut hyväksymään, että ero narsististakin sattuu.
  Vaikka olisit ollut itsellesi haitallisessa suhteessa, ero voi aiheuttaa suurta ahdistusta. Jos rakastit toista ihmistä pitkään, sinuun voi sattua jopa valtavasti. Hyväksy kaikki tunteesi. Yritä kuitenkin muistaa, että olosi on parempi ilman haitallista suhdetta.

  Vaikka olisit ollut itsellesi haitallisessa suhteessa, ero voi aiheuttaa suurta ahdistusta.

  9. Alat keskittyä asioihin, jotka tuottavat itsellesi iloa.
  Narsisti pakottaa kumppaninsa huomion keskittymään vain häneen. Siksi kontrolloivasta ja itsekeskeisestä suhteesta päästyään täytyy muistaa, että jokainen on oman elämänsä tärkein ihminen. Näe ystäviäsi, aloita uusi harrastus ja pyri nauttimaan omasta seurastasi.

  10. Lopulta ymmärrät, että kaikki suhteet eivät ole samanlaisia.
  Jos haluat uuden suhteen, tulet vielä sellaisen löytämään. Samalla saat huomata, etteivät kaikki ihmiset ole kontrolloivia ja itsekeskeisiä, vaan maailmassa on kunnioittavia ja aidosti rakastaviakin tyyppejä.
   
 15. vierailija Vierailija

  Onko narissimista tehty diagnoosi? Jos ei, tee puolisollesi palvelus ja vie avioerohakemus maistraattiin. Siitä se lähtee. Sen jälkeen vuokraat asunnon vaikka vapailta markkinoilta ja muutat sinne. Tai ensin muutat sitten viet erohakemuksen. Miten se voi olla tuon vaikeampaa?

  Jos tunnet ettet pysty eroamaan ihmisestä joka aiheuttaa sinulle pahan olon, mene lääkäriin hakemaan apua läheisriippuvuuteesi. Ja lopeta muiden ihmisten syyttely narsismista.

  Kukaan muu ei ole vastuussa sinun elämästäsi kuin sinä itse. Marttyyriksi heittäytymällä ei saa empatiaa ei sympatiaa eikä sääliä.
   
 16. diagmoosi Vierailija

  [​IMG]

  Narsistinen persoonallisuushäiriö- diagnoosiin tulee henkilöllä olla vähintään viisi kohtaa seuraavista DSM IV-luokituksen kohdista:

  1. Henkilö on usein kateellinen muille tai uskoo myös muiden kadehtivan häntä.
  2. Henkilöllä on empaattisuuden puute: haluttomuus huomata toisten tunteita ja tarpeita tai eläytyä niihin.
  3. Henkilö käyttää häikäilemättömästi muita hyväkseen.
  4. Henkilö kokee olevansa oikeutettu erikoiskohteluun ja saamaan toiveensa täytettyä
  5. Henkilö vaatii korostunutta ihailua.
  6. Henkilö uskoo olevansa jotenkin erikoinen ja ainutlaatuinen, kokee että häntä ymmärtävät vain muut huomattavat henkilöt ja instituutiot, joiden kanssa hänen tulisi olla tekemisissä.
  7. Henkilö keskittyy ajatuksissaan jatkuvasti mielikuviin rajattomasta menestyksestä, voimasta, kauneudesta tai suuresta rakkaudesta.
  8. Henkilöllä on suuret käsitykset itsestään, hän voi liioitella lahjoillaan ja saavutuksillaan sekä odottaa perusteettomasti muiden pitävän häntä ylivertaisena.
  9. Henkilö on ylimielinen, hänellä on röyhkeä käytös tai asennoituminen.
   
 17. diagnoosi Vierailija

  F60.8 Muu Persoonallisuushäiriö


  Diagnoosikoodiin kuuluu narsistinen persoonallisuus, epäkypsä persoonallisuus, passiivis-aggressiivinen persoonallisuus sekä psykoneuroottinen persoonallisuus, joiden piirteet on tärkeä kuvata myös sanallisesti.

  Esimerkiksi Narsistiselle persoonallisuudelle on ominaista erilaiset suuruuskuvitelmat, voimakas ihailun tarve ja empatian vähäisyys. Henkilö kokee olevansa oikeutettu erikoiskohteluun, on kateellinen tai ylimielinen ja voi käyttää muita häikäilemättä hyväkseen. Narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivät koetaan usein kylminä, vaikka he voivatkin ensin vaikuttaa lämpimiltä tai jopa karismaattisilta. Narsistinen persoonallisuushäiriö onkin eräänlainen pidempiaikainen itsetunnon ja itsearvostuksen säätelyjärjestelmän häiriö. Hoitoon hakeutuminen saattaa liittyä hankalien ihmissuhteiden provosoimaan ahdistuneisuuteen tai masennusoireisiin. He voivat hakeutua hoitoon jossakin kriisitilanteessa, mutta jättävät hoidon helposti kesken itsetuntonsa taas noustessa.

  Hoito

  Persoonallisuushäiriön jäykkyys ja joustamattomuus saattaa iän myötä vähentyä. Hän saattaa hyötyä psykoterapeuttisesta hoidosta, jos kykenee itse näkemään, että hänen toimintatapansa ovat poikkeavia ja sopeutumista palvelemattomia. Esimerkiksi narsistisessa persoonallisuushäiriössä psykoterapiaan hakeutuminen seuraa usein vasta voimakkaan pettymyskokemuksen jälkeen. Häiriö altistaa masennusjaksoille, joita hoidetaan kuten masennusta yleensä hoidetaan.

   
 18. nisti Vierailija

  Kyllä se on nykypäivänä helppoa tuo diagnosoiti; etsii vaan netistä ja aina löytyy sopiva diagnoosi. Mihin niitä lääkäreitä enää tarvitaankaan, kun jokainen voi päättää, mikä vaiva toisella on.

  Vielä kun näämä narsisti-dignooseja tekevät, että kannattaisi katsoa myös itselle sopiva diagnoosi ja miettiä sitten uudelleen, menikö juttu ihan putkeen.

  On niin helppo leimata toinen narsisitiksi, koska itsessähän ei koskaan voi olla vikaa....
   
 19. vierailija Vierailija

  Tämä lista on erittäin hyvä. Olen joutunut eroamaan elämäni aikana useista narsisteista. Joukossa on ollut paljon ns. lähiomaisia. Pahin narsisti elämässäni on kuitenkin ollut oma äitini. Hänen kuolemansa on meitä erottamassa. Kun ei ole muuhun kyennyt on valinnut puolisokseen narsistin, josta pääsin nopeasti toki eroon, ystävikseni narsisteja jne. Mutta pitkä elämä vielä edessä ja narsisteja ei tule ympärilläni olemaan ainakaan lähiomaisina.

  Mitä tapahtuu, kun eroaa narsistista?
  [​IMG]

  Narsistista voi olla äärimmäisen vaikeaa erota, koska jättäminen on kova kolaus hänen egolleen.

  Jokainen ero on omanlaisensa. Mutta jos kumppanisi kärsii persoonallisuushäiriöstä, suhteen päättäminen noudattaa usein tiettyä kaavaa. Business Insider listasi kymmenen asiaa, jotka tapahtuvat silloin, kun eroaa narsistista.

  1. Jos narsisti haluaa lopettaa suhteen, ero voi olla brutaali ja yhtäkkinen.
  Narsisti pysyttelee suhteessa vain niin kauan kuin kokee saavansa siitä nostetta egolleen, kertoo kliinisen psykiatrian professori Judith Orloff. Jos narsisti kokee nosteen loppuneen, hän hylkää kumppaninsa tuosta vain.

  2. Et saa selityksiä tai anteeksipyyntöä.
  Narsisti ei ota toisen tunteita huomioon tai kykene katumaan tekojaan. Siksi hän saattaa pitkänkin suhteen jälkeen jättää toisen kuin nallin kalliolle.

  Narsisti ei ota toisen tunteita huomioon tai kykene katumaan tekojaan.

  3. Jos sinä haluat erota, narsisti ei hyväksy sitä.
  Narsistin jättäminen voi olla todella vaikeaa. Ole siis ylpeä itsestäsi, jos olet saanut itsesi tähän pisteeseen. Varaudu kuitenkin siihen, että kumppanisi suostuttelee, kerjää ja yrittää hurmata sinut takaisin. Toiminta voi olla jopa aggressiivista ja törkeää, koska narsisti vihaa häviämistä.


  4. Joudut katkaisemaan kaikki välit.
  Narsisti saattaa yrittää hivuttautua takaisin elämääsi eron jälkeen. Siksi on tärkeää katkaista kaikki siteet häneen, kertoo mielenterveyteen erikoistunut lääkäri Stephanie Sarkis. Älä soita, viestittele, laita sähköpostia tai vieraile hänen luonaan. Muuten hän saa mahdollisuuden manipuloida sinua jälleen.

  5. Saatat joutua luopumaan jopa yhteisistä ystävistänne.
  Eron jälkeen narsistille ei voi antaa mahdollisuutta päästä takaisin elämääsi. Yksi hänen keinoistaan hivuttautua takaisin lähellesi on muiden ihmisten kautta. Jos narsistin omat ystävät eivät ole sinulle täyden luottamuksen arvoisia, kannattaa katkaista siteet myös heihin.

  Eron jälkeen narsistille ei voi antaa mahdollisuutta päästä takaisin elämääsi.

  6. Joudut pysymään vahvana.
  Erosta yli pääseminen on vaikeaa. Katumus voi iskeä, vaikka pohjimmiltaan tietäisikin tehneensä oikean päätöksen. Vaikka narsisti yrittäisikin hurmata sinut takaisin, muista ettei suhteenne ollut hyvä ja tasa-arvoinen.

  7. Narsisti ei peittele uutta rakkauttaan.
  Narsisti ajautuu uuteen suhteeseen usein nopeasti eikä välitä, miltä se sinusta tuntuu. Ole siis valmis kestämään se, että toinen siirtyy erossa eteenpäin huomattavasti nopeammin.

  8. Joudut hyväksymään, että ero narsististakin sattuu.
  Vaikka olisit ollut itsellesi haitallisessa suhteessa, ero voi aiheuttaa suurta ahdistusta. Jos rakastit toista ihmistä pitkään, sinuun voi sattua jopa valtavasti. Hyväksy kaikki tunteesi. Yritä kuitenkin muistaa, että olosi on parempi ilman haitallista suhdetta.

  Vaikka olisit ollut itsellesi haitallisessa suhteessa, ero voi aiheuttaa suurta ahdistusta.

  9. Alat keskittyä asioihin, jotka tuottavat itsellesi iloa.
  Narsisti pakottaa kumppaninsa huomion keskittymään vain häneen. Siksi kontrolloivasta ja itsekeskeisestä suhteesta päästyään täytyy muistaa, että jokainen on oman elämänsä tärkein ihminen. Näe ystäviäsi, aloita uusi harrastus ja pyri nauttimaan omasta seurastasi.

  10. Lopulta ymmärrät, että kaikki suhteet eivät ole samanlaisia.
  Jos haluat uuden suhteen, tulet vielä sellaisen löytämään. Samalla saat huomata, etteivät kaikki ihmiset ole kontrolloivia ja itsekeskeisiä, vaan maailmassa on kunnioittavia ja aidosti rakastaviakin tyyppejä.[/QUOTE]
   
 20. vierailija Vierailija

  Teidän jotka näette puolisonne narsistina... katsokaa peiliin. Jos puolisonne todella olisi narsisti niin olisitte jo eronneet siitä. Mutta ei. Ketäs te sitten haukkuisitte ja nimittelisitte saadaksenne empatiaa ja huomiota. Ai niin. SItä entistä puolisoa edelleen, ja vain koska se älysi erota teistä.
   
 21. vierailija Vierailija

  Osalla ihmisistä on tapana uskoa että kaikki muuttuu vielä ajan kanssa paremmaksi kun vain itse yrittää lisää.
  Itse olen tällainen joka uskoo parempaan. Monesti narsisti tai narsistisesti käyttäytyvä henkilö osaa valita kumppanikseen herkän ja epävarman henkilön jota on sitten helppo käskyttää. Itse olen tällainen herkkä ja epävarma. Vasta ajan kanssa kun huomaa että se parempi aika ei tulekaan, uskaltaa alkaa miettimään eroa. Sitten se itse ero voikin olla todella vaarallista aikaa jos narsisti on taipuvainen fyysiseen väkivaltaan. Minun puolisoni on. Ja teen eroa juuri näinä aikoina. Olen pelokas ja en tiedä miten sanon että lähden. Pelkään että hän satuttaa minua.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti