Hae Anna.fi-sivustolta

Miten malediivit pärjää?

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä Palmu, 26.12.2004.

 1. Palmu Vierailija

  Uutisissa puhutaan koko ajan Thaimaan ja Sri Lankan tilanteesta ja suomalaisista siellä, mutta mikäköhän mahtaa olla tilanne suomalaisturisteilla Malediiveilla? Tai tilanne siellä muutenkin? Kauhistuttavaa ajatella, et jos Male on melkein veden alla, mikä on tilanne lomasaarilla, niissä ei ole mitään ""korokkeita"", pelkkää rantaviivaa vaan. Olin siellä vuosi sitten ja ihana paikka oli, toivottavasti vielä palmut ja bungalowit pystyssä. Mut niiden lomasaarien yli tollanen aalto pyyhkäisee tosta vaan, siinä ei varmaan koralliriutat auta... Kauhea ajatella, et tollaset saaret pyyhkiytyisivät tosta vaan pois kartalta...
   
 2. ... Vierailija

  Itsekin ihmettelin miten Malediivien tilanteesta ei puhuta mitään? Siellä on ihan varmasti mennyt kans ihmisiä, mutta ei ilmeisesti uutiskynnystä ylittäviä määriä?!? Haloo?!

  Siellä ei todellakaan ole ollut mahdollisuutta pelastautua minnekkään ""korkealle""..
   
 3. Heidi Vierailija

  Eikä edes Ulkoasiainministeriön sivuilla ole matkustustiedotetta Malediiveille!!!

  Lukemani mukaan kuusi resortia oli tuhoutunut pahemmin, muut sitten vähän vähemmän pahasti ja jotkut eivät ollenkaan. Netistä kyllä löytyy paljon tietoa Malediivien kohtalosta.
   
 4. Ihme Vierailija

  Olen myös lomaillut saarilla ja aprikoinut mielessäni miten käy, jos veden pinta nousee metrinkin. Uhreja on nyt 55. Näin pieni määrä on mielestäni ihme, sillä luulin, että saaret olisivat mennyttä.
  Maallikkona arvelen, että hyökyaallot eivät tulleet jyrkkänä rintamana, vaan laivasti nousevina, johtuen siitä, että vesi Malediiveilla on matalaa ja korallien peittämää. Suurin tuhovoima lienee kuitenkin jäänyt tähän rikkonaiseen matalikkkoon.
  Toisaalta etäisyydelläkään ei ole näköjään kovin paljon vaikukusta, sillä suurempia tuhoja sattui myös Afrikan rannikolla.
   
 5. hece Vierailija

  Samoja asioita olen miettinyt ja ihmetellyt. Tasapuolisuus puuttuu. Kyllä sinne pitäsi jostain saada lentokone ja helikoptrerit tutkimaan tilannetta. Vai on aivan turhaa mennä? Sillä kun Lankan länsirannallekin pelkkä veden nousu sai aikaan suuren tuhon niin miksei se saa samaa ja pahempaakin aikaan Malen atollisaarilla! Malen korkein kohta meren pinnasta kun on 1,60 m. Toistan 1 metri 60 cm.

  Malediveilla asutaan atollien sisällä olevilla saarilla esi, Kuredu, jossa itse ollut v. 93. Silloinkin vesi nosi rantabungaloviin niin että vei tossut terassilta mitään tietämättämme mereen yöllä nukkuessamme.

  Herää kysymys mitä siellä nyt on tapahtunut?

  Sielläkin on suomalaisia turisteja mutta matkatoimistonkaan eduistajat eivät puhu?

  Joukolla pitäsi toimittajille ja UM:n kirjoitella ja kysellä?? Kyllähän vastaus asiaan pitää saada.
   
 6. Alli Vierailija

  Tämän illan BBC-uutisissa oli tieto, että Malediivit ovat käyneet aallon alla lähes kokonaan ja tuhansia ihmisiä on hukassa. Paljon tuhoja hajallaan olevissa saarissa. Ja aputoimet tosi vaikea kohdistaa. Epäiltiin myös, että osaa ennen asutuista pikkusaarista ei ehkä asuteta uudelleen kymmeniin vuosiin, koska kaikki asukkaat ja fasiliteetit ovat poispyyhkäistyjä ja vesiähteet saastuneita. Turistiuhreista ei ole saatavissa kovnkaan tarkkoja tietoja, koska saarille tulee paljon omatoimituristeja eri puolilta.

  Suhteessa kuulemma Malediivit kärsivät enemmän kuin Thaimaa, Indonesia tai Sri Lanka. Alueesta oli vain lentokuvia ja aika tyhjältä näytti, talonränsiä oli joitakin.
   
 7. Niinpä Vierailija

  Sama juttu Afrikassa, uhreja paljon, mutta eipä niistä puhuta.
   
 8. Joku Vierailija

  Niinp, ei puhut myöskään juuri Intiasta, Sri Lankasta ja muista paikoista joissa paljon enemmän kuolonuhrejan kuin Thaimaassa - suomalainen media on kiinnostunut vain siitä paikasta, missä eniten suomalaisuhreja. Muusta viis.
   
 9. Pohjois-Korea Vierailija

  Olin itse varannut Malediiveille matkan helmikuun alkuun (ja nyt peruutin sen), ja sen takia seurasin Malediivien tilannetta netistä löytyvien paikallislehtien kautta (jos kiinnostaa: http://www.dhivehiobserver.com; http://www.minivannews.com/news/news.php?id=142). Malediivien diktaattori on päättänyt, ettei mitään hallituksen ulkopuolista apua oteta vastaan ja näin ollen eivät todennäköisesti myöskään mitkään Punaiset Ristit tmv. pääse maahan auttamaan. Olivat Malediiveilla mm. käännyttäneet ranskalaisen avustusjoukon pois.

  Pohjois-Korea -meininkiä pahimmillaan, ei voi muuta sanoa. Ihmishenkiä uhrataan vallanhimossa.
   
 10. hece Vierailija

  Kyllä tällainen käytös maan hallituksen taholta tulisi saattaa laajenpaan tietoon EU:ta ja YK:ta myöden.

  Voi kamala millaista toimintaa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti