Hae Anna.fi-sivustolta

Miten maukkain lihakeitto?

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä keittojen ystävä, 20.02.2013.

 1. keittojen ystävä Vierailija

  Kun nyt hernekeiton valmistus on käsitelty, ottaisimmeko framille lihakeiton. Mikä on teidän ehdoton juttunne lihakeiton teossa? Miten tulee maukkain?

  Minä teen lihakeiton uunissa paistetusta luisesta lihasta. Kyllä keittäenkin hyvä tulee, mutta minusta uunissa kypsentäen makua saa vielä enemmän. Paistamisen jälkeen paloittelen lihan. Luut laitan kiehumaan lihaliemeen (nykyään yleensä fondista teen). Juurekset (vähintään porkkanaa, lanttua ja mukulaselleriä, joskus myös palsternakkaa tai naurista) freesaan ja sipulin kuullotan kevyesti ennen liemeen laittamista. Sitten perunat ja liha mukaan. Mausteeksi pippureita, lipstikkaa ja liemen suolaisuudesta riippuen ehkä hiukan suolaa lisää. Valmiiseen keittoon runsaasti tuoretta persiljaa.
   
 2. näin meillä Vierailija

  Eipä tohon ole paljon lisäämistä. Juuriselleriä en tosin ole koskaan laittanut, mutta täytyypä kokeilla. Enimmäkseen kyllä nykyään teen kokolihakeiton lihapatojen lopuista. Harvemmin alan tehdä ihan alusta asti.
   
 3. keittoon, keittoon Vierailija

  Meillä keitetään vain jauhelihasta keittoa. En viitsi kokolihasta ryhtyä tekemään, liian työlästä. Tuo juuresten freesaaminen on hyvä juttu, opin sen myös ihan hiljaittain jonkin lehden ohjeesta. Parantaa tosiaan makua.
   
 4. Päivikki Vierailija

  Karjalanpaistista ja freesatuista juureksista tulee tosi maukas keitto ja helposti:)
   
 5. kokemusta Vierailija


  Tuo tapa mistä kerrot on se paras. Liha kypsennetään uunissa, siitä tehdään lihakeitto.
  Mikään jauhelihakeitto ei ole lihakeitooa vaan jauhelihakeittoa.
  Oikea lihakeitto on todella hyvää.
   
 6. hmmm... Vierailija


  Tätä ei kysytty. Kysyttiin miten tehdään maukkain LIHAKEITTO.
   
 7. maukas keitto Vierailija


  Lihaa se on jauhelihakin :). Enimmäkseen minäkin teen lihakeittoni jauhetusta lihasta, koska se on nopeampi tapa. Jos haluan "oikeaa" lihakeittoa, ostan naudan keittolihaa ja haudutan sitä mausteiden ja juuresten kanssa liemessä pitkään. Sitten otan lihan pois ja paloittelen sen (luut ja mahdollinen näkyvä rasva lentävät roskikseen). Liemen siivilöin (maustejuurekset ovat kiehuneet sen verran muusiksi, etten viitsi niitä lopulliseen keittoon jättää) ja laitan sitten siihen uudet sipulit (myös valkosipulia) ja juurekset, perunat ja paloitellun lihan. Sitten vielä kiehumaan vajaaksi puoleksi tunniksi, että kaikki ovat kypsää. Maun tarkistus, persiljat pinnalle ja ei kun syömään!

  Tuo juuresten freesaus on minulle uusi asia, mutta kokeilen ehdottomasti!
   
 8. Matti Auer Vierailija

  Juuresten ja lihan freesaus paistinpannulla oli jo Vanamon ja Kolmosen kokkiohjelmissa -70-luvulla. He olivat keittiömestareita ja valmistivat ruokaa jopa valtiopäämiehille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Näin teen Vierailija

  Naudan lapaa luulla ja pala kiehumaan kylmään veteen. Kuori muodostuva kuoha pois niin, että liemestä tulee kirkas. Kun liha on kypsää eli luu irtoaa niin paloittele liha.
  Kuori perunat, pilko ja tee samoin sipulille. Laita kasarin pohjalle hieman öljyä tai voita tai molempia ja kuullota perunaa&sipulia siinä, lisää pilkottua porkkanaa, lanttua, purjoa, palsternakkaa, vettä vain vähän ja kypsennä juureksia. Lisää lihan keitinlientä keittämisen edistyessä. Heitä joukkoon muutama pippuri, laakerinlehti, lipstikkaa ja suolaa. Lopuksi lihat ja loppu lihaliemi. Kun keitto on valmis höystä keitto vielä persiljialla.
   
 10. Juuri näin tai sitten kuten aloittaja tekee. Eli oikea, maukas lihakeitto ei todellakaan ole mikään pikakeitto. Pikakeiton saa kyllä kun käyttää karjalanpaistin tai lihapadan lopun. Silloinhan ei tarvitse kuin perunat kuoria ja paloitella kiehumaan.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti