Hae Anna.fi-sivustolta

Miten pääsee näyttelijäksi?

Viestiketju osiossa 'Opinnot ja kurssit' , käynnistäjänä AnnaPuunParempiPuoli, 09.02.2010.

 1. Otsikko kertoo sen olennaisen. Kertokaa hyvät ihmiset, onko pakko käydä Teatterikorkea ennen kuin voi päästä näyttelijäksi. Mitä kautta kannattaisi lähteä kiipeämään?
   
 2. lollo Vierailija

  Liity johonkin vasemmistopuolueeseen. Tukirahat irtoavat helpommin.
   
 3. lollo Vierailija


  Siis Vihreät De Gröna tai vasemmistoliitto. SDP taitaa jo tänä päivänä liian oikealla näyttämöltä katsottuna.
   
 4. Minun neuvoni Vierailija

  Suosittelisin sinulle hakeutumista ensin joko kansanopistoon teatterilinjalle tai sitten oman paikkakuntasi työväen- tai kansalaisopiston teatterikurssille. Sitä kautta saisit enemmän tietoa alasta ja tärkeää käytännön kokemusta. Samalla tutustuisit muihin alan ihmisiin. Tämän jälkeen olisi varmasti helpompi pyrkiä jatkokoulutukseen.
   
 5. hille2 Vierailija

  Suomalaisnäyttelijöistä ainakin 90% on käyneet TEAKin tai Tampereen yliopiston näyttelijätyön opinto-ohjelman. Siellä on muutama, jotka ovat menneet alalle jonkun yliopiston ylioppilasteatterin kautta treenaamalla itse rankasti ja olemalla mukana maakuntaproggiksissa vuosikymmeniä (esim. Postia pappi Jaakobille postiljoonia näyttelevä Jukka Keinonen, joka oli myös joulunaikaan eräässä TV-draamassa on tällainen ylioppilasteatterilainen, joka on nyt, about 45-vuotiaana päässyt sitten viimein framille). Eli jos et sitä TEAKia tai vastaavaa halua käydä, varaudu pitkään ja ankaraan työskentelyyn.

  Yksi mahis on ulkomaalaiset teatterikoulut, jos siis kielitaitoa ja -päätä on. Siellä on sitten monentasoista rahat pois -mestaa, joten niistäkin kannattaa valkata sellainen, joista on oikeasti jengi päässyt uralle.

  Et mainitse minkä ikäinen olet, mutta jos olet vielä koulussa, suorita lukio kiinnittäen huomiota äidinkieleen, musiikkiin ja liikuntaan, ja jos koulussasi on, ilmaisutaitoon tai vastaavaan. Mene mukaan paikkakuntasi harrastajateatteriin. Kaikenlainen ilmaisullinen toiminta runonlausunnasta paikallistapahtuman juontoon antaa esiintymiskokemusta.

  Ketjussa v-tuilijoille: näyttelijät eivät saa minkäänlaistapuoluetukirahoitusta, joten turha naljailla.
   
 6. hei separi Vierailija

 7. jellonatar Vierailija


  Menemällä teatterikorkeakouluun sillä ammattikoulutus on paras tie.
  Tuo alempana oleva vihje on myös varteenotettava eli ryhtymällä kommariksi tai vähintään demariksi, jyräävät sinun pääsykokeistakin läpi. Eli jäsenkirjalla oppiin!!
   
 8. jellonatar Vierailija

  Sorry, mulla jäi Vihreät-puolue pois, se on myös vasemmistopuolue.
   
 9. käyttää googlea Vierailija

  Näiltä kannattaa kysyä. Oikea amatöörien keidas. Mitä sitten jos et osaa näytellä etkä ole minkään näköinen. Meikeillä ja kuvamanipulaatiolla sinustakin saada tähti: Kinotar Oy
   
 10. sasae eik. Vierailija

  Niin, eihän Postia pappi Jaakobille ole vasta saanut kuin noin 20 palkintoa eri maailman festivaaleilla. Nyt se on ostettu Japanin teatterilevitykseen, ensi-ilta marraskuun alussa, ohjaaja paikalla!

  Postia pappi Jaakobille (2009) - Awards

  Tuossa Kinotar-linkissä on, kielioppivirheiden lisäksi, faktavirheitä niin paljon, että hirvittää tällaista elokuva-alan ammattilaista.
   
 11. koulutettu tai ei Vierailija


  Kyllä TEAK:in käyneetkin saavat varautua pitkään ja ankaraan työskentelyyn eikös vaan?
   
 12. hille2 Vierailija

  Et tainnut ihan tajuta viestini sisältöä. Kun saat TEAKn paperit, olet virallisesti näyttelijä (mutta tottakai näyttelijän työ on rankka ammatti), jos ei aio teatterikoulua käydä, on vuosikaudet duunissa pikku teattereissa ilman että on virallisesti näyttelijä. 10-15 vuotta puurtoa ja ehkä sitten titulaarataan näyttelijäksi.
   
 13. koulutettu tai ei Vierailija

  Eiköhän se mahdollinen teatterikouluun pääsy(huom. ei aikominen, koska moni sinne aikoo, mutta sinnehän päästään, ei mennä tai aiota) sanele jatkotoimenpiteet. Erittäin hyvä vaihtoehto todellakin -jos kouluun ei pääse, tehdä teatteria muualla, juuri noissa mainitsemissasi pikku teattereissa jne.
   
 14. olipa Vierailija

  joku nätti nainen narikkajonosta bongattu elokuvaan.
   
 15. tyytyväinen Vierailija

  Itse hain sellaiseen kuin CTM Productions, se on nuori porukka jolla on paljon tietotaitoa elokuvanteosta ja vaikutti tosi ammattimaisilta. Nuoria näyttelijöitä ne on pääasiassa, mutta kuulemma tarvitsee vähän vanhempiakin. Käykää ihmeessä kattomassa CTM Productions | Facebook
  Tuolta saa valmiin näyttelijähakemuksen täytettyä kunhan siitä tykkää. Suosittelen!
   
 16. guo vadissa Vierailija

  Kuuluuko repliikkeihin muutakin ku "ooh" ja "aah"? Vai onko nuokin repliikkiroolit tarkotettu edistyneemmille?
   
 17. Hmmm (eik.) Vierailija

  Pukusuunnittelijaksi haikailevan ei ainakaan kannata tuonne hakea - sillä puolella ei paljon töitä ole kun ei juuri vaatetta tarvita noissa elokuvissa. Ehkä kasa punaisia ja mustia stringejä ja joku garter belt.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti