Hae Anna.fi-sivustolta

 1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

  Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

  Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

  Ystävällisin terveisin,

  Annan toimitus
  Dismiss Notice

Miten pissanhaju pois wc-pöntöstä?

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä WC-ankka, 28.08.2010.

 1. suodatin Vierailija

  Erinomainen apu on lattiakaivon suodatin, joka laitetaan lattiakaivoon ritilän alle. Sen kun vaihtaa noin kerran kuukaudessa, ei kerry mitään ylimääräistä viemäriin. Lavuaariin myös hiussieppari, eikä tule ongelmia.
   
 2. nenä pyttyyn Vierailija

  Minäkin muutin asuntoa ja ihmetttelin pytyn pissanhjua, joka ei millään lähtenyt. Pistin sitten yhtenä päivänä itseni polvilleni ja nenä melkein pyttyyn ja kas siellä putkiosassa oli ylhäällä aikalainen musta haiseva möykky. Sitä piti todella kuurata. Ja kloriittia käytän kyllä myös pyykin valkaisuun ja vessan kaakeliden pesuun. Saunaa ei edes ole eikä muitakaan maalaamattomia lautoja.
   
 3. jössys!! Vierailija


  Asumme itse 1930-luvulla tehdyssä kerrostalossa ison kaupungin keskustassa ja pönttö on varmaan aika vanha, tosin ei sentään alkuperäinen :) Olemme asuneet tässä nyt 3v

  Kannattaa edelleenkin ostaa näköjään asuntonsa sivistyneeltä alueelta eikä mistään lapsiperhelähiöstä, jos nykymeno on tuota, että kustaan pitkin asuntoa niin että uusikin asunto haisee jo kuin kaatopaikka.

  Ot ja jälkiviisautta mutta en voinut olla kirjoittamattakaan.

  Missä on kasvatus, entä vanhempien siivoustaito, kysyn minä?
   
 4. duoda... Vierailija


  Itseäi inhottaisi asua asunnossa jossa haisisi entisen asukin kuset! Hyi hiivatti mitä väkeä. En ole koskaan tuohon ongelmaan törmännyt, tosin en ole lapsi perheasuntoja kyllä ostanutkaan.

  Ettei keittiön kaapistoissa sisältä löydy vaikka vanhojaj pitsanjämiä tai makkarapaketteja isännältä.
   
 5. Eihän se kusi toki koko ajan haise, mutta välillä (ehkä silloin kun kylppäri on valmiiksi kostea?) tuoksahtaa. Ja asunto on kaksio, joka ei siis ole lapsiperheelle tarkoitettu - ja siksi kyseinen perhe asunnosta pois muuttikin, jotta saisi lisää tilaa (pojalle kuseskella ;D). On aika vaikea löytää yli 40m2 asuntoa jossa ei ikinä ole lapsia asunut, jos ei sitten ihan uutta ja käyttämätöntä osta :(.

  Sellainen metallinen lattiakaivon kansi on muuten todella hyvä karvojen kerääjä! Edellisissä asunnoissa lattiakaivon on saanut avata ja kuurata kuukauden - parin välein, ja hiustenkerääjä/suodatin tukkeutui parissa viikossa. Ja suodatin tai ei, aina sai vedellä niitä pitkiä hiuksia käsin irti kannesta/kaivosta. Nykyisestä metalliritilästä riittää kun nostaa irtohiukset pois kannen päältä kerran viikossa, eikä vielä kertaakaan ole mennyt tukkoon tässä puolen vuoden aikana (toki olen kaivon silti pesaissut pari kertaa tässä välillä, mutta karvoja sinne ei ole kertynyt)! Eli meillä on siis tämäntyylinen: : Stor bild
   
 6. pissis-78 Vierailija


  Onhan siellä uudessakin asunnossa voineet talonrakentajat kuseskella minne sattuu vaikka kiukaalle. Sori oli pakko viisastella:)
   
 7. Ulla-2 Vierailija

  Tässä tuote joka poistaa hajut ja puhdistaa ja desinfioi

  http://coldenstore.suomalainenverkkokauppa.fi/tuote/5/disinfectant-desinfiointiaine-1-litra
   
 8. pese usein Vierailija

  Kyllä kloridilla voi pestä melkein mitä vain,mutta kunnon huuhtelu on tarpeen.
  Vessan ja lattiakaivon pesu on suoritettava usein muuten hajua syntyy.;)
   
 9. vaihda pönttö Vierailija

  ilmeisesti pönttö on niitä markkinoiden halvimpia, huonoa posliinia johon kaikki imeytyy kiinni. Vaihda pönttö uuteen parempilaatuiseen, jos nykyinen ei pesemällä puhdistu.
   
 10. Vanhuksen lirut Vierailija

  Siivosin isäni kodin hänen kuoltuaan. Pönttö ja sen vierustat olivat ongelmalliset putsattavat, sillä monenkin perusteellisen pesukerran jälkeen pissan haju tuntui aina vaan.
  Lopulta valuttelin pöntön reunustojen alle WC-ankkaa oikein kunnolla ja annoin vaikuttaa puolisen tuntia, ennen kuin hankasin kumihanskat kädessä alustan perusteellisesti karhunkielellä. Sieltä irtosi paljon kalkkiintunutta mustanpuhuvaa mönjää, vaikka vessaa oli aina pesty harjan kanssa ja vähintään 1 kerta viikossa. Haju oli piintynyt siihen mönjään vuosien aikana. Kalkkikerrostuma ei irtoa tavallisella pesulla.

  Toinen paikka olivat tietysti lattian kaakelisaumat, jotka myös imevät hajua. Seinän vierustoilla kulkevat vesiputketkin on syytä pestä ympäriinsä. Noihin auttoi aluksi tehty kloriittipesu vaikutusaikoineen ja sen jälkeen hajun parantamiseksi pesu mäntytolulla.
   
 11. vierailija Vierailija

  www-sivut toiminnassa http://goldenstore.weebly.com/puhdistustuotteet.html
   
 12. vierailija Vierailija

  Mä löin lekalla pönton päreiksi - uusi ei haise!
   
 13. vierailija Vierailija

  Myös Neolife verkkokaupaa toiminnassa osoitteessa https://goldenstore.mycashflow.fi/
   
 14. vierailija Vierailija

  Sinillä on myös oma lattiakaivoharja. Siinä on väkänen millä saa karvat myös hyvin kerättyä lattiakaivosta.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti