Hae Anna.fi-sivustolta

Miten portugalissa suhtaudutaan koiriin?

Viestiketju osiossa 'Yleistä matkailusta' , käynnistäjänä Apua?, 06.02.2015.

 1. Apua? Vierailija

  Hei,en tiedä minne palstalle tämä varsinaisesti olisi kuulunut,mutta haluaisin tietää miten portugalissa suhtaudutaan yleisesti koiriin ? onko niin kuin esim ranskassa,jossa ranskalaiset rakastavat koiria ovat tervettulleita melkein mihin tahansa ja saavat juoksennella vapaana jne eli yleinen suhtautuminen ystävällistä.Olen etsinyt tietoa niin kirjoista kuin netistä eikä mistään ole löytynyt tietoa,ulkoasiaministeriön sivuilla oli vain listaus roduista jotka on potentiaalisesti luokiteltu vaaralliseksi ja linkkejä niitä koskevissa asioissa.
  (Osaisiko joku auttaa ?:rolleyes:
   
 2. Siellä asunut Vierailija

  No, siellä on kaikenlaista suhtautumista koiriin. Ei todellakaan ole sellaista kuin Ranskassa. Monet omistajat potkivat koiran pihalle, kun se tulee vanhaksi. Ja koirasta tulee katukoira. Koiria pidetään lyhyessä hihnassa eikä lenkitetä, se on yleistä siellä. Koira oli ainakin ennen esineeseen verrattava, ja sille sai tehdä mitä hyvänsä, siis omistaja sai tehdä mitä hyvänsä. Eläinsuojeluyhdistykset eivät voineet mitään tehdä, eikä poliisi puuttunut. Siellä on omistajiensa hylkäämiä katukoiria, jotka muodostavat laumoja. Mutta on sitten niitä, jotka mielellään antavat herkkupaloja naapurien koirille ja katukoirille.
   
 3. Apua? Vierailija

  Hei, minä taas.Suunnitelmissa olisi siis muutto portugaliin (Algarven seudulle.
  koiran kanssa.Haluaisin myös tietää;
  -Onko portugalissa eläin veroa tai jotain muuta mikä koskee eläimen omistamista ?
  -Kiinteistöveroa,( jos on vastaako suomen kiinteistöveron hintoja.?
  -Entä jos asuu omakotitalossa on vaikka 200 neliön piha,joutuuko maasta maksamaan jotakin?
  Ja onko kraanavesi juomakelpoista vai pitääkö juoda pullotettua vettä ?

  Entä mitä muuta olisi hyvä tietää ? :)
  (Kiitokset kaikista mahdollisesti tulleista vastauksista.
   
 4. Vähän vastauksia Vierailija

  Pullovettä pitää juoda, kraanavesi on hyvin kalkkipitoista. Tosin kalkin saa pois vedestä keittämällä, silloin kalkki valuu pohjaan, ja mahdollisest pöpötkin kuolevat. Pullovesi maistuu paremmalta. Hampaat voi pestä kraanavedellä. Siellä on ihania, valmiiksi kalustettuja vuokra-asuntoja joissa joissakin on iso piha, astiatkin on valmiina. Joissakin asunnoissa on myös liinavaatteet. Eli ei tarvitse välttämättä omistaa kiinteistöä, ellei halua. Algarven Suomi-seuran sivuilla on perustietoja.
   
 5. Ranskassa asuva Vierailija

  Korjaan pikkuisen: Ranskassa koirat eivät saa juoksennella vapaana irrallaan, vaan ne on pidettävä hihnassa. Poikkeuksena on koirat, jotka on kasvatettu niin hyvin, että ne pysyvät isännän tai emännän vierellä ja hallittavissa ilman hihnaa. Joillakin roduilla on pakko pitää kuonokoppaa julkisilla paikoilla.

  Muuten ranskalaiset suhtautuvat hyvin koiriin ja pitävät koirista. Koirat saavat tulla ravintolaankin omistajiensa kanssa, kunhan ne osaavat käyttäytyä. Koira on pöydän alla eikä sille anneta pöydästä mitään, mutta usein sille tuodaan pyytämättä vesikuppi sinne pöydän alle. Joskus ravintoloissa näkee useamman pöydän alla koiran, varsinkin loma-aikaan. Se edellyttää etteivät koirat kiinnitä liikaa huomiota muihin koiriin, vaan pysyvät siellä pöydän alla eivätkä häiritse muita asiakkaita.
   
 6. vierailija Vierailija

  Hei, tästä keskustelusta on jo jonkin verran aikaa, mutta katsotaan josko tavoittaisin ketjun aloittajan tätä kautta. Suunnittelen itse muuttoa Portugaliin koiran kanssa talveksi, todennäköisesti juurikin Algarven seudulle. Mikäli toteutit muuttosi niin olisin kiinnostunut kuulemaan kokemuksia ja käytännön vinkkejä. Kiitos!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti