Hae Anna.fi-sivustolta

Miten puhdistaa kangassohva?

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä sohvallinen, 05.01.2008.

 1. sohvallinen Vierailija

  Minulla on vaalea, kankainen Iskun sohva, jonka ostin kierrätyskeskuksesta käytettynä. Sohvassa oli jo ostettaessa läikkiä, mutta ne peittyivät kun suojasin sohvan teflonvaahdolla.
  Koska meillä on koira (ja koira on syy siihen, miksi kaikki sohvat ostetaan vain käytettynä ;) on tässä kolmen vuoden aikana sohvan päälykseen tullut yksi jos toinenkin tassunjälki.

  Kankaassa on merkintä; ei vesipesua, ja nyt mietinkin, että millä ihmeellä saisin tuon kankaan edes jotenkin puhtaaksi. Ajattelin vaan roisisti jynssätä tuon kankaan sappisaippualla ja kuumalla vedellä, koska isompaa vahinkoa ei käytetyn sohvan kohdalla kuitenkaan tule. Mutta jos jollakulla on tähän parempia niksejä, niin niitä otetaan ilolla vastaan!;)
   
 2. pesuaine Vierailija

  huonekaluliikkeissä myydään erikoistarkoitukseen pesuainetta. meillä kun kissa eilen oksensi sohvalle(sohva on kangasta tai jotain plyysiä)niin pesin erikoispesuaineella sen pois,ja hyvin lähti.
   
 3. Liisa O Vierailija

  Tuttavani vuokrasi höyrypuhdistimen, jolla putsasi sohvan. Tuli kuulemma uuden veroiseksi. En kylläkään kysynyt mistä laitteen vuokrasi.
   
 4. ap. Vierailija

  Kiitos vastauksista! Käynpä kysymässä tuota pesuainetta. Ei nimittäin lähtenyt saippualla noi tahrat. Tässä ei tosin montaa kymppiä kannata pesuaineeseen satsata, kun jo sohvan hinta tuplaantuu. Inhottavaa, että nykyään tehdään sohvia, joita ei voi verhoilla uudelleen hajottamatta koko systeemiä.
   
 5. ÄLÄ IHMEESSÄ Vierailija

  osta niitä spray-juttuja , ne maksavat jotain kaksikymmentä euroa ja HAISEVAT AIVAN KAMALALLE ja pitkään.Talvisaikaan ei voi tuulettaa niin paljon kun pitäisi. Lemmikiltäsi menee vainu niiden myrkkyjen kanssa. Höyry puhdistina saattaisi olla paempi.


  Nimim. KOKEMUSTA ON!
   
 6. ap. Vierailija

  Siis se "pesuaine" on jotain liuotin/teflonpohjaista sprayta? Ai, luulin että ihan pesuainetta. Noita teflonjuttuja en ole käyttänyt sen jälkeen, kun tajusin, että ne kaikki kemikaalipartikkelit siirtyy suoraan huoneilmaan ja hengityksen mukana meidän elimistöömme. Koira kun peuhtoo siinä sohvalla, niin sillähän on kohta syöpä! Harmittaa, että kerkesin käyttää siihen sitä suojaa; naapurin kemisti vaan sitten vinkkas, että ehkä ei kannata lisätä omaan kotiinsa yhtään kemikaalia, jonka terveysvaikutuksia ei kunnolla tiedetä - hän ei omassa kodissaan sitä käyttäisi.
   
 7. arveluttaa Vierailija

  Onko varma että kangassohva tulee millään keinolla puhtaaksi myös istuintyynyjen sisäpuolelta ?
  Kyllähän monia käyttökelpoisia tapoja on saada puhdasta jälkeä itse kankaaseen, kun ei katso sisälmykseen.
   
 8. Kerttu* Vierailija

  Itselläni on vaalea kangassohva jonka päällisiä ei myöskään saisi pestä vesipesulla. Vein päälliset kemialliseen pesulaan, kemiallisella eivät myöskään tulleet puhtaaksi. Pesulan omistaja pyysi luvan pestä ne vesipesulla 60 asteessa ja hyvin ne kesti sen pesun ja tulivat kuin uudeksi. Seuraavalla kerralla pesen omassa pesukoneessa.
   
 9. Kerttu* Vierailija

  Sisälmykset eivät tosin puhdistu tälläkään konstilla.
   
 10. Kunnon pakkasilma Vierailija

  tekisi ihmeitä , yli kahdenkymmenen asteen pakkanen nujertaa mm. pölypunkit, virukset ja tappaa kaikki muutkin pöpöt.
  Päälliset pyykkiin ja sisukset yöksi pakkaseen, niin jopa tulee raikasta ja puhdasta.
   
 11. pesuaine Vierailija

  pesuaine jonka ostin huonekaluliikkeestä,niin ei se ainakaan pahalle haise. ja on tosi hyvää ainetta. sitten auttaa vielä,jos ostaa sellaista hoitoainetta sohviin,jos vaikka on vaaleat sohvat,niin ei esim,farkkujen jäljet eivät tuhoa värillään.hoitoainetta laitetaan noin kaksi kertaa vuodessa,ja jos jotain tahroja tulee,niin entistä paremmin lähtee tahrat pois sillä pesuaineella.
   
 12. tuber Vierailija

  MORO! KÄVI TÄS JUST TÄNÄÄN HIRVEE TAPAUS TOSSA MEIÄN OLOHUONEESSA! OLTII KAVEREITTEN KANS ALOTELTU IHAN NORMISTI KOKO PÄIVÄ JA SIT KU OLTII SEMI KUOSEIS ELI ALKO VÄHÄ NOUSEE NOI KEITOT HUTTUU, NII YKS ELMO PÄÄTTI PILATA MUIDEN HAUSKAN ILLANVIETON JA VETI SELLASET MUTSIN TEKEMÄT PINAATTIKEITOT TOHON SANTUBERIN KANGASSOHVALLE. SE KYL OLI VETÄNY UJOT HITIT ENNEN SITÄ MUT ONKO KELLÄÄN NEUVOJA KANGASSOHVAN ENSIPUTSAAMISEEN? EI NIMITTÄIN FAIJA TYKKÄÄ KU ALAIKÄSENÄ PIDÄN BILEITÄ JA JOKU LAATTAA SOHVAN VANHAKS.
  TERV. SANTTU_93
   
 13. ---------- Vierailija

  Itse olen useasti käyttänyt sohvani pesuun painehuuhtelulaitetta, on ammattilaistenkin käyttämä kone joka on kehitetty nimenomaan tekstiileille, sitä saa vuokrattua ainakin kaikista isoimmista kaupungeista. On todella hyvä kangassohvan ja autonpenkkien pesuun, paljon parempi kuin hyörypesuri (jota myös on kokeiltu). Laite on todella helppo käyttää ja ainakin meiltä on vanhemmatkin tahrat lähteneet. Vuokra on ainakin Tampereella noin 35e/ vrk.
   
 14. TJPesu Oy Vierailija

  Hei

  Saatan olla "hieman" myöhässä mutta kysyn kuitenkin onko teillä vielä tarvetta sohvan pesulle?
  Minulla on yritys joka pesee sohvia, mattoja, ikkunoita, auton sisustoja jne. Tulen luoksenne eikä teidän tarvitse miettiä miten saisitte pestävän kohteen toimitettua jonnekin. Toimin pääasiassa pääkaupunkiseudulla. Muualle suuntautuvista matkoista veloitan kilometrikorvauksen pohjois Espoosta katsottuna.
  Voitte otta minuun yhteyttä nyt tai myöhemmin jos teille ilmenee tarvetta pesulle


  Yhteystietoni:

  TJPesu Oy
  Y-tunnus: 2391162-4
  TJPesu.net | Tuo pesupalvelut luoksesi
  [email protected]
  0400 - 22 77 58


  Ystävällisin terveisin
  Tommi Pelkonen
   
 15. Jyrki Höyry Oy Vierailija

  Jokainen maton ja sohvan omistaja joutuu varmasti tuskailemaan erilaisten siivousongelmien parissa. Mattojen ja sohvien puhdistaminen kotikonstein ei ole niitä helpoimpia tehtäviä. Erilaisten tahrojen poistaminen on lähes mahdotonta. Sohvien ja mattojen puhdistaminen on usein työlästä ja monivaiheista.

  Jyrki Höyry Oy:n tarjoamat palvelut ovat jokaisen kodin helpotus. Tarjoamme jokaiselle kodille helpotusta mattojen, sohvien sekä muiden kodin kalusteiden puhdistukseen. Teemme myös asuntoautojen ja henkilöautojen tekstiilien puhdistusta.
  Käyttämämme höyrypuhdistusmenetelmän avulla voimme puhdistaa kaikki vesipesun kestävät kodin matot ja kalusteet. Matot ja kalusteet puhdistetaan paikallaan niitä siirtämättä.

  Palvelussamme asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään ennakkojärjestelyjä, sillä me teemme kaikki asiakkaan puolesta. Palvelumme sisältää aina kohteen imuroinnin ja pesun.
  Palvelumme on kotitalousvähennyskelpoinen 60 %

  Nyt kannattaa pesettää sohvat puhtaiksi!
  Soita ja kysy lisää:
  Jyrki Höyry Oy 050 555 9430
  Jyrki Höyry Oy
   
 16. olli Vierailija


  Mistä ostit, mitä ainetaa? Pitäis saada farkkujen väri sohhvasta pois.
   
 17. Pera Vierailija

  Painehuuhtelulaitteet/tekstiilipesurit ja höyrypesurit saa vuokrattua edullisesti irent.fi palvelusta.

  iRent :: Haku

  iRent :: Haku
   
 18. Erikoispuhdistus Vierailija

  Painehuuhtelulaite on paras tapa pestä sohvat ja se onnistuu hyvin myös vuokralaitteilla. Painehuuhtelulaitteen toiminta on hyvin yksinkertaista ja sen käytön oppii nopeasti työtä tehdessä. Höyrypuhdistus ei sovellu tekstiilipesuihin, koska höyryn kuumuus saattaa vahingoittaa tekstiiliä ja lisäksi siinä käytetään liian vähän nestettä, jonka mukana lika imetään takaisin likavesisäiliöön. Pesussa tulee käyttää sohvan pesuun tarkoitettuja ammattiaineita. Markettien pesuvaahdoilla lika ei poistu, vaan leviää laajemmalle ja pahentaa tilannetta, koska pinnalle jäänyt aines kerää likaa vaatteista entistä herkemmin.

  Pelkkä pesu ei riitä, mikäli sohvaan on oksennettu tai kissa pissannut. Pesu painehuuhtelulaitteella ei ulotu pintaa syvemmälle, johon hajunaiheuttajat ovat tunkeutuneet ja muutenkin pesu ei riitä pintamateriaalin hajunpoistoon. Nämä vaativat desinfiointikäsittelyä kemiallisin ainein ja mielellään ei kotioloissa, koska hajunpoiston onnistuminen ei välttämättä hoidu ensimmäisellä kerralla. Kissan pissa on hankalin.

  Hajunpoistotyöt on syytä jättää ammattilaiselle. Näissä tapauksissa on syytä tarkistaa kotivakuutuksesta korvausmahdollisuus.

  Vesa Toiviainen
  Tehopuhdistus Vesa Toiviainen Oy
  Nummitie 16 a
  00760 Helsinki
  040 750 9832
  [email protected]
  Yritys - Tehopuhdistus Vesa Toiviainen Oy
  Y tunnus 2231957-3
   
 19. ghjkkfg Vierailija

  Tuoreeltaan pitäis puhdistaa, ei se lähde enää pois jos kerenny kuivua.
   
 20. TJPesu Oy, Tommi Vierailija

  Minulla on sohvan ja maton pesu yritys. Toimin pääasissa pääkaupunkiseudulla.
  Erikseen sovittuna ja erillistä korvausta vastaan lähden myös kauemmaksi.

  Esimerkkinä 2:n istuttavan sohvan pesu maksaa 125 €
  Suojauskäsittely 25 €

  Teen myös vakuutusyhtiöitä varten vahinkoarvioita.

  Jos pesun tilaus tuntuu liian kalliilta niin konetta voi myös vuokrata 50 €/vrk
  Jos haluaa niin pesuaine +10 € ja suojauskäsittelyaine 16 €/pullo


  Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää 0400 22 77 58 tai [email protected]
  Lisätietoa TJPesu :: Etusivu
   
 21. Ecomies Vierailija

 22. Ihan vaan tosissaan Vierailija

  Ompas paljon yrityksiä, jotka haluaa mainostaa palvelujaan annan foorumeilla :D
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti