Hae Anna.fi-sivustolta

Miten rankaisisitte?

Viestiketju osiossa 'Vanhempana' , käynnistäjänä Kihisevä!!, 24.09.2007.

 1. Kihisevä!! Vierailija

  Miten rankaisisitte 10-vuotiasta joka luvatta räpeltänyt perheen kameraa ja valottanut filmin ja näin ollen pilannut perheen unohtumattomalta matkalta olevat valokuvat?
   
 2. 1285 Vierailija

  No miten olisi esim. parin viikon/ kuukauden netti/puhelin/tv/Aku Ankka -kielto ? Tai sitten vähän kotitöitä ? Eihän niitä kuvia mikään tuo takaisin enää :(
   
 3. CanonA1 Vierailija

  En tunne ko. lasta, mutta sen voin sanoa että omani olisi aivan kamalan pahoillaan ja surullinen siitä että perheen kuvat ovat menneet pilalle. Jo se olisi opetus ja rangaistus ja varmasti muistaisi ettei enää koske kameraan. Oletteko te opettaneet lapselle kameran käyttöä, tai ainakin sitä miten sitä ei pidä käyttää? Meillä harrastetaan jonkun verran kuvausta (myös filmille) ja kyllä lapsille on opetettu mihin kamerassa voi koskea ja mihin ei ja myös sen mitä tapahtuu jos menee avaamaan filkkakameran kesken kaiken. Vanhemmalla on nyt jo oma digikamera ja juniori (8v) kuvaa halvalla kinofilmikameralla.

  Oletko varma että kaikki kuvat ovat menneet pilalle? Vie kamera niine hyvineen johonkin kunnon valokuvaus liikkeeseen ja kerro mitä on käynyt. Voihan se olla ettei esim. alkupään kuvat ole valottuneet.
   
 4. Kihisevä!! Vierailija

  Ei olla opetettu lapselle kameran käytöä. Mutta tietysti ollaan puhuttu että tavaroihin, jotka ei ole omia niin niihin ei kosketa. Tämä filmin valottuminenkin tuli ilmi ihan sattumalta. Sama filmi ollut kamerassa muutamia kuukausia vielä matkan jälkeen ja eilen illalla sitten ajattelin että räpsin filmin loppuun, jotta saisin filmin kehitykseen. Ihmettelin kun filmi näytti numero ykköstä ihan kun filmillä ei olisi yhtään kuvaa otettukaan. Kelasin filmin loppuun ja ihmettelin asiaa. Aamulla kysäsin lapselta, että onko kameraan koskenut. Ensin kielsi asian. Mutta sitten myönsi että oli koskenut kameraan ja aukaissut takakannen.
   
 5. Manku Vierailija

  Minusta kuvien pilaamisesta ei voi tuossa tapauksessa rangaista, koska lapsi ei ole selvästikään tiennyt että näin voi käydä. Lienee pelästynyt itsekin kun on kuullut vahingon vakavuudesta. Minä en antaisi varsinaista rangaistusta vaan vain keskustelisin lapsen kanssa asiasta. Että aikuisten kojeisiin ei kannata omin päin koskea, kun silloin voi helposti käydä vahinko.
   
 6. Utsiskelija. Vierailija

  Valottuuko koko filmi, kun takakannen aukaisee? Vai valottuuko vain ks. kuva.
   
 7. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 101
  Saadut tykkäykset:
  17
  Ei koko filmin pitäisi valoittua vaan muutama viimeinen vaan. Nimimerkillä kokemusta asiasta.
   
 8. ei valotu. Vierailija

  Jos kannen aukaisee niin tosiaan valottuu vain muutama kuva korkeintaan neljä viisi. Se on sitten eriasia jos on kelannut koko filmin takakansi auki. En antaisi ap.n kuvaamassa tilanteessa lapselle rangaistusta, ei se oikeesti ollut lapsen vika vaan tietämättömyydestä johtuva vahinko.
   
 9. tiedän... Vierailija

  Minä rankaisisin vanhempia, jotka eivät opeta lapselleen miten kuvataan ja mitä tapahtuu jos takakansi aukaistaan, jotka opeta lastaan kuvaamaan ja kohtelemaan kameraa hyvin. Muitakin asioita pitää lapselleen opettaa, antaa kokeilla ja oppia. Rankaisisin näitä vanhempia niin, että maksavat lapselle summan jolla hän saa ostettua itselleen oman kameran ja maksavat myös valokuvauskurssin lapselle.
   
 10. nunnukka liisa Vierailija

  Mun mielestä tässä tapauksessa varmasti riittää vakava kaskustelu sillä eihän lapsi ilmeisesti voinut ymmärtää että kuvat menee pilalle kun takakannen avaa. Jo täällä keskusteluissa huomaa että kuinka moni aikuinen edes tietää sitä. Uskon että lapsi on vilpittömästi pahoillaan enkä tuosta lähtisi mitään suuria rankaisusuunnitelmia tekemään.
  Jos oikein miettii niin eikö elämässä kuitenkin ole ne muistot ja mielikuvat tärkeimmät ja ne jotka säilyy.
  Nyt joku sitten vetää herneet nenään että siellä on sitten joku vapaakasvattaja joka antaa lapsen tehdä mitä lystää. Siitä ei suinkaan ole kyse. Mutta käytä hyvä äiti (näin oletan, en tiedä miksi ) malttia ja mieti pärjäätkö elämässäsi ilman noita matkakuvia??????
   
 11. nunnukka liisa Vierailija

  Kokemuksesta voin sanoa että pilalla on koko rulla......onneksi on keksitty digikamerat. Kokemusta löytyy.
   
 12. Kokemusta löytyy myös siitä, että lapsi on saanut digikamerankin kuvat hävitettyä....
   
 13. fghjghjfghj Vierailija

  Eihän lapsi niitä kuvia tahallaan pilannut, mutta kuitenkin meni räpläämään kameraa vaikka oli kielletty ja vielä valehteli asiasta. Jos kyse olisi ollut kameran sijaan jostain muusta laitteesta, jota lapsi itsekseen ilman lupaa menee kokeilemaan, olisi voinut tapahtua vaikka jotain lapselle itselleen vaarallistakin. Mielestäni olisi puhuttelun lisäksi kohtuullista vaikka vastineeksi muiden tavaroiden luvattomasta käytöstä takavarikoida joksikin viikoksi joku lapselle itselleen tärkeä tavara, esim. pelikone tai vastaava.
   
 14. CanonA1 Vierailija

  Minä ymmärsin niin ettei kameraan oltu kielletty koskemasta. On ollut vaan puhetta siitä ettei toisten tavaroihin saa koskea. Nämä kodin yhteiset laitteet mm. telkkari, video, dvd, strekat, digiboxi, ym.( ja ehkä se kamerakin) ovat vähän sellaista ns. harmaata aluetta koska niillä ei välttämättä ole vain yhtä käyttäjää vaan ovat perheen yhteisiä tavaroita. Meillä on kyllä opetettu myös em laitteiden käyttöön liittyvät seikat ihan varmuudeksi, mutta eihän vahingolle mitään voi. En minä kyllä rankaisisi pientä 10 vuotiasta kovin vaan keskustelisin asiasta ihan opiksi ja ojennukseksi.

  Mitä siihen valehteluun tulee, niin sanoisin että hätävarjelua. Tiesi ja pelkäsi raukka että sanktioita ja huutoa tulee, niin ei uskaltanut tunnustaa. Kannataisikohan miettiä, miksei uskaltanut heti kertoa totuutta tai tulla vahingon jälkeen kertomaan mitä on tapahtunut.

  Vie se kamera filmeineen päivineen valokuvausliikkeeseen ja sitten kun filmi on kehitetty näet vahingon suuruuden, menikö kaikki vaiko vaan pari kuvaa. Jos haluat välttämättä rankaista niin sittenhän voit rangaistuksenkin antaa vahingon suuruuden mukaan.
   
 15. Kodak Vierailija

  Lapset ovat yleensä innokkaita kuvaajia. Meillä on yksi edullinen digikamera, jota lapset saavat ottaa mukansa, kun kysyvät luvan. Isommalla on kylläkin jo kamerakännykkä, joten hän ei enää erillistä kameraa kuljeta mukanaan, mutta kumpikin osaa ottaa kuvia ja myös siirtää kuvia kamerasta tietokoneelle (myös minun nuorempi 8-vuotiaani osaa näin tehdä).

  Meillä tietokoneellakin on omat käyttäjätunnukset, joten tämä nuorempikin pystyy tekemään tiettyjä asioita koneellaan, muttei esim. pääse nettiin kuin rajatuille sivustoille.

  Toki kannattaa tässä yhteydessä puhua lapselle, että mitä tarkalleen ottaen saa tehdä ja mitä ei saa tehdä. Meillä esimerkiksi olin kieltänyt lasta pyöräilemästä kauas yksinään, mutta hän pyöräilikin noin 5 km:n päähän puistoon kaverinsa kanssa. Lapsen mielestä se ei ollut kaukana, kun taas minä olin tarkoittanut max 1 km:n päähän. Tajusin silloin, että tavallaan kumpikin meistä oli oikeassa, koska olimme käsittäneet asian eri tavalla.
   
 16. vierailija Vierailija

  Tämä kuulostaa sopivalta. No miten olisi esim. parin viikon/ kuukauden netti/puhelin/tv/Aku Ankka -kielto
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti