Hae Anna.fi-sivustolta

Miten säästätte?

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä Kaukomatkalle, 14.04.2004.

 1. säästää voi Vierailija

  Kun tienaat tarpeeksi, sinulle jää pankkiin vuosittain
  7000 - 10000 € rahaa hupailua varten! Käytä ne!!!!
   
 2. Maija Vierailija

  Älä välitä noista asiattomista viesteistä - kirjoittajat vain näyttävät oman tyhmyytensä !

  Itsen siirrän joka kuukausi palkasta tilanteen mukaan 200-1000 euroa S-tilille. Hyvin on toiminut viimeisen 10 vuoden aikana.
   
 3. meksikoon=) Vierailija

  Alkuperäiselle vastatakseni:
  Varattiin Aurinkomatkoilta matka,ja huomattiin myös siinä AM-säästötili jolla saadaan säästöä matkan hinnasta 200e 2 hengeltä.Eli oltiin jo valittu matkatoimisto,ja nyt vain kerätään rahat tilille. Jos ei olisi matkaa varattu,vaan kerättäisiin vain säästöä etukäteen,niin rahat kyllä saa takaisin jos ei haluakkaan käyttää kyseistä toimistoa.

  Voiko tulla mukamas ""karhulaskuja korkoineen"",koska kyseessähän on säästötili ,eikä osamaksu kauppa. Eli matkaa ei vielä makseta kuukausittain,vaan vasta kun normaalistikkin viim.kuukautta ennen.Eli ei se velvoita mihinkään,niinkuin joku väitti.
  Tuskin mistään matkatoimistosta saa noin paljon alennusta vaikka ""rahat lyö suoraan tiskille""-viitaten erääseen keskustelijaan. Lisäksi käyttörahaa säästetään joka kuukausi erilliselle omalle tilille,josta ei tule tuhlailtua.Myös veroprossan korotus on hyvä,kuten joku ehdotteli.

  Eli aika samanlaisia säästökokemuksia kuin muillakin.
   
 4. Kortti Vierailija

  Säästän jälkikäteen eli pläjäytän koko summan luottokortille, viimeksi 6000,-. Pakko on paras motivaattori!
   
 5. tiina Vierailija

  itsekin mietin joskus säästämistä aurinkotilillä, kun tuo 6% alennus hinnasta kuulostaa niin hyvältä, mutta kun laskeskelin 2,5 euron laskutuslisät + 1,6% korko joka lyhennyksen yhteydessä (jos vaikka joka kuukausi laittais jotain säästöön) + 9 euron tilinavausmaksu, niin noilla jutuilla ei siitä 6% alennuksesta olekaan enää mitään hyötyä. Todellinen vuosikorko on siis huima! Tuo korko söi koko 6% alennuksen meidän 4500 euron matkasta.

  Järkevämpää oli laittaa rahat juuri jonkun mainitsemalle s-tilille tms.


   
 6. nella Vierailija

  Aurinkosäästö on eri asia kuin aurinkotili. Ei meiltä mennyt mitään laskutuslisiä tms. Saatiin vain reilu 200 e alennusta joulumatkasta... No, ensi joulun matka on Finnmatkoilta.Sen valinnassa ratkaisi kohde ja 50 % lapsialennukset.
   
 7. meksikoon=) Vierailija

  Mistäköhän edellinen vastaaja on saanut tälläiset tiedot,että menee laskutuslisiä ja korkoja ym??
  Meille on tullut jo kaksi laskua,eikä niissä ole ollut kuin tasan se mitä ollaan säästämässä.Mitään tilinavaus maksuja ei peritty,eikä mitään muitakaan kustannuksia.Ja kuukausittain ollaan säästämässä.Eli haluaisin tietää mistä tälläiset tiedot ovat peräisin??
   
 8. meksikoon=) Vierailija

  Vielä jatkoa...
  En huomannut nimimerkki nellan viestiä välissä.Joten siis koroista puhuva henkilö siis tarkoitti ilmeisesti luotto tiliä,eikä aurinkosäästötiliä.Tosiaan säästötilissä ei ole kuluja...=)
   
 9. xx Vierailija

  Matkat säästetään aina etukäteen. Joka kuukausi sekä mieheni että minä laitamme sivuun kumpikin 100 euroa. Siis yhteensä 200 euroa kuussa. Niillä sitten reissataan. Yleensä maksetaan ne matkat. Tili on erillinen tili pankissa.

  Itse kulutusraha paikalle otetaan sitten normaalilta tililtä.
   
 10. Päivi Vierailija

 11. Pikkumyy Vierailija

  Ei siinä mitään erityistä säästämistä tarvita. Palkka tulee kerran kuussa tilille, eikä todellakaan kulu kokonaan. Aina pitää tililtä sen verran rahaa löytyä, ettei yllättävätkään menot aiheuta konkurssia.

  Tähän pätee sama kuin muuhunkin rahankäyttöön. Jo lapsena on opetettu, että kun elää säästäväisesti, voi aina hankkia ja tehdä kaikkea mitä todella haluaa. Tällöin ei ole raha esteenä. Mutta tietysti on otettava huomioon, että minulla ei vielä toistaiseksi ole perhettä eli arjessa tulee aika pienellä toimeen.
   
 12. PA Vierailija

  Kun kysymys on; miten säästätte, niin onko oikea vastaus;
  ei mitenkään? Toisin sanoen, miksi ne joiden ei tarvitse säästää matkaansa vastailevat täällä? Asia olisi toinen , jos kysymys olisi:miten rahoitatte matkanne?
  Vai pikkunousukkaatko täällä taas egoaan kohottavat?
   
 13. Pikkumyy Vierailija

  Kyllä tässä ollaan ihan tavallisia työtä tekeviä ihmisiä. Tottakai säästämistä on myös se, että elää säästäväisesti jokapäiväisessä elämässä. Se on minun tapani säästää ja on muuten hyväksi havaittu tapa!
   
 14. mies vm78 Vierailija

  Samoin täällä ja hyvin on toiminut.
   
 15. helena Vierailija

  Eipä Aurinkosäästöstä mitään tilinavauskuluja mene, sen enepään kuin laskutuslisääkään.
  Homma on aivan yksinkertainen: Esim. matkanhinta 1500 e,
  josta ennekkomaksu 100 e. Lopun 1400 e talletetaan säästötilille vähintään 6 kk aikana (tasaerinä kuukausittain).
  1400 eurosta saa alennusta 6 %, eli loppuosan maksu on oikeasti 1316 eroa.
   
 16. Tuhkanen Vierailija

  Laitamme vaimon kanssa joka päivä tupakka-askin hinnan arvosta euroja "" sukan varteen "".
  Kyllä sillä jo yhden reissun vuodessa rahoittaa.
   
 17. Puh Vierailija

  Perheellisen on säästettävä etukäteen jotenkin. Joskus on ollut tämä aurinkotili ja niin myös nyt. Intiaan olisi tarkoitus lähteä talvella. Viime vuonna tein niin, että laitoin kaikki matkapäivärahat S-tilille. Minä myös yleensä korotan veroprosenttia, jotta joulukuussa saan 'tuhlausrahaa', tämä käytetäään aina matkusteluun.
  Joskus vaan laitan 100-200 euroa /kk säästöön toiselle tilille ja kolikot menevät possuun. Vähän riippuu toki muista menoista, pikku remonteista, kodinkone hankinnoista jne....
  Joskus vinkuu luottokorttikin, jos vain vaikka tarvitsee vain lentolippuja.
   
 18. Säästötili ei velvoita mihinkään, eli voit nostaa rahasi pois koska vaan. Siksi säästän sinne joka kuukausi 200 euroa/v

  Sillä summalla maksan matkan ja siitä jää myös käyttörahat vaivattomasti. Olen sellainen jolla menee kaikki muu raha elämiseen ja muuten en pääsisi matkalle kuin näin.


   

 19. Sori; pikkusen menee off-topic, mutta piti saada sanoa :-/

  Mie ""säästän"" kun lähdetään äkkilähdöillä. Nytkin just bongasin matkan ja hupsista - matkan hinnasta pompsahti pois vajaa 700 e.
  Äkkilähdöt on ihan mielenkiintoinen juttu - pikkusen rohkeutta & nopeaa päätöksentekoa. Kun lähtee liikkeelle avoimella asenteella ja ilman ennakkoasenteita ja -paineita niin matka EI voi mennä huonosti.
  Yleensä noi alennukset kyllä törsätään mamman kanssa makeaan elämään, tehdään jotain omatoimista tai jos on hyviä retkiä niin kolutaan niitä.

  Muutoin perusrahoitus muodostuu:
  - tupakka-askin hinta per pvä = YLI 1500 e / vuosi
  - s-bonukseen kaikki (työ)polttoaineostot & muut mahdolliset, eli ruoat, hotellit, vakuutukset, jne.
  - jos/kun säästöt hupenee niin sitten jopa visalla loput.. riippuu kohteesta / tilanteesta / fiiliksistä
  --> ei kannata olla liian tiukkapipoinen tässä(kään) asiassa

  T: NImim. ""Rankka työ vaatii kunnolliset lomat, eli 5 + 3 vkoa / vuosi
   
 20. hansu Vierailija

  mä laitan säästöön suoraan toiselle tilille 50 euroa kuukaudesssa ja sitten laitan aina tilanteen mukaan rahaa tilille.ja koitan laitaa myös pikkuhiluja ja seteleitä possuun. sitä saa ihmeesti rahaa kasaaan jos vain sitä kovasti haluaa ja yrittää tosissaan.
   
 21. RUHAHAAA Vierailija

  Ei tarvi saastaa kun tienaa tarpeeksi.
   
 22. Pihi Vierailija

  Vaikka tienaakin tarpeeksi, ei kannata maksaa liikaa.

  Aurinkosäästön 6 prosenttia saa kai vain, jos ostaa normalihintaisen matkan, ei äkkilähtöhinnasta, luulisin. Olen siksi ostanut vain joulumatkan aurinkosäästöllä, koska se pitää varata jo kesällä, koska matkat loppuvat kesken eikä niistä saa muuten alennusta.

  Lapsettomana on muuten helppo ottaa äkkilähtö. Kesällä tai syksyllä olemme saaneet joka vuosi ostettua jostakin matkatoimistosta ihan kivan matkan vielä juuri ennen lähtöä.
   
 23. Snorklari Vierailija

  Yhteiselle matkatilille mieheni kanssa. Käyttörahaa kymppi päivässä, loput matkatilille säästöön kuun lopussa.
   
 24. mari Vierailija

  Aurinkosäästöstä ei välttämättä saa 6% alennusta! Otetaanpa esimerkki: ostat matkan joka maksaa 1000 euroa. Siitä sitten vähennetään varausmaksu 100 euroa eli summaksi jää 900 euroa. 6% lasketaan tästä 900 eurosta josta tulee 54 euroa.
  54 euroa on 1000 eurosta 5,4% eli sait alennusta 5,4 % et 6%!

  Toinen esimerkki:

  Perheen (2 aik ja 2 lasta) matka 4500 euroa, siitä vähennetään varausmaksut 4 X 100 euroa ja ennakkovaraajan etu 180 euroa. Maksettavaksi jää 3920 euroa. Tästä summasta saa Aurinkosäästön takia alennusta 6% eli 235,2 euroa.

  Koko matkan hinnasta 235,2 euroa on 5,2 %.

  Eli lopettakaa jo se 6%:sta puhuminen kun se Aurinkosäästöalennus on todella usein ihan muu kuin 6%.
   
 25. Elvis Vierailija

  Ja paljonko se on Finnmatkoilla? Tjärellä?? Jne??? Mitä, 0,0%? Niin arvelinkin...
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti