Hae Anna.fi-sivustolta

Miten voimavaroja itselle lapsen tukemiseen

Viestiketju osiossa '50+' , käynnistäjänä vierailija ZZ, 12.01.2019.

 1. vierailija ZZ Vierailija

  Poikani XX 25v joutui koeajalla pois töistä. Hän on hyvinkoulutettu ja perusteellisesti testattu ja haastateltu. Häntä hehkutettiin hyvänä löytönä yliopistolle - mutta joutuikin työsuhteen purkuun. Tiimin henki on huono ja apurahoja vaikea saada ja poikani olisi tuonut palkkarahansa mukanaan. Hän joutui keskelle henkilöriitoja ja työongelmia. Professori oli erottaessaan sanonut pettyneensä XXn valintaan. XX oli ollut liiankin aktiivinen ja toisaalta taas ei ollut oppinut niitä taitoja mitä haluttiin. Poikani oli tarjonnut apuaan asioiden parantamiseksi. Loppujen lopuksi hommaan tuli proffan oma tytär ja poikani jäi nuolemaan näppejään. Hän on hyvin suppealta alalta josta on vaikea saada töitä.

  Miten voi tukea aikuista lasta? Ennenkaikkea miten itse saan voimavarat ja kestän. En pyri sekaantumaan liikaa.
   
 2. voimavarat Vierailija

  Netti on täynnä hyviä ohjeita tasapainoiseen elämään.
  Kuuntelen parhaillaan radio Yle ykköstä ja parhaillaan tulee englanninkieliset uutiset.
  Monesti vatsaani vääntää ulkomaan uutiset. Horisontti-ohjelmassa puhuttiin kirkkojen huonosta työilmapiiristä. Täysin ihanteellista työpaikkaa tuskin on olemassakaan.
  Lapsellasi on edessä pitkä työura. Kannattaa opiskella ja hankkia laajaa kokemusta ja tietoa. Maailma muuttuu kovaa vauhtia. Ei eläkeläinenkään voi jäädä paikalleen polkemaan.
  Kannattaa pysyä hyvätuulisena ja luottaa tulevaisuuteen. Lapsille parasta on vahva ja itsenäinen äiti.
   
 3. eevaruotsista Vierailija

  Et voi elää lapsesi elämää. Vain tukea häntä. Jos olet itse ollut työssä voit olla arvokas tuki. Ei kaikki lopu työsuhteen loppumiseen. Usassa vaaditaan että rekrytoitavalla on myös negatiivisia kokemuksia. Itsenikin olen kerran irtisanottu. Sukset menivät ristiin urallani. Loppujen lopuksi esimies varasti ideani. Mutta se siitä.

  Kokemuksesta sanoisin että poikasi on surettava työsuhteen purku. Ei voi sulkea tapausta korkilla ettei se purkaudu myöhemmin pahana olona. Hänen pitää ottaa yhteys ammattiliittoon saadakseen korvausrahaa ja ohjeita työuraa varten. Liitolla on kokemusta ja katsoo että asiat etenevät juridisesti oikein. Heillä on myös tietoja kursseista (itse kävin sellaisen ja työllistyin hyvin). Poikasi on luotava myös verkostoja ympärilleen.

  Pitää laajasti suunnitella mitä aikoo tehdä seuraavat 50 v.

  Eron syyt on selvitettävä itselle. Mikä oli oma osuus ja mikä oli yliopiston osuus. Miten voin kehittyä ettei vastaavaa tapahdu. Rekrytoinnisssa on selvitettävä työnkuva ja odotukset. Ilmeisesti teidän tapauksessa oli vääriä oletuksia yliopiston odottamasta työsuorituksesta (yliopistot ovat tuulisia paikkoja). Hakijalta voidaan odottaa ihan mahdottomia.

  Poikasi on pidettävä huolta itsestään. Nukuttava, syötävä terveellisesti, liikuttava ja harrastettava sopivasti ja pitää yhteyttä kavereihin. Ja sinä: samat asiat kuin poikasi. Ehkä on hyvä keskustella muiden kanssa jotka ei levitä ikävyyksiä.
   
 4. vierailija Vierailija


  Jeremy Rifkin: Työn Loppu.
  Esipuheen kirjoitti Martti Ahtisaari.
  Pääidea on että tekniikka vie työpaikkoja.

  Työluku on 3/12. Kauris, Neitsyt, Härkä.

  Suomessa työt tekee
  1) suomalainen
  2) nainen/tyttö
  3) jehova-mormoni

  Kun poikasi ei saanut työtä, tarkoittaa, että ei itselläsi ole yhteiskunta asemaa riittävästi.

  Mielestäni Kaikki paikat ovat varattuja ja tulevat olemaan vuosiin.

  Suomi on yhtä korruptoitunut kuin Italian mafia, ellei suuremmin, koska ei täällä ole muita rotuja tai sukuja kuin perussuvut.
  Monarkkia voi olla seuraava pysäkki.
  No sehän ei palvele Suomea! Suomi ei selviää vertailussa.

  Poikasi on nuori ja vaikka on korkeasti oppinut, niin lapsettomuus tekee hänestä tyhmän ja tulee tekemään vielä pitkään, ellei perhettä synny.
  Rakkaus ei ole ostettavissa, eikä hallittavissa, koska Rakkaus on Tunnetta.
  Kun ei arvosta Rakkautta, niin ei tulee onnelliseksi.

  Kun olet keskiluokkaa, niin sijoitut jonnekin ratikan kuskiksi tai enintään toimistohommiin.

  Neuvo: hyvä sijoitus on liitto ulkomaalaisen kanssa. Se on panostus, mutta tuskin liitot pysyvät yhdessä.

  Kun lapsesi on poika, niin varmaan pojan vaimo vie lasten lapsesi, koska tytöt ovat voitolla, ellei ihmeitä tapahdu. Ei miestä syyttää siitä, mutta aikakautta tai sen verran kun mies ei oikeuksia ajanut.


   
 5. vierailija Vierailija

  1) Todentaa työttömän aseman itseisarvona ja lakata sortamasta sitä

  2) Parantaa työttömän yhteiskunnallista asemaa mm. palveluja. Esim laskutuksessa on epäsuhtaa: sama lasku köyhälle ja rikkaalle.

  3) Globaalinen Perus tulo (Wikipedia)

  4) Global Passport

  5) Global Office, jossa kunkin maan Tarvittava työmäärä siis kun on oikeasti työtarvetta, eikä keksitysti. Saapuu maahan ja saa opastusta kuten Perus tuloa, majapaikan, INFOa, lääkitystä ym.
   
 6. vierailija Vierailija

  1) Todentaa työttömän aseman itseisarvona ja lakata sortamasta sitä

  2) Parantaa työttömän yhteiskunnallista asemaa mm. palveluja. Esim laskutuksessa on epäsuhtaa: sama lasku köyhälle ja rikkaalle.

  3) Globaalinen Perus tulo (Wikipedia)

  4) Global Passport

  5) Global Office, jossa kunkin maan Tarvittava työmäärä siis kun on oikeasti työtarvetta, eikä keksitysti. Saapuu maahan ja saa opastusta kuten Perus tuloa, majapaikan, INFOa, lääkitystä ym.  Nuoren pitää synnyttää lapsia, eikä tehdä työtä!
  Nuoren pitää hoitaa perhettään eikä työtä!
  Nuori kasvaisi noin 40 vuoden iässä,
  jolloin työ maistuisi.

  Miksi tehdä jotakin, mitä ei tahdo tehdä?
  Tahtoo omakullanmuruaan, mutta ei saa!
  Työtä tekee vasta kun tahtoo ja on valmis,
  eikä tahto perustaa perheen, estää työn tekoa.

  Miksi ihmeessä nuoren on pakko tehdä työtä?
  Perheen kustannuksella!

  Elinikä pitenee, niin työtä tekevät kuusikymppiset ja oikein hyvin he sen tekevät!!
  Eläkeikää nostetaan lisää!!
  Kun ensisynnyttäjät ovat kolmekymppisiä.
  Normaalia kehitystä!
  ?

  Itse haaveilin 19 vuotiaan vain omasta kullanmurustani, vaimosta.
  Olisi ihme kun saisin silloin omia lapsiani!!


  :)

  sorry henkilökohtaisuus

   
 7. Nepotismia? Vierailija

  Olihan tuolla alkupuolella sentään yksi järkevä kommentti.
  Jos kertomasi oli todellakin noin, ei voi välttyä ajatukselta, että taustalla olikin paikan vapauttaminen tyttärelleen, eikä poikasi kehnous. Hän tulee kyllä löytämään paikkansa, hänhän on kovin nuori ja oppimiskykyinen, eivät ne hyvät ominaisuudet kadonneet tässä hötäkässä minnekään. Hän koki uransa alussa pahimman, joten hänellä on tilaisuus ottaa tämä opikseen ja kokemukseksi. Hän tulee saamaan vielä hyviäkin kokemuksia.

  Meidän perheessämme oli samantapainen kokemus ja kun pettymyksestä selvittiin, asian näki jo kokonaisuutena. Silläkin työpaikalla oli henkilösuhteet ihan kiemurassa ennestään, mutta sitähän ei uusi tulokas tiedä. Hän yrittää vain parhaansa ja on hyvin ymmällään, kun hyvä käytös ja hyvä työnteko käännetään häntä itseään vastaan. Siten menettelevät ne, jotka pelkäävät oman asemansa puolesta. Kehno esimies ei osaa toimia tilanteessa oikein, vaan antaa asioiden jatkua.

  Nämä asiat selvisivät jälkeen päin, kun asioista otettiin selvää tahoilta, jotka ovat puolueettomia, kuten nyt luottamusmies ja, ammattiliiton lakiapu. Oikeudenmukaiset työkaverit, joita joukossa myös oli, viestittivät ihan oma-aloitteisesti, että he eivät hyväksyneet tehtyä. Eivät kuitenkaan uskaltaneet ryhtyä vastarintaan, koska pelkäsivät, että se kostautuu heillekin.

  Nepotismi (sukulaisten suosiminen) on aika tavallista, jos siihen anneteen mahdollisuus. Eihän siihen syyllistynyt voi asiaa myöntää, vaan hän sysää syyn toisille, kuten teidän tapauksessanne pojallesi lueteltiin hänen puutteitaan. Samoin muuten kävi tässä meille tutussakin tapauksessa. Hänellä oli kuitenkin jo näyttöä siitä, että hän oli hyvä ammattilainen ja pidetty työntekijä, joten itsetunto ei ihan täysin romahtanut, vaikkakin alussa hän oli täysin tyrmistynyt ja lannistettu.

  Voit nyt vain kannustaa poikaasi uskomaan itseensä ja kykyihinsä. Puuhun pitää kiivetä uudelleen, jos alaoksilta putoaa. Voi olla, että tämä kokemus opettaa elämästä enemmän, kuin mitkään tutkinnot.
   
 8. vierailija Vierailija


  Iltasanomat kuulottaa Amerikkalaista Unelmaa.
  En usko sen toteutuvat Suomessa eikä paljon muuallakaan.
  Nopea Liberalismi aikansaa Pohjois-Koreoita lisää!

  1) Amerikka on sijainti, kuten USA, jossa maasäteily omansa. Toista ei voi olla. Säteily on mineraaleja.

  2) Amerikka on sulatusuuni. Amerikkalainen Unelma on sieltä kotoisin.

  3) Omaa Eurooppalaista identiteettia ei kannata kadottaa, samalla tavalla kuin Afrikkalaistakaan. Amerikka syntyi Euroopasta 500 vuotta sitten Venezuelasta alkaen, missä nyt tuulee, niin Kantamaat ovat puun juuristo, oksisto, joilla maa lepää. Kun oksia katkaisee, niin puu kuihtuu, muuttuu. Maapallo on suuremmaksi osaksi ETNINEN ja paikallisesti sekoittunut, niin siksi Amerikkalainen Unelma ei ole mahdollinen.

  Suomen työllisyyden on aloitettava tästä näkökulmasta.
  Että tunnustaa että kuka on itse, vaikka ei olisi USA:n kaltainen.
  Ei kannata repiä itsensä.

  Onko niin, että Amerikassa Rahalla ostaa Elämänsä.
  Euroopassa on taas Aitous sertifikaatti. EU on pehmeämpi, alustavampi.
  Niin tyhmiä unelmia ei kannata elää.
  Sulatusuuni kyllä on kehityksessä edempänä, mutta se on heidän missionsa, tehtävänsä, eikä siihen ole unelmista, koska sen aika tulee kun on tarkoitus, mutta mieluummin tekee oman duuninsä täällä. USA lentää Avaruuteen, eikä ole helppoa ymmärtää asioita, mitä tapahtuu. EU:n on pidettävä paremmin ihmisarvosta, juurista, humaanisuudesta, rauhasta.
  EURAASIA on isoin, yhtenäisin, tärkein manner, jonne rakentaisi MEGAHUMANISTIEN Pääkaupungin. Ja keskus on jossakin GOBIN aavikon perukoilla. Siis Sydänmaa.
   
 9. vierailija Vierailija

  on kulttuureja, jotka ymmärsivät maapallon luonteen nais ja mies rooleissa, että mies armollisesti antaa naiselle johdon, että ole hyvä nainen ja tee kaikki työt sillä aikaa kun mies on työtön

  siinä ei ole mitään hävettävää, että mies on työtön
  monta perustelua sille, miksi mies on kelvoton

  tunnustaminen on älykkyyttä!
  kyllä vuorot voivat vaihtua, koska kun on roolijakoa, niin on myös vuorotyötä!
  ne ovat suuremmat jaksot
  kun ei löydy työtä, niin ei rikkoo itsensä turhan tähden sen takia

  LISÄKSI SUURI PSYKOOSIEN-MASENNUSTE-PANIIKKIEN SYY PIILEE TYÖN TEOSSA, ETTÄ SAIRASTUTAAN KEIKKEEN, MIKÄ LIITTYY TYÖN TEKOON!!

  common ny! vahingoillisen työn aika on ohi.
  yleisemmin saamme olla jokainen toimistovirkailija.
  istua lämpimässä päivän ja kaivaa nenäänsä, elää pitkään, saada sähkön superannos ja kasvattaa aivoja. niin jumala on meidät luonut!
   
 10. vierailija Vierailija

  Ihan aluksi sinun tulee ymmärtää, että lapsesi ei ole enää lapsi ja holhottava, vaan aikuinen. Se mitä lapsesi on nyt kokenut on ihan normaalia elämää ja normaalia työelämää ja hän saa ja osaa hakea siihen tukea esimerkiksi työtovereiltaan, jotka tietävät miten asiat ovat menneet - siis jos hän sellaista tarvitsee. Jos sinusta tuntuu, että aikuinen poikasi tarvitsee tukea, voit kysyä häneltä miten ja millaista tukea hän tarvitsee. Jos sinusta tuntuu ettet osaa auttaa tai että et jaksa, sano se ääneen hänelle.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti