Hae Anna.fi-sivustolta

Mitta täynnä

Viestiketju osiossa 'Avioero' , käynnistäjänä vierailija, 11.02.2019.

 1. vierailija Vierailija

  Hei

  Olen nelikymppinen mies, on kiva kuulla kaiket päivät puolisolta haukkuja, milloin olen idiootti.. sairas paska narsisti yms. kivaa.. läheisyyttä ei ole, lapsia kylläkin.. Omaan toki vahvan itsetunnon ja olen myös aika kylmätunteinen, mutta en toki halua liikaa hallita ja kumppani saa päättää omasta elämästään ja menoista kyllä ihan itsenäisesti. Minun pitäisi kuulemma mennä hoitoon ja hommata lääkitys, ei vaan tunnu siltä sattuu vaan tuo ainainen haukkuminen...onko teillä muillakin tälläistä..? Tekis mieli erota mutta pieni paikkakunta ja lapset niin kynnys aika korkea
   
 2. parempi avioliitto Vierailija

  Avioliitto-ongelmiin on saatavilla monia erilaisia "hoitoja", on pariterapiaa, avioliittoleiriä, seminaareja , Parempi avioliitto-sivuilla on monenlaisia kursseja, luentoja ja suositeltavaa kirjallisuutta, kannattaa käyttää näitä vaihtoehtoja ennen kuin rupeaa eroa hakemaan.
  Näitä terapioita suositellaan käymään yhdessä, mutta jos vaimo ei halua lähteä mukaan, mene yksin. Tosin mikään terapia yksin ei voi ratkaista avioliittosi ongelmaa, mutta se antaa kuitenkin uuden näkökulman.
  Kun vaimo haukkuu, nalkuttaa, syyttää, siihen on olemassa joku syy. Onko vaimo pahasuinen akka, vai mitä? Voiko hänen kanssaan keskustella tästä ongelmasta? Sanotko suoraan hänelle, että hänen kielenkäyttönsä on ilkeää, pahansuopaa, loukkaavaa, epäasiallista? Pystytkö sanomaan vastaan ja riitelemään rakentavasti?
  Ero ei yksistään auta ratkaisemaan ongelmaa, syyt tulee selvittää avoimesti, vaikka se voi olla pitkä ja monimutkainen tie ja vaatii henkistä kilvoittelua.
   
 3. Paha olo? Vierailija

  Nalkutus ja haukkuminen johtuvat vaimosi pahasta olosta ja väsymyksestäkin. Hän syyttää siitä sinua, koska olet helpoin ja lähinnä oleva kohde. Eihän se ole tietenkään oikein eikä kohtuullistakaan, sillä tuskin sinä hänen kaikkia pahanolontunteitaan ja pettymyksiään olet aiheuttanut.

  Järjestäpä lapsille kotiin hoitaja tai vie sukulaisiin viikonlopuksi ja mene kahden vaimon kanssa jonnekin, vaikka kylpylään tai lomakeskukseen ja viettäkää oikein rento ja nautinnollinen aika ihan kahdestaan. Se maksaa, mutta maksaa varmasti itsensä monin verroin takaisin, joten kannattaa satsata.

  Siinä rennossa ilmapiirissä (mieluiten ilman alkoa tai korkeintaan ruuan kanssa lasi tai pari viiniä) keskustelun ohjataan siihen, mikä mättää ja miksi olette molemmat koko ajan puolustuskannalla. Tyytymättömänä sitä tulee suurennelleeksi kaikkea ja tykittää suustaan syytöksiä toista kohtaan. Tässä keskustelussa toisen kuunteleminen ajatuksella keskeyttämättä hänen puheenvuoroaan on kaikista tärkeintä. Tässä ei yritetä puolustautua, vaan päästä toisen viestin sisälle, mistä oikein perimmiltään on kysymys.

  Sinulla on ollut tuo jyrkkyys ja puhumattomuus aseenasi ja vaimolla taas tyypillinen naisen ase: myrkkykieli. Molemmat yhtä pahoja ja loukkaavia.

  Kannattaisi muistaa, miksi juuri tuohon ihmiseen rakastuin ja olin valmis sitoutumaan. Ne kaikki asiat ovat vielä tallella, mutta peittyneet ilkeyksien ja arjen alle.

  Nyt ne sanat pitäisi korvata hyvillä, lämpimillä ja onnellisuutta lisäävillä. Puhua kerrankin sydämellään, eikä pyrkiä voittamaan toinen ilkeydessä. Olla kiltti ja luottamuksen arvoinen, vietellä toinen niin teoilla kuin sanoillakin. Niinhän te toimitte silloinkin, kun yhteistä polkua aloittelitte!

  Muistakaa, että teot puhuvat aina voimakkaammin kuin sanat.
  Sopikaa vaikka aluksi säännöt siitä, että toista ei saa loukata, vaan mieluummin pyytää avuksi, kun tuntuu siltä, ettei jaksa. Uudesta tyylistä tulee pian toivottavasti uusi tapa. Pitää myös muistaa, että pitää itse omasta puolestaan huolta siitä, että ei eksy vanhaan ja jos toinen siihen sortuukin, ei siitä oteta nokkiinsa.

  Jos tuohon pystytte, palaa läheisyyskin ihan itsestään kuvioihin. Se lisää onnellisuushormonia kummallakin. Siinä muuten voi olla yksi avainasia ongelmissanne! Useamman lapsen raskaus ja hoitorumba on naiselle tosi rasittavaa, kun pitäisi jaksaa muutakin. Ei ihme, jos uupuneena ei jaksa innostua muhinoihin miehen kanssa, jos siihen liittyy vielä pelko uudesta raskaudesta.

  Tässäpä sinulle neuvoja alkuun. Lykkyä tykö.
   
 4. vierailija Vierailija

  En kyllä ole pahaa oloani kehenkään noin koskaan purkanut. Onko se teillä sitten tapana haukkua läheisiänne paskoiksi ja kehottaa heitä menemään hoitoon? Viekö läheisenne teidät sen jälkeen kylpylään ja tarjoaa viiniä ja hieroo vielä? Itse ajattelisin että jos vaimon käytös on noin muuttunut niin voihan sillä itsellä olla vikaa päässä. Ehkä sen suvussa on jotain samankaltaista.
   
 5. Paha olo? Vierailija

  Jo vain tiedän monia ihmisiä, jotka syyttävät aina toisia, kun itsellä ei mene kaikki putkeen. Se mollaus on oire jostakin, ei vika päässä.
  Puhuminen ei kaikilta onnistu, kun pitäisi ilmaista sisintään, osata valita oikeat sanat ja vielä hillitä pahantuulisuuttaan ja kiukkua, kaunaa ja kateutta, jotta toinenkin ymmärtäisi. Siksi tarvitaan vähän enemmän, ennen kuin aletaan pääsemään ytimeen ja tasavertaiseen, aitoon keskusteluun. Siksi kuulijalla pitää olla isot ja avoimet korvat ja mieli! Sekä lehmän hermot, jotta oma kauna ja mielen kipunointi ei tyrmää toista.

  Fiksu ihminen osaa nähdä asioiden taakse ja kaivaa sieltä asiat näkyville. Parisuhde on aina kahden kauppa, jossa tarvitaan enemmän kuin muissa ihmissuhteissa ymmärrystä, toisissa suhteissa enemmän kuin toisissa.
  Sitä paitsi, maailmassa on yhtä monenlaista persoonaa kuin on ihmisiäkin.
   
 6. pierailija Vierailija

  Kehotus mennä hoitoon on koettu. Samat sanat täällämain aikoinaan. Kuka tiedemies osaa selittää, mitä naisia vaivaa ja miten sellaisen hoitaisi?

  Vaihtoehtojakaan ole paljon.
  Oikeasti kaksi. Ollako tai eikö olla.

  Hysteria on naisiin liitetty yleinen diagnoosi.


  Sanoit olevasi kylmätunteinen. Sit voin sanoa enemmän. Mul avioero takana. Ex sit pimahti, et usutti sossut ja kaverit mua vastaan. Naisilla on joku hysteria tarve erityisesti julkisesti mollata mies, vieraissa, kaduilla ym. Ämmät eivät edes kulje yhdessä julkisilla.

  Lopulta mun ämmäni pakeni ja sain vielä syytteet pahoinpitelystä.
  Ämmillä ei järkeä oo. Turhaa on hakea, eikä moraalia yhtään. Riippuen tietenkin tilanteesta.

  Vaikeata lisätä tai ei jotakin.

  Sanoin, et na elatusta maksa ja jatkan työttömänä. Ihme et toiset miehet vielä halventavat toisia miehiä. Miksi? Naisten kesken nainen ei ole syyllinen mutta mies, mutta misten kesken toinen mies on syyllinen.

  Anopeilla on taipumusta erottaa aika suoralta kädeltä.

  Nykyaika on sellainen.
   
 7. pierailija Vierailija


  Kyllä naiset ova täysin itsetietoisia mitä tekevät. Ikävä vain ymmärtää, että naiset tahtovat erottaa, pettää. He eivät tahdo sitoutua yhteen mieheen. He tahtovat monia miehiä. Kotiarvot eivät ole muodissa. Kotirouva on kuollut. Kun mies tahtoo olla kotiisä, niin olkoon itse sitä, sillä vaimo lähtee ja vie lapsia mukana. Ajassa on vittua.

  Sit miehen äiti alkaa kyteä, että ei saanut lapsen lapsia itselleen. Niin mies saa kyytiä vielä sieltäpuolen. Ja kohta olet jo omillasi.

  Ja ämmiä jokaisessa laitoksessa yhteiskunnassa. Alkoivat päättää liikaa miehen asioista, liian poliittisen yleisesti. Odotamme nyrkkien teroitusta.
   
 8. vierailija Vierailija


  Arabialainen sukupuolifilosofia kiinnostaa.
  Siellä ennakoivasti mies hoitaa suhteita.
  Se on raskasta, oikeistolaista, ennakoivaa, suoravetoista määräysvaltaa, joka ei jätä sattumanvaralle, tietämättömyydelle sijaa.
  Se mikä oikein ja toimii, niin on kirjattu kultaisin säännöin pyhäkköön, eikä siitä poikkeamista tuhansiin vuosiin. Tuskin sukupuolierot vaihtuvat.

  Kolmas sukupuoli juttu on kuin kusisi mistä silmään. Mieheltä nääs vaaditaan alistumista kaikessa.
  Feminismi ei ole maskulismi. Mies ei ole nainen.
  Pohjoinen kulttuuri on nuori kun etelässä kulttuuri oli olemassa tuhansia vuosia, niin oli aika tutustua toiseen sukupuoleen riittävästi!!
   
 9. JouniJ Vierailija

  Paha sanoa missä vika. Itse otin kympin työn, kiltin ja kivan vaimoksi, mutta kävi ilmi että häntä oli vain koko elämänsä pakotettu kiltin tytön muottiin. Sisällä paloi viha, jotain täysin Demonista ja syövyttävää. Onneksi tämä ei sentään lapsiin kohdistunut.

  Olisi voinut häntä rakastaa, mutta kun aina on niin kieroon kasvanut, mikä auttaa? Onneksi lähti ja löysin normaalin ei- kympin tytön jota saan rakastaa.
   
 10. vierailija Vierailija

  Pierailijaparalla on kaikki viturallaan. Akka oli kauhia ja suku hirviä, kun tuota raukkaparkaa panettelivat. Sääliksihän tässä ukko käy tämmöstä yhtä kamalaa akkaa, joka on yrittänyt pärjätä elämässään yksinhuoltajana, kun äijä ei halunnut ottaa vastuuta muusta kuin omasta suustaan niin ruoka- kuin juomapuolellakin.
  Vaan oli sekin äijäriepu varmasti uhri, kun sitä ei jaksettu enää rakastaa sen enempää vaimon kuin lastensa puoleltakaan, vaikka kuinka yritettiin toivoa.
   
 11. vierailija Vierailija

  Eiks kannatas hakee ero? toi on muuten naurettavaa.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti