Hae Anna.fi-sivustolta

Moderni tapa tervehtiä

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 03.07.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Arctic Ensemblen sirkusryhmän naiset ovat keksineet modernin tavan tervehtiä, vaikka kenties herättääkin ristiriitaisia tunteita. Sirkusryhmän taival on Maaseudun Tulevaisuuden mukaan kulkenut Sirkus Finlandiasta aina Japaniin asti. Peukalo kohti taivasta ja oikea käsi ylhäälle ojossa on hieman eri kuin saksalaisten tervehdys toisen maailmansodan aikana. Kuvassa on kolme miestäkin, mutta heidän kätensä ei sojota yläviistoon. Ryhmä kertoo rakastavansa ilon tuomista katsojille.

  Vanha suomalainen tapa oli käyttää hakaristiä lennostossa, mutta siitä on luovuttu kaikessa hiljaisuudessa. Turhaan, sillä se ei ole kärjellään seisova, kuten natsi-Saksan lipuissa. Media on kirjoittanut viime päivinä aiheesta, muttei ole kertonut erosta, joka on selkeä. Melko varma voi olla siitäkin, ettei sirkusryhmä tietoisesti halua esittää modernia natsitervehdystä, mutta nykyiseen aikaan sidottuna se näyttää olevan kovin erilainen kuin halu ehkä on.  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ihmiset-kulttuuri/artikkeli-1.1133878
   
 2. vierailija Vierailija

  On tämä kumma aika, sillä enää ei saa sanoa ääneen tai kirjoittaa sellaisia ajatuksia, jotka voivat viitata menneisyyden julmuuksiin. Eikä siinä kaikki, sillä elekielikin on kielletty. Viholliskuvien ylläpito sen sijaan on sallittu, koska historian on todettu toistavan itseään lähes saman kaavan mukaan. Erilaiset aatteet ovat eturintamassa alettaessa sotia, sillä demokratia tai uskonto voivat olla perusteluita aivan samoin kuin poliittinen järjestelmä, vaikkei mikään niistä ole koskaan ollut muuta kuin tekosyy.

  Tukevasti yhdellä jalallaan seisova hakaristi on toki ollut aikoinaan melko tyhmä valinta lennoston tunnukseksi, mutta onneksi sellainen, sillä natsihallinto otti käyttöönsä kärjellään olevan version siitä. Osoitti kykyä vieriä, kun sen sijaan Suomen lennoston tavoite oli ilmeisesti pysyä koneineen kotimaansa kamaralla. Tai mene ja tiedä, sillä lennettäessä suoraan ylös tai alas kuvio saattoi vaikuttaa toiminnalliselta.

  Jokin syvä sisäinen ääni ihmisessä on julmuus, joka pakottaa kaikki elämään syyllisyydessä. Orjakauppa on osa historiaa aivan samoin kuin keskitysleirit, josta muistot ovat yhä eläviä. Ikuinen syyllisyys ei silti ole oikea tapa kohdata tulevaisuutta, vaikkei kauheuksia saa täysin unohtaakaan. Ihmiskunta on ajautunut tilanteeseen, missä kaikki epäilevät toisiaan ja pyrkivät koko ajan kieltämään vastapuolta vetoamalla menneisyyden haamuihin. Kaikki ovat omalle viiteryhmälleen hyödyllisiä idiootteja, jos saavat sillä tavoin tililleen mojovan summan palkakseen.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti