Hae Anna.fi-sivustolta

mölyävä naapuri

Viestiketju osiossa 'Niksit ja vinkit' , käynnistäjänä hermot menee, 09.05.2006.

 1. hermot menee Vierailija

  Olisiko kellään hyvää vinkkiä mölyävän ja musisoivan naapurin taltuttamiseksi?

  Yläkerran mieshlö soittaa musiikkia hirmuisella volyymillä, siten, että esim oman tv:n ääni pitää myös nostaa, jotta siitä kuulisi mitään, ja silti musa lyö läpi. Päivällä tällä ei nyt niinkään ole väliä, mutta kun herra huudattaa stereoitaan alkaen klo 6:30 aamulla, arkisin sekä viikonloppuisin, ja ainakin itse haluaisin vkl nukkua hieman pidempään. Myös illalla mekkala jatkuu reilusti yli puolen yön.
  Bileet silloin tällöin olisi ihan ok, mutta nyt alkaa mennä jo hermo, kun yläkerran bileet jatkuu nonstoppina. Eikä liene ihan selvinpäin tämä kaveri.

  Kävimme jo pariin otteeseen sanomassa kaverille aiheesta ihan henkilökohtaisesti, ja hetkeksi homma hiljenikin. Kunnes taas jonkun tunnin kuluttua alkoi uudelleen.

  Nyt on menossa kirje postiluukkuun, jossa huomautan aiheesta, ja uhkaan isännöitsijällä tai poliisin kutsumisella. Voipi olla, että kostoksi saan koko ensi yön kuunnella Tom Jonesin koko tuotannon, taas kerran.
   
 2. naapuri Vierailija

  Jos ei henkilökohtainen keskustelu (asiallinen sellainen) auta, en kyllä osaa oikein sanoa!

  Kerronpa oman tarinan - saimme monta nimentöntä uhkausta/valitusta kirjeitse, jossa meitä kehotettiin olemaan tekemättä milloin mitäkin. Toivoimme, että valittaja olisi tullut henkilökohtaisesti juttelemaan, sillä olin ihan ""paniikissa"", että mitä voisin tehdä toisin, kun en ymmärtänyt meteliä aiheuttaneeni - olisin siis halunnut kysyä selkeämmin, että milloin ja miten olemme häirinneet, mutta nimettömän tahon kanssa kun on vähän vaikea keskustella!

  Sitten eräänä päivänä saavuimme matkalta ja ovemme takana seisoi juuri silloin joku henkilö soittamassa ovikelloamme. Hän kysyi kummastuneena, että asutteko tuolla. Sanoimme, että kyllä asumme. Joku - siis tämä nimetön valittaja - oli soittanut taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalle, että metelöimme taas ja pj tuli henkilökohtaisesti huomauttamaan meille asiasta. ""Ongelmana"" olikin siis vain se, että emme olleet edes kotona, vaan meteli kuuluikin jostakin muusta asunnosta. Pj ei suostunut kertomaan, että kuka tämä nimetön valittaja oli, mutta tuon kerran jälkeen ei ole meille ainoatakaan nimetöntä kirjelappua - eikä muutakaan valitusta - tullut. Kerrostalossa kun ääni joskus kiertää, eikä aina voi satavarmuudella sanoa, että mistä ääni tulee ja meidän tapauksessa valitus menikin aivan väärään osoitteeseen.

  Sinun tapauksessa ei ilmeisesti ole erehtymisen mahdollisuutta asiasta? Ehkä sinun kannttaisi mennä päiväsaikaan keskustelemaan vielä naapurisi kanssa asiallisesti, etenkin siis jos epäilet hänen olevan iltaisin humalassa? Jos kirjeen kirjoitat, kannattaa siinäkin pyrkiä asiallisuuteen ja pane mielellään yhteystietosi mukaan, jotta hän voi - jos fiksu on - tulla omasta puolestaan juttelemaan kanssasi ja vaikkapa pyytämään anteeksi häirintää.

   
 3. yörauha Vierailija

  Ei ole hyvää vinkkiä, saat vain kaiken myötätuntoni. Minullakin oli aamuyöt metelöivä naapuri, jota ei saatu kuriin. Onneksi pääsin muuttamaan pois.

  Mitkään ystävälliset pyynnöt eivät auttaneet, provosoivat vain suurempaan kiusantekoon, vaikka päin naamaa esitti ystävällistä ja pahoittelevaa. Isännöitsijää ei kiinnostanut ja sai tuntemaan syyllisyyttä valittamisesta.

  Sanovat, että uusissa taloissa on hyvät äänieristeet. No, askeläänet eivät kuulu, mutta musiikki kyllä. Ääni tulee myös ilmastoinnin kautta, ei pelkästään rakenteita pitkin.
   
 4. nappi Vierailija

  Ota selvää mistä saisit järjestyssäännöt, ne olisi hyvä liittäää vaikka sen kirjeen mukaan. Tämän jälkeen on helpompi perustella häiriön laatua myöhemminkin jos on edelleen tarvetta. Ainakin on yritetty informoida. Kirjeet - huomautukset - kylläkin taitaa olla jo isännöitsijän asia, silloin asia tulee "" kirjattua"" jo virallisestikin. Eli jos ongelma jatkuu niin ehkä häirikkö saadaan joskus ""häädettyä"" pois.
   
 5. Hanna Vierailija

  Kannattaa pistää heti isännöitsijälle ilmoitus! Soitto tai vaikka sähköposti. Voihan olla että joku muukin naapuri on isännöitsijälle ilmoittanut samasta möykkääjästä, jolloin varmaan hälle lähtee kirjallinen huomautus tai varoitus.

  Voi olla, että isännöitsijän sana painaa enemmän kuin jonkun ""valittajanaapurin"", ja oppi saattaa mennä jopa perille.

  Meidän bilettäjänaapurille isännöitsijä pisti välittömästi huomautuksen, kun olin ilmoittanut _jatkuvasta_ metelistä. Jos metelöinti tapahtuu päiväsaikaan ts. muuna aikana kun on hiljaisuus (meillä klo 22-07), niin asia on kinkkisempi..
   
 6. hannalle Vierailija

  No ei niitä naapureita saa päiväsaikaankaan häiritä, mutta normaalit elämisen äänet pitää sietää. Kyllä on olemassa jotkut rajat päiväsaikaiselle häiritsemisellekin.
   
 7. Salt'n pepa Vierailija

  Aikoinaan asuessamme kerrostalossa eräs surkea kitaristi vongutti sähköskittaansa yöllä siihen malliin, että meni hermot. Koska en ollut aivan varma mistä asunnosta möly kuului, vein lapun rappukäytävään ilmoitustaululle. Lapussa kehotin mölyapinaa lukemaan järjestyssääntöjä tarkemmin ja taisinpa vielä vähemmän mairittelevasti arvostella musikaalista lahjakkuuttakin. No, viesti meni perille, seuraavana päivänä lappu oli kadonnut eikä muita enää kiusattu ""soitolla"" ja kitaraa rääkätty epäinhimillisiin kellonaikoihin.
   
 8. koti kallis Vierailija

  Kyllä naapureita saa häiritä päivällä, yöllä, aamulla ja illalla. Kesällä ja talvella.
  Ja kyse EI ole normaali elämisen haju, vaan tupakan lemu!
  Se saa tunkeutua ilmanottoaukoista nikotiinivapaiden ihmisten koteihin. Ikkunan ja parvekkeen oven auki pitäminen on ihan mahdotonta.

  Mieluusti tuon hajun vaihtaisin meteliin. Sen kun voi häivyttää kuuntelemalla musiikkia itsekin. Nukkuminen onnistuu korvatulppia käyttämällä.
  Tämän hajuongelman kanssa on paljon vaikeampaa.
  Kun emme voi olla hengittämättä.
   
 9. KOkemusta on Vierailija

  HETI ilmoitus isännöitsijälle. Ja jos/kun ei meteli lopu, uusi soitto isännöitsijälle. Parhaimmassa tapauksessa vasta 3. ilmoitus tepsii tai sitten ei sekään.
   
 10. "Nykyihminen" Vierailija

  No eikö tupakointi jotänäpäivänä kerrostaloparvekkeilla ole kielletty? Siis sivistysmaassa! Itäblokit tulevat näissä kuten muissakin perässä. Enneaikaahan matotkin puisteltiin parvekkeelta ja pyykkejä oli, siis täällä Suomessakin.
   
 11. valittaja Vierailija

  HETI valitus isännöitsijälle, pyydä myös kahden muun naapurin allekirjoitus valitukseen (todennäköisesti on muitakin, jotka metelistä ovat häiriintyneet). Yksilöi häirintä mahdollisimman tarkasti, ajat ym. Isännöitsijän velvollisuus on antaa huomautus/varoitus ko. metelöitsijälle valituksen saatuaan.
  Ja mikäli meteli ei lopu, uutta valitusta heti perään.
   
 12. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 085
  Saadut tykkäykset:
  17
  Parvekkeella saa kuivattaa pyykkejä jos ne ovat kaiteen alapuolella. Omalla parvekkeella ei ole koskaan saanut tampata mattoja vaan ne on pitänyt tampata tamppausparvekkeella tai pihalla olevalla telineellä. Parvekkeella saa tupakoida. Onneksi itse en tupakoi. Sisällä tupakoiminenhan se vasta ällöttävää onkin.
   
 13. "Nykyihminen" Vierailija

  Kyllä on koskaan saanut mattoja puistella parvekkeella! Ei ole yököttävämpää kuin haistella toisen partsin tupakanhajuja. On taloja, joissa se onkielletty.
   
 14. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 085
  Saadut tykkäykset:
  17
  Jaa milloinkas näin on saanut tehdä. Ei ainakaan minun eliainakani näin ole ollut. Ehkä joskus -50 luvulla tai sitä ennen?? Kerrotko tarkemmin. Kerrostalossa se on ainakin Helsingissä aina ollut kiellettyä. Ainoastaan sallittua virallisilla tamppausparvekkeilla ja pihalla olevilla tamppauspaikoilla.
   
 15. lkjlkj Vierailija

  Mieheni kyllästyi aikoinaan yläkerrasta yöaikaan kuuluvaan musiikkiin ja laittoi kostoksi oman virityksensä. Nosti kaiuttimet katonrajaan paikkaan, jossa tiesi naapurin sängyn olevan (alkovi yksiössä) laittoi bassot täysille ja lähti itse hyvin varhain töihin. Sai naapuri maistaa omaa lääkettään.
   
 16. Gilda Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.07.2006
  Viestejä:
  96
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos naapuri mölyää, eikä ymmärrä asiallista puhetta, enkä pysty nukkumaan, vaikka on yö, soitan poliisin. Ilmoitan asiasta myös isännöitsijälle ja toivon, että joku muukin ilmoittaa ja möykkääjä saa varoituksen. Meidän talostamme tuollainen möykkääjä onneksi itse tajusi muuttaa pois. Omasta mielestään hän eli aivan rauhallisesti ja hän puolusteli elämäntapaansa sillä, että hän teki töitä kotona ja aloitti työnteon vasta aamupäivällä ja lopetti iltakahdeksalta. Hänen mielestään oli ihan ok kutsua vieraita yöaikaan ja pitää "teekutsuja". Eräskin vieras soitti kitaraa öisin.
   
 17. Iso talo Vierailija

  Isossa talossa vaikka möykkä kuuluukin tosi hyvin joskus, ei voi tietää, mistä asunnosta se tulee, ellei mene rappukäytävään kuuntelemaan ovien taakse. Meteli saattaa hyvinkin tulla vaikka muutama kerros ylempää ja eri "linjasta", jopa eri rapun asunnosta. Eli ihan heti ei kannata syyttää sitä yläkerran asukasta, ellei ole täysin varma. Minä en vain millään viitsisi mennä aamuyöstä rappuun kuulostelmaan, joten yleensä vain kärsin hiljaa valittamatta.
   
 18. Silmät ristissä Vierailija

  Ilmajoen Vuokratalot Oy:n vuokra-asuntoihin ei ainakaan kannata kenenkään töissä käyvän tai muuten vain yöaikaista kotirauhaa janoavan muuttaa asumaan. Ilmajoen Vuokratalojen asunnoissa nimittäin saavat häiriköt kaikessa rauhassa möykätä ja pitää meteliä pitkin yötä ilman, että isännöitsijä siihen millään tavalla puuttuu.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti