Hae Anna.fi-sivustolta

"Monikulttuurisuuden kehto"

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä amanda, 13.09.2019.

 1. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 235
  Saadut tykkäykset:
  304
  Monikulttuurisuuden kehto (voi kai sanaoa) :)
  On myös Suomi monikulttuurinen.

  Monikulttuurinen kehto, väkeä kaikkialta, puheensorina, korvat kuulee, montaa eri kieltä kuulee kadulla kulkiessaan, bussissa ja tunnelbanassa eri kielet kajahtelee korviin.
  Silmät näkee moninaisuuden, silmät aistii. Ihmisiä melkein joka maailman valtiosta ja sitä mukaa myös kaikki kulttuurit on edustettuina. Kaikille kulttuureille annetaan lupa olla ja toimia, mutta lakeja noudattaen. Monen kulttuurin edustajat hakevat avustuksia kulttuuriselle työlleen, saadakseen kulttuurin pysymään pystyssä. On monenlaista koulua, monen eri uskonnon kouluja ja monen eri kielisiä. Saa lastenhoitoa omalla kielellään ja melkein ihan mitä vain.

  Parasta kai on jos eri kieliä kunnioitetaan. On hyvä jos vain maan kieli joka on pääkieli, kieli mitä kaikkein eniten käytetään. Pääkielen lisäksi on viisi nationella vähemmistöä, samer, sverigefinnar, tornedalingar, romer, judar, joilla on oikeus saada yhteiskunnasta omalla kielellään tietoa ja apua, heille on oikein lain nimissä annettu lisäoikeuksia.
  Mutta kyllä muutkin kulttuurit täällä näkyy ja kuuluu. Muslimikulttuuri esim. on edistynyt hyvää vauhtia, on paljon asioita joita voi toimittaa arabian kielellä.

  Moni ajattelee että monikulttuurisuus on sellaista että kaikkien kulttuurien täytyisi sekaantua toisiinsa, tai että maahanmuuttajien pitäisi omaksua rmaan kulttuuri ja jättää pois omansa. He pitää sitä monikulttuurina jos maassa asuu maahanmuuttajia. Jotkut halua ei hyväksyä monikulttuurisuutta, vetävät esille maahanmuuttajien rikollisuuden, eivät tajua että kaikissa kansoissa on rikollisi.

  Kaikki täällä samanlaisia maahanmuuttajia ollaan, ei olla toinen toistemme kansallisuutta parempia. On monta suomalaista kirkkoa. On myös monta moskeijaa. On hindujen temppeleitä ja budhalaisilla omansa, on myös budhalainen luostari. On synagoogeja myös. Plus muuta mukavaa. Siihen päälle kaikki kirkot.

  Yleensä elämä sujuu kitkattomasti. On vain pienen pieniä ryhmiä ja tai yksilöitä joka kulttuurissa, jotka liikkuvat laitamilla, häiriten ja rikollisia eräät heistä, mutta niin se on joka valtiossa, mikään valto ei säästy rikollisilta ja reuhaajilta.

  Se turhaa on syyttää että monikulttuuri mukanaan toisi pahuutta ja rikollisuutta. Rikollisuus on jo ennestään joka maassa. Katukuvasta näkyy ja kuulee että asuu monikulttuurisessa valtiossa. On kuin asuisi jossain tuolla etelä euroopassa tai arabi valtiossa, riippuen missä päin liikkuu :) Boråsissa esim. on paljon paljon suomalaisia, siellä taitaa katukuvassa kuulua ja näkyä suomalaisuus ja suomen kieli :)

  Monikulttuurisessa maassa kun asuu, on osattava suhtautua suvaitsevaisesti ihmisiin, jotta elämä sujuisi hyvin. He jotka on rasisteja, he huonosti voivat, heidän energia kuluu siihen kun he haukkuu maahanmuuttajia. Ei sellaisessa mitään itua ole, negatiivinen elämä tekee ihmisestä negatiivisen, sellainen ihminen levittää ympärillee negatiivistä energiaansa.

  Positiivinen suhde elämään, on kaikki kaikessa. Kauan täällä asuneena, koskaan en ole ketään pelännyt kansalaisuuden takia, mitään pahaa minulle ei ole tapahtunut monikulttuurisuuden takia. Päin vastoin voi sanoa. Elämäni on kirjavaa ja monipuolista ja rikasta.
  -
   
  Last edited: 13.09.2019
 2. vierailija Vierailija

  Multikultuuri on ismi, jalo hyvä ja hieno aate. Se vaan ei toimi, ja juuri edellä mainituista syistä johtuen. Ihmiset eivät elä jalojen, hienojen ja hyvien aatteiden mukaan joita joku taho heille tuputtaa. Aito ongelmaton multikulttuuri on yhtä mahdoton kuin maa ilman poliisia, rajavartijoita, sotilaita, käräjäoikeuksia ja vankiloita.
   
 3. vierailija Vierailija

  "Nykyisen julkisen keskustelun suurin ongelma on ihmisten lisääntyvä haluttomuus käsitellä tai pohtia ajatuksia, joista he ovat eri mieltä tai jotka saavat heidät tuntemaan olonsa tukalaksi. Halutaan yhä enemmän sensuroida tai kiistää kaikki se, mitä ihmiset pitävät loukkaavana. Tuntuu siltä, että tahdomme yhä enemmän istua omissa erillisissä siiloissamme ja huutaa toisillemme. Tämä on julkisen keskustelun vastakohta."

  https://netn.fi/artikkeli/ei-ymmarrysta-ilman-kiistaa-haastattelussa-kenan-malik

  Tämähän on meidänkin palstallamme niin tuttua.

  Mutta lue toki koko juttu. Kenan Malik on englannissa asuva neurobiologi joka tykkää kirjoitella yhteiskunnalllisista asioista. Linkin takaa löytyy hänen monikulttuuria koskeva haastattelunsa.
   
 4. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 235
  Saadut tykkäykset:
  304
  Monikulttuuria sardiinipurkissa

  Monokulttuuri on monikulttuurin vastakohta. Sardiinit on samanlaisia, samankulttuuriset, esim. ruotsalaiset, omaavat oman kulttuurinsa monet heistä, sillä on ruotsalainen kulttuuri olemassa vaikka eräät innokkaasti kieltävätkin ruotsalaisen kulttuurin olemassa olon.

  Kulttuuri on se miten kansa elää, tavat, kieli, mitä on saatu aikaan, ruoka, musiikki, rakennukset, taide, kirjallisuus, ja niin edelleen. Toisin sanoen, kulttuuria on se miten yhteiskunta toimii sillä hetkellä ja sitä kutsutaan sen maan kulttuuriksi.

  Elämä kuin sardiinipurkissa on. Jokainen etsii omaa paikkaansa planeetallamme, omaa elämää. Purkinavaajia olemme itse. Avaamme maailmaa itsellemme sen mukaan mitä kykenemme.

  Vapaat, empaattiset avaa purkin täysin auki, nautimme vapaudesta.

  Useimmat viihtyy yksinään omine mielipiteineen sardiinipurkissa, raottavat purkkia vain hyvin vähän, pelästyvät, sulkevat purkin äkkiä, eivät haluaisi laskea muita lähelleen sinne omaan sardiinipurkkiinsa, vieraat pysyköön omissa purkeissaan sanoo arat sardiinit. Sardiinipurkki kuin valtio on. Sardiinipurkit maapallomme kaikki valtiot on. Sardiini olet sinä ja sinä, sardiinejä olemme kaikki, sardiinejakin monen kokoista ja näköistä on.

  Planeettamme olisi monikulttuurinen, jos planeettamme olisi yksi ja ainoa valtio. Silloin ihmiset muuttaa saa minne haluavat.

  Kun purkinavaaja löydetty on, silloin purkin sardiinit pakenee/matkustaa muualle onneaan kokeilemaan, etsimään rauahallisempaa oloa itselleen, monikulttuuri siitä syntyy, silloin on kaikkien yritettävä sopeutua tilanteeseen. Ei ole oikeudenmukaista vaatia vain maahanmuuttajia sopeutumaan. Maahanmuuttaja ei voi kunnolla sopeutua jos vanhat kansalaiset katsoo kieroon ja sortavat, syrjivät teoin ja sanoin maahanmuuttajaa. Vanhojen kansalaisten on myös sopeuduttava uuteen tilanteeseen. Jos eivät sopeudu, hankaluuksia tulee olemaan.

  Elämä on kuin sardiinipurkki — kaikki me etsimme purkinavaajaa.
  (Alan Bennett)


  Tuo aforismi ei näytä pitävän paikkaansa ollenkaan.

  En tiedä kuinka monet haluaa vapautta, monikulttuuria ja globaalisuutta ja ehkä vain yhtä ainoata valtiota.

  Ainakin se kuuluvin ääni netissä on he jotka kuvittelevat olevansa monokulttuurisia ja he ei halua aukaista sardiinipurkkiaan, he haluaa sulkea sen, haluavat olla sisäänpäinpäin kääntyneitä, erossa muista ihmisistä, tai pikemminkin erossa niistä ihmisistä joiden kuvittelevat olevan huonoja kansoja, itseään huonompia ja sen takia haluavat sulkea sardiinipurkkinsa ja porskutella samankaltaisten sardiinian kanssa vain :)

  PS:
  Sardiini = ihminen
  Sardiinipurkki = valtio
  -
   
 5. vierailija Vierailija

  Ajatteletko, että copypastaamisesi saa lisäulottuvuutta kun muutat ihmiset sardiineiksi ja valtiot sardiinipurkeiksi ? :confused::coffee:
   
 6. vierailija Vierailija

  Hyvin kirjoitettu. Jotkut ei tajua eroa haaveiden ja todellisuuden välillä, eivätkä ymmärrä mikä on oikeesti mahdollista ja mikä ei. Ja jos joku toinen ottaa todellisuuden huomioon, niin silloin on egoisti, rasisti ja ties mitä muuta.
   
 7. vierailija Vierailija

  Kai sinä ymmärrät, että monokulttuurin sisällä on monia alakulttuureja. Monokulttuuri on yhteinen kieli, jonka avulla kommunikointi ja yhteiselo sujuu. Monikulttuurissa toimii kommunikaatio vain suljettujen kulttuurien sisällä. Se aiheuttaa ristiriitoja varsinkin sille väestönosalle, joka on enemmistö. Syyllistäminen ja häpeä on hyvä keino saada ihminen nöyrtymään mitä idioottimaisimmille tavoille. Suomessakin on jopa politiikkojen suusta kuultu mitä ihmeellisimpiä väitteitä ja jopa lastenraiskauksien vähättelyä. Siinäpä on tulevaisuuden tutkijoille aihetta.
   
 8. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 235
  Saadut tykkäykset:
  304
  Kuka on monikulttuurinen?

  Kuka on monikulttuurinen? Sellainen ihminen tietenkin, joka hyväksyy kaikki ihmiset maapallollamme, heidän kulttuurinsa ja tarvittaessa pystyvät elämään uuden kulttuurin sisällä, mutta pitäen oman kulttuurinsa tallella niin paljon kuin ympäristö sallii, siis lakien puitteissa. Monikulttuurinen ihminen myös kykenee soveltamaan elämäänsä osia muistakin kulttuureista jos tuntee tarvetta. Toisin sanoen, monikulttuurisella ihmisellä ei ole vaikeuksia soveltua muihin kulttuurin edustajiin. Respekt framför allt.
  Ei riitä kun joku sanoo olevansa monikulttuurinen, täytyy soveltaa monikulttuurisuutta myös elämäänsä, jotta olisi todellinen monikulttuurinen ihminen.
  Monikulttuurinen ihminen myös tuntee eri kulttuurien edustajia. Voiko sanoa että esim. Ruotsissa jota sanotaan monikulttuuriseksi valtioksi, olisi kaikki siellä asuvat monikulttuurisia?
  Valtio ei tee ihmisestä monikulttuurista. Kyllä se on ihan ihmisestä itse kiinni, onko monikulttuurinen tai ei.
  Toisaalta taas, ne monokulttuuriset, monot, taitaa olla jo aika vähissä ;) Napinaa kuuluu vähän sieltä ja täältä, monot valittaa ja ruikuttaa ja paheksuvat monikulttuuria.
  --
   
 9. Tuupovaara Vierailija

  Amandalla on nyt käsitteet ihan hukassa.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Monikulttuurisuus:

  "Stanford Encyclopedia of Philosophyn mukaan monikulttuurisuus/monikulturismi pitää suvaitsevaisuutta riittämättömänä ja vaatii siksi eri oikeuksia eri ryhmille. Esimerkiksi yksilöille myönnetään poikkeus yleisistä laeista uskonnon perusteella tai ryhmälle kokonaisuutena annetaan yhteinen oikeus kuten itsemääräämisoikeus. Jälkimmäinen on läheisessä liitossa nationalismin kanssa."


  Miksi Amanda jatkat tuota?
  Mikä on motiivisi?
  Miksi määrittelet termit omien suppeiden käsitystesi mukaan uudelleen?
  Miksi sanot olevasi hyväksyvä ja avarakatseinen, kun joka viestissäsi tavalla tai toisella alennat ja halveksut jotakin ihmisryhmää?
  Miksi et ota saamastasi krittikistä opiksesi, vaan jatkat eripuran, kiistojen ja pahan mielen levittämistä vuodesta toiseen?
  Mikset osaa kunnioittaa jokaisen omaaa mielipidettä ja arvomaailmaa, vaan tunnet tarvetta arvostella?

  Mitä sinä saat tästä kaikesta?
  Mikä sinut kohottaa muiden yläpuolelle?
   
 10. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 235
  Saadut tykkäykset:
  304
  Monokulttuuri - politiikan tarkoituksena on sulauttaa maahanmuuttajat nykyisen yhteiskunnan kulttuuriin. Tämä menetelmä on yleisin yksikkövaltioissa ja liittyy läheisesti nationalismiin.

  Sulatusuuni - monikulttuurisen kulttuurin muunnelma, jossa kaikki maahanmuuttajakulttuurit sekoittuvat ilman suuria hallituksen tai julkisia toimenpiteitä. Tämä menetelmä liittyy ensisijaisesti Yhdysvaltoihin, joissa kuitenkin eri liittovaltioilla on erilaiset kielikäytännöt.

  Monikulttuurisuus - verrattuna kahteen yllä olevaan menetelmään, monikulttuurisuus perustuu siihen, että maahanmuuttajien ja muiden on säilytettävä kulttuuri-identiteettinsä ja että eri kulttuurien on oltava rinnakkain. Tätä menetelmää käytetään mm. Kanadassa, Australiassa ja Ruotsissa.  Olika betydelser

  • monokultur - där den policyn är att assimilera invandrarna i det existerande samhällets kultur. Den metoden är vanligast i enhetsstater, och är nära knuten till nationalism.
  • smältdegeln - en variant av mångkultur där alla invandrarkulturerna blandas utan större statlig eller offentlig inblandning. Den här metoden associeras främst med USA, där dock olika delstater inom federationen har olika språkpolicyer.[källa behövs]
  • mångkultur - i jämförelse med de två metoderna ovan bygger mångkultur på att invandrare och andra ska behålla sina kulturella identiteter och att de olika kulturerna ska existera sida vid sida. Den här metoden används bl.a. i Kanada, Australien och Sverige.[
  - https://sv.wikipedia.org/wiki/Mångkultur
   
 11. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 235
  Saadut tykkäykset:
  304
  "Kohtele muita niinkuin haluaisit itseäsi kohdeltavan"

  Ihminen tunnistaa toinen toisensa usein siitä miten käyttäytyy, katse ja eleet kertoo kaiken ihmisestä. Myäs muut näkee sinun katseesta ja eleistä millainen ihminen olet ja mitä eleesi kertoo juuri sillä hetkeää.

  Paljon saa lukea haukkumisia maahanmuuttajanuorukaisista, etenkin musliminuorista. Samaa "paskaa" saa lukea suomalaisista blogeista ja foorumeista kuin täällä Ruotsissakin. Lehdet kertoo nuorukaisista jotka tekee rikoksia tai muuten vain rellastavat. Joka asiasta monet lukijat aina syyttää muslimeja. Lehdet ei syytä, mutta lukijat ajattelee heti, ahaa taas muslimirikollinen.

  Luulisin paljon sen johtuvan siitä...miten kohtelee muita, niin saa samanlaisen kohtelun takaisin. Ei tarvitse aukaista edes suutaan ja alkaa puhua vieraille ihmisille jos ei halua. Mutta katseet ja eleet kertoo paljon ihmisestä.
  Katse ja eleet kertoo niin tavattoman paljon. Katse ja eleet kertoo tuhannen kertaa enemmän mitä sanat, etenkin jos sanat lausutaan kierosti, ovelasti. Suu voi puhua kauniisti, mutta katse ja ilmeet puhuu erilailla, pahasti, ilkeästi. Kaikki osaa ei katsoa, tulkita elekieltä. Kaikki myöskään ei osaa peittää tuneitaan millinkään vertaa, antavat kaiken vyöryä ulos verbaalisesti ja eleillään. Hyvä kun eivät osaa. Se antaa kaikille silmäyksen heidän tunteistaan, oikeista tunteistaan.
  Tunteitaan kukaan ei peitellä voi kokonaan. Siksi kaikkien olisi oltava tietoisia että elekieli aina paljastaa heidät

  He joita syytetään huonoiksi ihmisiksi koko ajan, ehkä lopulta eivät enää välitä, kääntyvät pois valittajista, tai sitten ottavat nokkiinsa ja alkavat käyttäytyä ehkä juuri siten miten valittajat syyttää heitä.
  Toisin sanoen, syyttelyt pitäisi tehdä ainostaan niille jotka on pahaa jo tehneet.
  Kollektiivinen syyttely on rasistista ja tekee pahaa yhteiskunnalle.

  Muistakaa seuraavat neuvot:

  "Kohtele muita niinkuin haluaisit itseäsi kohdeltavan"

  "Principen kan uttryckas både positivt ("gör mot andra som du själv vill bli behandlad") och negativt ("gör inte mot andra som du själv inte vill bli behandlad")"
  Källa: Wikipedia.


  "Ingen är rättrogen förrän han älskar sin broder som sig själv. (Haditherna)"

  "Principen kan uttryckas både positivt ("gör mot andra som du själv vill bli behandlad") och negativt ("gör inte mot andra som du själv inte vill bli behandlad")"
  Källa: Wikipedia


  Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem. Det är vad lagen och profeterna säger. (Matt. 7:12, Bibel 2000)

  Monikulttuuri toimii jos osaa kohdlla kaikkia hyvin ja jos ei etsi koko ajan vikoja maahanmuuttajista.
  Jos vikoja aletaan etsimään, niin vikoja löytyy kyllä kaikista kansoista.
  Vikojen etsintä vieraista ihmisistä ei edistä yhteenkuuluvaisuutta.
  Vikojen etsintä edistää ainoastaan vain ihmisten etääntymistä toisistaan.
  -
   
 12. vierailija Vierailija

  Oletteko huomanneet, kuinka usein Amanda selittelee erehdyksiään, tietämättömyyttään ja ymmärtämättömyyttään kielitaidon puutteella?
  Silti kykenee kirjoittamaan näinkin hyvää suomen kieltä...taisi unohtaa.
  Jälleen uusi vale, josta jäi nyt kiinni.
   
 13. vierailija Vierailija

  Amanda on pelkkä muslimiveljeskunnan käsi. samaan tapaan kuin putinin trollit.
   
 14. vierailija Vierailija

  Jaksaa väsyttää lukea tuollaista tyhmää tietämättömyyttä ja ymmärtämättömyyttä mitä tyhjänpäiväinen kannanottosi edustaa. Välillä sitä osaa vieraitakin kieliä skarpimmin, välillä ei. Välillä sitä jaksaa etsiä muististaan tai googlettamalla oikeita muotoja, välllä ei. Koskee myös unohtumassa olevaa entisä äidinkieltä. Ja kun kyse on unohtumassa olevasta äidinkielestä jota on verestänyt täällä suomenkielisellä palstalla jo jonkin aikaa, niin toki välillä tulee jo mallikastakin tekstiä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 15. vierailija Vierailija


  Kyllä ihmisellä,varsinkin länsimaalaisella naisella pitäisi olla järkeä sen verran päässään että ymmärtää miten kaikki kulttuurit eivät edes halua sopeutua samaan maahan,saati sitten lakeihin. Se ei ole rasismia vaan fakta. Pelottavaa missä harhoissa liian hyväuskoiset ns. "paremmat ihmiset"elävät eivätkä näe sitä kuuluisaa metsää puilta. Tämä yksi nimeltä mainitsematon poliittinen uskonto ,samalla myös kulttuuri ei ole ikinä sopeutunut mihinkään muuhun kulttuuriin,eikä sopeudu vaikka kuinka haluaisitte ajatella siitä hyvää. Ne realiteetit on jokaisen jo aikuisen ihmisen ymmärrettävä. T:Nainen- 91
   
 16. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 235
  Saadut tykkäykset:
  304
  Muuttuvat kulttuurit

  Kulttuureja on aina ollut ja tulee aina olemaan. Jokainen kulttuuri on ajan mittaan muuttunut jonkin verran. Jotkut kulttuurit häipyy pois. Uusia kulttuureja tulee tilalle. Kaikki kulttuurit on saaneet vaikutuksia muista kulttuureista. Mikään kulttuuri ei ole täysin erakkona, eristäytyneenä muista kulttuurieista ja niitten vaikutteista.
  Kaikki alkoi sieltä Sumerista, eufrat ja tigris jokien paikkeilta, kauan sitten...Mikään ei ole pysyvää. Ihminen kehittyy koko ajan. Ja kulttuurit muuttuu.
  Ruotsalainen ja suomalainenkin, kulttuurit on saaneet paljon vivahteita muista kulttuureista. Kuitenkin niitä kutsutaan ruotsalaiseksi ja suomalaiseksi kulttuureiksi. Tuon takia on vaikea ymmärtää ihmisiä jotka pelkäävät muita kulttuureja ja niitten vaikutteita omaan kulttuuriinsa. Vaikutteita kun on aina ollut kulttuurien kesken, koska ihmiset on aina vaeltaneet maapallollamme, vieden kulttuuriaan muualle.
  Se on itsepetosta kuvitella että oma kulttuuri on se paras kulttuuri jota kukaan ei saa muuttaa mitenkään, koska sehän on jo koko ajan muuttunut ja tulee edelleenkin muuttumaan ajan mittaan, sanoi kulttuurien vastarannan-kiisket sitten mitä tahansa. Se on myös itsepetosta kuvitella että omaa kulttuuria ei ole olemassakaan.
  Ihmiset on aina vaeltaneet enemmän tai vähemmän planeetallamme, vaihtaneet asuinpaikkaa.
  Eihän suomen kansakaan ole aina asunut alueella mitä nyt kutsutaan Suomeksi. Eikös suomalaiset ole lähtöisin venäjän alueelta, sieltä jostain uralista päin, olen ainakin joskus lukenut niin. Kun suomalaiset vealsi nykyiselle alueelleen niin tottapa toki niitten kulttuuri on muuttunut paljon niistä ajoista lähtien.
  Nykyään suomalainen kulttuuri on saanut valtavasti vaikutteita USAsta, etenkin musiikki ja englannin kieli miellyttää tavattoman paljon suomalaisia ;) Monen suomalaisen katseet on ulkomaille päin, ajattelevat että olisipa hänelläkin noin tai noin. Ei edes Joulu ole aito suomalainen juhla, se on saatu muualta Euroopasta ja omaksuttu sitten suomalaiseksi.
  Ja niin edelleen.
  Kaikki muuttuu jonkin verran, mikään ei ole staattista, paikallaan pysyvää.
  -
   
 17. vierailija Vierailija

  Miksiköhän nuo monikulttuurin puolustelijat hyökkäävät aina valtakulttuurien kimppuun.Miksi se valtakulttuuri nähdään vihollisena? Itse esiintyvät jopa julkisuudessa suvaitsevaisena ja antirasisteina, mutta rivien välistä huokuu viha kaikkea suomalaisuutta/valtakulttuuria kohtaan. Siksi nämä puistattaa. Sama ilmiö ympäri maailmaa, aivan kuin siinä olisi joku maksettu voima takana. Luodaan yhteiskuntia, jossa enemmistöä voi nimitellä ja kohdella miten tahansa ja sen jälkeen ryömitään jonkun vähemmistöstatuksen kilven alle piiloon. Ei näin.
  Toisaalta suosittelen Amandalle että hän selventäisi itselleen kulttuurin käsitteen ja palaisi sitten keskustelemaan aiheesta. Jos joku asia kiinnostaa, sitä kannattaa ihan opiskella, samalla avautuu itsellekin monta näkökulmaa.
   
 18. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 235
  Saadut tykkäykset:
  304
  Erilaisuus on rikkautta
  Tykkäätkö erilaisuudesta? Minä tykkään kaikista maailman ihmisistä, kansoista, ihonväristä, etnisyydestä, kulttuurista, uskonnosta huolimatta.
  Me olemme kaikki ihmisiä täällä planeetallamme. Meidän ei pidä katsoa kieroon ja negatiivisesti erilaisuutta.
  Meidän nähtävä on kaikki ihmiset planeettamme asukkaina, planeettamme yhteisenä ihmiskuntana.
  Kaikilla meillä sama arvo on, olemmehan kaikki planeettamme ihmisiä...Meillä oikeus on asua missä haluamme, syödä mitä haluamme, vaatettaa itsemme niin kuin itse haluamme. jokaisella ihmisellä oikeus on päättää itse näistä asioista.
  Planeettamme erilainen on eri puolella maailmaa. On erilaista luontoa, erilaisia ihmisiä, me ihmiset olemme yhtä vapaita liikkumaan planeetallamme kuin muutkin eläimet. Rajat, valtioitten määräämät rajat haluaa rajoittaa vapaata liikkumista. Meillä kuitenkin on vapaus vaeltaa minne itse haluamme.
  Planeettamme on meidän kaikkien ihmisten asuinsija, kotimme.
  -
   
 19. katsois peillin Vierailija

  Yksi tapa välttyä näkemästä omaa vihamielisyyttä, rasismia, suppeakatseisuutta ym. on kuvitella näkevänsä nuo ominaisuudet toisissa. Mitä enemmän omat viat yrittävät tunkeutua tietoisuuteen, sitä enemmän yllytään haukkumaan toisia ja syyttelemään heitä vioista, jotka kielletään itsessä. Tämä kuvio toistuu täällakin koko ajan ja vaikka miten siitä huomautettaisiin, niin simmut on vaan kii mitä omiin vikoihin tulee. Palsta on jo täynnä moraalisaarnoja ja omaa kehua. Ei tällä tyylillä maailmaa paranneta, vaikka joku uskookin olevansa jeesuksen sijainen.
   
 20. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 235
  Saadut tykkäykset:
  304
  Monikulttuurinen ihminen, monikulttuurinen valtio.
  Monikulttuuri, se paljon puhuttu asia nykyaikana, mitä se on, oletko sinä monikulttuurinen.
  Moni valtio ja valtioitten peruskansalaiset odottaa että pakolaiset ja muut maahanmuuttajat, tulisivat peruskansalaisten kaltaisiksi. Usein käytetään sanaa intergaatio, integreeraa itsesi kaltaiseksemme, maassa maan tavalla joka on sama kuin että assimileeraa itsesi meihin. Kuitenkin monet heistä väittävät että heidän maansa on monikulttuurinen.
  Se että maassa on vieraita ihmisiä ei tee maasta monikulttuurista kuitenkaan. Monikulttuuris edellyttää että ihmiset saa pitää oman kulttuurinsa, maan lakien sisäpuolella tietenkin, sehän on päivän selvä asia.
  On kuitenkin otettava huomioon että kaikissa kansoissa on “mätä-munia”, persoonia jotka rikkovat lakia. Eihän ne peruskansalaisetkaan, ruotsalaiset Ruotsissa tai suomalaiset siellä Suomessa, ole kaikki lainkuuliaisia, “mätä-munia” mahtuu heidänkin joukkoon.
  On paljon kulttuurien piirteitä joista peruskansalaiset ei tykkää, vaikka ne kulttuurien piirteet ei riko maan lakeja. Sellainen rikkoo ja hajoittaa monikulttuuria.
  Oikeassa monikulttuurissa on esim. alueita joissa eri kulttuurien asukkaat oleskelevat ja asuvat. Esim. alueita joissa etupäässä asuu arabeja/muslimeja, kiinalaisia, suomalaisia, jne jne. Monet peruskansalaiset motkottaa asuinalueille joissa asustaa enimäkseen esim. arabeja/muslimeja. Nämä motkottajat/vierasta vierastavat eivät halua monikulttuuria, eivät halua edes ulkolaisia maahansa, tai haluavat vain sellaisia ulkolaisia joista tykkäävät. Rasistista touhua ja rasistista toimintaa tuollainen.
  USA esim. on nykyään monikulttuurinen etnisine asuinaluieineen. Ruotsi hiipii hiljaa perässä samaan suuntaan. Monikulttuurisuudessa ei ole mitään vikaa. Monikulttuurisuus ja monikulttuuri avartaa ihmisen sydäntä ja elämää ja etenkin silloin jos itse ottaa osaa monikulttuuriin. Saa kulttuuriinsa uusia piirteitä ehkä, saa sydämeensä tunteen että kaikki ihmiset erilaisine kulttuureineen on samanarvoisia, maailman rikkautta että kaikilla on oikeus elää ja olla että kukaan ei toinen toistaan parempia.
  Monikulttuuria on tärkeää että ihmiset ymmärtää että kaikkilla on sama ihmisarvo, sama oikeus elää, muuttaa minne itse haluaa, jne jne. Jokaisella on oikeus elää rauhassa, saada tuntea turvallisuutta ja rauhaa elämässään.
  -
   
 21. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 235
  Saadut tykkäykset:
  304
  OT:
  Minulla on myös oikeus sanoa mielipiteitäni asioista aivan samalla tavalla kuin muutkin.
  Mutta minä en sano mielipiteitäni kirjoittajista :)
  -
   
 22. vierailija Vierailija

  Et sano mielipiteitä kirjoittajista? Onpa sulla lyhyt muisti, kun vähän väliä kritisoit ja haukut toisia kirjoittajia.
   
 23. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 235
  Saadut tykkäykset:
  304
  Pidätkö erilaisuudesta?
  Me olemme kaikki ihmisiä täällä planeetallamme. Meidän ei pidä katsoa kieroon ja negatiivisesti erilaisuutta. Meidän on nähtävä kaikki ihmiset planeettamme asukkaina, planeettamme yhteisenä ihmiskuntana. Kaikilla meillä on sama arvo, olemmehan kaikki planeettamme ihmisiä. Meillä on oikeus asua missä haluamme, syödä mitä haluamme, vaatettaa itsemme niin kuin itse haluamme, jokaisella ihmisellä on oikeus päättää itse näistä asioista.
  Planeettamme on erilainen eri puolella maailmaa. On erilaista luontoa, erilaisia ihmisiä ja me ihmiset olemme yhtä vapaita liikkumaan planeetallamme kuin muutkin eläimet. Rajat, valtioitten määräämät rajat haluaa rajoittaa vapaata liikkumista. Meillä on kuitenkin vapaus vaeltaa minne itse haluamme. Planeettamme on meidän kaikkien ihmisten asuinsija, koti.
  Monikulttuurinen sietää toisten kulttuureja ja suo kaikille oikeuden pitää oman kulttuurinsa, asui sitten missä tahansa, lakeja tietenkin noudatten.
  Minä tykkään erilaisuudesta. Minä tykkään kaikista maailman ihmisistä ja kansoista, ihonväristä, etnisyydestä, kulttuurista ja uskonnosta huolimatta.
  -
   
 24. vierailija Vierailija

  Meidän ei ole mitään syytä hyväksyä moraalisesti ja eettisesti kyseenalaista erilaisuutta. Se ei rikasta meidän kulttuuriamme.

  Erilaisuudella ei ole itseisarvoa. Sen arvo syntyy vasta vuorovaikutuksessa erilaisten osapuolien kesken, uusien ajatusten, käsitysten, ratkaisujen ja toimintatapojen löytymisen kautta.

  Vuorovaikutus tasaa erilaisuutta. Minusta voisi melkein väittää että yhteisö on jossain määrin epäonnistunut, jos sen sisällä on valtakulttuurista erillään eläviä etnisiä ja uskonnollisia ryhmiä; Vuorovaikutus on ollut vähäistä. Historian valossa se on tulenarka tilanne, esim. armenialaisten, ruandan ja juutalaisten kansanmurhat.
   
 25. stop racism Vierailija

  TUNTUU ETTÄ VALKOISIA ja kiristittyjä suomalaisia SUOLAUTETAAN MUIDEN KULTTUURIIN= maailmanlaajuinen monikulttuurinen unelma- vai painajainen?

  Kyseessähän on valtaapitävien tekemät päätökset joilla toimii tällainen suuntaus joka on meneillään- eli ketkä tästä päöättää?

  KOKO asian olennaisin idea selitetään TEORIANA tässä linkissä 3 viesti:
  https://keskustelu.anna.fi/threads/maahanmuutto-sionismi-ja-trump.2093223/
  SITTEN
  https://blogit.iltalehti.fi/pauli-v...elkaantuminen-tuhoavat-suomen/comment-page-1/

  https://tilastot.migri.fi/index.html#decisions
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti