Hae Anna.fi-sivustolta

MTV 3:n

Viestiketju osiossa 'Niksit ja vinkit' , käynnistäjänä siivousvinkit, 18.01.2006.

 1. siivousvinkit Vierailija

  Siivousvinkit TOP 10

  1. SOKERIPALA
  a) Liesi

  Lieden tummentumat saa poistettua tavallisella sokeripalalla.

  - Puhdista liesi ensin irtoliasta

  - Hankaa levyn reunaan jääneet tummentumat sokeripalalla pois. Mitä kovempi sokeripala sen parempi. Lieden pitää olla kuiva.

  Puhdista liesi käsittelyn jälkeen sokerista, ettei se pala lieteen kiinni seuraavan ruoanlaittokerran yhteydessä

  b) Pakoputki

  Palaneet tahrat saa pakoputkesta hyvin irti hankaamalla tahraa kostutetulla sokeripalalla.

  2. WC-PYTTY
  WC:n poistoputki on harjan ulottumattomissa. Laita puhdistuksen päätteeksi pönttöön poistoputkeen tarkoitettu puhdistustabletti ja anna sen vaikuttaa vähintään 30 minuuttia. Huuhtele. Puhdistustabletteja saa hyvin varustetuista vähittäiskaupoista nimella Super Power Duck Tabs.

  3. PYYKKIPULVERI / KONETISKIAINE
  a) Tiskialtaat ja metalliset tiskipöydät saa puhtaaksi tavallisella pyykkipulverilla tai konetiskipulverilla.

  b) Pohjaan palaneen kattilan saa puhtaaksi kun laittaa kattilaan vettä ja pyykkipulveria. Keitä vesi-pulveriseosta viisi minuuttia ja puhdista. Huuhtele huolella!

  c) Tavallinen pyykkipulveri sopii hyvin muovisten terassikalusteiden puhdistukseen.

  - Kostuta kalusteen pinta.

  - Hiero pyykkipulveria kosteaan pintaan. Muista käyttää suojakäsineitä.

  - Pyyhi pulveri pois kalusteista huolellisesti.

  4. ETIKKA
  a) Ikkunankiillotus. Ikkunat saa kiiltäväksi etikkaveteen (1rkl väkiviinaetikkaa / 3dl vettä) kastetulla liinalla. Jos käytät astianpesuainetta ikkunoiden pesuun, voit huuhtoa pinnan etikkavedellä ja kirkastaa lopuksi sanomalehdellä.

  b) Tupakanhaju. Tupakanhajun saa helposti pois laittamalla siihen huoneeseen, missä tupakoitu, maljan, jossa on etikkaa ja antamalla sen vaikuttaa vuorokauden.

  c) Keittimet puhtaaksi etikalla. Kahvinkeittimen ja vedenkeittimen puhdistaminen onnistuu keittämällä niissä laimennettua väkiviinaetikkaa. Täytä säiliöön puolet väkiviinaetikkaa ja puolet vettä.

  d) Hikiset kengät, sukat, ym. Ämpäriin kädenlämpöistä vettä ja 2dl etikkaa. Upotetaan hieltä haisevat kengät, ym. ämpäriin, jolloin niistä saadaan paha haju pois.

  5. SANOMALEHTI
  Ikävät hajut saat pois jääkaapista laittamalla kostean sanomalehden jääkaappiin. Paperi imee hajun itseensä.

  6. HOPEANKIILLOTUS
  Vuorataan muoviastia foliolla. Täytetään astia kuumalla vedellä ja laitetaan sekaan reilusti merisuolaa (n.1dl suolaa/ 1 litra vettä). Liottamalla hopeaesineitä astiassa saamme niistä jälleen kiiltäviä.

  Pienet hopeaesineet voi puhdistaa hammastahnalla. Apuna voi käyttää lasten hammasharjaa, jolla saa hangattua pienet kaiverrukset kiiltäviksi.

  7. RUOKASOODA
  a) Lelujen puhdistus. Pyyhi likaisia muovileluja seoksella, jossa on neljänneslitra vettä ja ruokalusikallinen ruokasoodaa. Ruokasoodan ripottelu ja harjaus auttaa usein myös pehmolelujen puhdistamisessa.

  b) Mikroaaltouunista hajut pois. Nopea tapa poistaa tuoksut mikroaaltouunista: Sekoita isoon kulhoon kaksi ruokalusikallista ruokasoodaa ja kupillinen vettä. Lämmitä täydellä teholla pari minuuttia, kunnes vesi kiehuu ja höyryttää mikrouunin. Auttaa myös tahrojen poistossa.

  c) Ruokasoodalla matot puhtaaksi. Maton voit puhdistaa ja raikastaa nopeasti, kun sirottelet siihen runsaasti ruokasoodaa. Anna vaikuttaa noin 15 minuuttia ennen imurointia. Tämä pitää myös syöpäläiset kurissa.

  8. LATTIAKAIVO
  Lattiakaivon puhdistus

  - Poista lattiakaivon ritilä. Puhdista kaivo ”hiusnaruista” ja muusta roskasta.

  - Puhdistettuasi kaivon aseta ritilän alle lattiakaivosuodatin. Suodatin kerää hiukset ja pesuainejäämät itseensä ja estää bakteerien pääsyn ritilään. Suodattimen vaihtoväli on noin 1 kk.

  - Suodatinta ei pidä käyttää pyykinpesukoneen poistoveden suodattamiseen.

  - Lattiakaivosuodattimia saa hyvin varustetuista vähittäiskaupoista.

  9. KUPARI
  Kuparipannun kiillotus

  Kuparin puhdistamiseen voi kokeilla sitruunasta puserrettua mehun ja hienon ruokasuolan seosta. Ota puolikas sitruuna, kasta se ruokasuolaan ja hankaa kiiltäväksi.

  10. IMURI
  Imurista tulevan ikävän tunkkaisen tuoksun poistaminen. Imurin raikastinkuulat voit helposti ja edullisesti korvata vanilliinisokerilla. Totta: imaise vanilliinisokeria hyppysellinen imuriin ja voit tuntea sen tuoksun imuroidessasi
   
 2. Etikkavinkki d) kaipaa kyllä täsmennystä.
  Nahkakenkiä ei pidä upottaa etikkaveteen ellei halua lopullisesti tuhota jalkineitaan.
   
 3. Ei ymmärrä Vierailija

  Eh... Mikä pakoputki? Mopon?

   
 4. X Vierailija

  Mopon tai moottoripyörän. "Sillä siistin" siivoojat olivat prätkäharrastajien tallia siivoamassa ja antoivat samalla tämän vinkin.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti