Hae Anna.fi-sivustolta

Muistikuvat pandemian alkuajoista

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 17.11.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Suomi on onnistunut hyvin rajoittamaan pandemian leviämistä, mutta muistikuvat alkuajoista ovat kyllä kaoottiset. Ulkomailta tuli yhä turisteja, joista osalla oli virus mukanaan ja neuvot olivat erilaisia kuin teot. Kerrottiin, ettei saa yskiä tai tulla nuhaisena muiden joukkoon, mutta näytettiin erilaista esimerkkiä johtoportaan voimin. Ja THL:n väki jopa ihaili naapureita, jotka haikailivat laumaimmuniteetin perään, koska ajatukset olivat samansuuntaisia eroista huolimatta.

  Eikä tehty sellaista mainosta, joka olisi osoittanut kansalle, että matti ja maija meikäläinen voivat pitää etäisyyttä toisiinsa. Puhtaus on aina puoli ruokaa, joten käsien peseminen tai maskista huolehtiminen pitäisi olla itsestäänselvyys. Eipä ollut maskeja edes myytäväksi, joten suositus oli olla ilman. Yritystä hankkia maskeja sentään oli, kun pyrittiin saamaan julkimoiden yritysten voimin niitä ulkomailta Suomeen.

  Suomessa virusta ei kannettu tietoisesti vanhusten hoivakoteihin, kuten voi epäillä tapahtuneen eräissä läntisissä valtioissa. Lisäksi maassamme lähes kaikki osaavat lukea ja kirjoittaa suomea tai ruotsia, joten tieto kulkeutui perille yhtä varmasti kuin aurinko radallaan. Eräissä maissa on kaupunkivaltioita, joissa puhutaan vain klaanien suvaitsemaa kieltä ja katsotaan synnyinmaan televisio-ohjelmia, sillä pelkona on, että oppimalla turvallisuutta tarjoavan maan kielen mielipiteetkin maallistuvat.

  Kiinalaisia ei rohjettu arvostella, vaikkei viruksen alkuperää ole kaiketi vieläkään saatu varmistettua. Yhdysvalloissa järjestettiin kiinalaisissa kaupnginosissa juhlia, joissa väki nautti toistensa läheisyydestä, eikä aikaakaan, kun virus pääsi leviämään siellä vapaasti muidenkin riesaksi. WHO oli aluksi täysin ulalla, mutta on nyt lähettänyt viimein salapoliiseja etsimään viruksen alkuperää. Ei vakuuta epäilevää, sillä melko varmasti tarkoitus on vain pestä puhtaaksi poliitikkojen ja asiantuntijoiden toimet.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti