Hae Anna.fi-sivustolta

Muistisairas

Viestiketju osiossa 'Eläkkeellä' , käynnistäjänä vierailija, 20.01.2019.

 1. vierailija Vierailija

  Kävin puolison luona hoitokodissa. Ei tuntenut. Oli agressiivinen ja torjuva. Mihin katosi yli viisikymmentä yhteistä vuotta?
   
 2. Lapiohommia Vierailija

  Kauas on kaverisi loitonnut, kun 50 vuotta jo meni. Semmoinen tauti se dementia on, lapioi aivoista kaiken tiedon ja muistin tien varteen lähimmistä ajoista taaksepäin mennen. Muuttaa luonteenkin. Ei hän tuntisi itseään edes itse nykyisellään, jos se nuorempi ja terve versio hänestä olisi nyt katsomassa.
  Surulliseksi se tekee.

  Muistan tapauksen tätini ja hänen miehensä kohtaamisesta hoitolaitoksessa. Täti oli monella tapaa huonokuntoinen, mutta muisti täysin virkeä. Miehensä oli dementoitunut, mutta jaloistaan vikkelä ja heidät oli sijoitettu eri hoitoyksiköihin. Täti tyttärensä (n. 50 v.) lykkäämänä meni miehen luo visiitille ja miespä kaappasi tyttären tiukkaan syleilyyn ja pussata moiskautti perusteellisesti. Sanoi, jotta missä sinä viivyit, mulle tuli jo ikävä! Tätini oli huumorin tajuinen ja tosi hauska ihminen, niin hän nauroi vain sydämellisesti ja totesi, jotta mukavaa, kun mies häntä noin nuorena pitää. Sanottakoon, että äiti ja tytär olivat toistensa näköisiä, vain muutamia kymmeniä ryppyjä toisella vähemmän.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti