V
vierailija
Vieras
Mummo valmistaa imelletyn perunalaatikon aina kokonaisista kuorimattomista perunoista.
Valmistusraaka-aineet::
Niukasti vettä perunoiden keittämiseen. Vesi jää soseeseen.
2 kg perunoita
4 reilua ruokalusikallista vehnäjauhoja
50-100 g voita
Maitoa tarpeen mukaan - määrä vaihtelee varsin paljon perunalajikkeen mukaan
Hiukan jauhettua muskottia
2 teelusikallista suolaa
Näin valmistuu isoäidin imelletty perunalaatikko sähkölieden uunissa. Näin vältetään pahimmat kuorimistappiot, keittotappiot ja liukenemistappiot.
1. Pese kurimattomat perunat.
2. Kuori perunat kattilaan. Halkaise isot perunat.
3. Keitä perunat niukassa vedessä täysin kypsiksi.
4. Soseuta perunat kuumina niukkaan keittoveteen. Lisää tarvittaessa kuumaa vettä.
5. Jäähdytä perunasose huolellisesti ja välillä sekoittaen noin 70-76 asteiseksi.
6. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja koko ajan sekoittaen noin 70-76 asteiseksi jäähdytettyyn perunasoseeseen. Laita kansi kattilaan.
7. Laita perunasosekattila noin 70 asteiseen sähkölieden uuniin ja anna imeltyä noin 3 tuntia. Sekoita imeltymisen aikana 2-4 kertaa.
8. Lisää imeltyneeseen soseeseen voi siivuina sulamaan ja lisää muskotti. Lisää maitoa niin että saat sakean vellimäisen perunasoseen. Lisää suola. Sekoita tasaiseksi.
9. Laita perunasose voideltuun korkeareunaiseen lasiseen tai keraamiseen uunivuokaan. Lisää pinnalle muutamia voinokareita (jääkaappikylmästä voista saat juustohöylällä helposti ohuita lastuja)
10. Paista imellettyä perunalaatikkoa aluksi noin 200 asteisessa sähkölieden uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä vuokia.. Näin imelletty perunalaatikko ei kuivu eikä korppuunnu ja saat erinomaisen mehevän imelletyn perunalaatikon.
Paista imellettyä perunalaatikkoa sähkölieden uunissa 130 asteessa noin 3 tuntia.
Valmistusraaka-aineet::
Niukasti vettä perunoiden keittämiseen. Vesi jää soseeseen.
2 kg perunoita
4 reilua ruokalusikallista vehnäjauhoja
50-100 g voita
Maitoa tarpeen mukaan - määrä vaihtelee varsin paljon perunalajikkeen mukaan
Hiukan jauhettua muskottia
2 teelusikallista suolaa
Näin valmistuu isoäidin imelletty perunalaatikko sähkölieden uunissa. Näin vältetään pahimmat kuorimistappiot, keittotappiot ja liukenemistappiot.
1. Pese kurimattomat perunat.
2. Kuori perunat kattilaan. Halkaise isot perunat.
3. Keitä perunat niukassa vedessä täysin kypsiksi.
4. Soseuta perunat kuumina niukkaan keittoveteen. Lisää tarvittaessa kuumaa vettä.
5. Jäähdytä perunasose huolellisesti ja välillä sekoittaen noin 70-76 asteiseksi.
6. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja koko ajan sekoittaen noin 70-76 asteiseksi jäähdytettyyn perunasoseeseen. Laita kansi kattilaan.
7. Laita perunasosekattila noin 70 asteiseen sähkölieden uuniin ja anna imeltyä noin 3 tuntia. Sekoita imeltymisen aikana 2-4 kertaa.
8. Lisää imeltyneeseen soseeseen voi siivuina sulamaan ja lisää muskotti. Lisää maitoa niin että saat sakean vellimäisen perunasoseen. Lisää suola. Sekoita tasaiseksi.
9. Laita perunasose voideltuun korkeareunaiseen lasiseen tai keraamiseen uunivuokaan. Lisää pinnalle muutamia voinokareita (jääkaappikylmästä voista saat juustohöylällä helposti ohuita lastuja)
10. Paista imellettyä perunalaatikkoa aluksi noin 200 asteisessa sähkölieden uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä vuokia.. Näin imelletty perunalaatikko ei kuivu eikä korppuunnu ja saat erinomaisen mehevän imelletyn perunalaatikon.
Paista imellettyä perunalaatikkoa sähkölieden uunissa 130 asteessa noin 3 tuntia.