Hae Anna.fi-sivustolta

Munakasta?

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä opiskelijamuonaa, 07.04.2016.

  1. opiskelijamuonaa Vierailija

    Miten teette munakkaan? Minä laitan taikinaan vain munaa, vettä (ruokalusikallinen munaa kohti) ja suolaa. Sitten pannulle ja puuhaarukalla vetelen kahdeksikkoa, kunnes se alkaa hyytyä. Sitten hetken munakas saa rauhassa hyytyä ja lopuksi taitan kaksinkerroin. Nyt kuitenkin jossain ohjeessa neuvottiin, ettei seosta pitäisi lainkaan sekoitella pannulla. Ihmeellistä. Toi kahdeksikon vetäminen on varmaan ainoa oppi, minkä koulun kotitaloustunneilta muistan. Opiskeluaikana tein munakkaita usein, koska se oli halpaa ja nopeasti valmistuvaa. Nyt en varmaan 20 vuoteen ole tehnyt ja siksi aloin ohjeita metsästää. Mitä voisi laittaa seokseen mausteeksi? Makuaistini on muttunut ja tykkään vahvemmista mauista. Entä täytättekö jollain?
     
  2. katoppa Vierailija

    Googlaappa "munakasohje". Sieltä löytyy.
     
  3. Kasviksia Vierailija

    Minä laitan munakkaaseen kuutioitua paprikaa, sipulia, sieniä jne. Niistä tulee paljon makua. Juuri luin jostain ohjeen, jossa munakokkeliin lisättiin pari rkl appelsiinimehua - varmaan sitä voisi munakkaan sekaan käyttää myös.
     
  4. ellimaarika Vierailija

    Minä laitan munakasseokseen mainitsemiesi lisäksi sipulijauhetta, paprikajauhetta (yleensä sitä tulisempaa versioita) ja mustapippuria myllystä. Joskus korvaan paprikan currylla.

    Täytteeksi mitä kaapissa sattuu olemaan: kypsiä kasviksia ja perunaa, kinkku- tai muita lihakuutioita, juustoa, kalaa... Paras tulee kuitenkin kun laittaa täytteeksi tuoretta persiljaa desin par - siis todella reilusti.

    Niin ja kyllä minäkin vetelen kahdeksikkoa pannulla, kunnes seos kunnolla hyytyy.
     
  5. marjakri Vierailija

    Sain hyvän munakasohjeen siskoltani, joka työskenteli kokkina lounasruokalassa.
    Ensin kuullotetaan pannulla mitä munakkaaseen halutaan laitta. Sitten kolme munaa vatkataan yhdessä 3 rkl kerman/veden/maidon kanssa ja maustetaan. Lisätään 1 tl perunajauhoa mielellään siivilän läpi. Sekoitetaan kunnolla. Munakasseos laitetaan pannulle kuullotettujen lisäkkeiden päälle.Pannun päälle laitetaan kansi. Ja sitten odotellaan. Kun näyttää valmiilta otetaan pois liedeltä. Tällä systeemillä saadaan kuohkeita munakkaita.

    Siskolleni tämän kikan opetti samass paikassa kauan ollut kokki. On mukakkaani parantuneet paljon.
     
  6. bolognese Vierailija

    Ruokaisa on espanjalainen perunamunakas.
    Paista perunat ja sipuli pannulla. Sekoita ne jäähtyneenä munakasseokseen. Kaada seos pannulle ja anna kypsyä hitaasti kannen alla. Käännä munakas kannen avulla ja paista toisellekin puolelle kaunis ruskea pinta.
    Tarjoa kuumana salaatin kanssa tai kylmänä pikkupaloina hiukoruoaksi.
     
  7. Meri Vierailija

    Munia, perunoita, mausteita
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti