Hae Anna.fi-sivustolta

Munasolulahjoitus

Viestiketju osiossa 'Lapsettomuus' , käynnistäjänä Maijulissu, 04.12.2011.

 1. Maijulissu Vierailija

  Olisin kiinnostunut lahjoittamaan munasoluja, mutten halua tehdä sitä tuntemattomille, jolloin en tietäisi lapsesta mitään ja pahimmassa tapauksessa pariskunta ei edes kertoisi lapselle, että hänellä on biologinen äiti jossain. (Näen jo siluni silmin, kun 18-vuotias "lapsi" haluaa minusta kuultuaan etsiä minut oitis...)

  En tietenkään odottele äitienpäiväkortteja tms, mutta olisi kiva saada sähköpostilla kuva silloin tällöin ja kuulla mitä pikkuinen touhuilee ja millainen luonne hänelle kehittyy. Minun ei tarvitsisi edes tietää pariskunnan oikeita nimiä. Jonkinlainen kommunikointikanava olisi kuitenkin kiva olla.

  Myös tulevat vanhemmat voisivat hyötyä siten, että he saisivat perusteellisen selvityksen sukusairauksista tai -piirteistä tms, joita ei anonyymiltä luovuttajalta anneta eteenpäin.

  Valitettavasti tuttavapiirissäni ei ole ketään joka olisi kiinnostunut lahjasoluista :/

  Miten voisin saada yhteyden henkilöihin, jotka olisivat kiinnostuneita tällaisesta yhteistyöstä?
  Kenelläkään kokemusta?
   
 2. ex lapseton Vierailija

  Ei varmaan ole mahdollista.

  Et ole luovutuksesta syntyvän mahdollisen lapsen biologinen äiti vaan munasolun luovuttaja. Kannattaa ehkä työstää vielä ajatusta. Munasolun luovuttaminen on sinällään arvokkaimpia lahjoja, joita voi antaa.
   
 3. --- Vierailija


  Eiköhän munasolun luovuttaja se biologinen äiti ole; hänen geeninsä munasolussa on.

  Lapsi on biologisesti sukusolujaan luovuttaneiden.

  Luovutetun munasolun vastaanottava taho on synnyttäjä, äiti (sanan sosiaalisessa kontekstissa) ja sitten tietysti juridinen äiti. Mutta ei biologinen ...
   
 4. --- Vierailija

  En tiedä voiko noin tehdä suomessa. Sinuna ottaisin yhteyttä lapsettomuusklinikoihin ja lähtisin kyselemään heiltä päin voisiko tuollainen olla mahdollista suomessakin. Jos ei ole, suosittelisin miettimään ulkomaita vaihtoehtona.

  Muissa maissa nimittäin on erilaisia vaihtoehtoja käytössä näissä asioissa. Tiedän erään tapauksen usasta, jossa sekä luovuttaja, että vastaanottajat tahtoivat ensi sijassa varmistaa lapsen oikeudet omaan geeniperimäänsä sekä määräysvallan lapselle häntä itseään koskevissa asioissa. Kaikki hoitui, asiat varmistettiin sopimuksilla ja lapsi syntyi.

  Lapselta ei saa salata geneettistä alkuperäänsä ja lapsi saa etsiä käsiinsä biologisen vanhempansa, jos joskus niin päättää. Ja sen täytyy mennä noin päin, eli aloitteen on tultava sitten aikanaan lapsen taholta (tarkoitushan nimenomaan oli turvata lapselle oikeudet ja määräysvalta itseään koskevissa asioissa)

  Näistähän on monia variaatioita. Paitsi Suomessa. Meillä on joku kummallinen "yhden mallin on sovittava kaikille" ajatustapa. Minusta vain ei ole oikein, että lapsen etuja voidaan talloa (ja pahimillaan salata lapselta oma alkuperänsä) lapsettoman pariskunnan kärittelemättömien haavojen vuoksi. Se vain ei ole oikein lasta kohtaan. Tiedän itse miten tärkeää on tietää oma geeniperimänsä.
   
 5. fbdhfghgfh Vierailija

  Minusta ap:lla on todella hieno ajatus. Olen itse saanut lapsen lahjoitetulla munasolulla ja harmittaa ja säälittää, että lapsi ei voi saada tietää biologista taustaansa. Ap:n kaltaiselle luovuttajalle olisi paljon tarvetta! Luullakseni klinikalle voi mennä hoitoihin jo valmiiksi tiedossa olevan luovuttajan kanssa, ei varmasti ole mikään pakko käyttää anonyymiä. Eiköhän tältä palstalta löydy joku kiinnostunut, jos laittaa e-mailinsa viestiin.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti