Hae Anna.fi-sivustolta

munavoi

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä voihan muna, 15.08.2013.

 1. voihan muna Vierailija

  Mitä voisi laittaa munavoihin, jotta se olisi helpompi levittää piirakan päälle, ilman sotkua? Siis millä munavoin saa kiinteämmäksi?
   
 2. en ymmärrä Vierailija

  mitä aloittaja tarkoittaa. Miten saa juoksevaa munavoita ylipäätään aikiaseksi??
   
 3. 1111 Vierailija

  Enemmän rasvaa. Jos voita käytät niin sehän kovettuu kylmässä ja tarvitsee olla jonkun aikaa lämpimäss, että on levitettävissä. Toki parempaa kuin ns. kissanrasva :)
   
 4. Voimuna Vierailija

  Sitä ei saa pitää jääkaapissa. Silloin se pysyy levitemäisenä.
   
 5. kockken Vierailija


  Minun ohjeeni m-voihin = seur;-noin 6 min. egut,munaleikkurilla ristikkäin leikattuna + sopivasti
  esim.voimariinia+hienorakeista raejuustoa joukkoon+tietysti snadisti suolaa ja hiukka aromat-
  maustetta.Haarukalla tms.sekoittaen huolella ja käyttöön.
   
 6. TuulaI Vierailija

  Jos munavoin kovettuminen nyt on ongelma, käytä jotakin levitettä (Becel, Keiju, Flora tms), munia ja suolaa sopivassa suhteessa - ei kovetu ja levittyy helposti.
  Eihän juuri kukaan enää laita voitakaan leivälle, vaan helposti levittyvää margaiinia tms.
   
 7. Helena Vierailija

  Meidän munavoissa on munaa, voita ja raejuustoa + suolaa. Raejuusto ei maistu, mutta keventää ja notkistaa seoksen.
   
 8. Pommo Vierailija

  Ihan makuasia, mutta mun mielestä se raejuusto ei sovi munavoihin. Ei sinällään "maistu," mutta kyllä sen heti huomaa, ja oikeestaan juuri siitä, että koko munavoi ei maistu kunnon munavoilta. Siitä tulee jotenkin pliisua. Ja koostumus on heti erilainen. Mutta sehän on tietenkin makuasia, niin kuin jo mainitsin. Jotkut varmaan tykkää juuri sellaisesta.

  Itse olen niin "vanhanaikaisten, oikeitten" makujen ystävä, että monet sellaiset syötävät, jotka nykyään tehdään eri tavalla ja eri tavoin lisältynä kuin ennen, maistuvat minusta pahoilta tai ei miltään. Hyvä esimerkki on letut. Kun niitä on alettu paistamaan kaikenmaailman juoksevilla paistovalmisteilla, tai mikä pahinta: öljyllä, niistä on kadonnut herkullisille letuille ominainen reunojen rapeus ja ylipäänsä kiinteys. Sittemmin vielä, kun niihin ei laiteta suolaa ollenkaan tai niin vähän, ettei sillä ole mitään merkitystä.

  Yksi kahvila-konditoria täällä on keksinyt tehdä munavoista vaahtoa (älkää kysykö, millä tavoin, - en todellakaan tiedä) ja sitä sitten pursotetaan karjalanpiirakan päälle kauniiksi pilveksi. Kerran ostin, enkä osta toista kertaa. Ihme pahanmakuista höttöä.
   
 9. Strawberry Fields Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  1 272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vähän samoilla linjoilla tässä "vanhanaikaisten, oikeitten" makujen periaatteessa. Karjalanpiirakoita teen usein, munavoita en. Mutta jos tekisin sitä, niin voita käyttäisin, enkä mitään margariinia tai raejuustoa. Vaikka raejuusto on Suomessa muuten aivan parasta.

  Lettuja paistoin toissailtana. Taikinaan tuli hieman sokeria ja suolaa ja voissa ne paistoin. Kun on hyvä lettupannu, niin sitä voita ei tarvita paistamisessa kuin ihan vähän, mutta tulee oikeita lettuja.
   
 10. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 101
  Saadut tykkäykset:
  17
  Vaikka raejuusto hyvää onkin en sitä pidä jokapaikkaan laittaa. Munavoihin oivariinia tai voita kananmunien ja suolan lisäksi ei mitään muuta.
   
 11. Barca2000 Vierailija

  JX kirjoitti: "Munavoihin oivariinia tai voita kananmunien ja suolan lisäksi ei mitään muuta."

  Meidän munavoihin laitetaan hyvin vähän suolaa, mutta lisäksi hitunen chilijauhetta ja runsaasti tillisilppua.
  Makuasia, mutta mielestäni chili peittää munan "ummehtuneen" tuoksun ja liian "munamaisen" maun. Tilli puolestaan on vanha kikka saada suolaisen makua ruokaan ilman suolaa.
   
 12. ei lisäsuolaa Vierailija

  Minä puolestani en ymmärrä, mihin sitä suolaa siinä tarvitaan. Normaalisuolainen voi antaa kyllä riittävästi suolaa munavoihin. Tuota chiliä voisin joskus kokeilla, kuulostaa ihan hyvältä vaihtoehdolta eikä tillikään hassummalta.
   
 13. En usko... Vierailija

  Sanoisin ennemminkin, että eihän juuri kukaan enää laita margariinia (=täynnä transrasvoja yms. yms.) leivälle, vaan oikeaa voita tai oliiviöljyä tai näiden seosta (1/3 voita, 1/3 oliiviöljyä, 1/3 vettä).
   
 14. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 101
  Saadut tykkäykset:
  17

  Ei minun munavoi ole pelkistettyä vaan perinteistä alkuperäistä munavoita.
   
 15. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 101
  Saadut tykkäykset:
  17

  Nomaalisti minäkin laitan minilättaa leivälle, mutta itsetehtyjen karjalanpiirakoiden kanssa oikea munavoi on herkullista eikä sitä makua saavuta margariinilla.
   
 16. voimunat Vierailija

  Munavoihin tulee tietysti voita ja keitettyä kananmunaa hakkeluksena. Voi on joko Valion tai juustoportin tai jotain esim. ranskalaista voita. Munavoita laitetaan karjalanpiirakouiden päälle. Se täytyy ottaa jääkaapista hyvissä ajoin ennen piirakoiden päälle levittämistä jotta levittyy hyvin. Tietysti aineissa oikea suhde on tärkeä.
  Mitkään kissanrasvat ei sovi munavoihin.
   
 17. voimunat Vierailija

  Munavoihin tulee tietysti voita ja keitettyä kananmunaa hakkeluksena. Voi on joko Valion tai juustoportin tai jotain esim. ranskalaista voita. Munavoita laitetaan karjalanpiirakouiden päälle. Se täytyy ottaa jääkaapista hyvissä ajoin ennen piirakoiden päälle levittämistä jotta levittyy hyvin. Tietysti aineissa oikea suhde on tärkeä.
  Mitkään kissanrasvat ei sovi munavoihin.
   
 18. Miksi? Vierailija

  Minilätta: muunnettu tärkkelys, liivate, emulgointiaineet (polyglycerolipolyrisiinioleaatti, rasvahappojen mono- ja diglyceridit), säilöntäaine (kaliumsorbaatti), happamuudensäätöaine (sitruunahappo), aromi...

  Voi: Kirnuttu maito, suola

  Oliiviöljy: Oliiveista saatava öljy ilman mitään lisäaineita.
   
 19. Kuperkeikka Vierailija

  Oivariinia kaikkeen muuhun, paitsi pihvit paistan voi-öljyseoksessa.
   
 20. Barca2000 Vierailija

  Jx kirjoitti: "Ei minun munavoi ole pelkistettyä vaan perinteistä alkuperäistä munavoita. "

  Olet täysin oikeassa eikä kenenkään ole pakko kehitellä reseptejä, jos on aina tyytyväinen samanlaiseen.

  Esimerkiksi karjalanpaisti. Paloiteltuja lihapaloja pannaan uuniin tai pataan muhimaan joka maassa. Joukkoon laitetaan joko suolaa ja mahdollisesti varovaisesti pippuria (Suomi) tai paljon erilaisia mausteita, kasviksia ja liemeksi viiniä tai olutta (Suomea eteläisemmät maat). Kaikilla tavoilla on omat ystävänsä.

  Sama juttu munavoin kanssa. Joku on sitä mieltä, että vain munaa, voita ja suolaa saa olla ja munavoita levitetään sitten vain karjalanpiirakoille. Osa meistä lisää joukkoon mausteita ja raejuustoa sekä käyttää munavoitaan esimerkiksi uuniperunoiden täytteenä tai keitettyjen kasvisten lisäkkeenä.

  Sitä varten kai me reseptejä vaihdellaan, että saamme toisiltamme ideoita samojen arkisten ruokien elävöittämiseen. Ei uuden tavan kokeileminen vielä hautaan vie, mutta mitään kokeilupakkoa kenelläkään ei ole.
   
 21. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 101
  Saadut tykkäykset:
  17
  Kyllä minäkin kokeiluja keittiössäni teen, mutta jotkut tietyt asiat on ja pysyy aina samanlaisina. Karjalanpaistinikin on aina samanlaista, mutta jos nimi muutetaan lihapadaksi on siinä sitten jo vähän muutakin kuin lihaa, vettä, suolaa ja maustepippureita.
   
 22. kokemus Vierailija


  Karjalanpaistissa on aina sipulia, eihän se muuten maistu miltään.
   
 23. aitoa Vierailija


  Ja lanttua ja porkkanaa. Samoin lihoja vähintään kahdenlaista, mutta äidinäidinäitini "aidossa" reseptissä oli aina lammasta ja possua, nautaa sitten jos sitä sattui olemaan. Näitä aitoja karjalanpaisteja on varmaan yhtä monta versiota kuin on niitä mammojakin, mutta siis sipuli ja vähintään kahdenlainen liha siihen on aina kuulunut, muut mausteet todella suola ja pippurit (pippureita ei tietysti silloin joskus kauan sitten ollut todellakaan joka mökissä saatavilla).
   
 24. Barca2000 Vierailija

  nimimerkki aitoa totesi asian ytimen: " Näitä aitoja karjalanpaisteja on varmaan yhtä monta versiota kuin on niitä mammojakin."

  Huomenta vain JX:llekin: ainakin Wikipediassa karjalanpaistista puhutaan lihapatana, hot pot. Ja mikä se muu olisikaan, uunissa pitkään hautuva lihapata. Että ei suurta periaatteellista valmistuseroa mm. stifadoon.

  Valion perusohje antaa mahdollisuuksia monille aineksille:
  "Perinteisen karjalanpaistin resepti on hyvinkin yksinkertainen. Reseptiä voi muunnella lisäämällä vaikka sipulia, porkkanaa, tomaattia, lampaanlihaa tai pekonia. Karjalanpaisti valmistuu uunissa kuin itsestään ja sopiikin vaikka talviseen ulkoilupäivään!
  n. 10 min valmisteluun ja + 4 h uunissa hautumassa. Vaikeustaso: helppo."
   
 25. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 101
  Saadut tykkäykset:
  17

  Mulla olisi ihan muussia, jos 4 h pitäisin uunissa. Jos laitan paistiini muuta kuin aiemmin mainitsin en sitä enää karjalanpaistiksi kutsu. Sipulia en ruokiini laita, kun en voi sitä syödä. Sanomattakin selvää mielestäni, että siihen laitetaan vähintäänkin nautaa ja sianlihaa.
   

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti