Hae Anna.fi-sivustolta

Muotitietoinen vai oikea gootti.

Viestiketju osiossa 'Kauneus ja kosmetiikka' , käynnistäjänä Varjotar, 10.07.2008.

 1. Saturneal Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.03.2009
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja tosiaan, toisin kuin tuolla aiemmin sanottiin, goottimusiikki syntyi 70-luvun lopussa, ja vain pieni osa siitä on ns. teknovaikutteista. Esim. goottirock on itsessään hyvin laaja-alainen genre: siitä löytyy niin akustisia tunnelmointibändejä kuin kitaravetoisempaakin kamaa. Darkwave on aivan yhtä epämääräinen genre (keskiaikatunnelmoinnista kasarisynan kautta melko koneelliseen musiikkiin). Deathrock taas on goottipunkia, noin yksinkertaistaen.

  Gootteja ei taas yhdistä kuin musikki, samankaltainen estetiikka (kauhuromantiikka, ei niinkään kuoleman romantisointi, ei ainakaan minusta) ja samat klubit. Muuten olemme kohtalaisen sekalaista seurakuntaa. Eikä kaikkia edes klubbailu kiinnosta.

  Edellä mainittu seikkakin haittaa truegootit vs. wannabet-asetelman tekemistä. Mutta kaipa se musiikki on tärkein, kaikki muu on sellaista kivaa hörhellystä.
   
 2. Varjotar Killing Whispers

  liittynyt:
  05.07.2008
  Viestejä:
  7 015
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://www.mtv3.fi/helmi/kauneus/meikkivinkki/vinkit.shtml/vinkit_kauneus_on?816113

  Aiheuttaa suurta naurua alakulttuurin edustajien keskellä.
  Korjaanpa vielä että goottityyli ON AIKUISTEN tyyli, ei mikään lasten juttu.
   
 3. aikuinen rock Vierailija

  Joo ja aikuinen ihminen ei laita kuviaan irc-galleriaan tai City-lehteen ja gootti kuolisi ennemmin kuin poseeraisi trendipellejen City-lehdessä.
   
 4. Varjotar Killing Whispers

  liittynyt:
  05.07.2008
  Viestejä:
  7 015
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä se sitten on vieläkin vähemmän aikuista..
   
 5. Jalasjärven mafia Vierailija

  Niin. Ziva on kuin Tukiainen, hinkua on enemmän kuin nostetta.
   
 6. Varjotar Killing Whispers

  liittynyt:
  05.07.2008
  Viestejä:
  7 015
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sulla onkin varaa sanoa?
   
 7. Ligeia Vierailija

  Ai, kävin katsomassa irc-galleriasi ja olit listannut vain metallibändejä?
   
 8. Varjotar Killing Whispers

  liittynyt:
  05.07.2008
  Viestejä:
  7 015
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voi luoja... Ihmiset on niiin tyhmiä -.-
   
 9. ei vaan...... Vierailija

  Ei ole aikuisten eikä lasten tyyli, vaan teinien tyyli.

   
 10. tästä keskustelusta näkee, että goottius on nimenomaan teinien tyyli. ei kukaan aikuinen mieti tuollaisia, että saako joku pukeutua johonkin koska se on muotia vai pitääkö ajatella jollain lailla että saa laittaa ko. vaatteet päälle. toki aikuinen voi pukeutua mustaan ja tuntea viehtymystä raskaaseen musiikkiin, mutta ei AIKUINEN IHMINEN mieti, että saako joku muukin tehdä niin vai ei ja millä perusteella.tunnen yhden fiftarin, joka on todella hurahtanut ko. tyyliin ja kuuntelee sen ajan musiikkia, pukeutuu sen ajan muotiin, sisustaa viisikymmenlukulaisesti.hän ei kyllä sanoisi kenellekään, että "sinä et ole oikea fiftari, eli et saa tykätä kellohameista". Hän nyt vain haluaa uppoutua siihen tyylisuuntaan perusteellisesti, mutta hänelle on yks hailee jos joku vain tykkää musiikista, muttei viitsi pukeutua tai päinvastoin.
   
 11. Varjotar Killing Whispers

  liittynyt:
  05.07.2008
  Viestejä:
  7 015
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ai ajattelukin on kielletty? Aikuiset ihmiset eivät siis ajattele?
   
 12. hille2 Vierailija

  Kategorioiden ranentaminen sille, mihin vaatteisiin muut saavat tai eivät saa pukeutua jonkun musiikkimieltymyksen perusteella ei ole ajattelua.
   
 13. Ligeia Vierailija

  Tarkoitin, että kun kerran olet täällä ja muuallakin mainostanut, että vain silloin saa kutsua itseään gootiksi/metallistiksi jos kuuntelee sitä musiikkia. Omilla aseillasi siis pelaten: jos et kuuntele kerran goottimusiikkia, voitko kutsua itseäsi gootiksi? Edes puolittain?

  Vai koskeeko tuo musiikinkuuntelupakko vain muita, ei sinua?

   
 14. Varjotar Killing Whispers

  liittynyt:
  05.07.2008
  Viestejä:
  7 015
  Saadut tykkäykset:
  0
  Valtaosa bändeistä on ihan puhtaasti metallia, mutta mm. Type O Negative, Deathstars, Gothminister, Paradise Lost, Moonspell ovat vähintään goottivaikutteisia/goottimetallia.
  Gootteus on muutakin kuin musiikkia vaikka musiikki onkin sen perusta.
   
 15. Naurattaa Vierailija

  Tuonko pitäisi kertoa sinusta? Siis tuo ystävällisyys kohta?

  Hih hii!
   
 16. kjbvhnmjbvkbh Vierailija

   
 17. Luulisi muuten, että näitä muotigooteista yöunensa menettäviä ahdistaisi joka ikinen vuosi joulun alla. Romanttinen tyyli kun tuntuu olevan jokatalvinen muotisuuntaus, ja sieltä löytyy näitä keveitä sifonkipaitoja ja runsaita röyhelöhelmoja myös tummissa väreissä - goottihenkisinä siis. Ja näitähän - gasp! - joku tavis voisi vielä laittaa päälleen ja - tuplagasp - näyttää gootilta!

  Itselleni joulunaika on mitä mainiointa aikaa kerätä arkivaatteita garderobiini. Vaikka olenkin sitä mieltä, että musiikista koko homma lähtee, ei minua silti kiinnosta lähteä jokaiselta vastaantulijalta tai nettikirjoittelijalta tenttaamaan hänen musiikkimakuaan. Ei oikein jaksa kiinnostaa.
   
 18. Varjotar Killing Whispers

  liittynyt:
  05.07.2008
  Viestejä:
  7 015
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikäs tää juttu on? Kyllä nää muodikaat sesonkityypit kuitenki palaa siihen omaa kastiinsa, aiheuttavat vain hilpeyttä pelleilyillään ja yrityksillään näyttää edes sinnepäin..ja vielä ku se yritys todellakin on aina SINNEPÄIN, ei sitä itteensä ollenkaan.
  Misantropia ei todellakaan ole mikää teiniangstijuttu...
   
 19. Et taida tunnistaa sarkasmia, kun sellaista edessäsi näet? Edellisen viestini ensimmäinen kappale oli juuri sitä. En puhunut "omalla suullani".

  Tuskin joulusesongin juhlamuotia ostavat tavikset kuvittelevat olevansa gootteja, kun sellaisia pistävät päälleen. Romanttiset röyhelöt kun vaan eivät ole goottien yksinoikeus, ja sitä juuri kritisoinkin edellisen viestini ensimmäisessä kappaleessa. Siis sitä, että röyhelöä päällä -> sehän luulee olevansa gootti!
   
 20. Varjotar Killing Whispers

  liittynyt:
  05.07.2008
  Viestejä:
  7 015
  Saadut tykkäykset:
  0
  No en tosiaan, enkä ironiaakaan.
  Eivät ehkä kuvittele, mutta kai se yritys pukeutua sellaisiin jotain kertoo?
   
 21. ........... Vierailija

  ........... mita jos jou vaan sattuu tykkaamaan jostain tummasta vaatekappaleesta ja mielialan mukaan siihen ja muihin vastaaviin joskus pukeutuu, tietamatta edes mitaan mistaan goottiudesta, silmaa vaan sattuu miellyttamaan...... Niin kuin joku sattuisi pitamaan jostain japanilaisesta tyttomaisesta hameesta ja sita joskus pitamaan, onko han joku naurettava tyyppi joka yrittaa nayttaa nailta oikeilta lolitatytoilta, siina kumminkin surkeasti epaonnistuen, kun on vaan <i>sinnepain</i>.... (Vai pateeko tama vaan gootteihin?)
   
 22. No ainahan kaikki vaatteet viestittävät jotain, tai ovat osa jonkin tietyn alakulttuurin "koodistoa". Jos alkaisi miettiä jokaisen vaatekappaleen kohdalla "saanko mä nyt käyttää tätä, kun tää kuuluu tyyliin x", ei kukaan voisi ikinä pistää mitään päälleen. Kannattaa pitää niitä vaatteita, jotka omilta tuntuu. Kokonaisuus ratkaisee, onko se tyyliä x, ei yksittäinen vaatekappale. Siis silleen positiivisessa mielessä ratkaisee.
   
 23. Varjotar Killing Whispers

  liittynyt:
  05.07.2008
  Viestejä:
  7 015
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokonaisuus kyllä kertoo kaiken.. Niin hyvässä kuin pahassakin.
  Joskus pieni epäsopiva yksityiskohta/asuste voi pilata kaiken..
   
 24. Ketä kiinnostaa, onko joku oikea gootti, vai feikki/semi/demi vai overthetopgootti?

  Aikuistukaa vähän.
   
 25. Näinpä juuri. Jos näen jollain jonkun mustan pitsivermeen, ei mieleen edes tule, että goottityyliä - eivätköhän gootitkin ole nämä kopsanneet jostain historiallisista tyyleistä.

  Se, mitä muutama gootti, ubergootti tai unter-ander-gootti asiasta keskenään tappelevat, taas ei voisi vähempää kiinnostaa ketään.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti