Hae Anna.fi-sivustolta

  1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

    Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

    Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

    Ystävällisin terveisin,

    Annan toimitus
    Dismiss Notice

Mustikkapiirakka rasvakammoisille

Viestiketju osiossa 'Keventäjän ruokavinkit' , käynnistäjänä karjalainen, 03.03.2007.

  1. karjalainen Vierailija

    Mustikkapiirakka
    250 g maitorahkaa
    0,75 dl sokeria
    2,5 dl vehnäjauhoja
    0,5 dl vehnäleseitä
    1 tl leivinjauhetta
    (öljyä tai vehnäjauhoa vuoan pohjalle)
    Täyte:
    litra mustikoita
    2 rkl perunajauhoja
    vajaa dl sokeria tai hunajaa
    Laita rahka kulhoon ja kaada sokeri päälle. Anna olla pari tuntia huoneenlämmössä, jotta sokeri sulaa rahkan sekaan. Jos teet taikinan heti, lopputulos ei ole niin hyvä. Lisää rahkasokeriseoksen joukkoon jauho-lese-leivinjauheseosta varovasti.
    Taikinaa ei saa vaivata voimakkaasti tai siitä tulee sitkeää. Voitele vuoka tai ripottele jauhoja vuoan pohjalle ja levitä taikina sen pohjalle ja reunoille. Sekoita mustikoihin perunajauhot ja kaada taikinan päälle.
    Ripottele pinnalle vajaa desi sokeria tai juoksevaa hunajaa. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 30 minuuttia.

    Tein itse eilen mustikkapiirakan tällä ohjeella. Pohja oli helppo tehdä ja ennen kaikkea helppo levittää vuokaan, koska levittyi hyvin eikä tarttunut edes käsiin. Pohja ei kyllä ollut erityisen herkullisen makuista, mutta ihan syötävää. Piirakka uppoaa kyllä hyvin makean nälkään ja saa mustikoista paljon vitamiineja.
     
  2. stymie Uusi jäsen

    liittynyt:
    11.01.2011
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Otat kolme saman kokoista kahvikuppia. Yhteen kananmunat, toiseen sokerit ja toiseen vehnäjauhot. Lisäks yksi teelusikallinen leivijauhetta ja vaniliinisokeria.
    Mustikat päälle ja uuniin 200 asteeseen!
     
  3. Kirsti IK-mode Uusi jäsen

    liittynyt:
    13.11.2010
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tuosta enää leivonta helpommaksi tule. Tosi kiva ohje yllätysvieraitten varalle.
    Täytyy kokeilla heti kun piirakkahammasta kolottaa.
     

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti