Hae Anna.fi-sivustolta

Muuri murtui vihaksi

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 08.11.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 658
  Saadut tykkäykset:
  3
  Berliinin muuri jakoi yksinvaltaiset ja demokraattiset kansat, mutta sitä tai Neuvostoliittoa ei ole enää, joten politiikan raadollisuus on noussut esiin kaikkialla. Toiveet tasa-arvoisista länsimaista jäivät haaveiksi, sillä erot hyvätuloisten ja köyhien maiden kesken olivat liian suuret. Saksa joutui kaikkein kovimmalle, kun sai raunioituneen puoliskon lisäksi koko EU:n entiset itäeurooppalaiset valtiot taakakseen sen vuoksi, että unioni halusi laajentua liian nopeasti Venäjän rajoille.

  Seuraus liian nopeasta laajenemisesta on demokratian kannalta mitä ikävin, sillä länsimaihin pesiytynyt köyhyys on suosinut poliittisia ääripuolueita. Eikä ihme, koska on suosittu äkkirikkaita ja globaalia tasa-arvoa. Sen sijaan rahvas länsimaissa on joutunut tiukoille, koska palkat ovat tippuneet samaan aikaan, kun rikkaiden tulot ovat nousseet. Posti lienee paras esimerkki siitä, että vanhat puolueet ovat kaikki samalla tavoin ryvettyneitä.

  Eikä vaihtoehtoa ole, jos halutaan pitää EU yhä suurena, sillä brittien lähtö merkitsee muille lisätaakkaa, jos aiotaan pitää eteläisin Eurooppa mukana kehityksessä entisen itäblokin lisäksi. Hyvinvoinnista on tingittävä, eikä vanhuksia tai sairaimpia kyetä hoitamaan siten, että saavutuksilla voidaan ylpeillä. Sanoin muutosta parempaan voidaan luvata, mutta tekohin ei ole varaa, joten kaikkien on paras varautua hyvinvoinnin rippeiden alasajoon. Muuri murtui vihaksi, joka nousee taas kerran eliitin ja rahvaan väliin, kun tuloerot kasvavat jättimäisiksi.
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 658
  Saadut tykkäykset:
  3
  Saksan liittokansleri Angela Merkel tuumaili, että demokratia on yhä puolustamisen arvoinen. Mikä ihmeen demokratia? Ei sitä ole enää kuin muistoina ajoilta, jolloin päätökset tehtiin avoimesti, eikä kunnallisten liikelaitosten syövereissä. Samoin vanhat puolueet toimivat siten, ettei tieto ole julkista, vaan sitä pidetään pimennossa jäsenistöltä. Vain harvat ja valitut voivat olla tietoisia, mutta heilläkään ei ole oikeutta kertoa niistä.

  Jos haluaa vanhojen puolueiden sisäpiiriin, on ymmärrettävä olla vaiti tehdyistä päätöksistä, joita on puolustettava, vaikkei olisikaan niiden kanssa samaa mieltä. Demokratiaan kuuluu avoimuus, jota ei enää ole, joten vaikea puolustaa sellaista, mistä ei ole jäljellä kuin muisto sodanjälkeisiltä ajoilta. Silloin väki sai päättää ja riidellä julkisesti, muttei enää, vaan nykyisin on haukuttava kaikkia, jotka eivät ole samaa mieltä.

  Ainoa polku päästä takaisin demokratiaan on konflikti, joka tasa-arvoistaa yhteiskunnan. Ruotsissa se on jo meneillään, kun pommit paukkuvat Malmössa lähes joka ainut yö. Alkaa olla selviö, että kantaväestö ryhdistäytyy pienissä kunnissa ensin, kuten Sölvesborgissa jo tapahtui. Vaativat kuria ja järjestystä kaikilta, mutta lyövät yli, kun eivät hyväksy edes saman sukupuolen rakkautta oikeaksi. Kaiketi pakko olla tiukka kaikille, jotta saadaan normit takaisin yhteiskuntaan.
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 658
  Saadut tykkäykset:
  3
  Yhdessä mediassa joku isokenkäinen pohti, että Euroopan unionin ongelma rahanjaon osalta ovat rikollisryhmät, jotka osaavat kupata yhteisiä varoja omilleen. Tavallisen tallaajan mielestä unionissa on valtava liuta väkeä, joka ei muuta teekään kuin ohjaa varantoja joko eliitille tai omalle viiteryhmälleen jopa omaiset mukaanlukien. Sitä paitsi poliitikoilla on aina omia tukijoita, jotka eivät nekään anna rahojaan hyvyyttään, vaan vaativat tukea saadakseen etua itselleen. Juhlapuheissa kerrotaan niitä näitä, mutta keskinäisissä suhteissa sovitaan asioista salaisesti.

  Mediatalot ovat nekin osallisia salailuun, eivätkä kerro aiheista ihan puolueettomasti. Yleisradiota ohjailevat poliitikot ja kaupallista mediaa mainostajat, jotka rahoittavat uutisoinnin ja määräävät sen suunnan poikkeuksetta. Poliittinen media on vaikeuksissa, koska aatteelliset pohdinnat eivät sovellu kaikille. Hieman sama syy kuin se, ettei joulujuhlia voi pitää kirkoissa, joiden sanoma on vierasta osalle väestöä.

  Euroopan unionista on siinnyt hirviö, josta pulppuaa normeja ja lakeja, jotka eivät mahdu maalaisjärjellisen ihmisen tajuntaan lainkaan. Parlamentaarikot ja pankkiirit ovat hyväpalkkaisia ääriajattelijoita, joille tärkeintä on oman pienen piirinsä hyvinvointi. Kulkevat kokomustissa puvuissaan mustissa autoissaan kengät mustina kiiltäen, eivätkä tee muuta kuin pyrkivät keksimään hyviä selityksiä kysymyksiin, joita epäilee rahvaan pohtivan. On siirrytty demokratiasta harvainvaltaan, jota leimaa ahneus ja petollisuus.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti