Hae Anna.fi-sivustolta

Muurit yhteisön suojaksi

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 19.02.2020.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 639
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ruotsissa osa väestöstä on alkanut rakentaa aidattuja asuinalueita samaan tapaan kuin Yhdysvalloissa on tehty jo pitkään. Stranduddenin asuinalue Smålandin maisemissa Gnosjön äärellä on herättänyt tunteita sekä vastaan että puolesta, mutta projektin vetäjät haluavat keskittyä ainutlaatuiseen rakentamistapaan. Alue on rakennettu aidatuksi yhteisöksi, missä on turvallista asua. Muurilla on kaksi merkitystä, sillä se suojaa yhteisöä kutsumattomilta vierailta ja rakennuksia tulvilta.

  Vi har sand, sten och vatten på området som vi använder. Vi sparar enorma pengar på att slippa transporter och det blir även mer hållbart.

  Hur stort blir Strandudden till slut?

  – Vi planerar 300–400 ägarlägenheter, men marknaden får avgöra i vilket tempo vi bygger.
  Aiheen lyhennelmään antoi:


  https://www.byggnadsarbetaren.se/kritikerna-om-murbygget-galenskap-agarna-unikt/
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 639
  Saadut tykkäykset:
  3
  Mitä Ruotsi edellä, sitä Suomi perässä. Kaikkein hyvätuloisimmilla on varaa taatusti elää siten, etteivät tarvitse kohdata rikollisuutta tai edes köyhyyttä silmästä silmään. Jos hanke onnistuu, niitä rakennetaan lisää, mikä osaltaan merkitsee sitä, että eri väestöryhmät keskittyvät kukin omille alueilleen. Islaminuskoiset moskeijoiden ympärille ja köyhät slummeihin ja tai omien kaltaisten kaupunginosiin. Sellaista se on!
   
 3. vierailija Vierailija

  Voisiko tuota Stranduddenin muurikylää ajatella sääty-yhteiskunnan tai luokkayhteiskunnan paluuna? Sen asukkaat haluavat a) asua samaan sosioekonomiseen ryhmään kuuluvien kanssa, vertaistensa muodostamassa kyläyhteisössä, b) jossa ei olisi alempien sosiaaliryhmien mukanaan tuomia haittoja.

  Muurikylän asukkaat saattavat yllättyä sekä a) että b) kohdan suhteen.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. vierailija Vierailija

  Mehän elämme jo sääty yhteiskunnassa, erityisryhmillä on erityisedut ja kovennettu laintulkinta.
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 639
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kysymys on eliittikylästä, jota vartioidaan koko ajan nykylaittein ja aitauksin. Jossain vaiheessa paikalle kutsutaan vartijat, jotka voivat toimia samalla tavoin kuin Yhdysvalloissa tekevät jo nyt. Rahvaskansalla on tietysti mahdollisuus rikastua ja ostaa oma talo muurien sisältä, mutta voi olla, ettei kiinteistöjä myydä kuin valituille.

  Ruotsi on sääty-yhteiskunta ollut koko ajan, sillä kuninkaalla on lupa ottaa vuokralle maineikkaita kansalaisiaan edullisin hinnoin vuokralaisiksi hyvätasoisiin huoneistoihin keskellä Tukholmaa. Hänen linnoituksissaan on vesistölämpö, mikä on helppo ja kohtuullisen edullinen tapa pitää tilat plussa-asteisina.

  Nykyisin kyetään poraamaan niin syvälle, että sieltä saadaan maan pinnalle kuumaa vettä, joten arvattavasti geoterminen lämmönotto lisääntyy jatkossa. Pohjoismaiden kannalta hyvä asia, koska siten voidaan säästää energiaa ainakin taajama-alueilla, joissa on jo nyt kaukolämpöputket valmiina. Ja talvet ovat aiempaa leudompia, jolleivat pakkaset taas kiristy tulevina vuosina.
   
 6. vierailija Vierailija

  Aivan varmaan päädytään asumaan muurien sisälle. Noitahan muurikyliä on jo ympäri maailmaa, esim. Intiassa pitämässä varkaat ja rikolliset poissa. Vahdit portille ja vain asukkaille sisäänpääsy. Kun ei maan rajoja voi rikollisilta sulkea, niin ehkä sitten pääsy asuma-alueelle.
   
 7. vierailija Vierailija

  Kun muurikylä on riittävän iso niin siellä tapahtuu muurikyläläisten tekemiä rikoksia.
   
 8. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 639
  Saadut tykkäykset:
  3
  Voi olla, muttei toisiaan kohtaan. Ehkä rakentavat vanhuksille omat hoitokodit sen jälkeen, kun saavat uitettua valtiolta verorahat omille tileilleen pyörittämällä yhteiskunnan kilpailuttamia köyhäinkoteja.
   
 9. vierailija Vierailija

  Mikä tää vesistölämpöjuttu mikä Kallella on?
   
 10. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 639
  Saadut tykkäykset:
  3
  Perustui kylläkin ihan kaukaiseen muistikuvaan, jonka mukaan jokin rakennus siinä vesistön vierellä olisi saanut uuden lämmitysjärjestelmän toisin sanoen merivesilämpöpumpun. Etsiessäni tarinointia netistä löysin tiedon, että kuningas on pikemmin pellettimiehiä. Voi hyvinkin olla, mene ja tiedä.  https://ilkkapohjalainen.fi/arkisto/ruotsin-kuningas-lammittaa-pelleteilla-1.842432  (Nykyään taitaa olla lämmityskattiloita, joissa voi käyttää useita eri lähteitä lämmön tuottamiseen.)
   
 11. vierailija Vierailija

  Omavaraisuus olisikin hieno juttu lämmityksessä ja vesihuollossa, mutta verotus tulee varmaan senkin tasoittamaan pois. Muistelen että Espanjassa aurinkonpaneelit ovat kiellettyjä ja sähkönhinta siellä sikamainen.
   
 12. vierailija Vierailija

  Sitten rikolliset häädetään pois muurikylästä.
   
 13. vierailija Vierailija

  Luonnollinen kehitys kun tuloerot kasvaa ja rikollisuus sen seurauksena. Kun yhteiskunta ei suojele rikollisilta, niin ihmiset keksii omat ratkaisut. Muurikyliä on jo kaikkialla maailmassa, missä ei muuten rikollisia voi loitolla pitää. Ehkä rikkaammat saa hankkia myös henkivartiat, kun liikkuvat muurikylänsä ulkopuolella.
   
 14. vierailija Vierailija

  Tuodaanko täällä sellaista käsitystä esille että muurikylät olisivat vain tosi rikkaiden juttu?

  Minusta tavallinen rehellinen medelsvensson voisi olla myös kiinnostunut turvallisesta asuinympäristöstä.
   
 15. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 639
  Saadut tykkäykset:
  3

  Käytännössä muurikylät ovat rikkaiden ulottuvissa, eikä köyhillä ole niihin varaa. Voi olla hyväkin asia, että eriytyvät omiensa pariin.
   
 16. vierailija Vierailija

  Tulevaisuudessa tämä voi olla ainut ratkaisu kaikille kunnollisille ihmisille, kun rikollisuus leviää eikä missään ole enää turvallista.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti