Hae Anna.fi-sivustolta

Muutos palstalla

Viestiketju osiossa 'Kristallipallo' , käynnistäjänä Tulisoturi, 16.09.2014.

 1. Anna.fi-moderaattori Anna-moderaattori Ylläpidon jäsen

  liittynyt:
  15.06.2007
  Viestejä:
  862
  Saadut tykkäykset:
  10
  Me arvostamme kaikkea teidän palautetta uudistuksesta, joten voisiko keskustelut riidoista ja muiden hakkumisesta loppua tästälähin. Muutoin joudumme sulkemaan ketjun ja mahdollisesta bannata käyttäjiä, jotka jatkavat ilkeilyä muille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 364
  Saadut tykkäykset:
  1 986
  Mä ainakin kannatan tätä. Voitko sä vastata miksi se varoaika on?
   
 3. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 364
  Saadut tykkäykset:
  1 986
  No ei tarvikkaan esittää. Mun käsitys on että mitä enemmän henkistyy sitä vähemmän ärsyyntyy ja on vihainen tai ainakin ei niin kovin pienistä. Eli sen pitäis antaa luonnostaan tulla, toki semmoseen voi pyrkiä harjoituttamalla kärsivällisyyttään, mutta se ei oo tokikaan sama kuin teeskentely. Toihan ois teeskentelyä mitä sanoit "esittämään muuta".
   
 4. deebsteri Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  25.07.2014
  Viestejä:
  1 061
  Saadut tykkäykset:
  38
  Tuollainen vika täällä, että editoriin jää vanhaa tekstiä, jos on quotannut aiemmin jonkun pätkän ja jättänyt sitten kuitenkin vastaamatta.
   
 5. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 364
  Saadut tykkäykset:
  1 986
  Mutta tuo on hyvä taas silloin, jos jostain syystä töpeksii jotenkin että klikkaa siis jotenkin itsensä pois tjsp. niin ei tarvi uudestaan sitä kirjoittaa, kun palaa takas se on siinä ja eiku lähettää. Vaikka en tiedä onko nää eri asia vai kolikon kaks puolta?
   
 6. ikkan Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  28.09.2014
  Viestejä:
  343
  Saadut tykkäykset:
  193
  Ei se välttämättä ole vika.
   
 7. deebsteri Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  25.07.2014
  Viestejä:
  1 061
  Saadut tykkäykset:
  38
  Liekö aika harvinainen tilanne, että on kirjoittamassa jotain, muttei ehdi kirjoittamaan sitä loppuun ilman, että painaa välissä konetta kiinni? On turhaa, kun joutuu poistamaan editorista edellisestä sessionista kommentoimatta jääneittä raakileita. Aina pitäisi myös muistaa puhdistaa editori, ellei lähetäkään viestiä. Eipä silti, kyllä tänne voisi enemmänkin tulla keskustelua, mutta jos ei tule sitten mitään sanottavaa jättää mieluummin kirjoittamatta. Nykyaikaiset tietokone-ekspertit ovat kyllä rasittavia tapauksia. Silloin kun koneille tultiin MS-DOS:in kautta maailaisjärkikin toimi kunnolla. Ja Kalle kotipsykiatri piti huolta teknisemmissäkin ongelmissa.
   
 8. Inke Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  9 744
  Saadut tykkäykset:
  543
  Tälläistähän se elämä on, jos ei ole sanottavaa, niin jättäähän se mahdollisuuden myöntää ettei ole sanoja, millä jäsentäisi ajatuksiaan, vaikka olisikin tarve sanoa jotain. Henk.koht. tämä muutos nosti minussa uusia ajatuksia, sillä juuri kun tuntui etten jaksa tähän hetkeen mitään uutta muutosta, niin ylläpitäjä rommauttaa ennalta aavistamatta uudet kuviot tähän foorumiin.

  On hyvä tätä varsin konservatiivisella ja muutosvastarintaisella luonteella varustettua tollikkaa muistuttaa siitä, mikä on ja pysyy vakiona, se jatkuva muutos. Kun muutosjärkytyksen tuomasta säikähdyksestä selviää, katselee asioita kuin uusin virkein silmin ja huomaa katselevansa uusilta näkökulmilta omiakin asenteitaan.

  Ajatusraakileita tämäkin teksti, mutta halusin nähdä miltä ne raakileet näyttävät sanoiksi muodostettuina.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. deebsteri Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  25.07.2014
  Viestejä:
  1 061
  Saadut tykkäykset:
  38
  Internetin foorumit ovat kylmiä, sotilasvalvottuja apajia. Monet sanovat sanottavansa toisilleen jossakin muualla ja satsaavat laatunsa siihen tilanteeseen. Harkitusti jotkut materialisoituvat kyberkentille, mutta ei kai tämäkään ihan vaivatonta ole. Ihmisten mainehan laskee koko ajan ja on taisteltava mädännäisyyttä vastaan. Se on juuri sitä iskukyvyn säilyttämistä pahassa maailmassa. En minä tiedä, mitäpä noihin ulostuloihin kakoilemaan. Kyllähän se oma nettikirjoittaminenkin on suhteessa siihen miten paljon muut sitten aprikoivat vaihdossa. Tai no, juttele nyt siinä sitten. Minä täällä kuuntelen, samalla kun palvelen karhujumalaa. Kyllä hiljaisuuskin voi työnsä tehdä, hyvää karmaa ja hedelmiä. Loppujen lopuksi elämä on vain tasapainoilua ja jämerän perustan rakentelua. Isoimmassa kulhossa ei ole pähkinöitä. Kaikki muu on toissijaista, kun panoksena on pitää oma kuulakallonsa valppaana tyrärykmentissä.

  No eipä tämä softa muutos itselleni kovin raju ollut. Mutta apukoulutasolle konsultoidut ratkaisut softankehittelyssä kuitenkin huomaa. Vanhoina hyvinä MS-DOS-aikoina tietokonemaailman pilotit vielä ymmärsivät jotain selkeyden ja turhan konstailemattomuuden päälle. RND:täkin käytettiin vain satunnaislukujen generoimiseksi ja tavujen yhdistelemiseksi. Näin 2014 jokainen kodin välioven avauskin alkaa heijastumaan politiikkaan ja etupiireihin, satunnaisuuden hälvetessä. On laitettava sinne kynnyksen väliin jotain, notta saa oven seuraavalla kerralla auki. Enää ei herratkaan saa tyhjennellä herkkukoreja, kun lähdetään liikkeelle erityismerkitysten kautta; etsimään arvoa arkipäiväisiin asioihin, jotka olisivat suhteellisen yksinkertaisia ilman tätä teknologisen niukkuuden ylikuorrutusta. Mutta ihmisten naamat pitää nykyisin sotkea ja saada kansa mukaan johonkin minkä ties Cameronin kehittelemään juttuun, jossa vastustetaan sellaistakin sivuasiaa, kuin kovaa pornoa. Sivuasiahan se on. Ei ole mitään mitä edes viitsisi imuroida. Ei siis ihme, että keskieurooppalaisuus on kovassa huudossa. Siellä on katsokaas omilleen itsensä sosialisoivia seurapiirejä, jotka pystyvät elämään ilman, että apukoulusektori on jatkuvasti läsnä jäsentensä henkilökohtaisissa vieheissä. Siellä kun ihminen sanoo jotain toiselleen, sillä luodaankin kas - yksityisyyttä, avarretaan maailmankuvaa, paetaan pahaa maailmaa, tullaan tasapainoisiksi ja jämeriksi ja lakataan valittamasta turhista jutuista julkisissa medioissa. Sitä oli aikoinaan myöskin MS-DOS Suomessa. Brian Johnsonin sanoin: "Pieni maa, paljon tervettä järkeä". Nyt ollaan pieni maa, ei mitään järkeä, sosialisoitua yksityisyyttä, ehkä vähän jotain kutinaa siellä täällä, mikä pitäisi tulkita sitten vaikkapa motivaatioksi. Näin luodaan perustaa. :)

  Muutokset asioissa ovat elämän juonteita, eikä vanhoja aikoja saa
  sellaisinaan takaisin. Jumalakin muuttuu, energian luonne muuttuu ja kaikki tähtää perustan vahvistumiseen, toisinsanoen siihen, että on mistä vapautua ja mistä luovia. Mutta lienekö muutos kritiikin rakenteessa kuitenkin muuttanut monia asioita, kuten mahdollistanut pakkotyökulttuuria, sivistyksen rappeutumista, kaiken turhauttavaa monimutkaistumista tai satunnaistumista? Koska kaikki maan päällinen ja jumalakin on muutoksessa on helppo tehdä myös valintoja, joiden seurauksena joudumme pahimmillaan keskeyttämään koko tämän inkarnaatiomme tai kenties kadottamaan ymmärryksemme tärkeitä asioita kohtaan. Tulevaisuus antaisi mahdollisuuden myös saada kiinni asioista. Toisaalta mehän vain luomme perustaa. Meidän ei tarvitse olla mitään helter-skeltereitä, kunhan vain perusta pitää. Ja se on muuten näin.

  Toki se miten voimakkaasti asteittaiset muutokset kokee riippuu siitäkin, miten suljetussa tilassa ihminen on elänyt, onko tehnyt metafyysistä havaintoa vai onko vain lentänyt kukasta kukkaan, kuten niin moni meistä arjen ahertajista tekee. Monet ihmiset muuttuvat päivittäin ja kokevat uusia asioita. "Jokainen päivä on erilainen" sanotaan. Kahta samanlaista päivää ei ole. Minä en koe niin. Minä vain katselen ihmisiä, kuinka he etsivät totuutta ja valavat vahvempaa perustaa. Se on rauhoittavaa. Sinäkin olet todella mielenkiintoinen yksilö, josta voisi tehdä vaikkapa tietokoneohjelman. Sinutkin voidaan avata. Ei vain ole aikaa.

  Rakkaus on kermavaahtoa konserttisalissa.
  Tuokaa kuppinne alakertaan.
  Tytöt maalaavat taulun.
  Psykologisen kuvan, jossa ei ole aikaa.
   
  Last edited: 14.11.2014
 10. Inke Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  9 744
  Saadut tykkäykset:
  543
  Niin, vaikka sitä olisi omasta ja äitinsä mielestä oikeinkin miellyttävä ihminen, niin toiset muodostavat mielipiteensä, niin kuin muodostavat ja heillä on siihen oikeus. Elämä kuuluu jokaiselle itselleen, ei kukaan elä vain toisia varten itsensä hyläten. Läppäisen nyt vähän raamatulla ja siteraan kaksoiskäskyä *Rakasta lähimmäistäsi, niin kuin itseäsi*. Ehkä sen merkitys on siinä ideassa, että arvostaakseen toisia, on myös hyvä oivaltaa itsensä arvokkaana. No ihan miten vaan, taidan taipua näin sudentunneilla hiukan tunteikkaaksi.

  Jos olisin tietokoneohjelma, niin haluaisin olla Windous, tai joku sen kaltainen, johon olisi sisäytetty kirjoitusvirheiden automaattinen korjaustoiminto sekä oikea sanajärjestysseparaatti. Pitkään haaveilin lehtimiesurasta, pitihän minullakin unelma-ammatti olla, niin kuin toisillakin oli, vaihtoehtona haaveammatilleni oli toissijaisesti olla äiti.

  Luen aamulla viestisi uudelleen ja ajatuksella, sillä kiinnostuksen kipinää jäi, kun jonkinlaisella pikalukuselauksella sen kävin läpi.
   
  Last edited: 14.11.2014
 11. deebsteri Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  25.07.2014
  Viestejä:
  1 061
  Saadut tykkäykset:
  38
  Ehkäpä idea on yksinkertaisesti vaan rakastaa lähimmäistä, yhtä paljon kuin itseään. Rakastaa vastaantulevia jopa enemmän, kuin heidän omat äitinsä.
  Mutta jos rakastaa itseään vähemmän, sitten saa rakastaa vähemmän muitakin. Tai jos on tyhmä ei saa muita ymmärtämään mitään. Nämä ovat niin moniulotteisia juttuja, monelle sekin on tärkeää, että on riittävästi vihaa, jotta saa rakkautta. Raamattuahan voi aina tulkita. Ja loppujen lopuksi monelle riittää se, että saa seuraavan suihinoton tai kannabisannoksen sitten kun tarve iskee. Elämässä on kieltämättä monia tasoja ja ihmiset elävät tasoilla, joista ei paljon puhuta.
   
 12. henna Vierailija

  Siis mitä? Ihan oikeasti ilman sarvia ja hampaita, mitä tuo tarkoittaa suomeksi?

  No onneksi tämmöiset foorumin muutokset nyt eivät niitä vakavimpia ole. Toki voihan se olla joskus jäävuoren huippu. Jäävuoren huippuhan voi olla miten mitätön asia vain, jos alla on paljon muuta.

  Yleensä mitä vanhemmaksi ihminen tulee niin sitä vähemmän hän sietää muutoksia.
   
 13. henna Vierailija

  Suurin osa ihmisistä on oman äitinsä mielestä oikein miellyttäviä vaikka sitten olisivat mitä pikkuhitlereitä vain. Ihmiset muodostaa mielipiteen täällä kunkin henkilön kirjoitusten perusteella.
  Samasta kirjoituksesta voi toinen tykätä, toinen ei. Tuosta raamatunläppäyksestä, ei auta vaikka kuinka noita läppäilisi jos ei elä itse niin. Mutta tuokin käsky on todella vaikea, jos lähimmäisellä meinataan kaikki ihmisiä. Kukaan ei rakasta kaikkia.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. Inke Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  9 744
  Saadut tykkäykset:
  543
  Tuosta raamatuntulkitsemisesta, ehkä se onkin eepos, tai miksi sitä pitäisi nimittää, jota täytyykin tulkita, jos haluaa siitä suuntaviittaa omalle elämälleen.

  Minulla on nollatoeranssi mitä tulee noihin huumaaviin aineisiin, minä huumaannun tai hurmaannun muista asioista.

  Tuohon eiliseen viestiisi, siinä oli jotain, mihin resonoin ajatuksella ja sanalla vapaaehtoisuus. Vapaaehtoisuuden pohjaltahan täällä keskustellaan, kirjoitellaan ja luetaan toisten kirjoittamia viestejä, mihinkään noista ei kukaan toinen voi ketään alistaa. Lisäksi jokainen tulkitsee toisten viestejä niin kuin ne halutaan tulkita. Taisi olla Veskari, joka sanoi toiselle suvaitaan se, mitä ei sitten taas toiselle voi hyvksyä, tai sihen suuntaan, vai oliko sanojana veskari, en ole varma siitäkään.

  Huonosti nukuttu yö takana, ajatukset kulkevat paakkeina, taidanpa palata takaisin hetkeksi unien hellivään huomaan.
   
 15. Malaika Vierailija

  Ei tosiaankaan voi rakastaa kaikkia, se olisi kohtuuton vaatimus ja epärealistista. Ei edes kaikkia omia sukulaisiaan voi rakastaa. Jos voisi edes suvaita toisia ihmisiä, ja jos ei kertakaikkiaan voi, niin on paras kiertää sellaiset persoonat kaukaa, joiden kanssa ei kertakaikkiaan synkkaa. Jos se siis on mahdollista. Minun on ainakin vaikea jaksaa kauaa tyytymättömiä marisijoita tai sellaisia, jotka eivät osaa kuunnella toisia vaan puhuvat koko ajan vain itsestään.Onneksi ystävät voi sentään valita itse, jos ei sukulaisia ja naapureita tai työtovereita.
  Mutta jos se Raamatun rakastaa tarkoittaakin suvaitsemista ja rauhanomaista kanssakäyntiä eikä rakkautta siinä mielessä, kuin sen yleensä ymmärrämme?
   
 16. Pallo Vierailija

  Hmm...Jos ei ole varma kuka nikki sanoi, kannattaako sitten mainitakkaan ketään nikkiä? Sanoo vaan että joku sanoi, näin ei tule laittaneeksi toisen suuhun sanoja. Tulkitsee niin kuin haluaa...
  Etkö sinä ikinä tulkitse väärin koska oikeasti tulkitset niin koska esim. toisen ulosanti on niin sekavaa? Vai onko sinulla sitten aina HALU tulkita väärin, jos tulkitset väärin? Vai koskeeko tuo vain muita paitsi sinua? Nyt tuli vähän se käsitys että jos sinut tulkitaan väärin niin tulkitsija
  HALUAA tulkita väärin, siis tahallaan? Oletko tosiaan tuota mieltä?
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. seurailija Vierailija

  munki mielest veskari on sanonnu noin.
   
 18. postilaatikko Vierailija

  Mitä sitten vaikka olisi sanonut? Minäkin jäin ihmettelemään sitä että tarkoittiko Inke todella että jos ymmärtää väärin niin sen tekee aina tahallaan? Hän itsekkinkö siis?
   
 19. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 364
  Saadut tykkäykset:
  1 986
  Aivan. Ja mitä ja miten kirjoittaa. Siis tavallisilla kirjoittajilla jotka rehelliseltä pohjalta kirjoittaa. Se on taas eri sitten riidanhaastajilla. Jos haluaa jonkun kanssa riitaa haastaa niin eihän sen toisen mikään sanoma ole hyvä vaan käännetään negaksi. Mutta rehelliseltä pohjalta reagoidaan siihen mitä toinen sanoo (eikä siihen kuka sanoo) ja miten sen itse ymmärtää. Eli yleensä kommunikoinnissa
  jos on häikkää niin ei se aina vain ole se toinen osapuoli, se on joskus toinen, joskus toinen, joskus kummatkin josta johtuu.

  No ei ole munkaan maailmaa heilauttanu.
   
 20. deebsteri Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  25.07.2014
  Viestejä:
  1 061
  Saadut tykkäykset:
  38
  Kyllä tuo kaikkien rakastaminen on mahdollista. Se pitää vaan tehdä aika takaperoisesti. Kaikissa kehitysvaiheissa olevien kanssa eläminen ei kuitenkaan ole hyödyllistä. Ihmisen täytyy osata kieltäytyä tietyntyyppisestä vaihdosta. Ja vastata siihen, mikä tuntuu oikeudenmukaiselta. Kaikille on sälytetty vastuu ja velvollisuus seurata omaa tietään. Ohjata itsensä päämäärään, josta muut hyötyvät ja joista minä itse hyödyn.

  Me yleisesti ymmärrämme aika vähän. Yhteiskuntamme ei usuta meitä ymmärtämään asioita.
   
 21. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 364
  Saadut tykkäykset:
  1 986
  Niin Deebsteri kun sitä MS Dosia liputat, niin emmä nyt kyllä haluaisi takaisin sellaista että kopiointi olisi niin vaikeeta että pitää siihen dosiin pitkät pätkät kirjoitaa copy: ja sitten kaikenmaailman mitä nyt pitikää. Vai mitä meinasit?
  Windowsissa kansiosta toiseen tai tikulle kopioiminen on huomattavasti helpompaa.
   
 22. deebsteri Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  25.07.2014
  Viestejä:
  1 061
  Saadut tykkäykset:
  38
  MS-DOS aikoina oli vielä elämä sellaista leppoisaa, että näpyteltiin näppäimistöltä käskyt ja saatiin vastine. Nyt kun vaan heilautellaan kansiosta toiseen alkaa puurot ja vellit olemaan aika sekaisin.
   
 23. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 364
  Saadut tykkäykset:
  1 986
  Hyvää pohdintaa sulla. Pohdin jatkoa siihen. Oman itsensä arvostamiseen kuuluu myös se, että ei anna itseään kohdeltavan miten sattuu. Se ei merkkaa sitä että ei arvosta toista jos pitää puolensa. Koska arvostan ihmisenä myös niitä joiden kanssa olen eri mieltä tai on jotain skismaa niin pyrin selvittämään sen. Musta toisen arvostamista on myös kaikenlaisten skismatilanteiden selvittely tai pyrkiä selvittelemään. Ja jos en heti ymmärrä tai tulee sellainen ajatus ensin että toinen meinaa jotakin negatiivista niin kysyn täälläkin "mitä tarkoitat" tms. Toki ei se aina merkkaa jos noin kysyn että ajattelisin toisen meinaavan negatiivista, kysyn myös jos en ymmärrä.

  Tämä vaan tuli ihan mieleen tuohon hyvän pohdintasi jatkoksi.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 24. deebsteri Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  25.07.2014
  Viestejä:
  1 061
  Saadut tykkäykset:
  38
  Raamatusta on olemassa yksi ja ainoa oikea tulkinta. Muut on sama, kuin jos pyyhkisi ko. opuksella ahterinsa. Aina voi ajatella, että minä nyt tässä seuraan kymmentä käskyä, koska minulla nyt sattuu olemaan tällainen arvoasema, että voin ohjuksilla pirstaloida maailman ja saavuttaa kehtoni, jossa lillun, kunnes kuolemansetä meidät erottaa.

  Viisaus on siellä, missä kalalokit tekevät tarpeensa. Miksei voisi samantien heittää lastinsa ja olla tyytyväinen?

  Niin on minullakin. Ei erityisemmin kiinnosta vedellä suoniin mitään, mikä on siellä jo valmiiksi.
   
 25. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 364
  Saadut tykkäykset:
  1 986
  Tämä kyllä pitää paikkansa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti